Julkinen IP osoite

Minulla on DNA Saunalahti mobiili verkko ja minulla on se ongelma että minun routeri ei saa julkista IP:tä. Jos katson https://test-ipv6.com/ niin siinä lukee että on julknen IP mutta routeri antaa vaan IP osoitetta mikä alkaa 100.xx..xx..xx ja se ei ole sama kun se mitä siinä testissä näytetään. olen pistänyt julkinen.dna.fi, data.dna.fi, internet ym. APN asetuksiin mutta jos katson routeriin se muuttaa vaan sitä 100.xx.xxx.xx osoitetta julkiseksi mutta se vaan ole julkinen. Eli en pääse VPN:n kautta verkkoon.
Nico Kaartinen Ilmoita asiaton sisältö

Kommentit

• Onko sinulla siis netti DNA:lta, eli meiltä, vai Saunalahdelta?

Jos liittymä on DNA:lta, löytyy julkisesta ip:stä tietoa osoitteesta https://www.dna.fi/tuki-mokkulat#ohjeet
    DNA Ida T palveluneuvoja
  • Se voi olla se ongelma, mutta en tiedä. Minun isä hoiti sen, voiko se olla Saunalahti DNA ?
    Nico Kaartinen
  • Kyse on kahdesta eri operaattorista, joten kannattaa selvittää kuka on palveluntarjoaja.
    DNA Ida T palveluneuvoja
  • Ei.
    DNA on DNA ja Saunalahti on Elisa tuotebrandi.
    Veikko
  • Jos vehkeessä lukee että se on DNA verkossa niin kuka on sitten oikea ? eikö se sitten ole DNA ? sorry jos on tyhmä kysymys mutta se julkinen IP juttu ei vaan halua toimia.
    Nico Kaartinen
  • Hmmmm...

Kenenkä SIM-kortti siinä laitteessa on? Nykyiset mobiilireitittimet toimivat kaikkien korteilla , vaikka softa voikin olla toisen operaattorin riippuen siitä , mistä laite on hankittu.

Veikko
  • laite itse ei ole operaattorin laite, so on ostettu vapaalta markkinalta. ja kortti on DNAn kortti.
    Nico Kaartinen
  • Ok.

Jos olet luonut uuden APN:n asetuksella julkinen.dna.fi , tallentanut ja ottanut käyttöön sekä buutannut sen jälkeen modeemin , niin siinä kaikki mitä tarvitsee tehdä.

Jos siitä huolimatta et saa julkista osoitetta , niin siihen en osaa vastata.
    Veikko
  • ok, kiitos. Kyllä sen olen tehnyt näin ja myös buutannut parikin kertaa. Se on ehkä sitten routeri puolella.

Nico Kaartinen