Jatkuvat ongelmat kaapelimodeemin kanssa

F-3890v3 kyseessä, rasittavin ongelma on että Wifi voi hävitä milloin tahansa. Uudelleenkäynnistys auttaa yleensä, välillä vain resetointi korjaa tilanteen. Vähintään viikoittainen ongelma, yritä nyt tällaisen yhteyden kanssa tehdä etätöitä. Vaadin jo uuden laitteen takuun piikkiin, mutta senkin kanssa heti ensimmäisenä päivänä tuli sama ongelma eteen.

Onko tämä Sagemcomin laite vain täysi susi? Kun laitteelle ei vaihtoehtoja tarjota, niin pitääkö laittaa liittymä vaihtoon, että saa luotettavan netin kotiin. Eihän tämä näin surkeaa voi olla.
Turhautunut asiakas

Kommentit

• On se susi. Voit ostaa siihen itse toimivamman laitteen tilalle, tai jos ongelma on vain Wlanissa, niin sitten laittaa perään vaikka jonkun halvan reitittimen pelkästään.

Jos ei halua omia hermojaan säästää ja sijoittaa muutamaa kymppiä, niin sitten ei auta kuin kiroilla ongelmaa ja odotella että DNA tekisi jotain (Ei tee).

Jos tietty toinen kiinteä liittymä on vaihtoehtona, niin sitä voi kokeilla, mutta yleisesti nämä operaattorien "omat" laitteet on niitä halvimpia mahdollisia kikotuksia, ei hyvä...
    Pena
  • Mikäs olisi sitten se toimivampi "muutaman kympin" laite mitä ostaa tilalle?

DNA:n sivujen mukaan tuon vehkeen hinta melkein kaksi sataa. Sitä kuvittelisi, että DNA pyrkisi pitämään asiakkaansa tyytyväisenä, mutta ilmeisesti se on kannattavaa tarjota tuollaista ylihintaista roskaa ja pitää asiakkaat v*ttuuntuneina.
    Turhautunut asiakas
  • Minulla on tuollainen modeemi: https://www.dna.fi/dna-valokuitu-plus-modeemi-f-3686ac-kaapelitalouksiin
    DNA Valokuitu Plus -modeemi F-3686AC kaapelitalouksiin

Nykyisellä ohjelmistoversiolla se toimii hyvin, vaikka ei taida ihan halpa olla.
    Ei taida DNA vähään aikaan tarjota docsis 3.1 liittymiä, joten se riittäneen pitkään etenkin, jos ei haikaile uuden standardin perään.
    Yksi mahdollisuus on hankkia 1 Gbit/s reititin ja kytkeä modeemi siltaavaan tilaan ja reititin sen perään. En tiedä miten uudet reitittimet tukevat uutta standardia.
    PW
  • Jos sitä nykyistä käyttää modeemina (Jos siinä puolessa ei ole esim. pätkimisongelmia), niin joku hinnat alkaen reititinmalli hoitaa varmaan Wlan puolen ihan kohtuullisesti.

Eli kuten PW:kin kirjoitti niin tuo nykyinen siltaavaan tilaan ja perään joku reititin hoitamaan muut asiat ja Wlanin. En osaa uusista laitteista mitään suositella, mutta voisin esim. tälläistä harkita itse Wlan puolelle:
    https://www.satshop.fi/rma-huawei-ax3-router.html?gclid=Cj0KCQiAwJWdBhCYARIsAJc4idB_cO8l118tOAU02b-YNkeCaGC7A_shqZ4DhrkwDqAwFrx1ME5bfSQaAiD0EALw_wcB

Pena
  • Minulla on hyllyssä vapaana Asus RT-AC68U, kun en sitä enää nykyisen modeemin kanssa taevitse. Monilla reitittimillä on ollut turvaongelmia, mutta Asus on niistä välttynyt, joten minulla on tuosta merkistä hyvät kokemukset.
    PW
  • Onko ongelma todellakin vain WLANin häviäminen? Eli kun WLAN häviää, niin kytkeydyt piuhalla ja tarkistat toimiiko kaapelipuoli + ethernetverkko.

Tällä perusteella tiedät tarvitsetko vain uuden WLAN-reitittimen vai myös uuden kaapelimodeemin. Vaihtoehtoisesti jos WLAN:in häviämisen jälkeen pääset modeemiin ethernet-piuhalla, niin voit yrittää löytää lokeista jotain vinkkiä miksi näin tapahtuu, tai voihan sieltä löytyä joku asetuskin joka poistaisi ongelman tai jopa mahdollisuus ajastaa laite käynnistämään itsensä uudestaan joka yö klo 03:00.

Ja vielä yksi tapa: rakenna WLAN-laite, joka katkaisee sekunniksi modeemilta virran, jos se ei pääse Internetiin, esim:
    http://www.whatimade.today/make-an-automatic-router-re-starter-for-3-with-an-esp8266-01-and-single-relay/

(Tottakai täydellisessä maailmassa Ainut Oikea Ratkaisu™ on että operaattorit antaisivat toimivan modeemin liittymänsä mukana.)
    yxWaan