IP-osoite Tampereella vaikka olen Helsingissä

Miksi IP-osoite menee Tampereelle ja Kuopioon vaikka olen koko ajan kotona taloyhtiö-ethernetissä Helsingissä? Voiko tälle tehdä mitään? Etäisyys on niin suuri, että IP-osoitteen virheellisyys vaikuttaa hakutuloksiin jne.

Kommentit

• IP osoitteilla ei ole "sijaintia". Jos joku palvelu luulee sinun olevan väärässä kaupungissa, johtuu se siitä että kyseinen palvelu itse käyttää väärää tai vanhentunutta IP osoitteiden sijaintitietokantaa tämän arvauksen tekemiseen. Ovat todennäköisesti ostaneet sijaintitietokantansa joltain sellaisia kaupustelevalta kolmannelta osapuolelta, jonka hekin ovat todennäköisesti läiskineet kasaan epämääräisten arvailujen ja päätelmien perusteella. Joskus osuvat oikeaan, monesti eivät.

Ole onnellinen ettei sinulle ole käynyt ihan näin huonosti: https://www.denverpost.com/2016/08/10/lawsuit-kansas-home-600-million-ip-addresses/
    moziz