Iphone 12 mini ongelma

Mistä mahtaa johtua kun puheluun vastatessa usein puhelu katkeaa ja puhelin ilmoittaa että valitsemanne numero ei ole käytössä?Vaika itse en ole soittanut mihinkään vaan vastannut tulevaan puheluun...puhelin on ollut nyt n.2vkoa käytössä ja aika usein tekee tuota.Ja toinen miksi eri puheluissa siis eri soittajilla on erilainen näyttö miten puheluun vastataan.Osalla on vain pyyhkäisy toiminto puhelun vastaamiseen ja osalla näkyy näytössä punainen sekä vihreä luurikuvake jota painalla vastataan puheluun?Puhelimen sammuttaminen ja uudelleen käynnistys ei ole auttanut näihin ongelmiin.

Kommentit

• Hei Sari! Vastausruutu voi olla erilainen riippuen siitä onko puhelimen näyttö lukittu vai käytätkö puhelinta sillä hetkellä. Puheluiden virheiden osalta, oletko havainnut ongelmaa vain tietyssä osoitteessa ja onko ongelmaa muilla DNA:n liittymillä samassa osoitteessa?
    DNA Iiro palveluasiantuntija
  • No testattu on että vastausruutu on erilainen vaikka näyttö on lukuttunakin.Ja tuo puheluiden virhe ilmenee vain mulla tai on meillä pari muutakin DNA:n liittymää mutta ne on lasten käytössä ja heille ei oikeastaan juurikaan puheluita tule joten en osaa sano onko heillä samaa ongelmaa,jokaisen puhelun kohdalla ei kuitenkaan tuota ongelmaa esiinny.Ja mitä nyt tässä muistelen niin kyllä tuo virhe tässä kotiosoitteessa ilmenee,en muista että olis muualla ollut ongelmaa.Ja tämä ongelma alkoi kun vaihdoin uuteen puhelimeen.Tosin meillä on täällä kyllä kuuluvuuksissakin ollut ongelmaa jonkin verran.
    Sari
  • Jos ongelma on vain kotiosoitteessa ja vikaa on ilmennyt pidempään, kannattaa vikapaikasta ilmoittaa meidän 24/7 maksuttomaan vika- ja katveilmoitusnumeroon p.0800 300 500
    DNA Iiro palveluasiantuntija
  • @sari

Et ole ainut kuule kenellä on ongelmia iPhone 12 puhelimien kanssa, tsekkaappas tämä alla oleva linkki missä ihmiset ovat kirjoittaneet 67 sivua erilaisista ongelmista.

https://discussions.apple.com/thread/251954578

Vika ei välttämättä ole DNA:lla, vaan itse puhelimessa on suunnittelu/rauta vika.
    Toni
  • Okei,muuten toimii moitteettomasti,mutta aina välillä katkaiseen tuon puhelun ja ilmoitta että valitsemanne numero ei ole käytössä vaikka itse olen vastannut tulevaan puheluun...vikapalvelusta neuvottiin laittamaan puhelin käyttämään joksikin aikaa 3G verkkoa,koska kuulemma jos 4G verkossa hirveesti vaihtelua niin sekin kuulemman voi aiheuttaa ongelmia...ainoo ongelma on vain että puhelimessa ei ole mahdollisuutta valita 3G verkkoa ollenkaan...ainoastaa 5G päällä,5G auto ja 4G.No puhelin oli 5G auto tilassa ja laitoin sen nyt käyttämään 4G verkkoa että katsotaan nyt onko tuosta apua.
    Sari
  • No eipä tainnut olla apua tuli uusi "vika" katkaiseen puhelun muutaman minuutin jälkee ja kuuluu vain tuuuut ääni...ja tämänkin sellaisen puhelun kohdalla jossa itse olen vastaajana...itse kun soitan niin ei ole mitään ogelmaa...
    Sari
  • Kokeileppas resetoida sun verkkoasetukset, jos se ei toimi niin paina ääni ylös, ääni alas ja sen jälkeen pidä virtanappia pohjassa niin kauan kunnes näyttö menee pimeäksi ja näet applen logon, vapauta virtanappi ja anna puhelimen hoitaa hommat.
    Toni
  • Verkkoasetusten nollaus onnistui,mutta sen jälkeen katkaisi puhelun heti ennenkö ehti kunnolla edes vastaamaan...soittaja kun soitti toisen kerran heti perään niin ei katkennut...tuota toista vinkkiä kokeilin tehdä mikä Toni antoi niin sitä en saanut onnistumaa tuolla puhelimella...

