Tämä viesti on vanha ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa.

Jim HD, Hero HD ja Liv HD

Hei,

Kyseiset kanavat näkyvät tästä päivästä alkaen mm. Telian kaapeliverkossa. Mikä on tilanne DNA:n suhteen? Koska kyseiset kanavat saadaan HD:nä DNA:n kaapeliverkkoon?

Kiitos

Kommentit

 • Hei Tuomo!

  Tahtotilamme on toki saada mahdollisimman paljon HD-sisältöä niin kaapeli- kuin antenniverkonkin puolelle. Ikävä kyllä kyseisten kanavien osalta ei ole vielä saatavuutta DNA:n verkossa, mutta pyrimme kuitenkin pääsemään kanavayhtiön kanssa sopimukseen kanavien jakelusta tulevaisuudessa myös DNA:n verkossa.
  DNA Hanna palveluasiantuntija
 • Asiasta on kirjoiteltu aiemminkin, Syy siihen että kanavia ei ole DNA:n tarjonnassa on raha. Kanavayhtiöt eivät maksa DNA:lle kanaviensa jakelusta ja DNA ei halua ilman maksua jakaa kanavia.

  Kyse on mainosrahoitteisista kanavista ja DNA haluaisi mainosrahoista omansa. Asiakaspalvelusta ei siis ole kysymys.
 • DNA listautui pörssiin ja tekee kymmenienmiljoonien eurojen voittoja.
  Kuitenkin pitää kaikki saada ilmatteeks ja sitten  asiakkailta kyniä kaikki mitä irti saadaan ja vähän enemmänkin.
 • Johan nämä kanavat näkyvät DNA:n verkossa, kyse on vaan HD-versioiden tuomisesta asiakkaille. Ei uskoisi että raha on tässä tapauksessa ykkösmotiivi. Näitä kolmea kanavaa ei nykyisin tule katsottua käytännössä lainkaan kun 55" ruudulta kuva on niin onnetonta mössöä. Kaikki muut kanavat ovatkin nykyisin jo HD-versioina jakelussa.
 • Nuo ovat nelosen kanavia, joten luulisi niiden tulevan aikanaan tarjolle korttimaksullisina kaapeliverkkoon!
  Sinäänsä ihmeellistä, että nelonen HD on antenniverkossa vapaasti katsottava kanava, mutta kaapeliverkossa korttimaksullinen.
 • Kysyin pari vuotta sitten Nelonen medialta asiasta, siis nelosen kanavien jakelusta ja Nelonen HD:n jakelusta Canal Digitalin palvelussa. Teknologiajohtaja Matti Lampinen vastasi:

  "Tilanne on se että luovutamme kyllä signaalit ko. kanaville vapaasti jaettavaksi. Kanavathan ovat mainosrahoitteisia, joten ei meillä ole syytä rajata jakelua suomen sisällä. Tässä tapauksessa Canal Digital haluaa jakaa Nelosen SD:nä ja Heroa he eivät ole ottaneet jakeluun."

  Samoihin aikoihin Ylen tekniikka kertoi kun kysyin miksi Ylen HD-kanaia ei ollut Canal Digitalin jakelussa syyksi sen että Yle ei halua maksaa jakelusta Canal Digitalille.

 • FÅ: Ehkä DNA ilmoittaa noista muutoksista 3.4.18, kun muutos on tapahtunut, kuten nyt kuukaudenkanavan siirtymisestä MPEG4 pakatuksi tapahtui.
 • Onko DNA:lla mitään uutta ilmoitettavaa näiden HD-kanavien saatavuuden osalta? Onko neuvotteluita käyty? Nämä kanavat kun vielä saataisiin jakeluun ainakin kaapeliin (ei pitäisi olla kapasiteettiongelmia), niin voisin kehua DNA:ta oikein ääneen.
 • No niin, nyt on Elisakin kunnostautunut ja saanut kyseisten kanavien HD-versiot vapaaseen jakeluun ilmeisesti viime viikosta lähtien.
  https://elisa.fi/asiakaspalvelu/aihe/kaapeli-tv/ohje/kanavapaikat/

  Milloin DNA liikahtaa? Kaksi muuta suurta hoiti jo homman. "Vaihtamalla paranee..." vai miten siinä vanhassa mainoksessa sanottiinkaan.
 • Näitä kolmea kanavaa ei tule katsottua nykyään lainkaan, vaikka sieltä tulisi ohjelmalistauksen mukaan jotain oikeasti mielenkiintoista (hah!). Ihan vaan sen takia, ettei ole HD-tasoista kuvaa tarjolla.
 • Onko DNA:lla antaa viimeisintä virallista tietoa tästä asiasta näiden yllä mainittujen HD kanavien osalta?

