Jim HD

Kun DNA:lta ei tule vastauksia edellisiin ketjuihin, niin pitää avata uusi.
Joko Jim saadaan DNA:n kaapeliin HD-tasoisena? Eletään jo vuotta 2020...

Kommentit

 • Kaikki peruskanavat lukuunottamatta näkyneet jo pidemmän ajan myös HD versiona lukuunottamatta National Geographic ja FOX HD kanavia jotka katselukortin takana.
  DigittääJo
 • DigittääJo, ei Nat Geo HD ja Fox HD enää vaadi mitään katselukorttia mutta hd-boksi/-telkku pitää silti olla.
  Jari
 • Ja vielä, Jim HD ei, kuten ei muutkaan Nelosen HD-kanavat näy vielä DNAn kaapelissa. Tiedä tuleeko niitä lainkaan, ja miten käy muidenkin tv-kanavien jos vaikka tulee Norjasta käsky lopettaa tv-kanavien jakaminen että saadaan lisää taajuuksia laajakaistalle. ;D No tää loppu oli vähän piruilua kylläkin Dnan suuntaan.
  Jari
 • Ei kun joo, Nelonen HD tosiaan näkyy mutta ei Jim HD tai Liv HD.
  Jari
 • Eikä Hero HD kuten vaikka Elisan kaapelissa.
  jpuh
 • Taitaa tuo Nelonen Media/Sanoma Oy olla sellanen vastarannankiiski ettei pahemmasta väliä. Esmes DNA Hubilla Nelosen kanavat ei näy lainkaan IPTV-puolella, Telialla ne näkyy IPTV:ssä vain jos on Telian oma netti, samoin Elisallakin pitää olla Elisan oma netti että näkyy IPTV:ssä Nelosen kanavat. Maxivision taitaa olla ainut jolla Nelosen kanavat näkyy IPTV:ssä ilman omaa nettiyhteyttä, tosin Maxivisionilla ei omaa nettiä edes olekaan.
  Jari
 • Nelonen Media/Sanoma Oy ei ole vastarannankiiski.

  Olen aikoinaan asiaa kysynyt ja Nelonen Medialta kerrottiin että heidän mainosrahoitteiset kanavat ovat vapaasti jaettavissa. Kyse on rahasta. DNA on vailla rahaa kanavien jakelusta ja Nelonen Media ei jakelusta halua maksaa.
  A-P
 • A-P, eikö silloin juuri Nelonen ole vastarannan kiiski jos se ei suostu maksamaan kanaviensa jakelusta??? Ei Dnakaan mikään hyväntekeväisyyslaitos ole joka ilmaiseksi tekee kaiken mitä toiset pyytää.
  Jari
 • Todennäköisesti Sanoman omistaman HTV:n aikana nuo Sanoman kanavat olisivat ensitilassa tulleet HD versioina jakeluun. Mutta kun möivät toiminnan dna:lle niin ei ole enää itsestään selvää kuten on huomattu.

  Onhan siinä tietysti puolensa että, on sillä tavalla riippumaton toimija joka vaan välittää kanavia mutta ei ole omaa tv-kanavaa/ohjelmatuotantoa. Mutta toisaaltaan miksei voisi olla omia kanavia kyllä aikoinaan tuli katseltua Helsinki kanavan kuin Viihdekanavan lähetyksiä. Lähetyksiä tuli muutamia tunteja illassa. Siihen aikaan ei vielä lähes kaikki olleet 24/7 kanavia kuten tänäpäivänä.

  Telia joka omistaa nykyisin maikkarin kanavat on myös kaapeli-tv operaattori niin esitti pitkän aikaa cmoren maksukanavia ilmaisena kaapeli-tv asiakkaille jokin aika sitten kuin myös niille telian viihdepalvelun käyttäjille omistajuuden vahvistumisen kunniaksi.

  Tällänenkintuli mieleen.
  Teppo
 • Taitaa DNA kaapeliin tulla Nelosen HD:t sitten, kun ne jaetaan antenniverkossa HD:nä - joskus.
  Muutenkin tuntuu siltä, että kaapeliverkkoa ei juuri kehitetä, vaan panokset satsataan DNA TV:n, H.ubiin ja nopeampiin nettiyhteyksiin.
  PW
 • Hauskinta muuten noissa DNA TV ja vastaavissa bokseissa on, että ne joilla on elisaviihde sanoo että, dnan tai telian vastaava palvelu on parempi. Ne joilla on DNA TV taas sanoo elisa tai telia parempi. Ne joilla Telia sanoo, että dna ja elisa parempi.

