Tämä viesti on vanha ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa.

Mobiilimaksu (IP- palveluviestit)

Mikä on IP-palveluviesti????? parikybää maksanut, mitään en ole tilannut, hä?

Näytä paras vastaus

Kommentit

 • Joo mulla oli sama! Mitä helvettiä

 • Sama juttu

 • Sama juttu, 19,989 euroa?

 • Nämä ovat huijausviestejä. Soitin asiakaspalveluun ja sanoivat että se hyvitetään seuraavassa laskussa.

 • Sama täällä. Miten asian kanssa tulisi menetellä? Voiko tuon "huijauksen" osuuden jättää vain maksamatta ja maksaa muu lasku normaalisti? Mitä DNA aikoo toimia?

 • Jooo mietin aivan samaa, lähetin kyllä viestiä Dnalle mutta en kyllä aijo maksaa ylimääräistä?!

 • Hei!

  Laskusta ei koskaan kannata jättää mitään osaa maksamatta, ellei tätä ole varta vasten erikseen ohjeistettu asiakaspalvelusta.

  Jos teillä on laskun sisällön suhteen kysyttävää, kannattaa näistä olla yhteydessä suoraan asiakaspalveluun.

  DNA Iiro palveluasiantuntija
 • Soitin myöskin asiakaspalveluun kun näkyi 7 kpl IP-palveluviestejä laskulla, hinta reilu 33 e. Sai selville että windowsphone -kaupasta ollaan ostettu applikaatioita / pelejä tmv. En tästä voi mennä varmuuteen kun liittymää käyttää ala-aste ikäinen poika. Etta näin täällä.

 • Kyllähän on ihan eri asia jos ne palveluviestit ovat vastikkeellisia, eli joku on oikeasti ostanut tai tilannut jotain (oli se sitten henkilö itse tai poika tai joku käyttäjä). Kyllähän sovelluskaupasta tulee sitten kuitti näistä, ennemmin tai myöhemmin...

  Näissä huijausviesteissä joku huijari on ottanut (esim. netistä) puhelinnumeron ja vastikeettomasti tehnyt sillä operaattorille laskutusta. Tämä on törkeää ja näihin pitäisi kyllä puuttua jotenkin ettei näitä tarvitsisi maksaa (vaikka hyvitetäänkin). Mitään tilauksia tai hyväksymisiä ei ole tehty...

  Nimim. pistäkää operaattorit huijarit kuriin 🙁

 • Nonniin. Koululainen tuli kotiin ja kysyin että oletko ostanut viime kuussa jotain WP -kaupasta. "No en ole" kuului vastaus. Tässä kuussa its.as. annoin hänelle luvan ostaa kahden euron pelin kaupasta ja that's it.
  Nyt siellä on asiakaspalvelun mukaan tulossa tässäkin kuussa jo 2 kpl näitä "IP -palveluviestejä" mitä sitten ikinä ovatkaan.

  Eli kyllä tässä nyt joku mättää ja pahasti.

 • Opiskelijana ei kauheasti ole varaa maksaa ylimääräistä puhelinlaskusta.. Todella ikävää nähdä että puhelinlasku on yli 50€ luokkaa.. Hyvitettiiin tai ei..

 • Meilläkin laskussa 12e ylimääräistä, huomenna heti puhelua dnalle. juurikin IP-palveluviestejä....

 • mulla oli sama,DNA on valehtelija!

 • Onkohan näitä kusetuksia muilla operaattoreilla, onneksi se on helppo vaihtaa. Voisin nyt kuitenkin jonottaa asiakaspalveluun ensin kun ehdin..

 • Hei kaikki eli jos viimeisimmässä laskussasi on ollut palveluntarjoajana "NTH AG" ota yhteys asiakaspalveluun samantien.

  HUOM! 7.7.2016; Huomaattehan, että tämä ohjeistus on jo vanha. Jos laskuillasi on tämän palveluntarjoajan veloituksia, ovat ne aiheellisia, eikä niistä tarvitse erikseen olla yhteydessä asiakaspalveluumme.

 • Eipä mainita laskussa palveluntarjoajaa.

 • Näkyykö Sisältö- ja maksupalvelut -osiossa "IP palveluviestit" tapahtuma?

 • DNA laskussa oli 20€ "IP-palveluviesti" vaikka en ollut tilannut mitään eikä puhelimeen ollut tullut mitään viestiä.

 • Miten tälleen voi edes käydä liittymä vaihtoon

 • Jos laskulla näkyvien veloitusten suhteen on jotakin epäselvyyttä, olettehan yhteydessä suoraan asiakaspalveluumme. Yhteyden asiakaspalveluun saat nopeimmmin joko yksityisviestillä Facebookissa tai soittamalla numeroon 044 144 044, muut yhteystiedot löytyvät osoitteesta https://www.dna.fi/yhteystiedot.

  DNA Ida S palveluasiantuntija
 • Minulla näkyy IP palveluviestit 19,98€. En ole ostanut mitään. Voinko jättää maksamatta? En luota siihen että saisin rahan takaisin! Surkeaa että DNA:lta meni maine.

 • Hei MN!

  Olethan asian selvittämiseksi yhteydessä asiakaspalveluumme joko yksityisviestillä Facebookissa tai soittamalla numeroon 044 144 044, muut yhteystiedot löytyvät osoitteesta https://www.dna.fi/yhteystiedot.

  DNA Ida S palveluasiantuntija
 • DNA laskussa oli 19.98€ "IP-palveluviesti" vaikka en ollut tilannut mitään eikä puhelimeen ollut tullut mitään viestiä.

 • Kuulema aikuisviihdesivustolta tulleita 😃

 • DNA vastasi että laskuttaja näkuy, viestiä piti itse siis laittaa kyseiseen firmaan. Kuulemma aikuosviihdesivusto tämä. Voivatko nämä aikuisviihdepalvelut laskuttaa vaikka esim puhelinnumeroa ei mihinkään kirjoittaisi? Jos on vastannut jossain että on yli 18v niin eihän sen perusteella voida laskuttaa? Kalliiksi tulee jos kyseisille sivuille eksyy.

 • IP-palveluviesti voi syntyä mikäli puhelimella vahingossa klikkaa jotain linkkiä, avaa kuvan tai avaa jonkun nettisivun. Kyse on kuitenkin huijauksesta, koska sopimusta asiakkaan kanssa ei ole syntynyt mistään. Eli teknisesti huijarit voivat tehtailla näitä palveluviestejä mikä on ongelma! Täällä näyttää oelvan on lisää pohdintaa aiheesta: http://www.matkapuhelinfoorumi.fi/threads/dna.5...

 • No en oo mitään ostanu, mihinkään liittyny tms. Eikä ongelma kuulemma ole dna:n. Vaan minun. No nyt on estot päällä eli vissiin pääsin aika vähällä. Kusetusta kuitenkin ja kuka lähtee selvittelee parin kympin takia mitään.
  Mielestäni puhelinoperaattorin pitäisi kontrolloida asiaa ja tilittää maksu vasta jos se on laillista. Että ei ainakaa noussu pointsit dna:ta kohtaan.
  Toivottavasti ei tätä käytetä väärin ja laskuteta jotain palvelumaksua

 • Hei!

  Voisitteko vastata kysymykseen mikä on IP palveluviesti? Laskussa hinta 12,40€. Maksan poikani puhelinlaskut. Hän ei ole ostanut mitään, kun sitä kysyin.

  Aika moni henkilö sitä on jo kysynyt, mutta kysymykseen ei ole saatu vastausta.

 • Haha noi laskut on tullu aikuisviihde sivustolta

 • Hei Päivi!

  IP-palvelut ovat käytännössä maksu- tai sisältöpalveluita, joissa maksaja tunnistetaan liittymän datayhteyden perusteella.

  IP-palveluja voidaan käyttää esimerkiksi puhelimella käytettävissä mobiilisivustoissa (esim. m.fonecta.fi, BB- ja Putous- ohjelmien kotisivujen äänestykset, deittipalvelut).

  Yleensä sivut tarjoavat asiakkaalle jonkin maksullisen palvelun (rekisteritietojen haku, äänestys jne.) maksutavaksi "Maksa puhelinlaskulla". Tämän jälkeen asiakkaan tulee vielä erikseen hyväksyä veloitus (joissain tapauksissa tulee hyväksyä myös palvelun ehdot).

  Maksutapaa voi käyttää vain puheliittymän mobiilidatayhteyden ollessa käytössä päätelaitteessa.

  Tärkeintä on huomata että veloitus tulee hyväksyä erikseen, itsestään veloitukset eivät siis voi syntyä. Mikäli sinulla on laskun sisällön suhteen kysyttävää, kannattaa näistä aina olla yhteydessä suoraan asiakaspalveluun.

  DNA Iiro palveluasiantuntija
 • Mutta kun en ole veloitusta hyväksynyt on silloin kyseessä huijaus. Ainoa tapa saada huijaukset pois on operattorin aktiivisuus selvittää veloitukset ja jättää ne tilittämättä palveluntarjoajalle jos ei kuluttajasuojalain mukaiset ehdot palvelulle täyty. Tiedän ettei kiinnosta ja aiheuttaisi turhaa työtä ja kustannuksia teille ja siksi ei aiheeseen haluta vaikuttaa. Tämä on lyhytnäköistä ja tulee vaikuttamaan haitallisesti teidän kannalta ihmisten käyttötottumuksiin.

 • Minulla ainakin tuo IP-palveluviesti hyvitettiin seuraavassa laskussa. Eli vaikka oli huijausmaksu niin DNA hyvitti täsmälleen saman summan seuraavassa laskussa. Eli asia on kunnossa enkä ole tämän takia yhtään köyhempi kuin muutama kuukausi sitten 😉

 • Soitin DNA:n asiakaspalveluun viime kuussa elokuun laskusta, jossa oli veloitettu aiheettomasti lähes 20e IP-palveluviestistä. Asiakaspalvelussa sanottiin, että veloitus on aiheeton ja kehotettiin maksamaan kuitenkin lasku, sillä seuraavasta laskusta kuulemma hyvitettäisiin tuo 20e, koska vika ei ollut minun. Sain juuri uusimman laskun (ja viimeisen, sillä suljin liittymäni syyskuun lopussa DNA:n kehnon palvelun takia). Sen sijaan, että laskultani olosi hyvitetty 20e minulta oli VELOITETTU JÄLLEEN lähes 20e IP-palveluviestistä! Olen sulkenut jo liittymäni ja asun tällä hetkellä ulkomailla, joten en voi soittaa asiakaspalveluun. DNA:n toiminta on ollut todella tökeröä, ja mikäli laskuasiaa ei pikimmiten korjata, aion ottaa yhteyttä kuluttaja-asiamieheen.

  En maksa syyskuun laskua, ennen kuin saan korjatun laskun tilalle, josta on poistettu virheellinen 20e sekä vähennetty luvatut 20e elokuun laskun vuoksi.

  Katri Pineda

 • Tämä kommentti siirettiin erilliseen viestiin._

 • Hienoa....
  Alaikäisen kesran pukelinlaskulla 2 kpl IP-palveluviestejä, 24.80€
  Eikä laskulla ole mitään mainintaa veloittajasta.
  Liittymässä missä pitäisi olla kaikki estot päällä 🙁

  Kumma ettei näitä juttuja ollu koskaan kilpailevan liittymäntarjoajan aikaan.......

 • Hei Kari!

  IP-palveluviestit voit estää tavallisilla viestiestoilla, joten olethan näiden kytkemisestä tarvittaessa yhteydessä asiakaspalveluumme. Yhteystiedot löydät osoitteesta www.dna.fi/yhteystiedot.

  DNA Ida S palveluasiantuntija
 • Mulle tuli kanssa nyt tuo että oisin kaksi viestiä laittanut ja todellakaan en ole ja asiakaspalvelusta sanovat vaan että pitää itse selvittää mistä tullut. Mitenkäs sen selvität ja saat pois? Ei kiva maksella tuommoisia yllätyksiä.

 • Hei Jaana!

  Asiakaspalvelusta saat tarvittaessa selville, milloin veloitukset ovat syntyneet. Laitteen selaimen selaushistoriasta voit mahdollisesti tarkemmin selvittää, mistä palvelusta on ollut kyse, jos asia ei muutoin muistu mieleen.

  DNA Ida S palveluasiantuntija
 • Mulle tuli 40 euron lasku 3 kpl ip-palveluviestistä. Laskuttaja on asiakaspalvelun mukaan joku Dimeco Oy. Asiakaspalvelija katsoi puhelun aikana googlesta mikä tämä Dimeco on.. ei mitään tietoa. Soitin kohta uudestaan DNA:lle ja kysyin kuka tämän lystin maksaa? Minä kuulemma! Mitään ei ole liittymästä tilattu eikä vastaanotettu ja nyt mun pitää kuitenkin maksaa DNA:lle 40 euroa tyhjästä??! Kehoitettiin vaan tekemään reklamaatio osoitteeseen play.google.com. Eli Playkauppaan, vaikka sillä ei mielestäni ole mitään tekemistä asian kanssa, vai onko? Miten tällainen on mahdollista? Voisiko vaikka DNA:lta joku vastata?

 • Näköjään se puhelin itsestään yön aikana tekee näitä palveluviestejä. Aika kumma juttu vaan kun se itsestään vastailee palveluntarjoalle ja hyväksyy veloituksia. Itsehän sivuillanne mainitsette että ne pitää erikseen hyväksyä vastaamalla palveluntarjoajan viestiin. Kas kun niitä ei ole tullut!!! Miten sellasesta voi joutua maksamaan mitä ei ole saanut?????? Onko se vastuullista liiketoimentaa DNA:lta jossa joka laskun maksatte kolmansille osapuolille. Sellaisille huijareille, jotka ei noudata kuluttajan suojaksi määrättyjä sopimuksia. Kuinka kehtaatte aina vastata että, ei voi mitään?

 • Hei!

  Yleensä sivut tarjoavat asiakkaalle jonkin maksullisen palvelun (rekisteritietojen haku, äänestys jne.) maksutavaksi "Maksa puhelinlaskulla". Tämän jälkeen asiakkaan tulee vielä erikseen hyväksyä veloitus (joissain tapauksissa tulee hyväksyä myös palvelun ehdot).

  Maksutapaa voi käyttää vain puheliittymän mobiilidatayhteyden ollessa käytössä päätelaitteessa, eli kyse ei ole esim. tekstarin tai puhelun kautta tehdyistä tilauksista, vaan esim. nettisivulla voi olla nappi "Maksa puhelinlaskulla".

  Tärkeintä on huomata että veloitus tulee hyväksyä erikseen, itsestään veloitukset eivät siis voi syntyä.

  Olemme tutkineet, että nämä palvelut toimivat täysin ohjeistuksen mukaisesti, eikä kyseisten sivustojen/palvelujen toiminnassa ole havaittavissa mitään virhettä tai epäselvää. Veloituksia ei voi muodostua, ilman että asiakas käy kyseisillä sivuilla ja veloituksen muodostumiseksi on myös hyväksyttävä veloitus (esim. klikkaamalla osta-nappia sivulla jossa näytetään palvelun hintatiedot).

  DIMOCO on mobiilimaksujen teknisen infrastruktuurin toimittaja. Koska DIMOCO:lla on sopimussuhteita mobiilioperaattoreihin DIMOCO saattaa näkyä kuukausilaskussasi teknisenä kumppanina. Palveluntarjoaja kuitenkin toimittaa ja laskuttaa palvelun.
  http://www.mobile-info.cc/customercare/faq.html

  DNA Ida T palveluasiantuntija
 • Firma on Dimoco Europe GmbH. Sonera Klaanista löytyy pitkä ketju aiheesta ja ohjeet miten toimia ja infoa myös operaattorin vastuusta!

 • Jep, jep....
  Asiakaspalvelu kertoi että laskuttaja on Dimoco.
  Operaattorin (rien) mielestä asia on OK, ja ne on muka pit'nyt hyväksyä.
  Kuitenkin lähemmin tutkattaessa, internetin foorumit näyttävät olevän täynnä vastaavia (Dimocon), laskutushuijauksia.....
  Miten voi olla mahdollista että operaattorit silti välittävät näitä maksuja, koska on ilmiselvää että kyseessä on huijaus.
  Asia näyttää olevan jo menossa ja kuluttaviranomisille ja poliisillekkin.
  Tosin yksityisten henkilöiden viemänä, ei operaattoreiden.

 • Tuolla on kilpailu- ja kuluttajaviraston ohje kuinka toimia.
  Pistetääs porukalla toppi tuolle touhulle.....

  http://www.kkv.fi/Tietoa-ja-ohjeita/Ostaminen-m...

 • http://www.ripoffreport.com/r/DIMOCO-GmbH/Brunn...

  http://www.theregister.co.uk/2015/08/11/direct_...

  Siinä lontooksi infoa näistä huijauksista. Sonera ja Elisa ovat jo heränneet ja pistäneet pelin poikki toistaiseksi.

  Sanomattakin selvää, että jossain on mätää kun näitä ongelmia on ruvennut tulemaan yhtäkkiä reilusti. KKV ja EKK ovat saaneet lukuisia ilmoituksia näistä laskutuksista viime aikoina. Kukaan ei pysty valvomaan, että kaikki palveluntuottajat käyttävät oikeaa protokollaa mobiilimaksussa ( http://www.mobiilimaksuinfo.fi/ ) ja koko mobiilimaksu on suurimmalle osalle ihmisistä täysin tuntematon käsite.

  Selvää on, että Dimoco myöntää laskutuksen olevan virheellistä kun joiltakin ovat näitä peruneet. Ongelma on vain siinä, että yhteydenotto Dimocoon on vaikeaa kun vastaavat puheluihin(noin 0.2e/min) ja sähköposteihin ihan miten sattuu.

 • Kopioitu soneran foorumilta:
  "Homma etenee. Tuli sähköpostia Kilpailu- ja kuluttajavirastosta. Ohessa pieni pätkä saadusta sähköpostista:

  "
  1) Huomioittehan seuraavat oikeutenne suomalaisen matkapuhelinoperaattorinne osalta – vaatikaa siis operaattoriltanne perusteettoman veloituksen laskutuksesta luopumista alla kerrotun säännöksen perusteella:

  http://www.kkv.fi/Ajankohtaista/Tiedotteet/2015......
  Operaattorille luottoyhtiön kaltainen vastuu
  Yksi keskeinen kuluttajan asemaa parantava säännös koskee teleyrityksen ja myyjän tai palveluntarjoajan yhteisvastuuta. Matkapuhelimien kehityttyä luottokortin tapaiseksi tavaroiden ja palveluiden maksuvälineeksi kuluttajan asema ei saa olla maksutavasta riippuen erilainen. Vastuusääntelyllä edistetään myös kuluttajien luottamusta mobiilimaksamiseen.
  Uusi sääntely tulee sovellettavaksi silloin, kun kuluttaja maksaa tavaroita ja palveluja matkapuhelimella, ja maksu peritään puhelinlaskun yhteydessä. Jos maksetussa ostoksessa tai tilauksessa on virhe, kuluttaja voi pidättäytyä maksusta tai vaatia hyvitystä myyjän ja palveluntarjoajan lisäksi myös operaattorilta.
  128 § (Tietoyhteiskuntakaari 7.11.2014/917)
  Teleyrityksen, palveluntarjoajan ja myyjän yhteisvastuu
  Kuluttajalla, jolla on oikeus pidättyä maksusta taikka saada hinnan palautusta, vahingonkorvausta tai muu rahasuoritus elinkeinonharjoittajalta tämän sopimusrikkomuksen johdosta, on tämä oikeus myös sitä teleyritystä kohtaan, joka on laskuttanut kuluttajalta kulutushyödykkeen. Teleyritys ei ole kuitenkaan velvollinen maksamaan kuluttajalle enempää kuin on tältä saanut maksuina.""

