ipv6 dhcp ja nimipalvelimet lakkasivat toimimasta

Hei!

Tänä aamuna (12.9., kello käy jo puolta päivää) Meilahdessa DNA:n kaapelilaajakaistan dhcp ja nimipalvelimet lakkasivat toimimasta ipv6 verkossa. Reitittimen config-sivu näyttää löytävän ipv6 osoitteita, mutta senkin ping hyytyy ipv6 osoitteiden kohdalla. Koneen ping ja traceroute eivät löydä ipv6 osoitteita ja myös dhcp antaa vain ipv4 osoitteen.

Nimipalvelimien (2001:14b8:1000::1, jne) muuttaminen koneella (linux kone, siis: /etc/resolv.conf) ipv4 osoitteisiin (62.241.198.245, jne) korjaa ongelman ja ipv4 verkko siis toimii. ipv6 siis toiminut moitteetta aiemmin.

Missähän vika? Meilahden suunnalla oli jotain huoltotoimia ja vikatilanne kaapeliverkossa viime yönä, mutta vikasivun mukaan korjattu aamuun mennessä.

Kommentit

• Moikka!

Modeemi kannattaa alkuun vain käynnistää uudelleen jos et ole tätä vielä kokeillut. Muutoin jos vika on alkanut juuri kyseisen yleisen vian aikoihin niin luultavasti ongelma liittyy tähän. Yleinen vika on kuitattu korjatuksi joten olethan yhteydessä asiakaspalveluun p.044 144 044 niin saamme selvitettyä vikaa tarkemmin
    DNA Iiro palveluneuvoja
  • Hei

Nyt tuli käsipalmu! Modeemin uudelleenkäynnistys auttoi. Ei siis tarvinnut resetoida, vaan sammutus ja uudelleenkäynnistys auttoivat.

Pahoittelut, on näköjään kulunut liian kauan aikaa, kun katsoin viimeksi The IT Crowdia :).

Kiitokset!
    JN
  • Jeps hyvä homma ettei isommasta viasta ollut kyse, usein uudelleenkäynnistys kannattaa tehdä ensimmäisenä, varsinkin yleisen vian jälkeen sillä modeemi voi yrittää käyttää jotain vanhoja asetuksia