  Tiedä sitten onko noista palveluista mikään kovin toimiva ja paras asiakkaan kannalta. Kun käsittänyt, että menee tietty kk-maksu kattaa vain muutamat kanavat, ja täyden hyödyn saadakseen ei pärjää pelkällä kk-maksulla.
  Eewerti
 • Minulla on Elisa Viihde ja olen siihen hyvin tyytyväinen, parempi se on kuin Telia TV tai Dna Hubi. Dna Hubiin ei saa edes musiikkikanavia ja kuulemani mukaan kuvanlaatu on heikompi kuin muissa. Telia TV:ssä taas on omat muut ongelmansa.
  Jari
 • PW kirjoitti: Muutenkin tuntuu siltä, että kaapeliverkkoa ei juuri kehitetä, vaan panokset satsataan DNA TV:n, H.ubiin ja nopeampiin nettiyhteyksiin.    

  Olen samaa mieltä, pelkään pahoin että kun nyt lopettavat radiokanavat kaapeliverkosta, seuraavaksi katoavat tv-kanavat ja katsojat pakkosiirretään Hubin käyttäjiksi. Ei hyvä.
  Jari
 • dna:n nettiyhteydet taitaa kilpailijoita enemmän pääosin perustua kiinteiden yhteyksien osalta kaapelimodeemi palveluun. Ei toi dnan taloyhtiönetti löytämäni hinnaston perusteella edullisin ole. Toimiiko sitten ethernetin vai kaapelimodeemin kautta?
  Deke Wilson
 • Deke, meillä on Dnan taloyhtiönetti ethernet-tekniikalla eli ei kaikki yhteydet ole kamo-yhteyksiä.
  Jari
 • Totta. Huomannut yleisesti että, on monia ktv:nhen liitettyjä talouksia joissa operaattori tarjoaa nettiyhteyden muulla tavalla kuin kaapelimodeemin välityksellä. Esim.Taloyhtiö netti ilmeisesti onkin ethernetin kautta uudemmissa ja peruskorjatuissa taloissa.

  Mutta ilmeisesti jotenkin niiden kaapelimodeemiyhteyksien parantamiseen tuo niiden suunnitelma lopettaa fm tähtää? Eihän tuosta kaiketi ole hyötyä muita reittejä tarjotuille yhteyksille?
  Deke Wilson
 • Ethernet-yhteys on isoissa kiinteistöissä huonompi ratkaisu kuin kaapelimodeemi. Eikä se ethernet-yhteys tule kiinteistöön ethernettinä, vaan muutetaan talojakamossa ethernetiksi, joten taajuuksia tarvitaan jatkossakin nopeisiin yhteyksiin.
  PW
 • "Ethernet-yhteys on isoissa kiinteistöissä huonompi ratkaisu kuin kaapelimodeemi."

  PW, voisitko perustella miksi Ethernet on huonompi systeemi kuin kamo? Mun mielestä kamo on huonompi kun sitä kamoa ei voi sijoittaa mihin tahansa ja siitä jakaminen huoneisiin on vaikeampaa kuin ethernetillä. Varsinkin jos wifiä EI haluta käyttää vaan halutaan langallinen yhteys modeemiin.
  Jari
 • Uusissa taloissa on huoneistoissa sähkökaappi, josta voi jakaa antenniverkon ja ethernet-verkon eri huoneisiin, jos verkot on rakennettu.