  Kiitos vastauksesta DNA
 • Miksi DNA ei näytä Jim, Liv, Hero kanavia HD laadulla, vaikka tv-yhtiö välittää saman HD signaalin kaikille operaattoreille? Aliarvioiko Dna kaapeliasiakkaitaan? Vaihtaisin kaapelioperaattoria, jos olisi mahdollista. Kuluttajilla on onneksi vielä mahdollisuus kertoa mielipiteensä asiasta. Dna Tv boikottiin! Puhelinliittymät pois Dna:lta!
 • No nyt ollaan asian ytimessä. Kato samat roskaohjelmat muilta kanavien lähettäjän kanavilta. Roskaan HD ei tuo mitään substanssia. Onneksi on oikeus kertoa mielipide. 😀
  Niitä signaaleja ei ilmeisesti ole saatu sovittua DNA lähetettäväksi, vaikka se muka kaikille operaattoreille tulee.
 • Tämä on täysin DNAn päätös olla välittämättä HD laatua asiakkaille. Ohjelmien sisällöstä jokainen voi olla mitä mieltä haluaa, mutta kuluttajana olisin kiinnostunut kuulemaan DNAlta, miksi se ei tarjoa HD laadulla em kanavia - tahtotilasta huolimatta.
 • Tuskin nelonen haluaa maksaa erikseen noiden rinnakkaiskanavien välittämisestä ja DNA ei uskalla vastaavien SD-kanavien välitystä lopettaa.
 • Logiikka ei nyt oikein pelaa. 1) Kyseisien kanavien sisältö alkaa pitkälti olemaan saatavilla HD:na niiden striimauspalveluista. 2) Ei HD vastaanottimien määrä on jo häviävän pieni, joten SD mössön jakelu muuta kuin peruskanavien osalta alkaa olla turhaa.
  Kaapelioperaattoria en voi valita, mutta tästä nihkeydestä johtuen en ainakaan valitse DNA:ta bittiputkeni toimittajaksi.
 • Jani: Käytä kohdan 1 stiimauspalvelua.
  Peruskanaviahan noiden kanavien SD-versiot ovat.
 • Nelonen haluaa myydä mieluummin Ruutu-palveluaan, kun maksaa DNA:lle rinnakkaiskanavien jakelusta.
 • Kyllä tämä kuitenkin saa DNA:n näyttämään huonolta, jos muut operaattorit ovat päässeet sopimukseen Nelosen kanssa. Luulisi DNA:ssa pystyttävän keksimään tähän jotain ratkaisua.
 • DNA ei ole Palvelulaitos, kuten Telia!
 • DNA on ajanut itsensä umpikujaan.
  Sillä on tajuusaluella (146 - 394) MHz 32 kpl muxia, joihin mahtuu vain tietty määrä kanavia.
  Kaapelinetti alkaa 402 MHz.tä ylöspäin, jotten sinne päin ei TV-puolta voi laajentaa.
  Kun antenniverkko siirtyy kokonaisuudessaan MPEG4 pakkaukseen, niin samassa yhteydessä myös kaapeliverkossa olevat peruskanavat muuttuvat MPEG4 pakkaukseen ja rinnakkaiset SD-kanavat poistuvat ja silloin kaapeliverkkoon tulee jonkin verra lisää tilaa (Norrapaketin SD-kanavat poistuvat jo 19.3).
  Nopeita ratkaisuja tuskin voi odottaa.
 • Mitä tää PW selittää. Ihan täyttä paskaa. Kummallisesti muiden kaapelioperaattoreiden taajuuksille mahtuu kaikki vapaat HD kanavat ja aika monta maksullista HD kanavaa. DNA ei ajattele kuluttajien palvelemista tippaakaan. DNA muuntaa ja välittää huononnettua kuvan laatua kaapeliasiakkailleen. Nelonen lähettää kaikille operaattoreille vain HD signaalia kaikista kanavistaan. DNA pyrkii myös estämään HD siirtymän antennitalouksissa. Kaikkien kuluttajien ja asiakkaiden pitäisi vaatia DNA:ta palvelemaan heitä. SD kuran lähettäminen aliarvioi kuluttajia rankasti.
 • @PW
  "DNA on ajanut itsensä umpikujaan.
  Sillä on tajuusaluella (146 - 394) MHz 32 kpl muxia, joihin mahtuu vain tietty määrä kanavia.
  Kaapelinetti alkaa 402 MHz.tä ylöspäin, jotten sinne päin ei TV-puolta voi laajentaa."