 • Ja Sonera on keskeyttänyt maksujen välittämisen Dimocolle tänään klo 14.33
  Kuulemma Elisa on tehnyt samoin.
  Toivon että DNA tekee vastaavan päätöksen pian, ihan asiakkaiden luottamuksen vuoksi 😉

 • Olemme tutkineet, että nämä (DIMOCO:n) palvelut toimivat täysin ohjeistuksen mukaisesti, eikä kyseisten sivustojen/palvelujen toiminnassa ole havaittavissa mitään virhettä tai epäselvää.

  Veloituksia ei voi muodostua, ilman että asiakas käy kyseisillä sivuilla ja veloituksen muodostumiseksi on myös hyväksyttävä veloitus (esim. klikkaamalla osta-nappia sivulla jossa näytetään palvelun hintatiedot).

  DNA Iiro palveluasiantuntija
 • Ei pidä paikkaasa. Ite maksoin 12.90e enkä viitti sen takia alottaa mitää valituksia. Mutta turha jauhaa toiminnan olevan suomen kuluttajasuojalain mukaista. Ei ole. Pankaa ny moiset paskat kuriin niinku muutki. Ihmiset hermostuu oikeesti ja vaihtaa operaattoria.

 • Netistä löytyy vaikka kuinka paljon tarinaa näistä huijauksista. Laitoin jo aiemmin pari linkkiäkin aiheesta ja toisessa niissä oli Malmwarebytesin spesialistien analyysiä näistä huijauksista ja niiden toteutuksista...

 • Ongelma on siinä että mainostetaan ilmaisia palveluita. Mutta kun ei ole olemassa ilmaista lounasta. Toiminta on naamioitu niin ettei kukaan ala lukemaan useiden sivujen ehtoja nettiä selatessaan. Tajutkaa ny dna:lla oman etunne nimissä että lopetatte moisen laskutuksen tai palvelut. Muuten hyvät yhteydet ja kaikki muukin toimii. Suomen paras operaattori, mutta olkaa ny hereillä ja eläkää tätä päivää.

 • Olen käyttänyt koko illan tutkiakseni muita Suomalaisia matkapuhelin- ja yleisfoorumeita, ja tuo on aika kiistattomasta todettu että näin ei todellakaan ole.
  Nyt näyttää olevan olemassa ohjelma tai sivustorypäs mikä kiertää tuon veloituksesta ilmoittamisen ja sen hyväksymisen.
  Ja on olemassa tapauksia että "ostotapahtuma" on tapahtunut jopa silloin kun liittymää ei ole edes käytetty.
  Joku taho käyttää nyt tuota maksupalvelujärjestelmää väärin, ja nuo tapahtumat näyttää ohjautuvan juuri Dimocon kautta.
  Mielenkiintoinen piirre tässä on se että vastaavaa ongelmaa ei ole muualla kuin Suomessa.

 • Dimocosta on raportoitu myös muualla päin maailmaa ja siitä on tarinaa tuossa mun ekassa linkissä. Ihan viime aikoina näköjään pelkästään Suomessa.

 • Ihan vilpitön pyyntö DNAlle.
  Pyydän..... pistäkää tuo maksunvälittäjä banniin, nyt heti.
  Siellä on ihan oikeasti jotain mätää..... ne ei toimi sääntöjen mukaan.
  Komppaan Mikkoa, teillä on hyvät yhteydet ja kaikki toimii...
  Älkää pilatko mainettanne jonkun epäilyttävän maksunvälittäjän takia.....
  Te (DNA) voitte valita yhteistyökumppaninne, ettekä te emmekä me asiakkaat tarvitse tuollaista kumppania.......

 • Soneran palveluneuvojatkin todistivat, että tuo mobiilimaksu on erittäin sekava ja epäluotettava. Ensin antavat linkin josta selviää että mobiilimaksun "maksu-nappi" on standardi ja heti perään itse linkittivät kuvan aivan erilaisesta maksu-napista... 😀

 • Operaattorit käärivät näistä maksuista varmaan itsekin ison siivun ja nähtävästi siksi eivät näitä halua selvittää...

  Jännää että Dimoco itsekin myöntää veloittaneensa väärin ja on luvannut palauttaa rahoja joillekin, mutta DNA:n mielestä kaikki on kunnossa 😀

 • No tässä sm-liigaa katellessa ja pari olutta ottaessa alkoi tuo 12.90e harmittaa siinä määrin että laskin perheen laskun dna:lle olevan n. 150e/kk. Lisäksi yrityksen lasku n
  800e /kk. Pienestä jää kiinni jos pitää tän 13 euron takia vaihtaa operaattoria mutta periaatteet ne on hiirelläkin. Soitappa palveluneuvoja Iiro ny isommalle pomolle ja sano että on tilanne päällä. En vaadi tosta neuvosta mitää hyvityksiä vaikka saatkin ainakin hissilipun leville. Tai laita ainakin viesti että toiminta on väärin ja dna tekee asialle jotain.

 • Itselläni myös luultavasti operaattorin vaihto edessä. Katotaan nyt mikä firma tän hoitaa kaikkein mallikkaimmin. Tässä vaiheessa operaattorin pitäis kyllä nostaa käsi pystyyn virheen merkiksi ja myöntää että homma ei menny niinku Strömsössä.

  Homma on mennyt reisille jo siinä vaiheessa kun tämä mobiilimaksu on otettu käyttöön, eikä tästä ole asiakkaille riittävän selkeästi ilmoitettu ja tämä on vieläpä automaattisesti toiminnassa, jos sitä ei erikseen kiellä.

  Ei voi kohtuudella olettaa, että asiakas voisi tietää tälläisen maksutavan olevan edes mahdollinen, missä ei tarvitse ilmoittaa omaa puhelinnumeroaan mihinkään, ei soiteta mihinkään numeroon, ei vastata mihinkään numeroon, eikä lähetetä tai vastaanoteta viestiä. Saati sitten kun näitä veloituksia on tehty, vaikka ei ole mistään napista mitään palveluita/ostoksia hyväksytty...

 • Ja täällä taas yksi keneltä on veloitettu epämääräisellä popup-ikkunalla tai vastaavalla kansi kertaa noin 12e. Mitään en ole tietoisesti tilannut ja kun haluan jotain ostaa, tiedän sen. Dna ei suostu auttamaan kuin että Dimaco on laskuttaja. Mitään kuittia tai tilausvahvistusta tai selkeää tilausprosessia en ole ostohetkellä tehnyt enkä hyväksynyt. Huijausjuttu.

 • Voitteko vielä kertoa, että miten tämä asia on nyt tutkittu, ettei mikään Dimocoa käyttävä mobiilipalvelukauppias ole käyttänyt esimerkiksi linkittämässäni blogissa käsiteltyjä huijausmenetelmiä? Ja miten asia on todettu, että tilanne on esimerkiksi 3 vkoa sitten ollut sama, kuin nyt asiaa tutkiessa?

  https://blog.malwarebytes.org/online-security/2...

  Miksi näitä tapauksia on yhtäkkiä tullut runsaasti ilmi Suomessa ja minkä takia ihmiset nostaisivat metelin 10-20e:n arvoisista itse tilaamistaan palveluista ja käyttäisivät asian selvittämiseen runsaasti omaa aikaa ja rahaa?

  Miksi Dimoco on luvannut joillekin palauttaa veloitettuja maksuja, jos ongelmia ei ole ja veloitukset ovat olleet asianmukaisia?

  Miksei tätä mobiilimaksua ole markkinoitu asiakkaille riittävän selkeästi ja kyseistä palvelua ole tehty erikseen päälle kytkettäväksi palveluksi, koska se kuitenkin mahdollistaa ilmeisen helposti nyt ilmi tulleet väärät veloitukset? Suurin osa ihmisistä luultavasti ei tälläistä operaattorin tukemaa huijausmahdollisuutta omaan liittymäänsä haluaisi ja sen estäisivät jos olisivat tietoisia tälläisestä. Muualla päin maailmaahan nämä riskit ovat olleet tiedossa jo pitkään.

  Miksette ole reagoineet asiaan aiemmin ja varoittaneet asiakkaita tälläisestä? Ei tarvitse olla penaalin terävin kynä, että tajuaa jossain olevan vikaa jos näitä veloituksia ja valituksia rupeaa tulemaan runsaasti ja asiakkaat eivät ymmärrä mistä on kyse...

  Miksi mobiilimaksuinfo.fi väittää näin "Mobiilimaksu toteutetaan aina käyttäen matkapuhelinoperaattorien hyväksymien Mobiilimaksu-standardien mukaista Mobiilimaksu-ikonia ja maksupainikkeita, joista tunnistat tämän turvallisen maksutavan.", kun asia ei todellisuudessa näin ole? Tämän asian Soneran väki todisti tuolla Sonera Klaanissa, mutta teidän kommentteja asiaan ei ole vielä näkynyt...

  Näihin kysymyksiin jos saisi ihan oikeat vastukset, eikä jo tuota paljon hoettua "Ollaan tutkittu ja kaikki on kunnossa..."

  Kiitos!

 • Nähtävästi tässä on kyse "klikkaa kerran"-laskutuksesta eli sivustolla on nappi josta yhdellä klikkauksella lähtee lasku puhelinnumeroon linkitettynä. Tämä varmaan onnistuu myös mokkulan avulla eli senkin laskuun voi tulla yllätyksiä. En kyllä ole huomannut klikanneeni kyseistä nappia eli se on todella epäselvästi esitetty eikä täytä millään muotoa hyvän mobiilimaksamisen yms ohjeita. Laitan kirjallisen valituksen Dimocolle ja odottelen vastausta. DNA ei tässä auttanut muuten. Dimocolla on puhelinnumero jota käytetään myös gogogy.com-sivustolla.

 • DIMOCO:n kautta toimivia palveluveloituksia on tutkittu, eikä kyseisten sivustojen toiminnassa ole havaittu virheitä tai epäselvyyksiä. Veloituksia ei voi muodostua, ilman kyseisillä sivuilla käyntiä ja veloituksen muodostumiseksi on myös hyväksyttävä veloitus esim. klikkaamalla osta-nappia sivulla jossa näytetään palvelun hintatiedot.

  DIMOCO:n kautta tapahtuvat veloitukset on kuitenkin toistaiseksi estetty, koska haluamme osaltamme vielä varmistaa että palvelussa ei ole virheitä ja kaikki veloitukset ovat tapahtuneet asiallisesti.

  DNA Ida S palveluasiantuntija
 • Miksi ette vastanneet yhteenkään esittämääni kysymykseen? Nimenomaan pyysin, että saisi näihin selkokielisiä vastauksia, eikä tätä samaa toistelua "On tutkittu, kunnossa on, maksakaa..."

 • Hei T!

  Yksittäisten asiakkaiden kannalta emme tietenkään voi asiaa kommentoida, emmekä voi ottaa kantaa muiden toimijoiden tekemisiin, mutta vastaamme toki mielellämme kysymyksiisi siltä osin kun pystymme. Kerrotko ystävällisesti vielä uudemman kerran, millaista tietoa kaipaat.

  DNA Ida S palveluasiantuntija
 • Lukee tuossa ylempänä, parin viestin päässä. Osaat ne kysymykset varmasti siitä lukea, ilman että niitä tähän copypastella laitan...

  Varmastikkaan et itse näihin ostaa vastata, niin kyselet joltain joka kenties tietää...?

 • Kirjoitusvirheitäkin tuli roimasti mukaan, niin pistetäänpä uusiksi. Eli esitin kysymykset tuossa aiemmin ja löytyvät tuosta muutaman viestin päästä. En niitä nyt tähän enää viitis copypastella uusiks laittaa, kun osaat ne siitä varmasti lukea.

  Tiedän ettet näihin kysymyksiin osaa itse vastata, niin voinet kysyä asioista joltain sellaiselta kuka näihin osaa vastata... 😀

 • Voitteko vielä kertoa, että miten tämä asia on nyt tutkittu, ettei mikään Dimocoa käyttävä mobiilipalvelukauppias ole käyttänyt esimerkiksi linkittämässäni blogissa käsiteltyjä huijausmenetelmiä? Ja miten asia on todettu, että tilanne on esimerkiksi 3 vkoa sitten ollut sama, kuin nyt asiaa tutkiessa?

  • Asiaa on selvitetty meillä sisäisesti, tarkemmin emme tähän kantaa voi ottaa. Useiden yhteydenottojen vuoksi selvitämme tilanteen nyt uudelleen, kuten yllä on kerrottu.

  Miksi näitä tapauksia on yhtäkkiä tullut runsaasti ilmi Suomessa ja minkä takia ihmiset nostaisivat metelin 10-20e:n arvoisista itse tilaamistaan palveluista ja käyttäisivät asian selvittämiseen runsaasti omaa aikaa ja rahaa?

  • Kyseinen maksutapa on yleistynyt viime aikoina, ja luonnollisesti uusi asia aiheuttaa alkuvaiheessa useammin kysymyksiä ja epäselvyyksiä.

  Miksi Dimoco on luvannut joillekin palauttaa veloitettuja maksuja, jos ongelmia ei ole ja veloitukset ovat olleet asianmukaisia?

  • Muiden toimijoiden tekemisiin emme voi ottaa kantaa, joten tätä asiaa kannattaa kysyä suoraan kyseiseltä palveluntarjoajalta.

  Miksei tätä mobiilimaksua ole markkinoitu asiakkaille riittävän selkeästi ja kyseistä palvelua ole tehty erikseen päälle kytkettäväksi palveluksi, koska se kuitenkin mahdollistaa ilmeisen helposti nyt ilmi tulleet väärät veloitukset?

  • Ikävä kuulla, mikäli tieto mobiilimaksamisesta on ollut mielestäsi epäselvää. Esimerkiksi http://www.mobiilimaksuinfo.fi/ löytyy varsin hyvin informaatiota maksutapaa koskien. Uusi ja vieras palvelumuoto ymmärrettävästi herättää kysymyksiä ja sitä varten keskustelua käydäänkin esimerkiksi juuri tässä keskusteluketjussa.

  Miksette ole reagoineet asiaan aiemmin ja varoittaneet asiakkaita tälläisestä?

  • Asiaan on reagoitu, kun se on noussut esiin. Asiakkaamme ovat oikeustoimikelpoisia ja fiksuja ihmisiä, ja luotamme heidän kykyihinsä mobiilimaksamisenkin suhteen.

  Miksi mobiilimaksuinfo.fi väittää näin "Mobiilimaksu toteutetaan aina käyttäen matkapuhelinoperaattorien hyväksymien Mobiilimaksu-standardien mukaista Mobiilimaksu-ikonia ja maksupainikkeita, joista tunnistat tämän turvallisen maksutavan.", kun asia ei todellisuudessa näin ole?

  • Mikäli mobiilimaksumahdollisuutta ei ole toteutettu vaaditulla tai riittävän selkeällä tavalla, tulee tähän tietenkin puuttua.

  Toivottavasti tässä tuli vastaukset kaikkiin esittämiisi kysymyksiin.

  DNA Ida S palveluasiantuntija
 • Kiitos. Tuossahan tuo asia tulikin jo kohtuuhyvin selväksi.

  Sen verran haluan tuosta maskutavasta kommentoida, että kyllähän tuolta www.mobiilimaksuinfo.fi sivustolta löytyy hyvin tietoa, mutta miten sitä infoa kukaan sieltä osaisi etsiä, kun ei ihmiset ole tälläisestä maksutavasta tietoisia? Tälläisestä maksutavasta olisi pitänyt lähettää asiakkaille tiedote, informaatiota riskeistä, ohjeet miten tälläinen palvelu voidaan estää jne.

  Ylipäänsä tälläisen palvelun pitäisi olla oletuksena estetty. Ette voi vakavissanne olettaa, että asiakkaat oma-aloitteisesti etsisivät päivittäin tietoa, että onkohan taas tullut joku uusi maksutapa käyttöön josta pitäisi tietää. Kyllä operaattorin velvollisuus on informoida asiakasta tälläisistä!

 • Ainakin omista veloituksistani tiedän että ne ovat kaukana tuosta mobiilimaksamisesta, eivät liity mitenkään siihen. En ole nähnyt tuollaisia maksunappeja tai vastaavia millään käymälläni sivulla enkä niitä myöskään painellut. Ostaessani tiedän tarkalleen mitä ostan mutta nyt tässä on joku muu asia meneillään. Puhelimen selaimella klikkaat kerran nettisivulla olevaa banneria ja sinulle tulee 15e puhelinlaskuun? Mitään kahden varmennuksen nappeja tai vielä pahempia selkeitä yhden painalluksen maksunappeja ei ole tullut. Ei ole kyse uudesta ja ihmeellisestä vaan epäselvästi esitetystä ja jopa harhaanjohtavasti piilotetuista maksunapeista. Asiaa netistä lueskelleena ja Dimocon sivuja selanneena, alkoi tuntumaan että kuinka monta laskua sieltäkin lähti tulemaan. Jotenkin alkoi epäilyttämään koko tämä "uusi asia" ettei ole aivan selkeä juttu käyttäjälle.

 • No niinpä. Kyllä tuon mobiilimaksun pitää olla niin selkeä, että maksutapahtuma ei jää asiakkalle epäselväksi. Nyt se on selkeästi jäänyt. KKV ja EKK on näistä asioista saanut lukuisia valituksia. Myös Sonera myöntää, että vaikka toistaiseksi ei ole löytynyt mitään suoranaisesti huijaukseen verrattavaa, niin jotain on tehty väärin pahemman kerran.

  Jos kyseessä ei ole suoranainen huijaus, niin vähintäänkin informaatiota on jaettu asiasta aivan liian vähän ja maksutapahtuma on esitetty liian epäselvästi.

  Netistä löytyy vastaavista tapauksista juttua vaikka kuinka paljon. On suoranaisia huijauksia ja epäselvästi esitettyjä maksutapahtumia.

 • Pahoitteluni. Ei EKK vaan ECC, eli Euroopan kuluttajakeskus...

 • HIENOA Ida S ja DNA :))

  Nyt tämä alkaa näyttää siltä että jotain rupeaa tapahtumaan, kun veloitukset on estetty 😀
  Nyt kun hengähdysaikaa on hieman saatu, on hyvä alkaa kunnolla penkomaan miten tuo on oikein toteutettu, ja kuka tuon takana oikein on? :))

 • Vaihtoiko Dimocon jo nimeä, kun sain sieltä vastauksen tänään:

  "Kiitoksia paljon yhteydenotostasi.

  Olemme neuvotelleet palveluntarjoaja CloudCover kanssa ja he ovat valmiita antamaan hyvityksen. Sen vuoksi me haluaisimme pyytää teitä lähettämään meille seuraavat tiedot että voimme järjestää hyvityksen mahdollisimman nopeasti:"

  Eli onko tuo ClodCover entinen Dimocon, jota googlekaan ei enää löydä.

