Julkinen IP

Moi,

Mikä on julkisen IP-avaruuden alue? APN julkinen.dna.fi ja Huawein reititin antaa IP:ksi 178.55.xxx.xx, mutta tuon kautta ei kulje bitti sisään päin. Tarve portille 1194 (OpenVPN) ja virtual server (port forward) tehty reitittimen asetuksissa.
SaiQmon Ilmoita asiaton sisältö

Kommentit

• Hei, millä tapaa testasit ettei yhteys toimi sisäänpäin? Esim. pelkällä pingillä tuota ei voi testata mokkulan hylätessä tämän
    DNA Iiro palveluneuvoja
  • VPN:n client tai https://www.canyouseeme.org/ eivät kumpikaan näe kohdelaitetta. Testasin portteja 1194 (UDP) sekä 8080 (TCP), molemmat toimivat sisäverkosta käsin. Edellisellä operaattorilla nämä olivat käytössä samoilla reitittimen asetuksilla myös ulkoverkosta. Kokeilin myös DMZ:aa, ei vaikutusta.
    --------

SaiQmon
  • UDP-porttien avoimuuden testaaminen on usein vaikeaa. UDP yhteydettömänä protokollana ei tarjoa mitään universaalia tapaa testata onko portti auki. Kokeilin omaa OpenVPN-palveluani tuolla canyouseeme.org:issa ja vaikka tiedän VPN-palvelimen toimivan hyvin antoi canyouseeme virheen "Error: I could not see your service on --".

Yrittäessäsi porttiohjata kameroiden Web-käyttöliittymää, kannattaa kokeilla päästä sivulle vaikka oman kännykän selaimella. Näin et ole riippuvainen kolmannen osapuolen testauspalvelusta.

Tutustuithan jo mobiililaajakaistojen liikennerajoituksiin täällä? Löydät sallitut portit kohdasta 'IP-osoitteet ja sallitut portit'.

Ehkä myös tieto siitä, mikä reititin sinulla on käytössä, on hyötyä?

Viimeaikoina täällä on ollut porttiohjaukseen liittyviä avauksia, joille ei täällä foorumilla ole löytynyt ratkaisua. Varmaan ehkä siksi, että ongelman ratkettua käyttäjät eivät ole enää pitäneet tärkeänä kirjoittaa niistä.
    AP