  Mielenkiintoista kyllä, niin korkeammille kaapeli-TV taajuuksille on nyt ilmestynyt testikanavia 5 kpl ja kaikki ovat service typeltään HEVC UHD eli 4K sisältöä. 400 MHz ylöspäin on tosiaan varattu kaapeli-TV nettiliittymille.

  Testimuksin taajuus on 858 MHz. PID-arvon perusteella (esim. 4519) yksi kanavista on ainakin C More Hits. Testi5 kanavan pid 451:avc vastaisi Viasat Jalkapallo HD kanavaa. Melkein voisi veikata, että testimielessä tuuttavat jotain valikoituja kanavia eetteriin uudelleenkoodattuna HEVC 2160p formaattiin ja testailevat sisäisesti miten homma toimii. Aika monta kanavaa per muksi, joten ei taida jäädä kaistaa kuin karkeasti 10 Mbps per kanava. DVB-C QAM-256 @8MHz vastaisi n. 51 Mbps bittiputkea.

  http://dvb.welho.fi/cable.php

 • Hande: Nuo kanavat eivät näy kaikissa talouksissa.
 • Muutamalle HD-kanavalle kuvittelisi löytyvän tilaa muutenkin, kun joissakin käytössä olevissa mukseissa on vain muutama kanava. Selkein tapaus lienee muksi 111 (378 MHz), jossa näyttäisi olevan vain Kutonen HD; siihen saisi varmaan ketjun otsikossa mainitut kanavat aika hyvin mahtumaan. Katso esim. Kanavat Helsingissä muksijärjestyksessä

  Varsinkin jos uusia mukseja aletaan ottaa käyttöön, ei liene ongelma laittaa jo vapaana oleva kaista käyttöön.

  En pidä uskottavana että tekniikka olisi rajoittava tekijä tässä.
 • Huomenna loppuu norra-paketin SD-kanavien välitys, joten se tuo tilaa myös verkkoon.
  DNA taitaa myös ajatella että heidän välittämiensä satelliittikanavien lähetystekniikka saattaa muuttua HD:ksi ja siihenkin pitäisi olla tilaa.
 • Hande: Kuinkahan uusilla telkkareilla katsotaan noita "Testimuksin taajuus on 858 MHz." kanavia 🙁
  TV alue ylettyi aikoinaan 869 MHz:n asti. Nyt yli 700 MHz:n alue ei enää ole TV aluetta, vaan mobiilialuetta. Uudet TV:t eivät enää välttämättä virity yli 700 MHz alueelle.

  Saa nähdä uhraako DNA vapaata kapasiteettiään ilmaiskanaville, nyt kun niille olisi hieman tilaa.
 • En tiedä, kai nuo virittimien kaistat voisivat löytyä laitevalmistajan speksisivuilta. Minulla virittyy LG OLED telkku 2016 vuosimalli hyvin ja samoin vähän uudempi Vu+ Uno4K SE boksi kyseiselle taajuudelle.

  https://en.wikipedia.org/wiki/European_cable_television_frequencies

  Ilmeisesti ainakin 858 MHz asti - teoriassa.
 • Toi 700MHz-verkko on kyllä melkoinen kummajainen, koskaan sitä ei käyttöön otettu laajemmin ja 5G:taajuuksiakaan ei ole tuonne suunniteltu (tässä vaiheessa ainakaan.) ja siirto kauheella kiireellä TV-lähetykset pois sieltä "tieltä".