Sari
  • Tuo toinen esimerkki toimii seuraavanlaisesti.

1. Klikkaa ääni ylös painiketta (älä pidä pohjassa)
    2. Klikkaa ääni alas painiketta (älä pidä pohjassa)
    3. Klikkaa virta painiketta (pidä painiketta pohjassa)
    4. Vapauta virta painike kun näet applen logon mustalla ruudulla

Voit myös kokeilla laittaa sun sim-kortin johonkin toiseen puhelimeen, jos edelleen katkoo puheluita niin sitten vika ei ole sun iPhone 12 puhelimessa. Voit myös kokeilla WiFi puhelua, ja voit myös kokeilla ottaa VoLTE ominaisuuden pois päältä.
    Toni
  • Kiitos tarkemmasta ohjeesta,nyt onnistui tuo tehdä.Pitää päivän mittaan kokeilla oliko siitä apua.Puhelimesta en äkkiseltään löytänyt tuota VoLte ominaisuutta ja ilmeisesti se ei ainkaan ole päällä kun näytössä ei siitä näy mainintaa.Aikaisemmassa android puhelimessa näkyi...Epäilen kyllä että vika on tuossa iphonessa tai sitten on vain sattumaa että ongelmat alkoi heti kun olin puhelinta vaihtanut...mutta testaillaan nyt vielä 😀
    Sari
  • Onkohan puhelimmassa nyt kuitenkin jotain vikaa...muutaman päivän toimii moitteettomasti kun on tehnyt tuon Tonin  antaman ohjeen mukaan.Sitten alkaa taas temppuileen ja ilmoitteleen tulevista puheluista että numero ei ole käytössä ja toinen mitä ilmoittaa että palvelu ei ole käytössä,nämä ilmoitukset tulevat siis silloin kun vastaan puhelimeen...itse pystyn soittamaan puhelimella normaalisti.Ja taas kun tekee tuon Tonin antaman ohjeen mukaan puhelin toimii muutaman päivän hyvin.
    Sari
  • Seuraavan kerran kun sun puhelin bugailee niin avaa Puhelin sovellus ja kirjoita numerokenttään alla näkyvä teksti ja paina vihreää puhelinta: *3001#12345#* Tuo avaa ns field test moodin, tarkasta tuosta ikkunasta mitä lukee kohdassa rsrp, kuva selvennyksenä. Vika saattaa olla myös tukiasemassa.

Toni
  • Voit myös kokeilla tilata uuden sim-kortin dna:lta, sen voit tehdä ihan omassa palvelussa.
    Toni
  • Joo tilasinkin jo uuden kortin kun aloin epäillä että kortissa on jotain häikkää...mutta katsotaan miten käy.Tosin meillä taas on nettiyhteyskin pätkinyt viimepäivinä niin voi kyllä olla joten yhteydessä huonoon verkkookin tämä ongelma.
    Sari
  • Löysinpä ajankohtaisen viestiketjun. Mulla tekee tuota samaa "Numero ei ole juuri nyt käytössä" tai soittaja ei kuule ääntäni mut mä kuulen soittajan. Sim vaihdettu pari viikkoa sitten eSim.ksi jolla luulin ongelman poistuneen mut edelleen. Tarvii kokeilla tuota Tonin neuvomaa field test -vinkkiä kun temppuilee. Talomme kun muutenkin jollain ihme katvealueella vaikka DNAn mukaan sellaista ei ole olemassa. Lähin masto 4km.n päässä, muut 7km ja 10km.
    Jenni
  • Entäs kun rsrp on -89?
    Maire
  • Mulla on sama ongelma. Ei ollut entisessä luurissa, vasta iPhone 12 minissä. Onko tämä nyt sitten tyyppivika? Laite huoltoon? Ikää sillä on n. 1 kk.
    Maire