Siirry uusimpaan kommenttiin

IP-osoitteen vaihtuminen kiinteän verkon netissä?

Mistähän johtuu että Dnalla nykyään kiinteän verkon netin ip-osoite vaihtuu jopa monta kertaa päivässä? Ei tällaista ennen ole tapahtunut, mitään muutoksia ei ole reitittimeen tehty eli ei mitään MAC spoofingia eli reitittimen MAC-osoitteen vaihtamista.
Vinkki: Oman julkisen ip-osoitteen voi tarkistaa palvelussa https://www.whatismyip.com
Jari

Kommentit

 • Kuluttajaliittymät ovat dynaamisia siltaavia liittymiä, joissa saattaa IP-osoite vaihtua, kun nettihteys muodostetaan. IPv4-osoitteet kun ovat kortilla ja DNA ei tarjoa IPv6 yhteyksiä. Ei pitäisi vaihtua saman istunnon aikana.
  PW
 • Ei kyllä ihan normaalilta kuullosta.itsellä ollut sama ip kuukausitolkulla, eikä ole vaihtunut vaikka tarkoituksella pitänyt boksia pois päältä ym. Muuten kyllä liittymän "1gb *valokuitu* kaapelissa" taso on laskenut kuin se kuuluisa lehmän häntä tämän vuoden aikana. nopeudet eivät pysy aina edes vaihteluvälin sisällä "ruuhka-aikana" mutta mitään ei voi tehdä kun ei ole vaihtoehtoja tässä kylässä 🙁
  ekivirta
 • @ekivirta, olen samaa mieltä ettei ole normaalia tuollainen, siksi kaipaisin Dnalta jotain kommenttia asiaan.

  @PW, ensinnäkin kyllä Dna tarjoaa IPv6 osoitteita ja toiseksi niin ei niiden osoitteiden noin useasti pitäisi vaihtua. Tätä ei aiemmin ole tapahtunut vaan vasta viimepäivien aikana on alkanut esiintyä tällaista että samanpäivän aikana on alkanut vaihtua ip-osoite useammankin kerran.

  DNA, voitteko kertoa miksi tätä tapahtuu? Yrittääkö joku hakkeroida yhteyksiä?

  Mitään haittaohjelmia ei meidän koneilla ole koska ne on linux-koneita ja meillä on sekä laitepalomuuri että ohjelmalliset palomuurit kaikissa koneissa. Lisäksi käyttisten päivitykset on ajantasalla.

  Jari
 • DNA liittymissä on IPv6 rinnakkaisosoite, mutta yhteyden muodostuksessa on käytössä IPv4 osoite. Eli liittymä ei ole IPv6 liittymä.
  Minullakin onkaapeliverkon  IP-osoite pysynyt samana kuukausitolkulla.
  Selitykseksi voin olettaa, että mobiilipuolella on paikallisesti niukasti käytettävissä IP-osoitteita, joten niitä jaetaan sen mukaan, kun asiakkaat koneitaan käynnistävät.
  PW
 • PW, minulla on kiinteän verkon netti, ei mikään mobiilinetti joten ei tuo ole mikään selitys sille miksi ip-osoitteemme vaihtuu jopa päivän aikana monta kertaa! Jotain hämärää on nyt tekeillä.

  Ja kuten jo sanoin tuossa niin aiemmin se julkinen ip saattoi pysyä jopa kuukauden samana, nyt viimepäivien aikana on alkanut vaihtua jokapäivä ja jopa päivän aikana useasti.
  Jari
 • Soita vikapalveluun 0800300500
  PW
 • ekivirta: Vekossa lienee vikaa. Minulla oli aikaisemmin tilanne, että aamulla sain kelvolliset npeudet, mutta myöhemmin ne olivat mitä sattuu. Kun alueellaamme tehtiin huoltotyö, josssa koaksiaalikaapeli korvattiin kuidulla, saan tasaiseen vastaavia hyviä arvoja vuorokaudenajasta riippumatta.
  Soita 0800300500 vipapäivystys 24/7
  PW
 • PW: Niin, "vika" nimeltä kapasiteetin riittämättömyys 😀  sieltä loppuu selvästi kaista kesken ruuha-aikoina...
  ekivirta
 • Olisi kyllä kiva saada Dnaltakin jotain kommenttia asiaan..
  Jari
 • Oletko ollut yhteydessä asiasta vikapalveluun p.0800 300 500? Liittymään kuuluu vaihtuva IP-osoite mutta ei tuon silti normaalisti pitäisi vaihtua montaa kertaa päivässä.
  DNA Iiro palveluasiantuntija
 • @Jari: kerro ihmeessä jos saat asiaan jotain selvyyttä. Vastaisuuden varalle tieto tällaisista asioista on erittäin tervetullutta. Eihän tällaiset asiat koske/kiinnosta "pertti/pirkko -peruskäyttäjää", joille riittää että sähköpostin saa luettua ja iltapäivälehden sivut aukeavat kerran päivässä :). Itseä tällaiset postaukset kiinnostavat hyvinkin paljon, säästyy niin monelta vaivalta, jos itselle sattuu vastaan joskus.

  ps. mikä reititin sinulla on ja onko muita härveleitä kiinni siinä välissä ennen kuin yhteys jaetaan päätelaitteelle? oletko katsonut mitä loki sanoo, itsellä näyttää tapahtuvan 2h30min välein erouter ip renewal (ajoittuuko ipn vaihdot sinulla johonkin samankaltaiseen ilmoitukseen). samoin myös on alkanut marraskuun alkupuolella tulemaan useasti dhcp renew warningia (eipä näemmä ole vaikuttanut kuitenkaan mihinkään)
  ekivirta
 • DNA Iiro, en ole vielä ollut vikapalveluun yhteydessä kun olen tarkkaillut tilannetta mutta täytyy varmaan ottaa sinne yhteys.

  ekivirta, mulla on DNAlta ostettu Huawei WA8021V5-reititin https://kauppa4.dna.fi/Nettiyhteydet-ja-laitteet/Modeemit-ja-mokkulat/DNA-Ethernet--ja-Mesh-modeemi-WiFi-5/p/VMODE00005 elikkä se Mesh-reititin ja Zyxelin 8-porttinen ethernet-kytkin, jolla jaetaan 5 huoneeseen yhteys. Katsoin reitittimen lokia mutta eipä siitä paljon hullua hurskaammaksi tullut kun ei siinä ole kaikkia tietoja, sen sijaan olen itse pitänyt lokia tekstitiedostoon ja eilenkin useaan kertaan vaihtui IP-osoite, tämä on rasittavaa varsinkin jos katsoo IPTV:n kautta telkkaria niin yhteys voi katketa ja kuva pätkiä.
  Jari
 • Mietityttänyt myös tuo  DNA taloyhtiön nettiliittymän ip osoite joka on vuosia ollut jo sama kun katson modeemin (fritzbox) käynnistyslokia. Eikö olisi tietoturvallisuuden kannalta parempi jos se vaihtuisi edes joskus vai onko sillä mitään väliä? Pitäisikö IP osoitteen vaihtua automaattisesti vai pitääkö sitä erikseen pyytää jos niin mistä?

  Pirjo
 • Lisäys edelliseen.. IP pysyy siis samana vaikken pidä moteemia päällä 247, vaan sammutan tyyliin joka kerta surffailun päätteeksi..


  Birjo

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti. Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.