  Ethenet-verkon siirtokyky riippuu siitä, kuinka pitkä matka on talojakamosta huoneistoon. Ethernet verkko pystyy välittämään vain n. 100 Mbit/s nopeuden, jos matka huoneistoon talojakamolta on n. 100 m
  Meidän kiinteistössä on 3 rakennusta ja hieman yli 100 huoneistoa. Puhelintalojakamosta lähtee puhelinkaapelit kaikkiin huoneistoihin. Pisin kaapelihteys lienee n. 100m.
  Antenniverkossa meillä on kiinteistössä 4 talovahvistinta, jotka on rakennettu eri paikkoinin kiinteistössä ja verkko on nyt ketju 600 verkko, joka mahdollistaa kaikille 1 Gbit/s yhteysnopeuden.
  Jos ethernet-verkko rakennettaisiin nykyisen puhelinverkon tilalle, jäisi yhteysnopeus joissakin huoneistoissa 100 Mbits:n.
  Niissä paikoissa, missä talovahvistimet ovat, ei ole tilaa asentaa ethernetverkkoa vahvistimelta huoneistoihin.
  Eikä se mutoinkaan olisi järkevää koska nykyisen antenniverkon siirtokyky ei riitä täytee UHF-verkkkoon tulevaisuudessa, vaan joudumme joskus ehkä rakentamaan nykyisen vekon tilalle kerrostöhti-verkon.
  PW
 • PW: Lopettaakohan ne seuraavaksi kaapelitv:n kokonaan ja siirtävät katsojat Hubin käyttäjiksi? Minä en siihen kuitenkaan suostu, vaihdetaan operaattoria sitten jos noin käy.
  Jari
 • Kyllä alle 100m vedoilla saa helposti suunniteltua Ethernet verkon isoonkiin kompleksiin, talojen välin voi vetää kuidun ja muuntimen molempiipäihin vaikka. Vanhoihin kohteisiin tietty haastavampi.

  CAT6:sellakin saa reiluun 50 metriin 10 gigasen yhteyden, jolla pärjää vielä montavuotta. CAT7 ja 8 on kuitenkin jo olemassa. 7:lla taitaa saada sen 10 gigaa sinne 100metriin.

  Tiedätkö PW minkänopeuksinen yhteys teidän rivariin tulee DNA:n puolelta?
  JJJ
 • Asiasta kukkaruukkuun. Kytkin juuri eilen käyttöön autotallin ja talon väliin vedetyn n.25-30m pitkän puhelinkaapelin taitaa olla 5x2x0,5 (VMOHBU maakaapelia), hyvin tuntuu 100 mbps yhteys lähiverkossa tuota kiertämätöntä kaapeliakin pitkin liikkuvan ainakin ensi kokeilulla.
  JJJ
 • Yhteys saatetaan tuoda taloyhtiöön valokuitua pitkin ja sitten jakamossa muutetaan haluttuun muotoon. Ymmärrän tietysti nimerkki PW:n toiveikkuuden kaapelimodeemia kohtaan janäkökulman antennirasiasta monien mahdollisuuksien väylänä digitaalisiin palveluihin.

  Kaapelimodeemissa vaikuttaa yhtäaikaisten käyttäjien määrä mutta vaikuttaako ethernetissä?
  Nouvalainen
 • Jari siinä kaapelimodeemissa pelataan usein ongelmallisten kahtiajakojen kanssa. Eräs nimimerkki täällä kertoi aiemmin, että juuri kahtiajaossa olisi usein vikaa.
  Juuseri
 • Ainoa vaihtoehto ei ole DNA:n kahtiajako. Minullakin on multimediarasia, jossa min.
  PW
 • "Kaapelimodeemissa vaikuttaa yhtäaikaisten käyttäjien määrä mutta vaikuttaako ethernetissä?     "

  Ei ainakaan meillä vaikuta.
  Jari
 • Jari: Jos teillä on käytössä taloyhtiö netti ethernet tekniikalla niin liittyykö siihen jotenkin myös kaapelimodeemi? Vai tuleeko yhteys ensin kaapelimodeemiin ja matka jatkuu ethernettiä pitkin laitteille?
  Deke Wilson
 • On tietysti huono homma jos on asia multimediarasia ja ne joutuisi jotenkin siihen vetämään uuden johdon tuon fm-radion lopettamisen takia ja vaihtamaan vanhan kiinteistön ketjuverko tähti-verkoksi. Iso antennikaapelointi työ edessä.
  Juuseri
 • Deke, ei meillä ole käytössä minkäänlaista modeemia, vain reititin ja 8-porttinen kytkin on tuossa kotijakamossa. Sitä en sitten tiedä millä tekniikalla talojakamoon tulee tuo netti. Eli meillä siis ethernet-tekniikka käytössä ja ei vaikuta käyttäjien määrä siihen nopeuteen.
  Jari
 • "Kaapelimodeemissa vaikuttaa yhtäaikaisten käyttäjien määrä mutta vaikuttaako ethernetissä?     "

  Ei ainakaan meillä vaikuta.

  Ok. Käsitin tuosta, että teillä olisi kaapelimodeemiyhteys. Mutta todennäköisesti kyse oli ethernetin kautta kulkevasta yhteydestä.

  Deke Wilson

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti.Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.