IP-osoite Alankomaissa

Microsoftin karttatietojen mukaan olen tänäänkin kirjautunut verkkoon useita kertoja Alankomaissa, vaikka asun Keski-Suomessa. Microsoftin kirjautumistiedot ja IP-osoitteen näyttävä kartta näyttää summittaiseksi sijainnikseni Amsterdamin.

Ilmeisesti syynä ovat operaattorin useammissa maissa sijaitsevat laitetilat? Jos niin on asia on OK. Voisi kuitenkin olla hyvä, jos operaattori kertoisi asiakkaalle ennalta laitetilojensa sijainnin ja sen, miten paljon IP-osoitteen sijanintieto voi heitellä. Säästyisi ehkä joku toinenkin mummeli sydämentykytyksiltä, ja pelolta, että tili on hakkeroitu.

Liisa Lappi Ilmoita asiaton sisältö
Näytä paras vastaus

Kommentit

• DNA:lla ei ole IP-osoitteita Amsterdamissa että vaikuttaisi että tiliisi on tunkeuduttu. Käyppäs vaihtamassa salasana heti ja sitten suosittelen erityisemmin ottamaan käyttöön kaksivaiheinen tunnistautuminen käyttöön: https://support.microsoft.com/fi-fi/help/12408/microsoft-account-how-to-use-two-step-verification . Tämä estää tiliisi pääsyn vaikka joku muu saisi salasanasi käsiisi.

Mikäli käytät samaa salasanaa useissa palveluissa, muista vaihtaa näihinkin palveluihin salasanat. Jos sieläkin kaksivaiheinen tunnistautuminen mahdollinen, suosittelen ottamaan näissäkin palveluissa tämä käyttöön.
    olkitu
  • Voisikohan joku palveluneuvojista ystävällisesti kommentoida esittämääni kysymystä? Olen ennen foorumille tuloani jo tehnyt kaikki "olkitu" ehdottamat toimet ja silti kirjautuessani tililleni näyttää IP-osoitteeni olevan Amsterdamissa. Toisinaan myös Suomessa. Periaatteessa käytössäni on 5G, joka aika usein on 2G.
    Liisa Lappi
  • Hei Liisa!

Meidän IP-osoitteemme eivät ole Amsterdamissa, mutta ajoittain sovellusten kirjautumistiedotkin voivat näyttää tämän sijainnin virheellisesti. Hyvä kuulla, että salasana on nyt vaihdettu ja kaksivaiheinen kirjautuminen käytössä. Poista vielä varmuuden vuoksi nämä vieraasta sijainnista tehdyt sisäänkirjautumiset ja kirjaudu sisään uudelleen vain yhdeltä laitteelta. Näyttääkö sivusto sijainnin edelleen väärin? Onko sinulla mahdollisesti käytössä jokin VPN-palvelu?
    DNA Ida S palveluneuvoja
  • 5G ja 2G taitaa taas kerran olla tässäkin Wlan-taajuuksia? Kiitos DNA:n nerokkaan nimeämisen ihmiset on aina 5G "verkossa". No nyt 5G aikana se sekoittaa entistä enemmän käyttäjiä, kun puhuvat samalla nimellä eriasioista.

Kaikenlisäksi esim. B715 kanssa, saattaa tietokone näyttää tuota 5G-xxxxxx nimeä myös langallisessa yhteydessä.
    JJJ
  • Mulla Googlen hakukone ilmoittaa paikaksi: 28190, Pori vaikka itse olen Helsingin Malmilla. Dnan kiinteä taloyhtiölaajakaista joten ei ainakaan mobiilista johdu. Välillä ilmoittaa paikaksi Helsinki, mikä onkin ihan oikein.

Mikä moiseen syynä?
    Jari
  • JJJ, olet oikeassa. Ihmiset tosiaan helpost sotkee 5G:n joka on mobiiliverkkotekniikka, sekä langattoman eli wlanin 5 GHz ja 2,4 GHz taajuudet. 5G:hän ei ole taajuus vaan viidennen sukupolven mobiilitekniikka, 2G taas toisen sukupolven mobiilitekniikka.

Wlanissa taas on juurikin 5 GHz uudemmissa taajuutena. Eli 5G ei ole sama asia kuin 5 GHz. Samaten 2G ei ole sama asia kuin 2,4 GHz.
    Jari
  • Nuo tekniikat 5G ja 2G eivät tässä ongelmassa olleet oleellisia, ei liioin VPN. Oleellista oli se, että koneelleni oli tosiaankin ujuttautunut kutsumaton vieras, NSUWP-verkon käyttäjä, jonka sijainti oli  IP-osoitteen perusteella Amsterdamissa. Vieras sai pikahäädön ja koneeni tuhdit puhdistustoimet. PC:ni on nyttemmin myös lukittu. Toivotaan, että vastaavaa ei enää tapahdu.
    Liisa Lappi