Julkinen IP

Hei, olen nyt yrittänyt saada reitittimelle julkista IP:tä jo jonkun aikaa mutta se ei vaikuta onnistuvan millään.

APN on julkinen.dna.fi ja liittymä ei ole puheliittymä.

Reititin näyttää vain
10.236.203.151 IP:tä eikä se tuosta muuta julkiseksi millään.

Mitä tehdä että saisin sen julkiseksi?

Kommentit

• DNA Ida T palveluneuvoja
  • Kyllä olen tehnyt juuri tuon mukaan, koitin myös vanhaa dna.data.fi APN:ää mutta ei sekään toiminut.

Olen myös uudelleenkäynnistänyt laitteen joka APN vaihdon jälkeen
    Jani
  • Kokeiletko vielä resetoida modeemin. Voit palauttaa mokkulan oletusasetuksille pitämällä laitteessa olevaa Reset-nappia pohjassa yli 30 sekuntia. Huom! Liian lyhyt painallus vain käynnistää modeemin uudestaan.
    DNA Ida T palveluneuvoja
  • Olen kokeillut, ei sekään vaikuttanut auttavan, IP näyttää aina vain eri variaatioita 10. alkuisesta osoitteesta
    Jani
  • Miksei tuo IP muka ole julkinen? Oletko avannut portit ja testannut avoimuutta, vai mitä yrität tehdä?
    Aapeli
  • IP-osoitteet jotka alkavat 10. Eivät ole julkisia IP-osoitteita. Olen myös koittanut porttien avoimuutta mutta joka ikinen näyttää closed tilaa
    Jani
  • Jos liittymä on DNA:n liikkuvan laajakaistan liittymä, reitittimen APN on vaihdettu julkinen.dna.fi (ja tallennettu) ja modeemi uudelleenkäynnistetty (ja säilyy tämän jälkeenkin) niin on kyllä kumma. Toki portinsiirrosta pitää ne portit itse myös ensin avata, jos vaikka UPnP ei toimi. Ilmeisesti kyseessä on DNA:n B715 moggula, itsellä homma toimii.
    Aapeli
  • Oletko kuitenkin testannut julkisen IP osoitteen toimivuuden, mitä tarkalleen olet yrittänyt tehdä yhteydellä ja miten tarkalleen olet testannut ettei tämä toimi? Julkinen APN kyllä antaa julkisen IP-osoitteen mokkulaliittymillä.
    DNA Iiro palveluneuvoja
  • Hei, sain ongelman korjattua vaihtelemalla APN asetuksia ympäriinsä ja koettavaa joka kerta reitittimen uudestaan, muutaman uudelleenkäynnistyksen jälkeen reititin antoi julkisen IP-osoitteen.
    Jani
  • Onko superprepaidissa mahdollista saada julkinen ip? Entäpä jos ottaa laitenetin (6kk)?
    matti