 • ei kun Dimoco löytyykin. Oli N-kirjain liikaa. Mutta mikä tuo CloudCover on, kun aiemmassa heidän viestissä väitettiin tilaus olevan PussyHub-sivulta

 • Siis Dimoco ( http://www.dimoco.eu/ ) on maksunvälittäjä ja tuo CloudCover on nyt se firma josta olet muka palveluita ostanut. Eli CloudCover on ilmoittanut Dimocolle että olet heiltä ostanut jotain ja Dimoco hoitaa tämän maksun operaattorin kautta tuolle CloudCoverille. Jotenkin näin tämä siis toimii.

  Jännä että antavat hyvitystä, vaikka kaikki on ollut kunnossa ja virheellisiä veloituksia ei ole tehty 😀

 • Niin mutta päivää aiemmin ne ostot olin heidän (Dimoco) mielestään tehnyt PussyHub-sivustolla.

  Vaikka todellisuudessa mitään ostoja en ole tehnyt, ja nuo sivut on aivan vieraita. Nettitikkuun tuli 2 x 15 e maksu.

 • Hmmm...
  Google löytää aika monta CloudCover nimistä palveluntarjoajaa......
  Ei vielä hirveästi vie eteenpäin 🙁
  Omaa vastausta Dimocolta odottaessa... 😉

 • Juu siitähän tässä koko tapauksessa on kyse, että laittelevat noita perusteettomia veloituksia.

  Ilmeisesti tämä CloudCover siis pyörittää tätä kyseistä aikuisviihdesaittia ja varmasti lukemattomia muitakin. Lasku lähtee siis CloudCover nimellä Dimocolle ja Dimocolta operaattorille joka laskuttaa sen puhelinlaskussa.

 • Palvelun myyjä on näyttövelvollinen, että tilauksen yhteydessä on selkeästi annettu tieto tilauksen maksullisuudesta ja että kyseinen kuluttaja on tilauksen hyväksynyt.

  Tämä tieto on saatu ylemmältä taholta, joka näitä asioita nyt hoitaa... 😀

  Mielenkiinnolla odotan, miten tämä myyjä tämän nyt meinaa todistaa...

 • https://forum.vodafone.de/t5/Andere-VF-Services...

  Tässäpä tietoa tuosta CloudCover SRL:stä. Kääntäkää vaikka Google kääntäjällä.

  Kyseisessä linkissä Vodafone.de ketju jossa käsitellään vastaavaa kusetusta...

 • Pitääpä bloka tuo IP-viestijärjestelmä mokkulasta (varmuuden vuoksi) ja painua tuonne PussyHub sivulle ja katsoa miten ne tekee tuon "maksamisen".........

 • Oletettavasti tämän ns. carrier billing-ominaisuuden kanssa saadaan vielä isoja laskuja aikaan esimerkiksi lapsilla jotka eivät edes ymmärrä englanninkielisiä nappeja ja pop-uppeja joita painelevat sivustoilla seikkaillessaan. Tuntuu olevan melko uusi asiaa netissä eikä kaikilla ole pelisäännöt selvillä mutta tästä povataan isoa ja suurta tekijää mobiilibisneksen kasvussa. Ehkei kuitenkaan näin toteutettuna että osa ihmisistä ei edes tiedä mistä on maksanut, saatikka saanut mitään.

 • Hah. Nyt tuli vastaus Dimocolta.

  Jotain on tilattu, mutta eivät kertoneet mitä. Myyjänä Denyrko S.R.O. Ilmoitettiin, että olen käynyt sivustolla X, valinnut tuotteen ja minulle on kerrottu tiedot maksuista yms. ja lopuksi olen hyväksynyt tilauksen.

  Vastasin välittömästi Dimocolle, että kyseinen sivu on minulle täysin tuntematon enkä ole mitään tilannut ja ilmoitin kyseessä olevan huijaus ja vaadin maksun palauttamista. Laitoin mailiin vielä linkin Malwarebytesin blogin näistä huijauksista... Ja tadaa. 4 minuutin päästä ilmoittivat olleensa Denyrko S.R.O:n yhteydessä, joka haluaa palauttaa rahani.

  Ei paista läpi kusetus juuri lainkaan... 😀

 • Eipä ole minulle tullut mitään viestiä Dimocolta, mutta kirjauduin sisään niiden portaaliin ja se kertoo että palvelu olisi "finnishhere" ja palveluntarjoaja CloudCover SLR.
  Googletuksella en tosin löytänyt mitään palvelua hakusanalla "finnishhere".....

 • Mielenkiintoinen sivu missä kerrotaan tuon CloudCoverin omistamista sivustoista:

  https://www.myip.ms/view/ip_owners/413439/Cloud...

  Ja VARSIN mielenkiintoisia kommentteja.....
  "Was trying to hack my Server..."
  "They are hackers for 100%......"

  Et sillai.........

 • Jos DNA:ta kiinnostaa, niin minulta saa sähköpostitse tietoa ja vaikka kopion tuosta Dimecon sähköpostista. Voitte sitten itse käydä katsastamassa kyseisen nettisivuston...

 • Dimocon...

 • Minulta saa kanssa tuon aineiston mitä minulla on.
  Aion tosin huomenna viedä ne myös poliisille, tuo hakkeriporukka on saatava kiinni 😉

 • Me tehdään tutkintapyyntö poliisille kans. Rupesivat Dimocolta pankin tilinumeroita kyseleen sähköpostilla ja DNA:n mielestä se on ihan ok eivätkä aio hyvittää väärin perustein veloitettua summaa 12,40€. Hyväksyntä viestiä veloituksesta ei ole koskaan tullut, koska ei olla tilattu mitään, keskellä yötä, jolloin luurista on datakin pois päältä.

 • Aiheesta on muuten "uutinen" MTVn sivuilla....
  Tosin tuo "uutinen" on aika täyttä potaskaa....

  http://m.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/seksi...

 • Yrityksillä menee aika kehnosti laman takia ja jotkut huijarifirmat ovat ihan raakasti lähteneet sille linjalle että kun puhelinnumero nyt saadaan asiakkailta (tai jostain listalta tai kokeilemalla) ja sitä voidaan laskuttaa niin pistetäänpä vähän joukkolaskutusta näille. Ideana on tietysti se että jos menis mahdollisimman monella läpi ja siirretään rahat sitten äkkiä Thaimaalaiselle tilille.

  Ideana on se että on paljon ihmisiä jotka eivät valita tai edes katso laskuaan että siellä on 10 tai 20 euroa ylimääräistä...

  Kun firma saatettu edesvastuuseen ja ehkä on pistetty koko pulju säppiin niin voittoa on jo kertynyt ihan mukavasti ulkomaiselle tilille.

 • Tuli vaan vielä mieleen että lehdistö voisi olla myös kiinnostunut näistä rikollisista toimista ja miten kukin puhelinoperaattori on sitten hoitanut lakisääteisen valvontavelvoitteensa ja sulkenut huijauspalvelut ym...

 • Olen maksanut laskun dna:lle. Joten maalaisjärkeeni ei mahdu miksi minun pitäisi riidellä jonkun muun kanssa tai periä väärinperustein perittyä laskua muualta. Asian voi varmaan perustella kuten kaiken. Mutta en ole kenenkään muun kanssa mitään sopinut kuin dna:n ja dna on perinyt minulta perusteettomasti palvelusta jota en ole ostanut. Edelleen olen sitä mieltä että operaattorin pitäisi välittää maksu eteenpäin vasta kun asiakas on sen hyväksynyt.

 • Onneksi liittymä meni vaihtoon!

 • IP-palveluviesti-laskut ovat seksisivustoilta, joissa itsekin olen käynyt. Soitin asiakaspalveluun DNA:lle pari viikkoa sitten ja nettipankista katsoin samalla tarkasti ja kun puhelimen päässä oleva henkilö osoitti pvmrän ,tarkistin sen ja silloin oli hyvitetty sama summa joka edeltävässä laskussa oli pornosivuilta veloitettu automaattisesti pelkästä vierailusta sivuilla. En siis lataile mitään 99% kerroista kun käyn pornosivustoilla, mutta ilmeisesti silti huonolla tuurilla voi joutua välitetyksi maksulliselle sivustolle. En siis ole seksisivustoilla hyväksynyt mitään ehtoja missään vaiheessa. Sivustojen tekijät vain osaavat laskuttaa vierailijan nettiyhteyden omistajaa ja siis DNA:ta(tai Sonera tai Elisaa tai mitä tahansa plven tarjoajaa) jotenkin suoraveloittaa eli huijata. Kiitokset hyvityksestä DNA:lle ja toivottavasti jatkossakin hyvitetään automaattisesti jos IP-palveluviestimaksuja tulee laskuihin. Kukaan meistä ei ole mihinkään suoralaskutus ehtohin Hyvin todennäköisesti suostunut vieraillessaan seksisivustoilla. Ainoa parannus voisi tulla asiakaspalvelijan uskallukseen: vääristellen j väännellen asiaa selvisi ettei kyseessä ole GOOGLE Play-kaupan mikään kaupanteko vaan pornosivuilla käynti. Sanoin asiakas palvelijalle puhelimessakin:"Ei siinä mitään, olenhan mä seksisivustoilla käynyt, mutta mihinkään ehtoihin en ole suostunut." Selvisi myös että asiakaspalvelussa tiedetään varsin hyvin mistä IP-laskut tulevat mutta sitä ei vain haluta sanoa ääneen ja varsinkaan suoraan. Myöntäkää keitä olette, minä käyn seksisivuilla. Se siitä. En osta kuitenkaan mitään. Miellyttävää joulun odotusta!

 • käy ihan rauhassa pornosivuilla, mitä se meille kuuluu? itse en käy ja silti tuli 40€ huijauslasku, joten voisitko ystävällisesti olla vähemmän ylimielinen, Herra Nautitaan Itsestämme Tottakai?

 • ^Peesi.

  Onko kukaan saanut rahojaan jo tilille asti, vai kyselevätkö huvikseen tilinumeroita? Kuinka kauan ulkomaanmaksun saapuminen yleensä kestää?

 • Joo olis kiva kuulla onko rahoja tullut tileille ja onko tää suuri ja mahtava Dna joka on mainostanut olevansa niin edullinen tehnyt asialla mitään??
  Voin itse kyllä sen sanoa että jos nää sotkut jää meikäläisen selvitettäväksi ja maksettavaksi niin 4kpl Dna: liittymää katkeaa.

 • Suuri ja mahtava Dna ei tehnyt minun kohdallani mitään. Pari kertaa soitettuani asiakaspalveluun sain sieltä niin tylyjä vastauksia, että jäin kirjaimellisesti suu auki puhelun päätyttyä. Sotku ja lasku jäi yksinomaan minun selvitettäväksi. IltaSanomat muuten uutisoi aiheesta hetki sitten. Sonera hyvittää asiakkailleen kaikki Dimecon laskuttamat maksut, jotka on laskutettu ennen 2.11. Dna vaan selittelee tuttuun tapaansa. Tämän perusteella meidän Dna:t vaihtuu Soneraan, jei! 😀

 • No niin siinähän se tuli selväksi. Joo niin vaihtuu meilläkin.
  Iidat ja Iirot ne mullekkin selittelivät että pojat ne vaan on P....un kuvia värkkäilleet puhelimellaan. Kovasti on p-sivut alakaneet asiakkaita kiinnostamaan kun joka töötistä asiaa pursuaa, mutta miten reagoi DNA?? Ei mitenkään,

 • Lainaus Iltasanomat:
  Myös DNA on saanut aiheen tiimoilta yhteydenottoja. Handset-liiketoiminnan johtaja Cedric Kamtsanin mukaan yhteydenottoja on ”muutamia”, ja ne harkitaan tapauskohtaisesti

  Näin pitää toimia jos arvostaa asiakkaitaan, ota oppia Cedric Kamtsan:
  Asiasta aiemmin kertoneen MTV:n mukaan Sonera puolestaan on saanut asiasta noin 20 yhteydenottoa. Yhtiö on päättänyt hyvittää automaattisesti kaikki Dimocon kautta ennen 2.11. tehdyt maksut.

  http://www.iltasanomat.fi/digi/art-144825142751...

 • Vastatkaapa nyt Iidat ja Iirot, miksi kaikki nämä huijauslaskut, joita te väitätte lain, kuluttajasuojan ja sopimusten mukaisiksi, tulevat vain pornosivuilta.
  Miksikäs ei kukaan rautakauppias ole huomannut alkaa laskuttamaan uteliasta asiakasta, joka on käynyt katselemassa lumikolan tai mökkiöljyn päivän hintaa, jos se niin pr....leen lainmukaista on.
  Itselleni tuli 10 € plus alv IP-lasku, jota te väititte oikeaksi ja käskitte minun selvittää itse asia Dimocon kanssa. Sieltä vastattiin, että olen 13.10.2015 klo 04.44 käynyt ostamassa aikuisviihdettä.Te väititte laskun tulevan teille viiveellä, mutta sama kellonaika annettiin Dimocoltakin. En ole 10 vuoteen ollut siihen aikaan hereillä. Kysymykseeni miksi ei näitä virheitä korjata automaattisesti kaikille, (kuten esim.Sonera on jo tehnyt), vastattiin että kun joukossa on ihan oikeitakin laskutuksia. (HAH).
  Ellette osaa muuta kun suoltaa tuota samaa oikeellisuuslitaniaa, meidänkin perheen operointinne on liipasimella, ellette nopeasti osaa tehdä asialle jotain.

 • Itse valitin DNA:lle 17-18 päivä tätä kuuta, ei tulosta. Lähetin reklamaation Dimocolle 19 päivä. Seuraavana päivänä tuli kummastakin selitykset eri alihankkijoiden kanssa keskusteltuaan että ne ovat oikeita tilauksia yms ja tilausjakso on nyt peruutettu (olisiko vielä ollut jatkuva!). Eivät kuitenkaan puhuneet mitään hyvityksestä. Palauteviestissä vaadin erikseen samoilla kriteereillä ja selostuksilla epäselvästä sivustosta rahoja takaisin. Tänään tuli viesti että hyvittävät, ainakin toisen palveluntarjoajan kanssa olivat jutelleen ja sen nimi oli viestissä, pyysivät palautustietoja. Lähetin tilitiedot hetki sitten ja odottelen vastausta sekä rahoja. Varmaan menee viikko tms, riippuen miten tulevat.

  Kävin toisella sivustolla jonka osoitteen he antoivat. Ensimmäisellä sivulla oli vain ikärajahyväksyntä ja alareunassa ehdot jotka piti klikata erikseen auki jotta hinnat näkyivät. En tiedä tuliko veloitus jo siitä napista. Menin sisälle, VPN-suojauksen kautta sekä privaattiproxyn toivoen etteivät tunnistaisi mokkulaa ja seuraava sivu oli "hajonnut", siitä ei saanut enää mitään selvää. En edes ikinä muista nähneeni mitään tuon kaltaista sivua, saatikka osoitetta. Kumpikin osoite oli ihan outo, toisen domainia ei löytynyt edes googlella. Muistelen kuitenkin monen epämääräisen sivuston olleen aina "redirect-helvetti" eli 10 ponnahdusikkunaa samaan aikaan auki ja linkin linkkiä eteenpäin eikä mistään saanut mitään auki tai sitten virheklikkaus oletetusta eteenpäin-napista, eikä niiltä päässyt minnekään järkevään. Sellaisestako se sitten tuli, en tiedä... Kohta täytyy nauhoittaa kaikki näytön toiminta jotta voi perustella jos tällaisia alkaa satelemaan enemmänkin.

  Laitoin myös 19 päivä kuluttaja-asiamiehelle valituksen DNA:n toimista että tällaisia epämääräisiä laskutuksia veloittavat ja tänään tuli maili että asiasta on tehty osittainen siirto EKK:lle. Tuolta tulee varmaan jotain, en tiedä sen tarkemmin prosessia.

 • Ja kumpikin ollut ennen 2.11. Täytyy ihan miettiä millaiset suojaukset sitä keksii tietokoneeseen ettei tällaisia ala tulla esim. torrent-sivustoilta ja vastaavilta. Ei ole ensimmäinen kerta että vaikka sivustolla on viisi download-nappia joista puolet on mainoksia, sekä puolet linkkejä eteenpäin höpöhöpö-sivulle ja kohta tulee seuraavista lasku kun laskutustiedot on piilotettu sivun alareunaan tai toiselle sivulle.

  Ei nettikään vielä tunne asiaa kovinkaan hyvin, tai sitten etsin väärillä hakusanoilla. Pahinta on ettei mistään tule mitään dokumenttia mitä on ostanut tai tilannut, jos mitään konkreettistakaan ei lataannu koneen download-kansioon.

 • Tässä vähän iidoille ja aadoille ja liiketoimintapampulle sivukaupalla iltalukemista,

  Hyvää Joulua Dna:lle,

  http://klaani.sonera.fi/t5/Soneran-asiakkuus-Om...

  http://yhteiso.elisa.fi/t5/Puheliittym%C3%A4t/H...

 • Näyttää siltä, että se joka jaksaa valittaa, saa rahansa takaisin. Moni varmaan maksaa mukisematta laskunsa ja vaihtaa sitten puhelinliittymää. Tosin palveluneuvojat eivät näistä asioista päätä vaan he joutuvat toteuttamaan käytännössä yrityksensä ottamaa linjaa.

 • Soitin ex-dna:lle ja kysäisin vielä että onko tullut muutoksia aiheettomien maksujen perimiseen, niin eipä vaan ole. Asiakaspöö ei ollut edes kuullut koko asiasta jotenka joutui kilauttamaan kaverille että silleen. keskustele siinä sitten. Tänään maksan 12.4€:n aiheettoman laskun sis.ALV 24%. Saahan siinä Suomen hyvinvointivaltiokin 2.40€ huijauksesta.
  No mites täällä joko on Jouluksi uudet lahjaliittymät vaihdettu, ite vaihdan tänään eikä tarvi ex:n perään soitella miten hyvän tarjouksen meiltä olis saanu kun olisit pysynyt talossa, soittakaa Dimocolle per....
  No ei ne rahat tähän laskuun lopu ne vään vähenevät.

  Hyvää Joulua vaan Ex-dna:lle, dimocolle ja Haloota liiketoiminnan johtajille.

 • Hei,

  Kiitoksia paljon yhteydenotostasi.

  Olimme yhteydessä vastuussa olevaan palveluntarjoajaan mahdollisimman nopeasti, Cloud Cover n käsittely reportin mukaan tilaus on käsitelty oikein ja palvelu on toimitettu virheettömästi palvelun toimittajalta.

  Olemme vastaanottaneet seuraavat tiedot liittyen puhelinnumeroon jonka olet ilmoittanut:

  Kertaluontoinen maksu asiakkaalle yhden normaalihintaisen tilauksen laskutus

  Vaihe 1: Käyttäjä jonka numero on mainittu yläpuolella on käynyt sivustolla http://finnish-here.mobi/
  Tilauspäivämäärä: 13.10.2015

  Vaihe 2: Käyttäjä valitsee haluamansa tuotteen. Verkkosivu sisältää tiedot maksuista, ikärajasta ja peruutus mahdollisuuksista. tähän vaiheeseen mennessä käyttäjä ei ole aiheuttanut yhtään maksuja.

  Vaihe 3: käyttäjä vahvistaa ostoksensa klikkaamalla vahvista painiketta. Tällä käyttäjä saavuttaa rajoittamattoman pääsyn.

  Yllämainitun dokumentoinnin mukaan (URL, aikaleima, SMS oston vahvistus) palveluntarjoaja on vahvistanut palvelun tilauksen. Meidän teknillinen alusta on huomannut tämän prosessin ja myöskin jos mahdollista teidän verkon tarjoaja.