  Lisäksi löytyi seuraava teksti, liittyen mobiililaajakaistaan:
  Suomi on ainoa maa Euroopassa, jossa 700 MHz taajuus on kaupallisessa käytössä, joka tarjoaa korkeampia taajuuksia laajempaa kattavuutta.

  Tähän itse asiaan, niin kyllä se taitaa Nelosen ja DNA huonot välit olevan perimmäinen syy. Nelonen HD meni Antenniverkossa Digitalle, Ruutu integrointi hävisi DNA TV:stä. Nämä nyt ainakin tulee mieleen kaikille näkyvinä asioina (tämän aiheen lisäksi.).
 • ^^ ...ja >858 MHz alueella alkaa varmasti vaikuttaa jo paljon vanhempien kaapelitoteutusten läpäisy. Voihan olla, että jossain vanhassa taloyhtiön sisäantennijohtoverkossa ei vain mene korkeammat taajuudet häiriöttä läpi. Omalla kohdalla on häiriöttömin vaihtoehto käytössä: FTTH-kuitu talon eteiseen, josta mediaboksi generoi RF-signaalin talon antenniverkkoon. Ei ole käytännössä vaimennusta ja häiriötekijöitä.
 • @pw ei telkkareita tehdä erikseen Suomen markkinoita varten. Kaiken lisäksi sekoitat antenni- ja kaapeliverkon taajuusalueet. Jos ilmatilasta otetaan osa UHF-taajuusalueesta mobiilikäyttöön, ei niin tule tapahtumaan kaapeliverkossa. Onhan parhaillaankin kaapeliverkossa käytössä taajuusalueita, jotka ilmatilassa ovat esim. lentoliikenteen, tutkien, viranomaisverkkojen, radioamatöörien yms. käytössä.  Samoja viritinpiirejä on käytössä euroopassa, amerikoissa ja aasiassa vaikka niissä käytössä eri digitaaliset lähetysstandardit.
 • robert manki: Sen takia kapeliverkkoon aikoinaan vaadittiin jakoverkkoon kaksoissuojatut kaapelit ja suojatut rasiat.
  En tiedä onko tuo riittävä tuolla entisellä UHF-alueen yläosalla. Joka tapauksessa etterissä 700 MHz alueella olevien lähetteiden taso on korkempi, kuin mainitsemissasi S-alueen lähetteissä. Aika näyttä häiritseekö mobiilialue käyttöönotettua 858 MHz lähetettä.
  Taitaa tuo 700 MHz alue olla vain suomalinen kummajainen, jolloin se ei vaikuta TV-valmistajien virittimiin.
 • @pw ihmeellistä asiatonta disinformaatiota. Tarkista faktat ennen kuin kirjoitat, joku voi uskoa sinua.

  Miten 700 MHz LTE häiritsisi kaapeliverkon 858 MHz taajuutta, jos se tajuusalue on jo nykyisin Elisan mobiilverkon käytössä eikä häiritse sitä. Puhelinverkko-operaattori on velvollinen estämään häiriöt kustannuksellaan kuten 800 MHz alueella (taajuustalkoot).

  800 MHz taajuudet digitaalisille laajakaistaisille matkaviestinverkoille Manner-Suomeen jaettiin huutokaupalla vuonna 2013
  • DNA: 791 - 801 MHz / 832 - 842 MHz
  • Sonera: 801 - 811 MHz / 842 - 852 MHz
  • Elisa: 811 - 821 MHz / 852 – 862 MHz

