Iteno EX400-päätelaite siltaavaksi?

Miten Iteno EX400-päätelaite saadaan siltaavaksi?

Hallintakäyttöliittymässä näkyy kolme eri "Bridged"-profiilia (ks. liite), mutta mikään näistä ei tee laitteesta siltaavaa (jakaa edelleen IP-osoitteita avaruudesta 192.168.1.*).

Laitteessa on vain yksi LAN-portti, joten oikeaksi reitittimeksi siitä ei valitettavasti ole.

Laitteessa oleva ohjelmistoversio on EX400-X-DNA-4.1.7-200402_1817.

Kommentit

• Tarvitko tuota laitetta sitten ollenkaan siinä välissä?

- Perään voi laittaa pelkän kytkimen, jos haluaa vaan lisää LAN-portteja.

- Jos taas haluat käyttää jotain muuta laitetta reitittimenä, joka jakaa IP-osoitteet, voi tuon ohittaa pelkällä CAT-jatkopalalla.

Jos haluat sen siihen väliin jättää, (laitteen Wifi ainoa syy tähän ratkaisuun, mikä tuli mieleen, jos se edes toimii reitittävässä tilassa.)  niin voit koittaa poistaa DHCP:n ja NATin käytöstä, jos erikseen onnistuu, muuten en osaa auttaa asiassa 😀
    JJJ
  • Kiitos vastauksesta!

Kuten ehdotit, ongelma ratkeaisi varmasti helpoiten siten, että jättäisin EX400:n kokonaan pois välistä, ja kytkisin oman reitittimeni suoraan taloyhtiön runkoverkkoon.

Tämä kävi aiemminkin mielessä, mutta en ollut varma onko DNA:lla jonkinlainen verkonvalvontaratkaisu käytössä, joka sallii vain tietyt päätelaitteet. Näin jälkikäteen ajateltuna kuulostaisi toki hiukan erikoiselta...

Ehkä uskaltaudun kokeilemaan...
    Antti
  • Katso, että sen reitittimesi LAN-porttien nopeus riittää käyttämällesi nopeudelle.
    PW
  • Käytätkö tuota reititintä WiFi:nä?
    Vanhassa reitittimessäsi pitää myös WAN-portin tukea käyttämääsi nopeutta ja olisi hyvä jos se tukisi myös IPv6:tta.