  Yhteydenottoosi liittyen olemme välittömästi peruuttaneet palvelut teidän palvelun tarjoajalta.

  Tästä hetkestä lähtien teille ei tule enempää maksuja. Pyydämme teitä kuitenkin huomioimaan että tästä voi mahdollisesti seurata päällekkäisyyksiä teidän puhelin operaattorin ja palvelun lopettamisen tilityksessä, esimerkiksi tietyissä tilanteissa on saatettua lisätä maksuja seuraavaan laskuun, jotka ovat aiheutuneet viimeisimmästä laskusta tähän päivään.

  Toivomme että olemme pystyneet auttamaan teitä ja, jos teillä on enemmän kysyttävää autamme teitä mielellämme

  Ystävällisin terveisin

  Your Customer Service Agent

  E-Mail: info-fi@mobileinfo.cc
  Service number: 103 093 581

  Nyt tuli tällainen "Nikerialaisvastaus" tiedusteluihini aiheettomasta maksusta. DNA siis pesi kätensä täysin tässä asiassa. En jaksa enempää tapella 12,40 €:sta. Seuraamastani hälystä päätellen nämä tulevat maksamaan DNA:lle monin verroin enemmän. Sen siitä saa kun menee pykälien taakse piiloon.
  Kuten yllä olevasta tekstistä käy ilmi saattaa tulla lisälaskujakin.Jos näin käy tulee poliisi selvittämään asian. Olen nimittäin sanonut ko. mokkulaliittymän irti 22.10.2015, josta on dokumentti.. Puhelinnumeroani en ole antanut mihinkään tällaiseen tilaukseen, kuten tuossa vastauksessa väitetään. Lisäirtisanomisia seuraa. Meillä on suuri suku.

 • Iltalukemista kaikille huijatuille.

  http://plok1.blogspot.fi/2015/11/koko-kansan-mo...

 • Sehr geehrte Damen und Herren,

  Kiitoksia paljon yhteydenotostanne.

  Valitettavasti teknillisistä syistä emme pysty tekemään hyvityslatausta mobiili laskutukseen.

  Tästä johtuen pyytäisimme teitä täydentämään tilitiedot että pystymme hoitamaan hyvityksen

  Toivomme ymmärrystänne tässä asiassa.

  Ystävällisin terveisin

  Your Customer Service Agent

  E-Mail: info-fi@mobileinfo.cc
  Service number: 103 093 581

  Tollasta soopaa tulee dimocolta. Ilmoitin heille DNA:n tilinumeron, koska en ole mitään sopimusta tehnyt heidän kanssaan. Onko dna:lla tiedossa että kaikissa todellisissakin nettiostoksissa on palautusoikeus veloituksetta. Koskee myös äänikirjojakin.

 • SeliSeli, tohon kun vastaat ja kiistät kaiken, niin kertovat neuvotelleensa palveluntarjoajan kanssa joka suostuu hyvitykseen ja pyytävät tilinumeron... 😀

 • Lainaus tuolta blogista mihin on linkki ylempänä....

  "Kaikki sivustot ovat samankaltaisia finnish-here-sivuston kanssa, mutta ne ovat vain suunnattu eri maiden kansalaisille. Pyrkimys niillä näyttäisi olevan täysin sama: rahastus. Osalla sivustoista mainitaan, että kyseessä on maksullinen palvelu. Esimerkiksi hornyaut[.]mobi-sivusto ilmoittaa, että painamalla toista-painiketta, mobiilikäyttäjä hyväksyy palvelun tekemän välittömän 12 euron veloituksen sekä pidättäytyy oikeudesta kyseisen veloituksen perumiseen."

  Kysyn vaan, hyvät asiakaspalvelijat, että vieläkö olette sitä mieltä että "veloitus pitää hyväksyä, klikaamalla osta nappia"

  Nuo selitykset mobiilimaksamisen "standardeista" on ihan yhtä skeidaa kuin noiden "palveluntuottajien" rehellisyyskin......

  PS. Kumma juttu muuten, että kumpikaan, ei palvelintarjoaja eikä Dimoco ole koskaan vastannut lähettämiini s-posteihin....

  PS2. tuo blogi on muuten päivätty 23.11......

 • Tälläisethän pitäisi olla oletuksena POIS päältä!

  Aamulla soitin asiakaspalveluun varmistaakseni, että liittymässäni ei ole mitään ip-palveluviesti mahdollisuuksia. Ei näyttänyt asiakaspalvelijalla olevan mitään käsitystäkään koko jutusta. Selitti että liittymässä on joo tekstiviestin lähetys kielletty.
  No jos nyt tulee laskuja mobiililaajakaista liittymälleni, kun käytössä on avoin ja suojaamaton wlan kaikkien vapaaseen käyttöön, niin operaattori on velvoitettu korvaamaan tästä eteenpäin, koska olen asiasta asiakapalveluun ilmoittanut, vaikkei aspalla ollut mitään tietoa koko asiasta. Pitää laittaa vaan kalenteriin merkki, milloin soitettu ja milloin vastuu siirtynyt DNA Oy:lle mahdollisista ip-palveluviesteistä.

 • Hei Terppa!

  Tekstiviestiestot estävät myös mobiilimaksut eli IP-palveluviestit. Huolehdithan siis, että viestiesto on liittymällesi kytketty. Suojaamaton yhteys on aina riski, joten tietoturva kannattaa myös huolehtia ajan tasalle.

  DNA Ida S palveluasiantuntija
 • Tämä kommentti siirettiin erilliseen viestiin._

 • Kenenkään ei tarvitse maksaa näitä epämääräisiä laskutuksiin, ja operaattori on näistä vastuussa. Kaikki valitukset operaattorille, ja kuluttajaviranomaiselle.

  Operaattoreilla ei ole mitään estopalvelua kyseiseen maksutapaan, operaattorit eivät ole kertoneet tällaisesta maksutavasta kuluttajille ja kaiken lisäksi se on tällä hetkellä laiton.

  Nyt pitää vain odotella viestintäviraston määräystä asiassa, sitten operaattorit vasta myöntävät virheensä. Varma asia on, että sellainen tulee.

  Operaattori on tässä tapauksessa korvausvelvollinen, asiakaspalvelijat täällä kertovat asioita jotka eivät pidä paikkaansa. Vastaukset ovat valheellisia ja asiakasta vähätteleviä.

  Maksuja ei pidä maksaa missään tapauksessa, nyt operaattorit ovat harhauttaneet kuluttajia oikein kunnolla.

 • Hei r!

  Tekstiviestiestot estävät myös mobiilimaksut eli IP-palveluviestit. Lisätietoa estoluokista löydät osoitteesta https://www.dna.fi/rajoitukset-ja-estot

  DNA Iiro palveluasiantuntija
 • Hei,

  Kaipa luulisi Dna:n hyvittävän meidänkin laskua, kun poika ei ole ko. firmasta edes kuullutkaan. Kuulostaa ihan huijaukselta koko juttu.

  Tämän viestin olen Dna: lta saanut:

  Hei ***,

  kiitos yhteydenotostasi.

  Kyseisen veloituksen palveluntarjoaja on DIMOCO Europe GmbH. Valitettavasti en palvelusta tarkemmin tiedä, mutta **** on kyseisen palvelun ostanut netin/sovelluskaupan kautta. Veloituksia ei voi muodostua, ilman että asiakas käy kyseisillä sivuilla ja veloituksen muodostumiseksi on myös hyväksyttävä veloitus (esim. klikkaamalla osta-nappia sivulla jossa näytetään palvelun hintatiedot), joten vahingossa veloitusta ei ole tullut.

  Toivottavasti tämä auttaa selventämään laskua.

  Mukavaa viikonloppua!

  Ystävällisin terveisin

  palveluneuvoja
  DNA Asiakaspalvelu
  p. 044 144 044
  ma – pe 8 – 18
  la 9 – 16.30
  www.dna.fi

 • Tuo on taas vastaus joka on valheellinen. Sellaista estopalvelua ei ole olemassa joka estäisi Mobiililaskun erikseen. Laittamasi linkin takaa ei näy mitään mainintaa Mobiilimaksusta.

  Operaattorin on turha selittää, että asiakkaan pitäisi tietää, että Mobiilimaksun estäminen menee jonkun muun estopalvelun kautta.

  Estopalveluiden pitää olla toisistaan riippumattomia, tämän sanoo jo Viestintäviraston määräyskin estoluokista.

 • Sivustolla finnish-here.mobi ei ole edelleenkään mitään selkeitä hintoja eikä ehtoja näkyvillä. Ne on piilotettu sivuston alareunassa olevien linkkien alle. Veloitukset lähtevät kun play-nappia on painanut.
  Etusivu
  http://www.tiikoni.com/tis/view/?id=a429882
  Sivusto jolta valitaan, yläosa ja alareunassa linkit ehtoihin

  Kuvat ovat tilapäisessä pilvessä joka vanhenee kuukaudessa
  Täyttääkö sivusto mobiilimaksun ehdot?

  Kilpailu- ja kuluttajaviraston yhteydenoton mukaan täytyy odottaa kaksi viikkoa Dimocon yhteydenotosta jossa he lupaavat palauttaa rahat tilille. Jos rahoja ei näy, tulee ottaa yhteyttä uudelleen virastoon.

  Edit: Poistettu linkit varsin graafiseen sisältöön. Sivuston tyylisuunta käynee ilmi tuon yhdenkin kuvakaappauksen perusteella. 😉

 • Laskuerittelystä saat tiedot maksupalveluista ja lisämaksullisista palveluista

  Laskuerittelystä saat myös tiedot käyttämistäsi maksupalveluista ja lisämaksullisista palveluista. Erittely sisältyy aina puhelinlaskuun maksutta ja ilman eri pyyntöä. Laskuerittely ei sisällä tietoja maksuttomista palveluista tai sellaisia tietoja, jotka kuuluvat yksityisyyden suojan piiriin.

  Puhelinlaskussa on eriteltävä täydellisesti seuraavat palvelut:

  • maksupalvelut (mm. juoma- ja elintarvikeautomaatit, matkalippujen tilaaminen ja pysäköintilippu)

  • lyhytsanomapalvelut (mm. musiikkikappaleet, ohjelmistot, kännykkäpelit ja viihteelliset äänestykset)

  • puhepalvelut (numerotiedotus, taksin tilaaminen, viihteelliset äänestykset ja visailut)

  Täydellisesti eriteltävien palveluiden osalta laskuerittelyllä tulee näkyä:

  • maksun määrä
  • maksun ajankohta (päivämäärä ja kellonaika)
  • maksun saaja (palveluntarjoajan nimi ja palvelunumero)

  Palvelutyypeittäin eriteltävät palvelut:

  • keskustelulinjoihin rinnastuvat lyhytsanomapalvelut
  • keskustelulinjat, joiden palveluihin kuuluu yksityisyyden suojan piiriin kuuluvaa viestintää (esim. lisämaksulliset neuvonta- ja asiantuntijapalvelut sekä hengelliset palvelut)

  TÄSSÄ VIESTINTÄVIRASTON MÄÄRÄYKSET, siitä mitä puhelinlaskussa on näyttävä.

  Nämä määräykset eivät toteudu DNA:n osalta puheena olevassakaan asiassa.
  Asiakaspalvelun mukaan he eivät tiedä esim. kellonaikaa, koska kyseinen mobiililasku on syntynyt, koska ne tulevat heille viiveellä.
  Ei ole asiakkaan asia selvitellä tämänkaltaisia asioita jonkin verkkosivuston pitäjän kanssa, se on operaattorin tehtäviä. Maskutapahtuman oikea syntyaika on näyttävä laskussa.
  Oma mobiililaskuni oli syntynyt keskellä yötä klo 04 jälkeen, kuten aiemmin kerroin en siihen aikaan ole vuosikausiin ollut edes hereillä.
  Uuden operaattorin valintapäätöstä odotellessani soitin DNA-asiakaspalveluun ja laitoin estot kaikille tämänkaltaisille toiminnoille.
  Tämäkään asiakaspalvelija ei ollut edes kuullut tämänkaltaisesta mobiililaskusotkusta.
  Vai onko suut tukittu ?

 • Itsekin soitin äsken uudesta DNA Veppi 4G teho liittymästä ja kyselin näitä estoja ettei maksuja voi tulla. Aspan tyttö oli ihan pihalla koko asiasta... Selvitteli kyllä asiaa ja totesi ettei tällä liittymällä ole mahdollista tehdä mobiilimaksuja lainkaan.

 • Minä läksin tämän takia kyselemään:

  Muu käyttö

  Käyttö

  Määrä

  Yksikkö

  Puhelut kotimaassa 0,00 euroa
  Viestit kotimaassa 0,00 euroa
  Sisältö- ja maksupalvelut 19,99 euroa

  Ihmettelin, mikä ihmeen summa tuo on. Tuli tieto, että se on IP- palvelumaksu.

  Kun tokaisin pojalle, että saa luvan itse maksella, jos niitä pelejä tilailee. Sain ensinnäkin hölmistyneen näköisen ilmeen pojalta. Alkoipa sitäkin kiinnostaa. Otin yhteyttä Dna: lle, josta selvitettiin, mistä tuo lasku on tullut.

  Ollaan molemmat nyt ihan pihalla, että mikä tämä "DIMOCO Europe GmbH" edes on ? Mistä ne on ottanut muka maksua ?

  Kun tuota ennen tuli huijausviesti pojan puhelimeen. Kielsin vastaamasta siihen. Voisiko olla, että joku kolmas osapuoli käynyt tekemässä pikkasen laskua ??!!

 • Kannattaa lukea tämä ketju...

 • Olin lomamatkalla pohjoisessa ja otin vanhaan mokkulaan väliaikaisen liittymän matkan ajaksi, ja sanoin sen irti heti matkan jälkeen 21.10.2015.
  Kyseinen 12,40 € mobiili-haamulasku oli DNA:n mukaan syntynyt 13.10 nimeenomaan tästä liittymästä.
  Yllätys yllätys. Liittymäni oli DNA Veppo 4G Teho.
  Lasku tosin tuli kännykkäliittymästäni jonka numeron olin antamut veppiliittymää sopiessani yhteysdenpitonumeroksi. Toisinsanoen DNA:n pitää välittää tämä numero, johon nämä haamulaskut sitten tulevat. Puhelinnumeroani en ole itse mihinkään tämänkaltaiseen antanut.

 • Nyt ei anneta DNA:lle periksi tässä kusetushommassa!! Domino efekti toimimaan niin varmasti kohta käy kato asiaskasmäärän runsaana laskuna. Siinä on iidojen ja iirojen turha piipittää jälkikäteen DNA:n hallitukselle, että kyllä me tää kusetus tiedettiin, mutta ei uskallettu kukaan tulla kertomaan. Esimies käski sanoo näin asiakkaille.

  Ei varmasti makseta sellasesta mitä ei olla saatu!!

 • Kattokaas muuten laskujanne ketkä olette saaneet lopetettua Dimocon sanan mukaan tilauksen, siellä näyttää olevan jotain osittaisia kuukausiveloituksia nyt "lopetuspäivämäärään" asti. Tarkemmin selviää tulevan laskun erittelystä.

 • Näin minäkin pelkään ettei tuo 12,40 € lasku jää ainoaksi, kuten tuosta 3 päivää sitten kommenttiini liittämästä nikerialaisvastauksestakin voi uumoilla.
  Mikäli tuota oikein tulkitsin, lisää laskua tulee tuon "Kukaseuraavaksi" kertomaan "lopetuspäivään" asti. Vaikka minullakaan ei ole edes veppiliittymää tuon 21.10 jälkeen ollutkaan. Laskutus tulee puhelinnumeron liittymään.

  Koettakaas nyt siellä DNA:ssa ottaa "lusikka kauniiseen käteen" ja viestittää kaikille haamulaskun saaneille hyvittävänne ne.
  Joudutte sen joka tapauksessa viranomaisten määräyksestä tekemää. Se nimittäin olisi se "pienemmän riesan tie".

 • Näin Soneralla neuvonantaja opastaa

  päiväyksellä ‎26-11-2015 09:03

  Dimocon osalta vielä: Tutkinnassa ei ole tullut esiin huijausta tai muuta vilunkia. Kaikki tutkitut tapaukset on pystytty todentamaan, ja niiden osalta asia on ollut kunnossa muilta osin, PAITSI maksunapin osalta. On ilmennyt epäselviä ja ohjeistuksen vastaisia maksun hyväksyntäsivuja. Nämä sivustot on korjattu Dimocon toimesta 2.11. mennessä.
  Jos laskulta löytyy Dimoco Europen veloituksia ajalta ennen 2.11., Sonera hyvittää veloitukset automaattisesti, johtuen juurikin tästä ohjeistuksen vastaisesta maksun hyväksyntäsivusta. Tapahtumista ajalta ennen 2.11. ei siis tarvitse erikseen olla yhteydessä, ne tosiaan hyvitetään automaattisesti.

 • Aika omituista että monilla on kusetussummana 12,40€.

 • Niin kävi kuten T aiemmin arveli. Nyt tuli viesti: Olemme neuvotelleet jne... ja tilinumeropyyntö hyvitysmaksua varten.

  Olisikohan DNA:lla anteeksipyynnön paikka. Asiakaspalvelu voi myöskin lopettaa selittelynsä.
  Emme me aivan ääliöitä ole, me asiakkaatkaan.
  Kysymys on periaatteellinen. Tuollainen raha hukkuu rikkinäisten everhaalarien taskuistakin päivittäin.
  Tsemppiä vaan muillekin, sano naapurin vanhapoika, kun naimisiin meni.

 • Täältä http://www.radiopori.fi/uutiset/yllatyslaskun-j... voi kuunnella mitä mieltä Viestintävirasto on asiasta.

 • Kun digisuomi puusta putosi. Perseet hiessä uhotaan kotisohvalla operaattoreille omista mokista 😃 onneksi menestyvänä yrittäjänä omaan arvostelukykyä.

 • Digisuomella ei ole tämän asian kanssa mitään tekemistä.

 • Minä olen odottanut vastausta Dimocilta jo viikon... ilman tulosta 🙁
  Tosin sillävälin olen "pyörittänyt isoa pyörää", poliisia ja lehdistöä myoten....
  Tästä IP-sekoilusta on nyt vaan tultava loppu, ja kaikki maksut on yksinkertaisesti palautettava, hyvällä tai pahalla.....
  Tämä "Mobiilimaksamisen ihanuus" nyt vain kusi kintuille pahemman kerran..... ja kärsijöinä saa kyllä toimia tämän suunnitelleet puhelinoperaattorit, ei asiakkaat....

 • Viestille on tullut 1 uuden kommentin.
  IP- palveluviestit

  Tämä keskustelu on erittäin vilkas ja sen takia et saa ilmoitusta jokaisesta uusista kommenteista. Uusista kommenteista ilmoitetaan sen sijaan aina silloin tällöin.

  Tämä sama ambomaankielinen viesti on tullut DNA-sähköpostiini kolme kertaa. Ensin kaksi kertaa 2 minuutin välein ja jälleen 20 min. päästä.... uusia viestejä tänä aikana ole kirjoitettu.

  Että näin loistavasti tämä digiSuomi toimii.