  Käytännössä melkoin koko maailmassa (eurooppa, usa, aasia) 700 - 800 MHz tullaan ottamaan mobiilidata käyttöön.
  Tässä euroopan aikataulu
  http://www.analysysmason.com/About-Us/News/Newsletter/the-700mhz-band-by-2020-Jul18/
 • Ihmeellistä disinformaatiota koko tämä keskustelu kanavataajuuksista, kun kyse on DNAn kusetuksesta ja määräävän markkina-aseman väärinkäytöstä kaapeliasiakkailleen, joilla ei ole mahdollisuutta valita toista operaattoria. DNA ei välitä alkuperäistä HD signaalia kuluttajille yo. kanavista, toisin kuin kaikki muut operaattorit. Jos kyse DNAn kiristyksestä saada Nelosen muita palveluita susipaskaan DNA Tv sovellukseen, olisiko aika sopia asiasta, jotta tavalliset kaapelitv asiakkaat eivät kärsisi tilanteesta.
 • Olen DNA:n kaapeliverkon asiakas. Suosikkiohjelmani Kadonneen jäljillä alkaa Liv-kanavalla 9.4.2019. Harmittaa kun tuota Liv-kanavaa ei edelleenkään ole saatu näkymään DNA:n asiakkailla HD-tarkkuudella. 🙁
 • Mikä hel####i siinä on, ettei Jim kanavakaan näy HD-tasoisena??? Lopettakaa se lässytys ja tehkää asialle jotain.
 • Tässä kun tulee tätä jääkiekkoa juuri Jimiltä niin onhan tuo kuva aivan hirveää kuraa. Olisiko jo aika päivittää tämäkin kanava HD:ksi?
 • Milloinkohan Liv saadaan HD-laatuisena kaapeliverkkoon?
  Ja vielä ilman mitään kanavakortti-rahastuksia.

  Aika toivottamalta näyttää tämä DNA:n toiminta.

  Onneksi sentään jotain kanavia näkee ilmaiseksi, sillä tällaiseen firmaan en kyllä halua rahaa upottaa kun tahtotila on tällainen :/
 • DNA - Money talks and bullshit walks. Boikottiin menisi koko roska jos voisi itse valita palveluntarjoajan.
  Onneks on Netflixit sun muut.
 • Olipa mukava nähdä kaverin luona Fox ja NatGeo HD:na. Elisalla ei näytä olevan mitään syytä olla jakamatta maksutonta kanavaa myös HD:na - niin Viihteellä, kuin kaapelin puolellakin.
  https://elisa.fi/asiakaspalvelu/aihe/kaapeli-tv/ohje/kanavapaikat/

 • Juu ei tuo DNA:n HD-sisältö enää vastaa nykypäivää. Eivätkä enää vastaa edes kyselyihin aiheesta.
 • Ymmärrän sen kyllä ettei "palveluneuvoja Jenni"
  asiasta vastaa, muutoin kun tänne kirjoittamalla.
  Pidän tätä Jim, Liv, Hero-kanavien HD-lähetyksien pimittämistä lähes törkeänä.
  Miten voi olla mahdollista että, kaksi kilpailevaa palveluntarjoajaa on näyttänyt ko. kanavat HD-lähetyksinä jo pitkään.
  Tiedän. Rahastahan tässä on tietysti kyse, mutta voisi olettaa että DNA:lla on munkit paistuneet hyvin uunissa.
  Eli hilloa on sitten ihan varmasti.
  Minun mielestä palveluntarjoaja pitäisi tuottaa nimenomaan PALVELUA ja tältäosin se on jäänyt kyllä pahasti alamittaiseksi.
  Yrittäkää nyt hyvänen aika asialle tehdä jotain.
  Tämä kyseinen otsikko on luotu jo 1,5 vuotta sitten ja edelleen mennään samassa tahdissa.
  1,5 vuotta!!! ja kyseiset kanavat näkyvät siis edelleen SD-puurona.
  Laittakaa ne vaikka korttikanavien kautta katsottavaksi, jos ei muuta vaihtoehtoa ei ole olemassa.

