IPSEC ja Wireguard VPN eivät toimi DNA:n 5G liitymällä.

Hei,

Varoituksen sana kaikille jotka miettivät DNA:n 5G-liittymän hankintaa, sen kanssa eivät toimi kaikki VPN-tekniikat.

Minulla oli testissä

DNA rajaton 5G 400MB
5G-modeemi Zyxel NR5101
Turun keskusta eli 02320 alue.

IPSECVPN ja Wireguard VPN-yhteydet eivät toimi tällä DNA:n liittymällä, jotkin sivuista jäävät latautumaan ikuisesti, vain osa sivuista aukeaa normaalisti. SSLVPN-yhteys sen sijaan toimi normaalisti.

Kilpailevan operaatorin 5G-liittymällä toimii sekä IPSECVPN että Wireguard VPN. Asiakapalvelun mukaan tälle ei ole mitään tehtävissä.

Kommentit

• Toimii ainakin Ruskolla

Yhdistelmä zte ulkomokkula telewell dna5g 400 rajaton
  • Hei,

Mielenkiintoista kuulla että siellä, ehkä ongelma on paikallinen 02320 alueelle
  • Zyxel Web EU Store (onfastspring.com)

Tuolta löytyy zyxellin oma vpn tosin maksullinen
  • Hei

En usko ongelman olevan VPN-palveuntarjoajassa vaan DNA:n verkossa koska muiden operaattorien 5G-liittymillä IPNSEC VPN ja Wireguard VPN toimivat.
  • Moro, huomasin itse samat ongelmat DNA:n 5G-yhteydellä. Tämä vika johtuu siitä, että yhteys ei kykene välittämään normaalikokoisia 1500 tavun kehyksiä verkkoon päin. WireGuard tekee oletuksena tunnelin MTU:lla 1420, jonka päälle tulee sitten IP ja UDP kehykset. Kiertotie vikaan on laskea oman reitittimen MTU esim. arvoon 1400 ja WireGuardiin vaikkapa 1320.

Voisiko joku DNA:n teknisestä tuesta kommentoida, että miksi 4G- ja 5G-yhteyksillä ei saada Internetiin päin kulkemaan normaalia 1500 MTU kehystä? Kaapeli-, ethernet- ja kuituliittymillä tämä toimii normaalisti. Tämä tosiaan aiheuttaa ongelmia varsinkin näillä UDP-pohjaisilla VPN-yhteyksillä, jotka olettavat normaalin ethernet MTU menevän päästä päähän läpi.
  • Täältä päin näyttäisi maksimi mtu olevan vain 1464 edes tuonne dna:n nimipalvelimelle ja testattu Dna:n Netti 5G liittymällä ja ZTE MC7010 mokkulalla. Eli tosiaan liian pieni tuolle Wireguardin oletusarvolle.

Marko
  • Tämä ongelma tuntuu olevan edelleen päällä, onko mitään ns. lääkettä asiaan olemassa?
    Pekka H