 • Tätä DNA:n kusetusjuttua kun olen jutellu monessa paikassa niin eräs ihminen kertoi saaneensa laskun DNAalta vaikka ei ole koskaan heidän asiakkaansa edes ollut. Näköjään tältä firmalta onnistuu ihan kaikki

 • Noita viestejä kun menet avaamaan, niin saattaa taas tulla lasku DNA:lta, jossa IP-laskuna veloitetaan jokin summa. Asiakaspalvelusta todetaan, että klikkaamalla tuon auki oletkin klikannut OSTA- nappia ja näin osallistunut Sambian entisen presidentin vaimon hyväntahdonkeräykeen, jolla tuetaan entisten presidenttien vaimojen rahastoa. Kaikki on lain ja asetusten mukaista.
  Mikäli tuossa laskussa on epäselvää ota suoraan yhteys ko. presidentin vaimoon ja todista osallistumisesi vääräksi.
  Onnea ja menestystä vaan arvostelukykyä omaavalle Romerolle. Siunausta yritykselle.

  ps. Taitaa muuten olla sama suomenkielen taituri tuon kirjoittanut, kuin DNA:n viestitkin.

 • Tää on näitä dna:n uusia IP-palveluasiantuntijoita. Ota Romeroon yhteyttä niin rahasi palautuvat pikinmiten tilille.

 • "Mikäli mobiilimaksumahdollisuutta ei ole toteutettu vaaditulla tai riittävän selkeällä tavalla, tulee tähän tietenkin puuttua."

  DNA on nyt hyvä vaan ja hyvittää meille sen n. 20 € uudella laskulla.

  Syystä että:

  1. Pojallakaan ei ole minkäänlaista haisua koko Dimocosta ( vai mikä lieneekään se nyt oli ).

  2. Epäilen suuresti, että olisi jotain tilannutkaan mikä maksaa. Tuppaa olemaan todella tarkkaan rahan suhteen. Niin miksi olisi jotain "nappia" palvellut, kun tietää minkälainen haloo kotona syntyy.

  Kertokaas viisaammat:

  Jos epäilen aiheetonta laskua, niin onko tosiaan niin, ettei DNA saa luovuttaa tarkempaa tietoa ( kellon aikaa yms. ) sellaisesta laskusta, jonka MINÄ maksan ? Kyseessä 16- vuotias. Kumminkin alaikäisestä on kyse.

 • Hei Maarit!

  Valitettavasti tarkempia tietoja voimme luovuttaa vain liittymän käyttäjälle, jos käyttäjä on yli 15-vuotias.

  DNA Ilkka palveluasiantuntija
 • Eipä ole DNA ainoa operaattori jonka välityksellä koittaa NTH Ag periä 19,99 € summaa. Itse sain Soneralta samanlaisen perintäyrityksen.
  Poliisilaitokselta sain ohjeen, jos et ole tilannut niin et ole velvollinen maksamaankaan kyseistä sisältöpalvelun maksuakaan. Eli on operaattorin vastuulla selvittää maksu oikeellisuus.

 • Onko kukaan saanut rahojaan takaisin Dimocolta?
  Onko dna maksellut/hyvittänyt rikollisilla keinoilla hankittuja rahoja?

 • mulle luvattiin rahoja jo 19.11 ja tänään tulikin viesti, joka ohessa. Tosin aiemmin olin asioinnut kuulemma sen CloudCoverin kanssa.:

  Hei,

  Olemme olleet yhteydessä palveluntarjoaja Xplosion Ltdn kanssa teidän korvausvaatimukseenne liittyen ja he eivät valitettavasti tarjoa maksun palautusta tästä kyseisestä palvelusta.

  Syyksi he mainitsevat palvelun tilaustavan, jossa asiakkaalta varmistetaan kahdesti että hän haluaa ostaa kyseisen palvelun. Tämä tupla varmistus vahvistaa asiakkaan tilauksen.

  Asiakas on myös ollut tietoinen palvelun käyttöehdoista ja nämä ilmoitettiin hänelle ennen tilauksen hyväksymistä.

  Xplosion Limitedin raportin mukaan palvelu on siis toimitettu moitteettomasti ja käyttöehtojen mukaisesti asiakkaalle.

  Toivottavasti pystyimme auttamaan teitä. Jos tarvitset lisäapua, olkaa hyvä ja ottakaa meihin yhteyttä sähköpostitse.

  The contact to the service provider is:

  Xplosion Limited
  77 Sir John Rogersons Quay,
  Dublin 2, Ireland

  Ystävällisin terveisin

  Your Customer Service Agent

  E-Mail: info-fi@mobileinfo.cc
  Service number: 103 093 581

 • Ei vielä minulle, luvattu 23. päivä ja Xplosionin veloituksesta.

 • Joo kyllä ne lupaa.
  Suuri Huijaus on tapahtunut ja dna pesee kätensä.

 • Täällä sama, 12 euroa ylimääräistä. Maksoin laskunkin kun en ajatellut siitä sen enempää. Mutta jäi kalvamaan ja soitin asiakaspalveluun. Sieltä sanottiin että Dimoco ja jokin aikuisviihdeostos. Juu todellakin! Kairaa niin paljon että maksoin enkä tarkistanut ensin. En PER . . . . osta mitään minkä saa ilmaiseksikin.

 • Näin muut toimii

  1. Sonera hyvittää kaikki tähän asti Dimocon hämärien palveluntarjoajien tekemät laskutukset kaikille.
  2. Sonera laatii asiasta tyhjentävän tiedotteen toimistaan asian yhteydessä, jossa lisäksi varoittaa ja ohjeistaa kyseisen casen tiimoilta asiakkaitaan, jotta vastaavalta vältytään jatkossa.
  3. Sonera tarkastelee hyvin kriittisesti mobiilimaksusysteemiä ja yhteistyötään Dimocon kanssa.
  4. Sonera kehittää tuotettaan siten, että mobiilimaksu on vain ja ainoastaan asiakkaan halutessa käytössä.
  5. Pyytää anteeksi asiakkailtaan sitä, ettei tiedottanut asiakkaitaan asiallisesti kun huijaus todettiin.
 • Dimocon omien asiakkaidensa palveluiden laadun tarkkailusta pistokokeilla. Miten Sonera ja Dimoco voivat varmistua, että sivusto ei ollut jotain muuta silloin, kun Soneran asiakas kävi siellä?

  Emme pysty tätä aukottomasti todistamaan, mutta kiinni jääminen johtaisi ko. yrityksillä sopimusten purkamiseen ja liiketoiminnan menettämiseen koko Euroopassa. Erilaiset huijaukset ovat mahdollisia aina, kun on kyse rahasta, kyse on kiinni jäämisen riskistä ja kiinni jäämisen aiheuttamista sanktioista.

  Miten Dimocolta on kommentoitu esim. allekirjoittaneen reklamaation käsittelyä muutamassa minuutissa ja monille tulleita robottimaisia vastauksia saman kaavan mukaan, eli ensin sanotaan että tilaus on tehty ja jos asiakas kiistää edelleen, niin sitten ollaan valmiita hyvittämään? Ja edelleen, miksi näitä hyvitetään jos kaikki on ollut oikein?

  Aiemmin jo sanoitte, että yksittäisiä tapauksia ei käydä täällä julkisesti puimaan, mutta kai näihin nyt voi jotain ihan yleisestikin vastata kun nämä asiat varmasti ihmisiä kiinnostaa.

  Uskon, että tässä on ollut tapaus, että Dimocon asiakaspalvelu on todennut, että on helpompi hyvittää asiakasta kuin käyttää aikaa todistaakseen olevansa oikeassa. Tavallisetkin kaupat hyvittävät usein ostoksia ”vaikka ei pitäisi”. Tarkempaan tutkimiseen kuluu aina rahaa ja joskus on yksinkertaisempaa hyvittää ostos kuin ruveta tappelemaan.

  Myönnän, että Mobiilimaksun tiedotus ei ole mennyt nappiin. Olimme suunnitelleet tekevämme tiedotuskampanjan HSL:n mobiililipun lanseerauksen yhteydessä, jolloin olisimme pystyneet yhdistämään Mobiilimaksun laajasti käytettyyn tapaukseen. Olen pahoillani, että meidän riittämättömän tiedottamisen takia moni on joutunut käyttämään aikaansa laskunsa selvittelyyn.
  Palveluntarjoajien tulee ehdottomasti noudattaa mobiilimaksuinfo.fi –sivustolla mainittuja määrityksiä. Palveluntarjoajien tulee lisätä Mobiilimaksu-tunnus palveluunsa 1. helmikuuta 2016 mennessä.

  Lisäksi palveluntarjoajan tulee hyväksyttää palvelunsa Soneralla ennen kuin se laitetaan tuotantoon. Näistä on sovittu Soneran ja palveluntarjoajan välisessä sopimuksessa. Sopimuksen noudattamatta jättäminen johtaa sopimuksen purkamiseen. Se, miksi Dimocon asiakkaiden palvelut pääsivät tuotantoon, johtuu inhimillisistä erehdyksistä sekä Soneralla että Dimocolla (ja muilla suomalaisilla operaattoreilla). Olen todella pahoillani tästä.

  Teleforum päätti, että Mobiilimaksuun pätee samat estot kuin palveluviesteihin, koska arvioitiin että maksun piiriin tulee samanlaisia palveluita kuin palveluviesteihin. Seuraamme kuitenkin tilannetta.

  Esimerkiksi Turun joukkoliikenteessä Mobiilimaksu on ollut käytössä pitkään, eikä ensimmäistäkään reklamaatiota ole tullut, ja käyttäjät ovat olleet tyytyväisiä. Uskon, että samaa tulee pätemään myös HSL:n mobiililippuun, jonka Android-versio on jo saatavilla sovelluskaupoista.

 • Hei,

  Tuossa laki, jonka perusteella hakea hyvitystä ip-palvelumaksuista, jos niissä epäselvyyksiä: http://www.kkv.fi/globalassets/kkv-suomi/julkai.... Muistakaa laittaa estot päälle liittymään!

 • Eilen saapui puhelinlasku, jossa 19.989e arvoinen IP-palveluviesti.

  Soitin asiakaspalveluun, joka poisti palveluviestin kokonaan ja sen sai vähentää nykyisestä laskusta kokonaisuudessaan. Lasku oli tullut juurikin kyseiseltä Dimecolta.

  Kiitos DNA!

 • Eipä meille vaan hyvitetty.

 • Kysymys dna:n palveluneuvijille:

  Onko joillekkin hyvitetty ko. maksuja?
  Millä perusteella joillekkin on hyvitetty jos on?

  Uskaltaako kukaan vastata?

 • DNA ei näitä aiheelliseksi todettuja veloituksia ole hyvittänyt kenellekään. Ketjun tietojen perusteella itse palveluntarjoajalta hyvityksiä on saatu.

  DNA Ida S palveluasiantuntija
 • Dna ei suostu myöskään selvittämään, mistä tuo lasku johtuu. Laskulla lukee vain IP-palvelumaksu. Onneksi on muitakin operaattoreita.

 • Kysymys Ida S palveluneuvoja.

  muutkin saa vastata

  Ja kukahan siellä dna:lla toteaa ja päättää mikä veloitus on aiheelliseksi todettu ja millä lailla tämä asia todetaan. Perustuuko se johonkin arvaukseen.Todistakaa asiakkaillenne millä lailla aiheelliseksi todetut laskut ovat syntyneet, mitä ovat ostaneet ja mistä maksavat.
  Asiakkaan laskussa on todettu vain että IP-palveluviesti, sekö kertoo maksajalle että aha mä oon ostanut aiheelliseksi todetun palvelun.

 • Olemme tutkineet kyseisiä veloituksia ja sivustojen toiminnassa ei ole havaittu virheitä, mutta on mahdollista että palvelun veloitukset ovat olleet asiakkaalle epäselviä. Veloituksia ei kuitenkaan voi muodostua, ilman että asiakas käy kyseisillä sivuilla ja hyväksyy veloituksen.

  Mikäli laskulla veloitetusta IP-palveluviestistä tai mistä tahansa laskulla olevasta veloituksesta herää kysyttävää, niin näistä kannattaa aina olla yhteydessä asiakaspalveluun.

  DNA Iiro palveluasiantuntija
 • Kysymyksiä IIrolle.

  kyllä iiro tässä on herännyt kysymyksiä, suuria kysymyksiä onkin herännyt , ei oo oikein varaa ruveta perusteettomia erittäin huonosti perusteltuja, aiheelliseksi todettuja veloituksia maksamaan ei ainakaan oikein montaa. Jos näitä rupeaa pompsahtelemaan näitä IP-palveluviestejä enermmälti. Miten me sinunkin palkkasi maksavat asiakkaat voimme olla varmoja että te hoidattae meidän asioitamme luotettavasti ja rehellisesti? Pystyttekö te enää tätä luotettavasti tekemään?

  Mutta...
  Ette vaan ole antaneet yhtään selvää vastausta asiakkaillenne miten ja mistä tämä perusteltu ja aiheelliseksi todettu IP-palveluviesti on syntynyt ja miten näitä nyt yhtäkkiä on alkanut pompsahtamaan lähes jokaiselle? Tuntuuko sinusta IIro tämä ihan normaalilta että asiakkaat ovat alkaneet yhtäkkiä näitä väsäämään? Mä luulen että usealla asiakkaalla on paljon tärkeämpääkin ostettavaa kuin nämä IP-palveluviestit. Vai? Pystytkö sinä IIro perustelemaan ja avaamaan tässä ja nyt tämän valtavan rynnistyksen tarkoituksen? Haiskahtaako IIro sinun nenääsi tämä juttu?

 • Ja kun olen ollut yhteydessä. Poikakin on ollut ! Selvittäminen vaikeaa. Meille ei ole vieläkään selvinnyt, mistä ihmeestä lasku muodostuu.

  Kumpi Dna:lle parempi:

  1. Asiakas maksaa laskun ja ei ole toudellakaan tyytyväinen: "Jospas kateltaisiin muuta operaattoria. Olisikohan siellä asiantuntevampaa / palvelu alttiimpaa porukkaa... Joku joka oikeesti kertoo, mistä laskussa on kyse."

  2. Kerrotte oikeesti, mistä lasku muodostuu. Mahdollisesti hyvitätte asiakkaalle, jos on aihetta.

  Saathan kaupastakin kuitin tuotteesta, minkä olet ostanut.

  Tässä on kyse siitä, ettei tällä porukalla ole mitään haisua, että mitähän sitä on tullut ostettua.

  Ymmärsiköhän Dna:n asiakaspalvelijat nyt tämän pointin ?

 • Jos seuraavassa laskussa on vielä tällainen huijaislisä enkä saa sitä vähentää niin operaattori vaihtuu heti.

 • Palveluneuvojat haloo...

  " On mahdollista että palvelun veloitukset ovat olleet asiakkaalle epäselviä"
  sanoo IIro,palveluneuvoja.

  No ettekö osaa kertoa selvästi ei epäselvästi?

  Milloin aiotte kertoa selvästi vai kerrotteko edelleen epäselvästi?

  Pystyykö näitä IP-palveluviestejä kertomaan selvästi?

  Millainen asiakas on teille tärkeä?

  "Elämä Kallis mutta onko DNA halpa"?

  Tämänkin kirjoittelun aikana tuli yksi IP-tilaaja Marko lisää.
  "Mistä näitä IP-tilaajia syntyy"?

 • Operaattorit ovat avanneet Jouluksi uuden IP-viestipalvelun:

  Tilaa itsellesi tai kaverillesi Joululahjaksi uusi suosittu IP-Palveluviesti.

  Ilahduta ystävääsi ja yllätä hänet ja itsesi.

  Voit valita erihintaisen IP-viestin jonka voit "itse määritellä".

  Paras aika tilauksille on aamuyön tunnit sillä silloin me askartelemme ja paketoimme näitä aiheelliseksi todettuja veloituksia.

  Älä turhaan rämmi kivijalkakaupoissa vaan tilaa Heti uusi suosittu IP-palveluviesti jo ensi yönä!

  -"nuku ja tilaa"!!, me valvomme ja askartalemme näitä aiheelliseksi todettuja veloituksia sinun ja ystäväsi yllätykseksi.
  '
  Tässä muutama sivusto josta voi tilata todella suositun IP- palvelun:
  Redtuubi, xhamsteri yms. käy sivuillamme!

  Hyvää Joulua toivottaa IP-palveluviestitontut.

  PS. alla yhteistyökumppanimme yhteystiedot johonka voit aina olla yhteydessä jos laskussasi on jotain epäselväää. Autamme sinua" tarvittaessa".

  Sähköposti: info@fi@mobileinfo.ru/redtuubi

  KIMONO
  CloudPover SRL
  Str. Podul Giurgiului nr. 1, bl. 9, flr. 6, ap. 39
  RO-050361 Barest, Sector 5
  Russia

 • Kertokaapa nyt ihmeessä miten olen voinut saa 19,989€ arvoisen IP-palveluviestin laskuuni? Mitään en ole tilannut.

  Luin koko keskustelun mitä tässä on käyty. Kukaan ei ole tilannut mitään ja DNA väittää että kyllä ovat. Miten se on mahdollista. Kyllähän nyt itse tiedän jos olen jotain "tilannut". Pitäisikö DNA:n syynätä nämä laskujen lähetelijät tarkemmin ja estää heidät.

  Tässä on kyse isosta huijauksesta josta DNA yrittää luikerrella pois. Liittymä vaihtoon.

 • Kyllä tässä on menossa todella ammattimainen kusetus dna:n avustuksella.

  Laitetaan Kuningaskuluttaja asialle.

 • Olemme tutkineet virheelliseksi väitettyjä IP-palveluiden veloituksia, eikä niissä ole havaittu virheitä. Kuten maksullisissa tekstiviesteissäkin, hyvitämme kyllä virheelliset veloitukset palveluntarjoajilta, jotka eivät ole toimineet sääntöjen ja lakien mukaisesti.

  IP-palveluviestit ovat myös yleistymässä ja Google Play sekä WP Store sovelluskauppojen operaattorilaskutukset ovat näistä mainio esimerkki. Myös HSL Mobiililippu hyödyntää IP-palveluviestejä.

  IP-palveluviestien veloitukset eivät voi syntyä itsestään, vaan nämä ovat aina tapahtuneet liittymän SIM -kortilla ja mobiilidatayhteydellä. Mikäli liittymää käyttää joku muu, kannattaa liittymälle harkita estoluokkia. Viestiesto estää maksullisten tekstiviestien lisäksi myös IP-palveluviestit.

  Mikäli mistä tahansa laskulla olevasta veloituksesta herää kysyttävää, tulee näistä olla yhteydessä asiakaspalveluun asian selvittämiseksi.

  DNA Iiro palveluasiantuntija
 • Tämä nyt on oikeesti asiakkaiden vähättelyä. Itse olen ollut asiakaspalveluun yhteyksissä.

  Edelleenkään en ole saanut selvää tietoa, mistä lasku muodostuu.

  Mutta nyt Iiro kyllä helpotti mun päätöstä. Kyselen muilta operaattoreilla tarjousta. Dna menettää sitten kaksi asiakasta.

  Kiitosta vaan...