 • Näkyykö näitä kanavia enää ollenkaan kun siirrytään kokonaan teräväpiirtolähetyksiin?
 • Tuskin koskaan siirrytään kokonaan teräväpiirtokanaviin. MPEG4 pakkaustapa mahdollistaa- mutta ei edellytä teräväpiirtoa.
 • Jos ne tulevat antenniverkkoon HD:nä vapaina kanavina, niin kyllä ne sitten tulrvat myös kaapeliin.
 • Ei taida vieläkään tulla heroa hdna?
 • ^Ei mitään uutta.
 • Eipä näy vieläkään JIM HD:na DNA:n kaapeliverkossa. Kerrankin kun sieltä tulis jotain katsomisen arvoista, niin sitä kaipaisi. Minäköhän vuonna alkaa näkymään? Harmi, ettei pysty äänestämään jaloillaan.
 • Siksi dna ei tee mitään asian suhteen kun asiakas ei voi valita. Harmi ku tv-puolella on nämä monopolit sallittu.
 • Mulla on kaikki liittymät DNA:lla. Vaihdan kaikki vaikka Elisaan. Asun kaapelitaloudessa mutta voihan sitä hommata jonkinlaisen haravankin. Alkaa teräväpiirto näkymään. Suosittelen muillekin vaihtamaan pois DNA:lta jos vain on mahdollista. Ja en ole edes trollaaja! 😀
 • No antennilla ei kyllä näy teräväpiirtoa sitäkään vähään, joten siihen ei kannata siirtyä sen takia. Pääseehän siinä tietty eroon kaapelin kk maksuista ja sillä saa jo vaikka maxivisionin yhteen telkkaan jossa on 18 HD kanavaa. (6e/kk). Jos saa vaan hyvän netin jotain muuta kautta kun kaapelilla, vaikeita ratkaisuja kokonaisuudessaan.

  Jos siis kuukausimaksusta pääsee eroon, vai onko sama kuin sähköyhtiöillä että ei onnistu kovin helposti?
 • Muitakin kaapeliverkon tarjoajia on, joten ei se monopooli ole ainakaan kaikissa kiinteistöissä. Eri asia on sitten kuinka helppoa vaihto on.
 • Dna rakentanut esim lähes koko Oulun kaapeliverkon joten kaapelin kautta muilla lähes mahdoton tarjota tv-palveluita. Iptv on sitte asia erikseen.
 • Oulusta en tiedä, mutta ainakin Helsingissä on tarjolla sekä Telian- että Elisan kaapeliverkkoa kuidun kautta.
 • Pääkaupunkiseudulla ja muissa etelän suurissa kaupungeissa kilpailua voi ollakin, mutta mainittu Oulun kunnan alue on tosiaan käytännössä entisen Oulun puhelimen rakentamaa kaapeli-TV-infraa ja kenties kuituakin, jota sitten DNA on shoppailun myötä hyödyntänyt ja laajentanut. Ei ole käytännössä kilpailua, jos nopeaa kiinteää yhteyttä haluaa. Jossain kaupunginosissa tiedän kylläkin olevan nykyisen Telian kaapeli/kuituverkko, mutta onkohan niin, että sielläkään ei halutessaan voi siirtyä taas DNA:n asiakkaaksi. Jotain epämääräistä olen kuullut Telian asiakaspalvelun suunnalta, että tulevaisuudessa voisi olla muitakin operaattoreita saatavilla samoihin kuituyhteyksiin. Liittynevät vissiin (ehkä) siihen, että periaatteessa verkkoja pitäisi vuokrata kilpailijalle järkihintaan. Enkä usko, että uusi peluri kaivaisi valmiiksi tehdylle asuinalueelle uusia rinnakkaisia kuituyhteyksiä.
 • Meillä on Helsingissä kiinteistössä DNA:n kupariverkko ja sekä Telian- että Elisan kuitu. Edellyttäisi, että taloyhtiö vaihtaisi operaattoria - en suosittele verkkojen rakenteen takia.
  Taloyhtiössä 4 kpl talovahvistima, jolilla on saatu ketju 600 antenniverkko aikaiseksi.
  Telian kaapeli tulee Puhelintalojakamolle ja se tarjoaisi Internetyhteyden 1984 rakennetun puhelinsisäverkon kautta (max 100 Mbit/s). Antenniverkko joudutaisiin muuttamaan niin, että DNA:n talovahvistimet korvattaisiin Telian talovahvistimilla ja erääm talon syöttösuunta olisi vaihdettava.
  Elisan kuitu tulee myös puhelintalojakamoon, mutta siitä en sen enempää tiedä.
 • DNA pelkää "sosiaalisen median" kostoa, koska laittoi Inez-kanavan verkkoonsa ja vielä HD:nä, joten noita HD-kanavia kaipaavat voisivat uhata DNA:ta "sosiaalisella medialla".
  Saman voisivat tehdä myös hubin toimintaan pettyneet.

