Julkinen IP

Hei, olen nyt yrittänyt saada reitittimelle julkista IP:tä jo jonkun aikaa mutta se ei vaikuta onnistuvan millään.

APN on julkinen.dna.fi ja liittymä ei ole puheliittymä.

Reititin näyttää vain
10.236.203.151 IP:tä eikä se tuosta muuta julkiseksi millään.

Mitä tehdä että saisin sen julkiseksi?

Kommentit

• DNA Ida T palveluasiantuntija
  • Kyllä olen tehnyt juuri tuon mukaan, koitin myös vanhaa dna.data.fi APN:ää mutta ei sekään toiminut.

Olen myös uudelleenkäynnistänyt laitteen joka APN vaihdon jälkeen
  • Kokeiletko vielä resetoida modeemin. Voit palauttaa mokkulan oletusasetuksille pitämällä laitteessa olevaa Reset-nappia pohjassa yli 30 sekuntia. Huom! Liian lyhyt painallus vain käynnistää modeemin uudestaan.
    DNA Ida T palveluasiantuntija
  • Olen kokeillut, ei sekään vaikuttanut auttavan, IP näyttää aina vain eri variaatioita 10. alkuisesta osoitteesta
  • Miksei tuo IP muka ole julkinen? Oletko avannut portit ja testannut avoimuutta, vai mitä yrität tehdä?
  • IP-osoitteet jotka alkavat 10. Eivät ole julkisia IP-osoitteita. Olen myös koittanut porttien avoimuutta mutta joka ikinen näyttää closed tilaa
  • Jos liittymä on DNA:n liikkuvan laajakaistan liittymä, reitittimen APN on vaihdettu julkinen.dna.fi (ja tallennettu) ja modeemi uudelleenkäynnistetty (ja säilyy tämän jälkeenkin) niin on kyllä kumma. Toki portinsiirrosta pitää ne portit itse myös ensin avata, jos vaikka UPnP ei toimi. Ilmeisesti kyseessä on DNA:n B715 moggula, itsellä homma toimii.
  • Oletko kuitenkin testannut julkisen IP osoitteen toimivuuden, mitä tarkalleen olet yrittänyt tehdä yhteydellä ja miten tarkalleen olet testannut ettei tämä toimi? Julkinen APN kyllä antaa julkisen IP-osoitteen mokkulaliittymillä.
    DNA Iiro palveluasiantuntija
  • Hei, sain ongelman korjattua vaihtelemalla APN asetuksia ympäriinsä ja koettavaa joka kerta reitittimen uudestaan, muutaman uudelleenkäynnistyksen jälkeen reititin antoi julkisen IP-osoitteen.
  • Onko superprepaidissa mahdollista saada julkinen ip? Entäpä jos ottaa laitenetin (6kk)?
  • Mikset Jani kerro sitten tarkkoja asetuksia millä sait sen toimimaan?
  • Moi,
    toimiiko nämä DNA:n julkiset IP:t oikeasti? Mulla ollut käytössä Telian opengate ja koetin purkkiin DNA:n liittymää tuolla julkinen.dna.fi APN:llä. IP on kyllä julkinen, purkissa sama IP näkyvissä kuin esim. checkmyipaddress.com:n näyttämä, mutta esim ssh-portin ohjaus, mikä telian liittymällä toimii, ei toimi DNA:lla. Asiakaspalvelusta ei irronnut minkäänlaista apua aiheeseen.
  • Reitittemesi käyttää mokkulaa, eli sinulla ei ole ns. julkista IP osoitetta jota pystyisit välttämättä ohjaamaan, (mokkula siis muodostaa yhteyden DNA:n palvelimelle ja ohjaa verkkoliikenteen reitittimelle vpn yhteyden tavoin)

https://www.tilavahti.com/page/31/ip-osoite <---- tuosta löydät tietoa ip osoitteista ja nettiyhteys tyypeistä.

Saadaksesi itsellesi ihan puhtaan yksityisen laajakaista yhteyden julkisella ip osoitteella, sinun pitää tehdä dna:n kanssa koti laajakaista sopimus (https://kauppa4.dna.fi/laajakaista#valitsenetinnopeus <---- tuolta voit tarkistaa saatavat yhteydet osoitteellesi)

Lisäksi tarvitset reitittimen tai modeemin jossa on joko WAN ethernet portti joka yhdistetään asuntosi seinässä olevaan ethernet pistokkeeseen, tai modeemin jossa on vanhanaikainen kaapeliliitäntä (sama kuin TV kaapelit aikoinaan)
    Alla on kuva esimerkki omasta kytkelmästäni. Itse olen konffannut OPNsense nimisen palomuuri reititin käyttiksen palvelimelleni, mutta idea on täysin sama fyysisestä näkkökulmasta.

Soita DNA:n asiakastukeen, ja kysele onko osoitteeseesi saatavilla vaikka valokuitu yhteyttä joka vaatii kaapelimodeemin tai langallisen reitittimen, niin luulis heidän ymmärtävän mitä tarkoitat.

Jos asut kerrostalossa jossa on DNA taloyhtiölaajakaista, 10M laajakaista yhteys sisältyy vuokraan, tällöin ota yhteys isännöitsijään ja kysy missä ethernet pistokkeet sijaitsevat ja mihin pistokkeeseen pistetään johto reitittimen WAN porttiin, mihin pistokkeeseen johto reitittimen LAN porttiin ja minkä huoneen seinässä on pistoke johon pistetään johto tietokoneen ethernet porttiin. (tai voit tehdä kuten minä ja ostaa 5 metriä pitkän ethernet johdon ja kytkeä kuvan tyyppisesti johdot, voi vain olla melko ruman näköistä)

info888888888888888888
  • Kiitos selvityksestä, kyse oli vain siitä, ettei DNA "julkinen" 4g yhteys ole kokonaan auki, vaan blokkaavat muurissaan juuri niitä portteja, mitkä kuvittelin ainakin olevan auki.  Pysyn siis Telian asiakkaana.
    Pasi