 • Etkö ny iiro ymmärtäny että tuo ostotapahtuma ei ole suomen kuluttajasuojalain mukainen!
  Naurettavaa väittää muuta...
  On tuo soneran porukka sitten tyhmää kun ne hyvittävät kyseiset ostot asiakkaille. Tästä vastaan vänkäämisestä tulee mieleen naapurin jore, jonka eukko yhytti sen eukon siskon selästä kesken juhannuksen. Nekin väittivät, että tapahtuma oli ihan juhannuksen viettoon kuuluvaa lystinpitoa, eikä siten mitenkään tuomittavaa.
  Kerro ny iiro ihmeessä miten ostotapahtuma on menny klikkaus kerrallaan ja miten asiakasta on informoitu tilanteessa niin saadaan tämä keskustelu loppumaan. On aivan turhaa hokea samaa lorua, kun ei siinä perustella miksi ostotapahtuma on oikein. Tähän ei varmaankaan ole vastausta kun ette ole sitä tilannetta nähneet. Jos palvelua mainostetaan ilmaiseksi, ei siitä voi silloin periä maksua. Loppu selitys on silkkaa selittelyä.
  Jatkuuko siis tämä uhka edelleen dna asiakkailla vai onko asialle tehty jotain? Vastaa edes tähän niin voi nukkua yönsä rauhassa.

 • Kyllä Kuningaskuluttaja selvittää vielä IIro-pojalle miten kusetus on yhteistoimin järjestetty, kyllä tää selviää ystävät hyvät ja rikollinen toiminta saa kalliin lopun.

  Monenko asiakkaan aiheeton lasku on syntynyt IIron mainitsemista Google Play ja WP Store ostoista. Koettakaas kertoa IIrolle. Ja muillekkin.
  Ymmärsin että myö kaikki on käyty hämähäkkisivuilla vai kuinka on IIro ?Kerro sinä jos tiedät.

  IIro se vaan jaksaa tätä samaa jauhaa.....
  Mikäli mistä tahansa laskulla olevasta veloituksesta herää kysyttävää, tulee näistä olla yhteydessä asiakaspalveluun asian selvittämiseksi.

 • tässä puolueeton selvitysmies.

  http://yle.fi/aihe/kuningaskuluttaja/palaute

 • Mistä palveluista tai www sivustoilta näitä epäselviä laskutuksia on tullut?? Myös aspa saa vastata tähän

 • Joku on erehtynyt kanavasta!

  Noin suurelle IP-laskulle ei täälläkään saada apua.

 • Pitäisköhän dnankin reagoida ennenkuin maine menee kokonaan. Huono maine kiirii nopeemmin kun hyvä. Näitä viestejä kun lukee ei asiakkaat taida kovin tyytyväisiä olla. Kuten en ole itekkään ennenkuin seuraavan puhelinlaskun nään ja näitä viestejä kun lukee tuntuu etten taida olla senkään jälkeen. Toivottavasti hommat menee niinkuin pitää ja voin seuraavan laskun jälkeen tyytyväinen olla eikä tarvii jatkossa jännittää minkälaisia yllätyksiä vielä tulee.

 • "Olemme tutkineet virheelliseksi väitettyjä IP-palveluiden veloituksia, eikä niissä ole havaittu virheitä. "

  Nyt vedit Iiro asiakkaita NIIN ALTA LIPAN, että minä en ainakaan jää enää odottamaan että tekeekö DNA tälle mitään.

  Hyvästi DNA, menetitte juuri kolme liittymää......

 • Kerrataan vielä!

  "Yhden palvelun toteuttajan kohdalla on ilmennyt epäselviä ja ohjeistuksen vastaisia maksun hyväksyntäsivuja kolmella aikuisviihdesivustolla. Kaikki sivustot korjattiin Dimocon toimesta 2.11. mennessä. Jos laskullasi on palveluveloituksia Dimoco Europe GmbH nimiseltä yritykseltä ennen 2.11.2015, Sonera hyvittää ne automaattisesti eikä asiakkaan tarvitse olla yhteydessä Sonera asiakaspalveluun."

 • "Jos laskullasi on palveluveloituksia Dimoco Europe GmbH nimiseltä yritykseltä ennen 2.11.2015..."

  Poika on käyny pornosivuilla ?

 • Syteen tai saveen... mulle viime viikon torstaina asiakaspalvelija sanoi puhelimessa, että saan poistaa IP-palveluviestistä syntyneen 19.989e verran laskun loppusummasta. Maksaessa kehoitettiin käyttämään samaa viitetunnusta.

  Nyt kuitenkin näyttäisi, etteivät muut olisivat samaa oikeudenmukaista päätöstä saaneet.... Jos tästä minulle jotain ongelmia ilmenee, kirjottelen siitä sitten tänne myöhemmin.

 • Itse sain eilen dna:n laskun. Mietin suurta summaa ja selvittelyni jälkeen huomioni kiinnittyi ~20€ suuruiseen maksuun IP-palveluviestistä. Tiedustelin tänään dna:n asiakaspalvelusta kyseistä asiaa ja vastaus oli aivan sama kuin kaikilla viestiketjuun osallistuvilla; olen dna:n mukaan ostanut aikuisviihdettä/sovelluksia yms 11.12. ja laskun lähettäjänä on ollut Dimoco. Kielsin tilanneeni mitään ja asiakaspalvelija lupasi hetken mietinnän jälkeen hyvittää summan seuraavassa laskussa. Asia jäi vielä kaivelemaan ja googlettamalla löysin tämän viestiketjun, nyt tiedän asiasta enemmän. Nähtäväksi jää onko summa hyvitetty ja tuleeko vielä uusia IP-palveluviestejä tuleviin laskuihin. Jos hyvitystä ei ole ja nään vielä kyseiset IP-palveluviestit laskussani, operaattori menee aika varmasti vaihtoon. Olen pitkään ollut dna:n asiakas, mutta tämä ei kovin paljon mieltä lämmitä.

 • Meiltä lähtee kaksi liittymää toiselle operaattorille.

  Meille ei ole luvattu hyvitystä ja selvittäminen hankalaa, mistä se lasku on tullut. Ilmeisesti aikuisviihde- jutuista kyse, kun Dimocosta kyse ?

  Jännä, että toisille luvataan hyvityksiä ja toisille ei.

 • Siteerataan hieman vielä Iiroa:
  Olemme tutkineet virheelliseksi väitettyjä IP-palveluiden veloituksia, eikä niissä ole havaittu virheitä

  Ja sitten
  Kysymys asiakaspalveluun.

  Onko tosiaan niin että osalle korvataan/hyvitetään näitä virheelliseksi väitettyjä IP-veloituksia?

 • No voi yhden kerran , nyt oli laskuun tullut tuollainen IP palveluviesti maksu 20€ .

  Mitään en ole tilannut ,saatikka sitten hyväksynyt mitään .

  Taitaa olla joku huijaus systeemi meneillään ?

 • Siellähän se yllätys taas ootti. Tällä kertaa 1kpl ip palveluviestejä. Jännä että laskusa on eritelty taksit jne mut sit ei kerrota mikä tää viesti on.

 • Laitoinpa Kuningas kuluttajalle viestiä...

  tässä puolueeton selvitysmies.

  http://yle.fi/aihe/kuningaskuluttaja/palaute

  entinen
  4 päivää sitten Ilmoita asiaton sisältö

 • Missään, koskaan, ikinä kohdannut näin ala-arvoista asiakaspalvelua! Nämä pitävät asiakkaitaan ihan idiootteina. Elämän laki sattuu olemaan, että ahneus ja ylpeys kostautuu.. niskat taipuu ja turvat raapii maata, ennemmin tai myöhemmin, tavalla tai toisella. Harmi kun en ole näkemässä, mutta iloitsen siitä silti 😀
  nim: 40 euroa DNA:n kusetukselle

 • Ei tunnu DNA ottavan asiaa tosissaan , Lähtökohtaisestihan asiakas on aina oikeassa , varsinkin kun hyvä palaute ei hirveästi leviä, mutta tällaiset tapaukset leviää .

 • Eipä ole enää palveluneuvojat ja palveluasiantuntijat kantaa ottaneet, ovat heittäytyneet puhumattomiksi.
  Mutta täähän onkin DNA:n TUKISIVUSTO!

  DNA:n tukisivustolla voit esittää kysymyksiä, lukea vastauksia, kommentoida kysymyksiä ja vastauksia sekä jakaa vinkkejä.
  www.dna.fi
  Vastaamme kysymyksiisi

 • Hieman lukemista

  lainaus Viestintäpalveluiden kuluttajasuojasta,

  "Operaattorille luottoyhtiön kaltainen vastuu
  Yksi keskeinen kuluttajan asemaa parantava säännös koskee teleyrityksen ja myyjän tai palveluntarjoajan yhteisvastuuta. Matkapuhelimien kehityttyä luottokortin tapaiseksi tavaroiden ja palveluiden maksuvälineeksi kuluttajan asema ei saa olla maksutavasta riippuen erilainen. Vastuusääntelyllä edistetään myös kuluttajien luottamusta mobiilimaksamiseen.
  Uusi sääntely tulee sovellettavaksi silloin, kun kuluttaja maksaa tavaroita ja palveluja matkapuhelimella, ja maksu peritään puhelinlaskun yhteydessä. Jos maksetussa ostoksessa tai tilauksessa on virhe, kuluttaja voi pidättäytyä maksusta tai vaatia hyvitystä myyjän ja palveluntarjoajan lisäksi myös operaattorilta."

  Varma asia on, että operaattori häviää aina nämä valitukset, jos ei maksusysteemin tule jotakin varmistustapaa.

 • Tyttöystäväni sai juuri myös samanlaisen laskun jossa oli sama homma. Soitettiin asiakaspalveluun ja sanottiin, että on otettava yhteyttä vastapuoleen, jonka kanssa tulisi asioida koskien reklamaatiota. No DNA lähetti tyttöystävälleni erittelyn siitä, että hän on lähettänyt viestin pornografia sivustolle, jonka hinta on 19,99. Päästyämme sivulle koitin olla yhteydessä, joka sitten sattuikin olemaan saksan kielinen palvelu, joten ei siitä asioinnista oikein mitään tullut.

  Ei ollut tyttöystävälläkään muistissa puhelimessa. Maksamme muun laskun, mutta emme tätä osuutta. Sitäpaitsi, kuka urpo maksaisi pornosta nykypäivänä?

 • Minulle on tullut hyvitys kaksi päivää sitten tilille toisesta veloituksesta suoraan Cloudcoverilta. Vastauksesta jossa he sanoivat hyvittävänsä, on kulunut 3,5 viikkoa.

 • Saadakseni edes tuon yhden palautuksen, minun piti kirjoittaa neljä viestiä DNA:lle, kolme Dimocolle sekä yhden lomakkeen täyttö kilpailu- ja kuluttajavirastoon. Jokaiseen viestiin tuli vielä vähintään yksi vastaus josta taas keskustelu jatkui eteenpäin. Että aikamoista säätämistä sanoisin... Tarina sisältää myös uskomattoman määrän vitutusta ja ihmettelyä.

 • Näitä "IP palveluviestit" ei ole tullut koskaan Elisa/Saunalahti liittymiin. Tässäkin DNA.lle äskettäin vaihdetussa lapsen puhelimen liittymässä piti olla maksupalvelujen käyttö estetty, se sovittiin kun liittymä avattiin. Puhelimesta ei löydy tietoja maksullisista palveluista tms. roskaa. Kiinnostaisi minuakin tässä vaiheessa tietää että mikä on DNA:n virallinen kanta tähän asiaan ja mitä operaattori aikoo tehdä tämänkaltaisten huijausten estämiseksi?

 • Hei J.Heinonen!

  Kaikki IP-palveluviesteillä tapahtuvat aikuisviihdepalvelut on toistaiseksi estetty DNA:n liittymiltä (viikosta 46 alkaen), kunnes DNA voi varmistua, että palveluiden käyttö on kaikkien palveluntarjoajien osalta selkeää.

  Jos laskulla olevasta veloituksesta on kysyttävää niin ota yhteyttä asiakaspalveluun tämän selvittämiseksi.

  DNA Iiro palveluasiantuntija
 • Kiitoksia loistavasta asiakaspalvelusta. Saimme hoidettua IP hässäkän 😀

 • Näin se alkaa aueta ja kannat pehmetä
  Alussa ei ollut Virheitä, mutta nytpäs alkaa Seljetä.

  29 päivää sitten:
  Olemme tutkineet, että nämä palvelut toimivat täysin ohjeistuksen mukaisesti, eikä kyseisten sivustojen/palvelujen toiminnassa ole havaittavissa mitään virhettä tai epäselvää. Veloituksia ei voi muodostua, ilman että asiakas käy kyseisillä sivuilla ja veloituksen muodostumiseksi on myös hyväksyttävä veloitus (esim. klikkaamalla osta-nappia sivulla jossa näytetään palvelun hintatiedot).

  5 päivää sitten:
  Olemme tutkineet virheelliseksi väitettyjä IP-palveluiden veloituksia, eikä niissä ole havaittu virheitä.

  Ja tänään:
  Kaikki IP-palveluviesteillä tapahtuvat aikuisviihdepalvelut on toistaiseksi estetty DNA:n liittymiltä (viikosta 46 alkaen), kunnes DNA voi varmistua, että palveluiden käyttö on kaikkien palveluntarjoajien osalta selkeää.

  Mitähän seuraavaksi??

 • Mitähän mahtaa maksaa, jos soittaa asiaan toisen operaattorin liittymästä... ?

 • Mihinkä numeroon soittamista Maarit tarkoittaa?

 • Aspaan soittamista... Eilen laitoin puhelimesta tuon kysymyksen ja enpä huomannut, että on vaihtanut sanan... 😃

 • Asiakaspalvelun numeroon p.044 144 044 soittaminen maksaa saman verran kuin DNA:n matkapuhelinliittymään, eli puhelut menevät myös puhepakettiin.

  DNA Iiro palveluasiantuntija
 • Koska näihin tuntuu liittyvän nyt kovasti epäselvyyksiä ja selkeästi myös asioita on ymmärretty väärin yritän nyt avata tähän hieman yhteen asioita jotta kokonaisuus hahmottuu.

  • IP-palvelun veloitus ei ole mahdollista ellei asiakas käytä maksullista sisältöä ja hyväksy ostotapahtumaa. Mahdolliset epäkohdat ja asiat joita tähän liittyen on tarkistettu palveluntarjoajilta liittyvätkin juuri siihen miten selkeästi tuo maksutapahtuma on ostoa tehtäessä tapahtunut.

  • Tilanteita missä maksuja olisi tullut ilman mitään vierailua kyseisessä palvelussa ei ole tullut vastaan.

  • Tiedossamme on muutamia palveluita tiettyinä ajankohtina joiden suhteen maksutapahtuma ei ole ollut riittävän selkeä. Tämä ei kuitenkaan koske kaikkia palveluita. Tästä johtuen epäselvissä tapauksissa olemme kehoittaneet asiakkaita olemaan meihin yhteydessä. Samasta syystä johtuen myös osa asiakkaista on saanut palveluita koskevia hyvityksiä.

  • Koska asia tuntuu herättävän nyt todella paljon epäselvyyttä käyttäjien keskuudessa olemme toistaiseksi estäneet aikuisviihdepalvelut näiden veloitusten osalta. Näitä käyttäessä tulee siis käyttää muita maksutapoja.

  • IP-palveluihin liittyen meillä on vastuu tapahtumien taustalla, mutta ensisijaisesti reklamaatiot hankittua palvelua kohtaan olisi järkevintä esittää taholle keneltä palvelu tai tuote on ostettu.

  • Liittymiin joilla tällainen ostaminen on mahdollista (älypuhelimet joissa datayhteys) on asiakkaan syytä harkita viestiestoja mikäli on syytä epäillä, että käyttäjä ei mahdollisesti ymmärrä tällaisten maksujen muodostumista (esimerkiksi hyvin nuoret käyttäjät).

  • Maksullisista palveluista ja näiden käytöstä puhelimilla ja tableteilla olisi hyvä keskustella kotona lasten ja nuorten kanssa, sopia käytännöistä ja tarvittaessa pohtia tuota rajoittamista.

  DNA Jukka ryhmäpäällikkö
 • Nonni... tässä se nähtiin sitten taaas... eipä tarivitse ilmeisesti olla yhteydessä aspaan sitten, kun kummiskin väittävät, että on se poika siellä aikuisviihdesivuilla pyörinyt ???

 • Mitähän ajankohtaa Jukka tällä tarkoitti, olisi hyvä kertoa selvästi ajankohdat jotta vältyttäisiin kotona turhilta lasten ojentamisilta.

  Elikkä voitko selventää tämän lausumasi.
  Tiedossamme on muutamia palveluita tiettyinä ajankohtina joiden suhteen maksutapahtuma ei ole ollut riittävän selkeä.

 • Dna asiakaspalvelu valehtelee täällä minkä ehtii. Dna Iiro ei ole ollenkaan tehtäviensä tasalla, tai ehkä on, mutta valehtelee asiakkaille. Mobiilimaksu Windows kauppaan tai bussilippuun on harkittu ostos. Nämä huijaus laskut eivät ole. Sivustoilla ei ole mitään tietoa Mobiilimaksusta, joten niitä ei tarvitse maksaa. Mikään tässä keskustelussa mainittu maksu ei ole virallinen. Ne ovat kaikki huijauksia, vaikka dna toista väittää. Niitä ei pidä maksaa, vaan reklamoida operaattorille ja ilmoittaa kuluttajaviranomaiselle.

  Tässä vielä linkki asiaan liittyen, joka on päivätty kuukausi sitten.

  http://www.kkv.fi/ratkaisut-ja-julkaisut/aloitt...

  Dna Iiro, häpeäisit edes. Kirjoituksesi ovat täyttä passaa, eivätkä pidä paikkaansa. Asiakkaan ei kuulu maksaa näitä laskuja, ne ovat kaikki huijauksia.

 • Mikäli koet että sinua on veloitettu palvelusta, jota et ole tilannut ja hyväksynyt, olethan asian selvittämiseksi yhteydessä asiakaspalveluumme.

  DNA Ida S palveluasiantuntija
 • "Tällä hetkellä palvelemme sinua häiriö ja muussa ongelmatilanteessa. Muu asiakaspalvelun on suljettu."

  ??????

  Niin, että mitenkäs sitä sitten otat yhteyttä. 😃

 • Voi hyvät hyssykät:
  """Mikäli koet että sinua on veloitettu palvelusta, jota et ole tilannut ja hyväksynyt, olethan asian selvittämiseksi yhteydessä asiakaspalveluumme."""

  Ei kai täällä kirjoittelijoista ole ainuttakaan joka ei olisi ollut yhteydessä asiakaspalveluun montakin kertaa, jotta mitä tuota nyt ainavaan jauhaa.

  Sen sijaan kertokaas mitä tää allla oleva JUKAN lausuma tarkoittaa vai eikö kukaan uskalla kertoa ??

  """Tiedossamme on muutamia palveluita tiettyinä ajankohtina joiden suhteen maksutapahtuma ei ole ollut riittävän selkeä."""

 • Selkeyden vuoksi on parasta ottaa palveluntarjoajaan tai meihin yhteyttä epäselvissä tilanteissa asian selvittämiseksi, mutta esimerkiksi tässäkin ketjussa mainitun Dimocon suhteen on ostotapahtumaa korjattu selkeämmäksi lokakuussa. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että kaikki ostotapahtumat ennen tuota olisivat epäselviä. Selvitämme kyllä kaikki tapauskohtaisesti ja teemme hyvitykset tilanteissa missä maksutapahtuma ei ehkä ole riittävän selkeä. Pystymme selvittämään tilausnäkymän tapahtuma-ajankohtana.