 • Ei näy kyseiset kanavat VIELÄKÄÄÄÄN hd:na
 • Täyttä vittuilua dnalta edes näyttää Suomi- Bulgaria jalkopallo-ottelua sd puolelta 🙁
  Onneksi peli tulee sen verran aikaisin että voi käydä lähibaarin telia antenni HDnä katsomassa vaikka korona jyrää. Ei ole sosiaalista etäisyyttäkään mietitty :thumpsdown:
 • "Täyttä vittuilua dnalta edes näyttää Suomi- Bulgaria jalkopallo-ottelua sd puolelta" 

  Onko Nelonen estänyt tämän pelin tallentamisenkin HD-tasoisena? Hubilla tuo laita tallennukseen ja katso tyyli, niin kuva on edelleen ihan älytöntä roskaa tallenteessakin.
 • Missä viipyy??? Pian kolme vuotta jo kyselty!!!!?!!?
  Kiva katsoa pixelimössöä, kun Huuhkajien pelit tulee JIMiltä!!!
 • Jos nuo ovat tärkeitä, kannattaa vaihtaa operaattoria. Ei DNA:ta kiinnosta asiakaspalvelu.
 • Paha vaihtaa kun on taloyhtiön kaapeli (ja kuitu) enkä 3 kanavan takia ala ostaan mitään kun mm. suoratoistoja on jo muutama
 • Nuo kanavat näkyy nykyään ilmaiseksi Ruutu -palvelussa, jos se auttaa asiaan...
 • Muutenkin tuntuu, että DNA ei ole kiinnstunut TV-toiminnan kehittämisestä. Edelleen tarjotaan SD-satelliittikanvia, vaikka HD-versiokin olisi saatavissa.
 • Miksiköhän muilla kaapelintarjoajilla on rahhoo maksaa HD- kuvasta muttei monopoli Helsinki DNAlla? Norskeilla luulisi rahaa riittävän?
  Maksuteeveet ja puh.liittymät sanottu irti hintojen mutta kaapelinettiä en voi moittia vaikka kallis on sekin
  Eli tästäkin löysin jotain dnata puolustavaa, masentavaa :((
 • Raha ratkaisee, kun omistajille pitää saada mahdollisimman suuri tuotto.
  Taisi DNA:lla mennä aikoinaan Nelosen kanssa sukset pahasti ristiin, kun Ruutu-palvelut vedettiin heiltä pois.
 • Kyse on toki rahasta. Mutta siis nämä kanavayhtiöt eivät halua maksaa DNA:lle siitä että heidän mainosrahoitteisia kanaviaan lähetetään.

  Olen mm. Nelosen kanssa aikanaan käynyt keskustelua ja he pitävät asiaa valitettavana, heillä ei ole mitään syytä estää omien mainosrahoitteisten HD-kanaviensa lähettämistä
 • Eli homma menee niin että mm. YLE (luetaan me veronmaksajat) maksaa DNA:lle YLEN:n kanavien jakelustakin.
 • Mites DNA Hanna tämän tahtotilanne kanssa on? Kolme vuotta sitten oli kova tahtotila. Onko vieläkin? Ainakaan se ei ole näkynyt meille asiakkaille päin mitenkään.
  Beaver
 • DNA mainostaa kovasti "asiakasetuja". Mutta näitä HD -kanavia ei näy vieläkään. Mikä ihme tässä mättää?
  Rampe
 • Nelonen!
  PW
 • Hmm, pitää varmaankin esittää taloyhtiön yhtiökokouksessa koko systeemin siirtoa takaisin Telialle kun juuri vaihtui palveluntarjoaja sekä TV:n että valokuidun suhteen DNA:lle. Aika ahnetta toimintaa DNA:lta.
  Kristian
 • "Eli homma menee niin että mm. YLE (luetaan me veronmaksajat) maksaa DNA:lle YLEN:n kanavien jakelustakin.  "

  YLE ja MTV3 ovat must carry-kanavia joiden ei tarvitse maksaa kaapelijakelustaan.
  hdmi
 • tänään alkoi vihdoinkin näkymään 28 Liv HD, 29 Jim HD, 34 Hero HD ja 35 AlfaTV HD
  RH
 • PW
 • Hyvä, että saadaan HD näillekin.
  RS

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti. Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.