Ip

Miksi minun Ip osoitteeni on etelä-suomessa vaihtamassa väliä tuusula-lahti vaikka olen eri puolella suomea
Tomi Ilmoita asiaton sisältö
Näytä paras vastaus

Kommentit

• Ip-osoitteeseen perustuva paikkannus ei ole sen tarkempi, kuin mitä juuri kuvailit.

Paikannustieto voi perustua esimerkiksi operaattorin laitetilaan, jonka kautta yhteys kulkee.

Se voi perustua myös päättelyyn lähistöllä olevista langattomista verkoista. Jos oma tai lähistöllä oleva langaton verkko on saman niminen kuin joku toinen verkko Tuusulassa tai Lahdessa, Apple ja Google arvelevat sinun olevan siellä.

Ip-osoitteet myös kiertävät käyttäjältä toiselle, eikä matkapuhelinten niin kutsutuissa puheliittymissä edes ole omaa ip-osoitetta. Kännyköissä useampi käyttäjä jakaa saman osoitteen. Mikäli yksi osoitteen tämän hetkisistä käyttäjistä on puhelimensa kanssa ulkona, jolloin satelliittipaikannus onnistuu, Apple ja Google kuvittelevat, että muutkin samaa ip-osoitetta käyttävät ovat samassa paikassa, vaikka todellisuudessa kaikki ovatkin ihan eri puolilla Suomea.

Vaikka ip-osoitteesi ei juuri tällä hetkellä olisikaan käytössä kenelläkään muulla, se on aikaisemmin ollut jonkun toisen käytössä, jonka jäljiltä Apple ja Google muistelevat edellisen ip-osoitteen käyttäjän sijaintia.
    irritus
  • Heh

Meillä on Dnan kiinteä talolaajakaista Helsingin Malmilla ja kuitenkin Googlen haku paikallistaa meidät muka olevan 16610 Kärkölässä!! Miten tämä selittyy?
    Jari
  • Ahaa, kokeilin https://whatismyipaddress.com/ ja se näytti paikkakunnan oikein eli Google ei tiedä oikein.
    Jari
  • https://whatismyipaddress.com/  väittää minun olevan Vantaalla, vaikka olen Helsingissä.
    PW.