  Mobiilimaksaminen on uusi ja yleistyvä asia ja varmasti kokonaisuutta pitää avata selkeämmin ja tiedotusta tähän liittyen lisätä operaattoreidenkin toimesta. Missä tilanteissa ja missä muodossa toivoisitte ohjeistusta ip-palvelumaksuihin ja mobiilimaksamiseen liittyen? Ja miten toivoisitte, että maksutapahtuma olisi avattu itse ostotapahtumassa? Nyt viesti palvelua ostettaessa on esimerkiksi seuraava:

  Palvelu: Tuotteen nimi
  Palveluntarjoaja: Yrityksen nimi
  Asiakaspalvelu: Yhteystieto(puhelinnumero)
  Hinta (sis. vero): XX,XX EUR
  Palvelun kuvaus: Kuvaus mitä ostetaan (1 viikko pääsy/katselukerta/tms.)

  Maksu veloitetaan matkapuhelinlaskullasi.
  Puhelinnumero tunnistetaan automaattisesti.

  Näiden alla on nappi jossa lukee "OSTA".

  Emme tietysti voi täysin vaikuttaa siihen missä muodossa ja miten tämä ostotapahtuma on rakennettu, mutta kuulisin mielelläni ideoita ja ajatuksia tätä kohtaan sillä haluamme tietysti, että asiakkaillamme olisi mahdollisuus käyttää laajasti ja monipuolisesti kaikkia mobiilipalveluita mutta niin, että tarpeettomilta epäselvyyksiltä vältytään. Onneksi jo nyt suurin osa mobiilimaksutapahtumista ei herätä epäselvyyksiä ja palvelun käyttäjät käyttävät palvelua ilman ongelmia.

  Nyt siis toistaiseksi aikuisviihdepalveluiden suhteen tämä maksutapa on estetty.

  DNA Jukka ryhmäpäällikkö
 • Minulle kyseinen Dimoco-juttu tapahtui tänään. Asiakaspalvelusta eivät voineet todistaa ostotapahtuman todentuneen ja minulle kerrottiin että saamani IP-palveluviestin hinta joka oli 19.989€ hyvitettäisiin, ja minua neuvottiin maksamaan lasku muuten normaalisti, mutta jättämään tuo 19.989€ pois laskusta. Nyt jälkeenpäin hieman huolettaa että tuleekohan tästä sanomista? Asiakaspalvelija siis käski tehdä näin, ja niinhän minätein. Olisiko pitänyt pyytää hyvitys vähennettäväksi seuraavasta laskusta? Voisiko joku DNA:n työntekijä kertoa mielipiteensä?

 • Kyllä se nyt näkyy kirjoituksista että on asia alkanut seljetä Dna:llakin.
  Rupee oleen "pehmeetä" hommaa.

  Kannattaa tästedes selvittää tarkemmin miten ostotapahtumat on rakennettu eikä epäillä maksavia asiakkaitansa.

  Henkilökohtaisesti:

  • oon aiheettomasti perityn ja virheelliseksi väitetyn,
  • joka oli DNA:lla perusteltu ja aiheelliseksi todettu IP-palveluviestimaksu
  • saanut takaisin maksatetuksi tältä suurelta Dimocolta.

  sukulaisiaan ei voi valita mutta operaattorinsa voi.että silleen,,,,

  Hyvää Joulua Kaikille.

  PS.
  Aikuisviihdepalvelun maksutapa saa olla estettynä lopullisesti.

 • Noin kuukausi sitten kävin keskustelua täällä.
  Kuvio oli sama kuin muillakin. Sain tuon IP-laskun ja tein saman kierroksen, kuin muutkin. Useita DNA asiakaspalvelusoittoja, soitto Dimocolle muutamia tekstiviestejä ja lopuksi lupaus "olemme keskustelleet jne...) hyvityksestä. Pyysivät tilinumeroa, pankin osoitetta, IBAN ja BIC-numeroa. Viestitin heille "kakkospankkini" lähes tyhjän käyttötilini tiedot. Kuka hullu tälle huijariporukalle uskaltaa antaa varsinaiset tilitietonsa.

  Eipä ole kuulunut senjälkeen mitään, hiljaista on ollut.

  Lopuksi hieman huumoria.
  Suku oli kokoontunut synttäreille. Tarjolla olisi ollut miestä väkevämpääkin, mutta raivoraittiudestaan tunnettu pastori istui keskellä pirttiä keinutolissa, joten tarjoilusta oli vaikea väelle ilmoittaa. Niinpä isäntä keksi ja kuulutti suureen ääneen: " Perähuoneessa olisi puhelu kaikille muille, paitsi pastorille, olkaa hyvä.

  Niinpä, HYVÄÄ JOULUA kaikille muille paitsi DNA:n asiakaspalvelulle.

  SeliSeli

 • Itse soitin eilen aspaan. Lupasivat hyvittää, vaikka oli kuulemma "aiheellinen" lasku... Joopa... Edelleen olen sitä mieltä, että ei ole aiheellinen.

  Sanoinpahan vaan jotain tyyliin ( sanatarkasti en muista ), että kaipa se nuoriso osaa ilmaistakin aikuisviihdettä etsiskellä, jos tarpeen tulee. 😉

 • Hei Mikko!

  Mikäli asiakaspalvelussa on ohjeistettu jättämään tämä summa maksamatta niin voit huoletta tehdä niin, asia selvitetään palveluntarjoajan kanssa.

  DNA Hanna-Mari palveluasiantuntija
 • Kiitoksia DNA:lle loppuunsa ihan asiallisesti hoidetusta hommasta. Toki vähän hämmentää että tämmöistä annetaan tapahtua mutta ihan hyvin kaikki loppujen lopuksi meni.

  Nyt on estot päällä joten toivottavasti ei tälläisiä enää tapahdu. Mikseivät muuten nämä estot ole päällä automaattisesti?

 • Operaattori ei voi yksipuolisesti estää palveluiden käyttöä, sopimusehdoissakin mainitaan että asiakkaan tulee itse huolehtia tarvittavien palveluestojen kytkemisestä.

  DNA Hanna-Mari palveluasiantuntija
 • No Niin taas tulee uutta teesiä.

  "Operaattori ei voi yksipuolisesti estää palveluiden käyttöä, sopimusehdoissakin mainitaan että asiakkaan tulee itse huolehtia tarvittavien palveluestojen kytkemisestä."

  No ei tietenkään voi yksipuolisesti estää mutta operaattori voi näköjään tehdä yksipuolisia sopimuksia huijareiden kanssa ja maksattaa huijaukset asiakkaillaan niin kuin nyt on monelle käynyt.

  Mitä jos asiakkaan mobiilimaksamisen sopimusehdoissa lukisikin Jukan kirjoittamana näin!!

  ""Emme tietysti voi täysin vaikuttaa siihen missä muodossa ja miten tämä ostotapahtuma on rakennettu""

  ""maksutapahtuma ei ehkä ole riittävän selkeä"".

 • 30.11. lähetetty textiviesti Singaporeen liittymästäni!?
  8.11. IP Palveluviesti klo 0.32 12.40€!? Ei mitään hajua palveluista.

 • No niin HH nyt säkin kuulut siihen joukkoon joka "väittää" IP- palveluita virheelliseksi veloitukseksi. Tervetuloa "väittäjien" porukkaan.

  Jos et oo vielä selannu tätä ""väittäjien""" ketjua voin siteerata Dna:n ammattilaisia näin,,,,
  näin se menee.....

  ""Olemme tutkineet virheelliseksi väitettyjä IP-palveluiden veloituksia, eikä niissä ole havaittu virheitä"".

  Mutta älkää "väittjät" antako periksi, rahat saa kyllä pois mutta se vaatii kovia otteita.

  Terveisin väittelijä joka väitteli rahansa takaisin väittelemällä.

 • Hei HH! Mikäli et tiedä mistä laskulla oleva IP-palveluviestiveloitus on syntynyt, olethan asian selvittämiseksi yhteydessä asiakaspalveluumme.

  DNA Ida T palveluasiantuntija
 • Miten herra entinen on väitellyt rahansa takaisin???
  Mulla menny 30 euroo.

  Itse valitin dnalle ja vastaus oli, että kyse on aiheellisesta maksusta
  joten lopeta itku, maksa lasku, asia loppuunkäsitelty.

  mobile.infolta sain robottiviestin minkä kaikki muutkin, sitä ja tätä ollaan ostettu, vastasin heti että en ole mitään palveluita hyväksynyt yms.
  Kahteen viikkoon ei ole vastausta kuulunut.

  Hullua touhua, asiakas tietenki nämäkin kokeilut maksaa, kuka muu muka.

  Muija on jo liittymän vaihtanu toiseen firmaan,
  Itse olen päättänyt odottaa että kun määräaikainen liittymäsopimus loppuu, ni se sit kans LOPPUU.

 • Valitus kuluttajaviranomaiselle ja saat rahat takaisin.

  Dna on hoitanut asian alusta asti huonosti, ja valehtelee asiakkaille.

  Näitä laskuja ei pidä maksaa, eikä niitä tarvitse maksaa.

 • Kyllä se on DNA:lta turha ruikuttaa "virheelliseksi väitettyjä" rahojansa takaisin.

  Ainut konsti on saada "virheellisesti väitetty" raha pois suoraan DIMOCOLTA.

  Laittakaa postia Dimocolle ja kertokaa mitä siitä seuraa jos ei palauta rahoja ensi tilassa.

  Kyllähän rosvotkin pelkäävät Poliisia varsinkin kun tietävät olevansa väärässä.

  Aiheettomasti perityt maksut kyllä näköjään palauttavat.Vaikka DNA niitä alussa lujasti puolusti(virheelliseksi väitettyjä)"

  Kerta vielä muistutukseksi mitä DNA alussa sävelsi:
  .Olemme tutkineet virheelliseksi väitettyjä IP-palveluiden veloituksia, eikä niissä ole havaittu virheitä"

  Itse käytin näitä Poliisi, tutkintapyyntö, asianajaja, oikesistunto, korvausvaade ja onhan noita.
  Rahat kilahtivat tililleni reipas viikko kirjeestäni ja tulivat jopa Romaniasta asti.

  Empähän oo ennen saanutkaan DNA:lle aiheettomasti maksettuja rahojani Romaniasta takaisin. Että tälläisiä ne on "virheelliseksi väitetyt IP-palvelu veloitukset, joissa ei oo havaittu virheitä"
  Koittakaas arvata kelle tässä nyt iso virhe tuli??
  '

 • Sain aiemmin toisen hyvityksen (ja rahatkin) ja jäin odottamaan tietoa toisesta. Nyt tuli tieto, Dimocon vastauksessa meni nyt 2-3 viikkoa tämän toisen tapauksen kohdalla ja tuli ilmoitus että toinenkin hyvitetään. Aiemmassa rahan palautuksessa meni useita viikkoja ja samoin nyt, tosin sanoivat jo itsekin että noin kuukausi. Taitaa olla kova ruuhka asiakaspalvelussa. Tiedoksi muuten että sähköpostien vastaustyyli on muuttunut erilaiseksi, tulee lyhyempi viesti ja ainakin "parempi" verrattuna aiempiin. Eli nyt taas odotellaan että rahat saapuvat ja tällä kertaa on viimeinen hyvitys, niin omalta kohdaltani asia on loppuunkäsitelty.

 • Helpommalla pääsee, kun soittaa Dna:n aspaan. Meille hyvitettiin IP-viestipalvelumaksu. Kyseessä oli tuo Dimoco.

 • Ehkä DNA:n politiikka on nyt muuttunut kun tapauksen selvittelyä on parannettu ja asia selkeytynyt kaikille. Itse sain kielteisen vastauksen aiemmin asiakaspalvelusta ja olen hoitanut asiaa siitä lähtien oma-aloitteisesti.

  Todennäköisesti he saavat palautuksen joiden kohdalla täyttyvät jotkut "ehdot"?

  Olemme päässee myös Kilpailu- ja kuluttajaviraston uutiskirjeeseen, http://www.kkv.fi,
  http://www.anpdm.com/newsletter/3321598/4443504...

  "Millä maksat huomenna?"-uutisen lopussa mainitaan tästä asiasta mutta varsin neutraalisti.

  Tosin virastosta on tullut kyllä hyviä ohjeita sillä raportoin kohtaamiani ongelmia sinne, kiitokset heille.

 • "Myös kesällä 2015 voimaan tullut uusi säännös teleoperaattoreiden luottokorttiyhtiön kaltaisesta vastuusta laskutuksensa osalta on erittäin tärkeä. Uusi sääntely tulee sovellettavaksi silloin, kun kuluttaja maksaa tavaroita ja palveluja matkapuhelimella, ja maksu peritään puhelinlaskun yhteydessä. Kuluttaja voi tällöin kääntyä paitsi myyjän tai palveluntarjoajan myös teleoperaattorin puoleen esimerkiksi tapauksissa, joissa suoritus on viallinen tai ei tule perille, tai jos kuluttaja ei ole tehnyt lainkaan tilausta tai ei yrityksistään huolimatta saa keskeytettyä toistaiseksi jatkuvaa palvelutilausta. Kuluttaja-asiamies katsoo, että tämä säännös parantaa osaltaan kuluttajien luottamusta digitalisaatiokehitykseen. "

  Elikkäs, nyt kaikki rahat takaisin, tai ainakin minä haastan suoraan DNAn oikeuteen !!

 • Hei Kari!

  Olethan yhteydessä suoraan asiakaspalveluumme niin asia saadaan varmasti selvitettyä.

  DNA Ilkka palveluasiantuntija
 • Hyvä Kari nyt on oikeaa puhetta!!

  EI tuu DNA:lta enää niin kuin tuli RÖYHKEÄSTI alussa:

  """"Olemme tutkineet, että nämä (DIMOCO:n) palvelut toimivat täysin ohjeistuksen mukaisesti, eikä kyseisten sivustojen/palvelujen toiminnassa ole havaittavissa mitään virhettä tai epäselvää"".

  Veloituksia ei voi muodostua, ilman että asiakas käy kyseisillä sivuilla ja veloituksen muodostumiseksi on myös hyväksyttävä veloitus (esim. klikkaamalla osta-nappia sivulla jossa näytetään palvelun hintatiedot).

  DNA Iiro palveluneuvoja
  2 kuukautta sitten

  Nykyään on näin pehmeetä:
  Olethan yhteydessä suoraan asiakaspalveluumme niin asia saadaan varmasti selvitettyä.

  DNA Ilkka palveluneuvoja

  Ei muuta kuin käräjät pystyyn DNA:lla ja YT-neuvottelut näille röyhkeästi vastaaville asiakaspalvelijoille.

 • Sain hyvityksen DNA:lta pitkän ja uuvuttavan väännön jälkeen. Nyt operaattori vaihtuu myös koko perheen osalta.

 • Nyt sain toisen ja viimeisen erän takaisin, kaksi viikkoa meni vastauksesta jossa ne luvattiin. Rahojeni puolesta olen tyytyväinen nyt, asia on niiden osalta ohi. Mitäs tässä nyt meni koko juttua hoitaessa, reilu kaksi kuukautta. Turhauttava tapaus.

 • Juu, asia on suurella osalla näin että, olette käyneet sellaisella sivustolla (mukaanlukien aikuisviihde ) kurkkaamassa, joista nämä veloitukset syntyvät. Tiedän että, siihen ei tarvita kahta kertaa hyväksyntäklikkausta, jossa kerrottais että tämä maksaa 19.99 euroo. Tähän riittää toisinaan jo se että, klikkaatte sivuilla ollessanne ok. Tai menette ns. maksusivustolle automaattisesti tahtomattanne, josta ette meinaa millään päästä pois.

  Okei, mutta tämä on väärin ja kuluttajasuojan vastainen. Tähän kyllä reagoivat DNA:lla, vihiä että muutos tulossa, mutta aivan liian hitaasti, niin kuluttajille kuin DNA-operaattorille.

  Soittakaa 044144044 ja asiakaspalveluun tutkituttakaa mistä maksu tulee (yleensä aikuisviihdesivut, mutta ilman teidän hyväksyntää). Käskekää samalla asettaa viestinesto P3 päälle.

 • En ymmärrä. Siis jos käyn puhelinliittymällä jollain sivulla, niin siitä tulee joku kummallinen ns. ip-lasku??

  Eikös minun pitäisi lähettää itse se tekstiviesti näpytellen puhelimista kirjaimia ja lähetä se numeroon xxxxxx, jotta teen sen tietoisesti tietäen asiasta? Kuten iidaiirot vertasivat hsl:n matkalippuun. Ei sekään itsestään tapahdu netissä surffaten vaan vaatii viestin lähetyksen tai appsin asennuksen.

  Nuo estolinkit vievät tekstiviesti ja puhelurajoitus sivuille. En kyllä löydä mitään kummallista ip-nettisurffailurajoitusta.

  Ei voi olla niin, että laskutus syntyy sivulla käymällä, niin kauan kuin itse en sitä viestiä näpyttele ja tietoisesti lähetä, en ole velvollinen maksamaankaan. Kumma kun muut operaattorit ovat tämänkin osanneet tukkia. IidaIirot täällä vaan toistaa mantraa...

  Huvittavinta tässäkin ketjussa on dna:n osaamattomuus ja saamattomuus vielä silloinkin, kun muut operaattorit olivat katkaisseet rahahanat.. Vasta myöhemmin dna:llakin herättiin että selkeästä huijauksesta kysymys ja maksujen välitys katkaistu.

  Sivustoihin voidaan upottaa scriptejä, joita klikkailemalla voit hyväkdyä gsikka mestauksen klikkaamalla "haluatko tietää paikkakuntadi säätiedot?"

  Eihän tällaista palvelya voi olla edes olemassa saati aktivoitu automaattisesti liittymille.

  Vastaisuuden varalta ja ongelmien välttämiseksi: lukekaa soneran ja elisan tiedotteet joka aamu, kun työt alkaa ja toimikaa niitten mukaan, kiitos!

 • "Emme tietysti voi täysin vaikuttaa siihen missä muodossa ja miten tämä ostotapahtuma on rakennettu, mutta kuulisin mielelläni ideoita ja ajatuksia tätä kohtaan sillä haluamme tietysti, e"

  Idea: dumpatkaa koko "osta"-nappi idea. Minä en ainakasn aio tämän tapaisista palveluista maksaa euroakaan. Oston tulee olle läpinäkyvä, ei tapahtuma jonka voit tehdä vahingossa tai tieyämättäsi. "Osta" nappi voidaan nasmioida vaikja "Poistu sivustolta" napiksi. Saa olla aika naivi jos kuvittelee, etteikö tästä koituisi huijareitten paratiisi.

  Ajatus: defaulttina pois päältä liittymistä. Erikseen tilattava palvelu.

 • Anteeksi mutta tarkoittaako tämä ip-sekoilunne nyt sitä, että tabletin laajakaistaankin on hankittava joku palveluesto, jottei kunmallisia laskuha pääse syntymään?

 • Asiakaspalvelusta soitettiin ja kerrottiin, että tabletin laajakaistakin on erikseen estettävä, jos ei halua maksuja syntyvän. Tässäkin oli omat omituisuutensa, jota asiakaspalvelu ei tiennyt ja jätti soittopyynnön tekniselle tuelle: Jos tabletin laajakaista on laajakaistan yhteydessä tilattu ns. tuplalaajakaistana, ip-ostoja ei voi tehdä. Muussa tapauksessa voi.

