iPadin paikantamispalvelun ongelma

iPadin paikantamispalvelut ei toimi DNA kotimokkulan käyttöönoton jälkeen. Toimivat kun käynnistää vielä käytössä olevan Telian mokkulan kanssa. iPad on nollattu, eikä toimi senkään jälkeen. Kokeiltu monta kertaa.

Kommentit

• Jos iPadisi on mallia, jossa ei ole satelliittipaikannusta käyttää se paikannukseen tietoa ympäröivistä Wi-Fi-verkoista ja Bluetooth-laitteista. Alueilla jossa WiFi on harvassa toimii tämä menetelmä epäluotettavasti. Vain Wi-Fi + Cellular malleissa on satelliittipaikannus.

Jos haluat auttaa Applea parantamaan alueesi Wi-Fi-sijaintipalveluita, ota Sijaintipalvelut ja Wi-Fi käyttöön iOS tai iPadOS -laitteessa jossa on satelliittipaikannus.
    AP
  • Minkä takia iPad näyttää oikean sijainnin kun kytkee Telian mokkula päälle mutta ei DNAn mokkulan kanssa. iPhone 7 kanssa on sama tilanne. Ettei olisi joku asetus mokkulassa? iPad on muutama vuosi vanha Air-malli
    Erik
  • Applen tietokannassa on tieto vanhasta mokkulasta ja sen sijainnista. Uuden mokkulan sijaintia ei Applen sijaintipalvelu ei tunne, koska se ei ole vielä kerännyt tarpeeksi tietoa siitä.

Wi-Fi sijainti on virtaa säästävä, nopea ja edullinen tapa paikantaa laite. Menetelmän edut korostuvat alueilla joissa Wi-Fi verkot ovat tiheässä, ja satelliittipaikannus voi olla vaikeaa suurien rakennusten tai muiden esteiden vuoksi.

Wi-Fi sijainti perustuu siihen, että tukiaseman lähialueellaan julkaisemia tietoja, kuten verkon nimi (SSID) ja radion fyysisen tason tunniste BSSID käytetään paikan tunnistamiseen. Päätelaitteet, kuten tabletit ja puhelimet havaitsevat nämä tunnisteet kuuntelemalla ympäristöä.

Laitteet jotka jo tietävät oman sijaintinsa luotettavasti, kuten puhelimet joissa on satelliittipaikannus, voivat lähettää nämä tunnisteet sijaintipalvelulle oman sijaintinsa kanssa, ja siten sijaintipalvelu oppii tukiasemien sijainnit. Myöhemmin sijaintipalvelu voi auttaa laitteita ratkaisemaan sijaintinsa ilman satelliittipaikannusta.

Tukiasema osallistuu paikantamiseen siis tavallaan vahingossa, eikä siis esimerkiksi itse tiedä omaa sijaintiaan. Tukiasema ei voi myöskään kieltäytyä siitä, että sen julkaisemia tunnisteita hyödynnetään paikannuksessa. Jos uusi tukiasema julkaisisi samat tunnisteet kuin vanha tukiasema, ongelmasi ratkeaisi, BSSID-tunnistetta ei kuitenkaan pidä muuttaa. Sinun kannattaa odottaa, että Apple ja muut sijaintipalveluiden tarjoajat oppivat uuden tukiasemasi sijainnin.

Bluetooth-paikannus toimii periaatteessa samalla tavalla, mutta siinä hyödynnetään vain Bluetooth-laitteita, jotka ovat tarkoitettu paikkatiedon tueksi, tällaisia majakoita voi löytää esimerkiksi kauppakeskuksista.

AP
  • Kiitoksia AP:lle perinpohjaisesta vastauksesta. Toivottasti ongelma korjantuu ajan kanssa.
    Erik