Siirry uusimpaan kommenttiin
Tämä viesti on vanha ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa.

Julkinen ip-osoite DNA Äly 21M liittymään

Tarkoitus on laittaa kameravalvonta DNA Äly 21M liittymän perään mutta tähän tarvitaan julkinen ip-osoite. Kysymys on kuuluuko/saako tähän liittymään vaihtuvan julkisen IP-osoitteen? Eli ei tarvita kiinteää osoitetta mutta julkinen osoite tarvittaisiin, jotta kameraan saa yhteyden ulkopuolelta. En haluaisi hommata kallista 4G-dataliittymää, joka on tässä tapauksessa on turhan nopea ja hinnakas, koska suurimman osan ajasta nettiliittymää ei tarvita ollenkaan.

Kommentit

 • Dna Äly 21M liittymään ei saa julkista IP-osoitetta. Liittymä tulee joko vaihtaa, ellet sitten hanki VPN-reititintä ja siirry käyttämään VPN-yhteyttä joko suoraan esim. kotiin tai sellaiseen VPN-palveluun, joka tarjoaa julkisen ip-osoitteen.

  Julkisen osoitteen saat esimerkiksi seuraaviin liittymiin:
  • DNA Perusnetti 4G 14,90 €/kk, suurin nopeus 10 Mbit/s.
  • DNA Laitenetti 4,90 €/kk, suurin nopeus 128 kbit/s. Tämän liittymän nopeus ei riitä videovalvontaan. Sitä voi käyttää pelkkiä valokuvia ottavan kameran kanssa.
  • DNA Dataprepaid 4G, verkon maksiminopeus. Ladattavien datapakettien hintavaihtoehdot:
   • 7 vrk rajatonta käyttöä: 7,90 €
   • 30 vrk rajatonta käyttöä: 19,90 €
   • 10 Gt/90 päivää: 19,90 €
   • 30 Gt/90 päivää: 29,90 €
  Dataprepaidin 10 ja 30 Gt paketteja ei välttämättä saa ostettua aloituspaketin kera. Tällöin täytyy ensin ostaa 30 vrk rajaton tai 1 Gt aloituspaketti, johon sitten ladata haluttu paketti myöhemmin. 30 vrk aloituspaketti maksaa 24,90 € (voi olla tarjouksessa 19,90 €) ja 1 Gt aloituspaketti 9,90 €.

  Laskuliittymien hinnasto
  Lisää tietoa Dataprepaidista
 • Hei Timo!

  DNA Äly 21M -liittymä ei toimi tähän käyttötarkoitukseen valitettavasti lainkaan sillä kyse on puhelinliittymä. Puhelinliittymät ovat jo valmiiksi verkosta käsin NAT eli osoitteenmuutoksen takana eikä näille saa lainkaan julkista IPv4 osoitetta.

  Jos tarkoitus on siirtää liikkuvaa kuvaa niin DNA Tehonetti on melkolailla ainut vaihtoehto tähän: https://kauppa4.dna.fi/nettimukaan 

  Jos tarpeen ei ole siirtää liikkuvaa kuvaa, DNA Laitenetti on mainio liittymä: https://kauppa4.dna.fi/c/DNA-Laitenetti/p/QDS00001
  DNA Iiro palveluneuvoja
 • Hei,

  Kiitoksia vastauksista ja vielä tarkennuksena kuuluuko DNA Tehonettiin julkinen IP-perushintaan vai onko se joku lisämaksullinen palvelu? Ainakaan hinnastosta en löytänyt maksua tälläiselle palvelulle.
 • Emme veloita ominaisuudesta mitään, laitteen APN tarvitsee vain vaihtaa muotoon julkinen.dna.fi, oletuksena IP osoite on NAT eli osoitteenmuunnoksen takana.

  Tarkempaa tietoa IP osoitteista löytyy täältä: https://www.dna.fi/tuki-netti
  DNA Iiro palveluneuvoja

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti.Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.