  Sanonpahan vain, että todella huonosto organisoitu homma, vaikka konsortiossa on mukana dna:n lisäksi elisa, sonera ja telefinland. Jo yksistään se, ettei asiakaspalvelu tiedä, voiko laskua syntyä tuotetta X käyttäen osoittaa, kuinka huonosti tiedotus on hoidettu. Miten ihmeessä loppukäyttäjä eli asiakas voisi edes tietää moisista, kun operaattorin oma asiakaspalvelukin on kuutamolla?

  Itse en edes tiennyt tällaisesta mahdollisuudesta, satuin eksymään tähän keskusteluun sattumalta etsien tietoa koskien laajakaista ip-osoitteita. Olen aina pitänyt viihdenumeroestot päällä puhelimissani, jos esim puhelin varastetaan tms. Mutta veikkaan, että monilla ei ole estot automaattisesti päällä. Vanhemmat saattavat ottaa kyllä viihdenumeroeston lapsilleen soittoihin, mutta moniko älyää, että nykyään voi saada muhean laskun aikaiseksi jo sillä, että lapsi surffailee netissä kännykällään klikkailen sitä sun tätä?

  Ongelmat palveluun liittyen:

  1. Asiakkaita ei tiedota riittävästi, että liittymissä on automaattisesti palvelu päällä.

  2. Rajoituksissa DNA:lla ei mainita ip-palveluviesteistä ja sen tasoista ja miten kytkeä ne päälle. Koko ip-palveluviedteistä ja sen toiminnasta ei löydy mainintaa estoluokitussivun ohjeessa.

  3. Ip-palveluviesti ei ole tekstiviesti silloin, kun tunnistaminen tehdään automaattisesti eikä asiakas lähetä mitään erillistä tekstiviestiä. Vertaus esimerkiksi HSL:n bussilippuun ontuu, koska et tee ostosta vierailemalla hsl:n sivuilla, vaan lähetät viestin A1 numeroon 1xxxx tai lataat sovelluskaupasta kauppiaan sovelluksen ja ostaaksesi viestin käytöt sovellusta. Et voi siis tehdä vahingossa bussilipun ostoa ilman, että tajuat, mitä olet tekemässä.

  4. Operaattori ei voi olla niin naivi, etteikö tietäisi, että tälkaista palvelua huijarit käyttävät surutta hyväksi. Dimoco sekoilu jo osoitti tämän. Katselin lisäksi tuossa esimerkkejä, miten tällaisia laskuja voi syntyä, niin aika karulta nuo esimerkit näyttivät. Ehdot piilotettu jonnekin sivulle, saattoi olla eri kieltä. Play-nappia painamalla hyväksyit oston, sillä tällainen ehti oli piiloitettu sivustolla jonnekin. Sumennettuja ostotapahtumia, jossa ehdot peittyvät blurratun taustan taakse. No yllättäen esim. dimocon laskutus oli katkaistu lopulta kaiketi jokaisen suomalaisen operaattorin toimesta.

  Ja lopuksi se ehdotus: viihdepalveluille ei jatkossakaan myönnetä oikeutta tehdä veloitusta ip-palveluviesteillä nettisivustoilla, koska on selkeää, että ongelmia syntyisi. Ennen kuin yritys joka haluaa ottaa palvelun käyttöön, tarkastetaan konsortiumin toimesta (telefoorumi), jotta voidaan olla varmoja siitä, että ostotapahtuma on läpinäkyvä, selkeällä suomen kielellä kirjoitettu eikä ostoa voi vahingossa tehdä selatessa sivuja eikä sivuston refresh myöskään aiheuta hyväksyntää. Huomatkaa, että nykyään nettiä syrffataan ja sivuja skrollataan koskettamalla näyttöä, joten vahingossa voi painaa vaikka mitä nappeja.

  Tällä hetkellä homma vaikuttaa juostenkustulta eikä palvelun teknistä toteutusta kuluttaja huomioiden olla riittävästi mietetty.

 • Minulle sanoi asiakaspalvelu marraskuussa että mokkulaliittymällä, mikä suurimmalla osalla on varmaan, ei voi tehdä ostoksia. Kumpi on nyt oikea tapa, DNA?

  Ulkomaalaiset yritykset huijaa luistamalla meidän standardien mukaisista mobiilimaksujen järjestelyistä, tässä lopputulos.

 • 20 päivässä ei oo tullut vastausta?

 • Nyt on vaan pieni tauko tilauksissa kun kaikilta on rahat loppu?

  Iirokin on saanut vähän hengähtää kun ei oo tatvinnu selitellä.

  Jatketaan tässä taas uusilla IP-tilauksilla kun saadaan omaa rahaa, eiks niin?

 • Olipahan sellaista tekstiä, että tietää varoa juuri DNA:n puhelinliittymään sortumasta.

  Mobiilimaksamisessa pitää olla niin, että veloitettavasta puhelimesta, ei kauppiaalta lähtee laskuttavalle teleoperaattorille tieto maksun hyväksymisestä ja sekä kauppiaan (tai sen mobiilimaksuja hoitavan Domocon) että teleoperaattorin on pyydettäessä esitettävä laskun saajalle maksun peruste ja syntyajankohta. Laskun saajan ei tarvitse maksaa laskun asiatonta veloitusta kun siitä on tyytymättömyytensä esittänyt. Teleoperaattorin asia on antaa laskun saajalle mobiilimaksun veloittajan yhteystiedot laskussa.

  En lukenut koko keskustelua. Mutta selvästikin teleoperaattorit, DNA muiden muassa, ovat saaneet maksuhyväksymistietoja jotka eivät ole syntyneet mobiilimaksamisesta annetun informaation mukaisesti. Sokea Reettakin näkee että DNA selitellessään on puhunut puuta heinää eikä mobiilimaksaminen ole turvallista, kun siinä voidaan tuottaa huijausveloituksia. Lieneekö sitten niin, että ulkomaalaisten mobiilimaksamisratkaisujen ja suomalaisten säädösten ja käytäntöjen välillä on porsaanreikiä.

  ONKO TILANNE NYT SE ETTÄ MOBIILIMAKSAMISTA ON AIHETTA KARTTAA, KUNNES SUOMALAISET OPERAATTORIT OVAT KORJANNEET JÄRJESTELMÄNSÄ HUIJAUKSET ESTÄVIKSI? AUTTAVATKO LIITTYMÄN VIIHDE-ESTOT NÄIHIN KAUPPIAIDEN VÄÄRINKÄYTÖKSIIN?

 • On jokseenkin käsittämätöntä, että estoluokituksissa ei edelleenkään ole mainintaa ip-palveluviesteistä.

  Olisi todella kiva tietää, mikä estoluokka p1-5 estää nettisurffailusta syntyvät laskut, mutta sallii juuri erillisen palvelutekstiviestin lähettämisen esim. hsl:n matkalipun tilaamisessa. Tätä ei voi käyttää väärin, koska takuulla vahingossa en näppäile tilausviestia ja lähetä ditä viel etilliseen numeroon.

  En todellakaan halua tällaista palvelua liittymälleni, jossa laskuja syntyy surffatessa. Tätä ollaan käytetty väärin ja aivan varmasti tullaan käyttämään väärin. Sivuston uudelleenohjaukset ja scriptit voidaan toistaa taustalla käyttäjän tietämättä. Ja kun maksut tulevat ulkomailta, kukaan ei tiedä niitten oikeellisuudesta.

  Miten siis kytken palvelun pois päältä ilman että menetän mahdollisuuden juuri hsl:n lipuntilaukseen OIKEALLA TEKSTIVIESTILLÄ TIETÄEN MITÄ OLEN TEKEMÄSSÄ JA MISTÄ MINUA LASKUTETAANKIN?

 • Mitä enemmän asiaa tutkii, sitä kummallisemmaksi se menee:

  http://plok1.blogspot.fi/2016/01/kayttajan-tunn...

  Entäs salatut numerot?
  Entäs numerot, joilla markkinointiestot?
  Entäs tietosuoja?

  Hohhoihaa... Osaaminen taas huipussaan - "me tienataan tällä", terveisin Kutosen matikis... Eiku nelosen koodaaja..

 • Peesaan edellisiä. DNA, millä palvelunestoasetuksella esiin tulleet huijaukset olisivat tulleet estetyiksi ja mitä kaikkea muuta palvelua tulee samalla estetyksi?

  Viime kesänä käyttöön otettu mobiilimaksu on osoittautunut sudeksi, koska se mahdollistaa veloitukset liittymän laskussa kauppiaan halun mukaisesti, pakottamatta sellaiseen ostotapahtumaan, jonka suomalaisen liittymän haltija ymmärtää ostoksi. Mahdollisten kieliongelmien vuoksi mobiilimaksujen veloittaminen ulkomaille tuntuu kyseenalaiselle. Toki oston hyväksymisen tulisi olla niin selkeä rahasummineen että asian ymmärtää sekin joka ei osaa suomea.

  Ketjussa aiheesta parjattu Dimoco välittää kauppiaan veloituksen suomalaiselle teleoperaattorille asiakkaalta veloitettavaksi. Kenties osallistuu netin kauppapaikkojen toteutukseenkin. Vaikuttaisi tarpeelliselle, että maksuveloitusten välittäjä sopii suomalaisten teleoperaattorien edustajan kanssa veloitusten välittämisestä teleoperaattorille niin, että kauppiaan maksutapahtuman toteutus tulee suomalaisten tarkastamaksi että noudattaa täkäläisiä vaatimuksia. Ja ihan oikein että suomalaiset teleoperaattorit ovat lopettaneet tämä pahimman välittäjälurjuksen veloitusten vastanoton, kun ei annettuun määräaikaan korjannut ostosivujen epäkohtia. Onko DNAkin?

  Kun mobiilimaksu käytännössä mahdollistaa väärinkäytökset, on tarpeen liittymän käyttäjän voida kieltää mobiiliveloitukset liittymästään. Teleoperaattorien taas on kehitettävä mobiilimaksu käyttökelpoiseksi luotettavaksi maksutavaksi.

  Saadun laskun summasta vähentäminen, korjatun laskun toimittaminen maksajalle ja seuraavasta laskusta hyvittäminen ovat siitä hyviä tapoja, ettei pankkitilinumeroa tarvitse toimittaa taholle, jonka luotettavuus on osoittautunut huonoksi.

  Kyllä ne voisi julkistaa, mitkä sivustot huijausveloituksia ovat suomalaisten operaattorien veloitettaviksi toimittaneet. DNA kai on antanut ymmärtää, että esiin tulleita huijaavia sivustoja on vain yhden käden sormilla laskettava määrä.

  Minustakin on toimittu väärin, että mobiilimaksaminen on ilman sopimusosapuolen hyväksyntää liitetty liittymäsopimuksiin - jopa laajakaistasopimuksiin - niin, että joillain sivuilla vierailu johtaa arvaamattomiin veloituksiin liittymälaskussa. Liittymänhaltijalle olisi tullut antaa ymmärrys tilanteen muuttumisesta ja mahdollisuus halutessaan liittyä käytäntöön, ei automaattista liittämistä. Ilmeisestikään operaattorit eivät olleet riittävästi tilanteen tasalla ja saavat nyt hävetä.

 • Kokaiskaapa muuten viestinkirjoitusikkunan oikeassa yläkulmassa olevaa kysymysmerkillistä ohjenamiskaa. Se neuvoo:

  Sidan hittades inte

  Den sida du söker finns inte här. Prova att använda sökfunktionen eller gå till startsidan för tuki.dna.fi.

 • Tässä lukemisen arvoinen juttu mobiilimaksuhuijauksesta:
  http://plok1.blogspot.fi/2015/11/koko-kansan-mo...

  Mukana kohtalainen lista aikuisviihdesivustoja jotka rahastusta harjoittavat.

 • Poika (11 v.) oli tilannut crowtopia-peliin joitakin maita ja elämiä ja lisäosia 156 eurolla. Huhhuh. Asiakaspalvelu sanoikin että IP-palveluviestiostokset olivat tapahtuneet google.play -kaupan kautta. Mielestäni väärin, että lapsi pystyy näitä samsung-kännykällään tilaamaan ilman, että minä vanhempi asiasta tiedän yhtään mitään. Muiden operaattoreiden liittymillä operaattorilaskutus ei onnistu google.play-kaupasta. Onko tässä pelkästään vanhemmalla vastuu? Onko muille tapahtunut vastaavaa?

 • 10€ mobiilimaksu "dimocolle" uusimmassa laskussa, soitto aspaan ja kehoittavat reklamoimaan palvelun tarjoajalle.

  Mitään en ole tilannut joten taitaa liittymä vaihtua kun ei aspa tunnu tietävän näistä ilmeisistä huijauksista mitään. 0% kiinnostus käyttää palveluntarjoajaa joka mahdollistaa tällaisen.

 • No niin Joulu lähestyy ja taasko se alkaa sama rahastus??
  No menihän siinä 8 kuukautta viimeisestä.

  Kyllä aspa tietää tää on niille vanha jutska.

  Laita Iiro sinne Dimocolle perkeleenmuotoinen ukaasi niin ruppee asia selviämään jos ei nuo dna jullit saa mitään aikaan.
  Sillä minäkin sain.

 • DNA:n ohjeistuksen mukaan
  tekstiviestiesto P3 estää tekstiviestien lähettämisen ja vastaanottamisen ajanviete- ja aikuisviihdepalveluihin
  tekstiviestiesto P4 estää tekstiviestien lähettämisen ja vastaanottamisen aikuisviihdepalveluihin
  Tekstiviestiesto voidaan tehdä myös asiointinumerot (P2) tai kaikkikin tekstiviestit (P1) kattavina

  Tekstiviestieston mahdollisuus ei tietenkään tee huijaussivustoja luvallisiksi. Mobiilimaksulla tehdyssä huijauksessa - siis että huijari katsoo ostajan hyväksyneen veloituksen vaikka laskutettu ei - teleoperaattori on mukana vastuussa. Näkisin tämän mielelläni niin, että kun laskuttaja on teleoperaattori vaikka vain laskun välittäjänä, teleoperaattorilla PITÄÄ olla esittää laskutetulle laskutuksen perusteet siis koska, missä, mistä aiheesta, kuinka paljon laskutusta on syntynyt, yhteystiedot laskuttajaan eikä saa olla niin, että teleoperaattori tietää vain jonkun laskunvälitysoperaattorin ja summan. Teleoperaattorin pitää voida myös tarkastaa että laskuttajan mobiilimaksumekanismi on säädösten mukainen niin että sillä ei synny veloituksia ostajan tieten hyväksymättä jos haluaa torjua maksajan kiiston veloituksen suorittamiselle.

  Teleoperaattorin tulisi paremmin informoida mobiililiittymän käyttäjiä että vanhempi on vastuussa lapsen käyttöön luovutetulla mobiililaitteella tehdyistä ostoksista joita ei ole liittymässä estetty.

  Vastikään näin kaverin puhelinlaskulla veloituksen hyväntekeväisyyslahjoituksesta. Laskulla oli vain välittäjäoperaattorin nimi ja summa tekstiviestillä tehdystä lahjoituksesta. Ei niin saa olla. Puutteellinen merkitä puhelinlaskulla ei täytä laskulle/kuitille asetettavia vaatimuksia.

 • Olin tuossa sekä Dimocoon että Teleforum Ry:n Ilkka Lehtoon yhteydessä.

  Dimoco lupasi selvittää asiaa ja Ilkka ihmetteli DNA:n tapaa pestä kätensä asiasta sekä laittaa asiakas hoitamaan itse tätä ja lupasi olla yhteydessä operaattoriin tästä. Kuulemma Dimocon kanssa on tosiaan ollut ongelmia aikaisemminkin.

  Katsotaan mihin suuntaan asia kehittyy tässä mutta siitä olen aivan varma etten ole mitään palvelua netistä ostanut enkä laskuttamiseen suostunut.

  Naurettavaa nähdä tämänlainen vaiva ja soitella pitkin päivää eri numeroihin 12,4€:n takia mutta senkin summan voi sitten varmaan säästää vaihtamalla operaattoria ja halvempaan liittymään.

 • Eipä nuo aspan väki viiti hoitaa asiakkaidensa oikeita asioita, mutta kun soittelevat ja kyselevät jotain typeriä kuulumisia, että oletko nyt ollut tyytyväinen ja tyytyväinen heidän liittymiinsä ja nuolevat....voi,voi sanon minä.

  Jos eivät kerran hoida asiaa niin vaihtoon heti, kiusa se on pienikin kiusa.

 • En itse ole tuollaista maksuhuijausta kokenut. Mutta ihmettelen, onko tässä nälkävuoden mittaisessa ketjussa selitetty miten sellainen on mobiilimaksuilla edes teknisesti mahdollista.

  Vaikka menisin puhelimen webbiselaimella pornosivulle, niin ei h*lvetissä puhelin tai operaattori saa ilmoittaa puhelinnumeroani sivunpitäjälle ilman että tiedän ja hyväksyn sen! Tai teleoperaattori uskoa rahanpyytäjää laskunkasvattamiseksi muka minun hyväksymänä kysymättä minulta.

  Törkeää myös, jos olen pöytäkoneella liikkeellä eikä yhteys ole mobiililiittymän kautta. Webbiprotokollassa palvelin saa ja tarvitsee sivulle tulijan IP-osoitteen, että pystyy vastaamaan pyydetyllä sivulla pyytäjälle. Mutta kai olisi rikollista, että sivuntarjoaja kysyisi IP-osoitteen operaattorilta tietääkö operaattori sopimusta, jonka laskulle voisi lisätä veloitusrivejä. Sama silloin vaikka itse puhelinnumeroa ei operaattori antaisi vaan ottaisi vastaan halukkaan antamia laskurivejä ja niitä vastaan sivuntarjoajalle rahaa provisiota pidättäen.

  Mobiilimaksun ohjeet sanovat, miten mobiilimaksun hyväksymissivu tulee selkeästi rakentaa hyväksymisnapilla, veloitusperusteella ja mobiilimaksuna veloitetulla summalla, mutta mikäpä pakottaisi veloituksen muodostuksen rajoittamaan sellaiseen muotoon. Kumma on, jos pimeiltä markkinoilta ei voisi ostaa IP-osoitteita (tai puhelinnumeroita), joitten soveltuvuus huijausten toimeenpanoon on korkea. Ettei tarvitse edes odottaa kävijää oikeasti sivulle jos aidot kävijät eivät riitä. Mobiilimaksu peritään tietenkin mielellään laskunvälitysoperaattorin kautta niin, että todellinen rahankerääjä ja maksun aihe piilotetaan välittäjän taakse, jos se suinkin on mahdollista?

  Voidaan vaikka pienellä tekstillä kirjata, että edetessään pornokuvasivulle hyväksyy maksujen veloittamisen huomiota herättämättömästi puhelinlaskulla ja laittaa etenemislinkki toimimaan maksun hyväksymislinkkinä.

  Näinkö? Mobiilimaksun toteutusta vastaan voidaan tarkastella teleoperaattorin toiminnan moraalia siinä.

  Toki mobiilimaksu antaa mahdollisuuden myös helppoon maksamiseen kunniallisille palveluntarjoajille. Kun tietotekniikka on käytössä, niin kelvollinen lasku/kuitti saataisiin myös helposti tuotettua.

 • Yhden huijauksen toteutuksen kuvaus on
  http://plok1.blogspot.fi/2015/11/koko-kansan-mo...
  Ehkä ennenkin ketjussa mainittu, mutta opettavainen

 • DNA laskuttaa edelleen näitä DIMOCOn maksuja / palveluita, joita käyttäjät eivät ole tilanneet.

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti. Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.