Kaapeli modeemi ei toimi toisella kannettavalla kunnolla

Omituista pätkimistä ja pudottelua FAST3686 modeemilla. Olen resetoinut asetukset, päivittänyt koneen, resetoinut verkkokortin, vaihtanut kaapelit seinästäkin. Puhelimen verkkojako toimii taas laitteen kanssa kunnolla. Kummatkin laitteet käyttävät Staattista IPtä ja raskaimmat pelit on portattu. Tosin samoja portteja en saanut jostain syystä kahdelle eri IP-osoitteelle.  Verkko on kerrostalossa ja pätkii eniten illasta.
Logit, muutoin tämä heittelee vain IP osoite muutoksista.

Aikaisempaa logia.
Mon 29 Apr 2019 21:53:54 Error (4) Missing BP Configuration Setting TLV Type: 17.8;CM-
Mon 29 Apr 2019 21:53:54 Error (4) Missing BP Configuration Setting TLV Type: 17.9;CM-
Mon 29 Apr 2019 21:53:54 Notice (6) TLV-11 - unrecognized OID;CM-
Tue 30 Apr 2019 19:56:09 Critical (3) Started Unicast Maintenance Ranging - No Response received -...
Eniten on Unicast maintanance virheitä. Ja jatkuvaa IP. vaihto valitusta valitusta.

Kommentit

• Outoa on kieltämättä se että kerrot vain toisen verkon laitteen toimivan huonosti. Yleensä tälläiset ongelmat johtuvat itse laitteesta tai sen ja modeemin välisestä yhteydestä. Tässä asiassa helpottaisi varmaan myös tarkempi kuvaus viasta.

Epäillään aluksi modeemia:

3686:n pätkimiseen on historian aikana julkaistu useita korjauspäivityksiä, uusin ohjelmisto on tietääkseni Software Version: DNA_3.443.0-T1-MAC14, kannattaa varmistaa että laite on päivittynyt tähän versioon. Laitteen pitäisi päivittyä automaattisesti yöllä, kun se on kytketty verkkoon.

Toinen pätkimiseen vaikuttava aspekti on laitteen asetus nimeltä eRouter IP Mode. Vanhoilla ohjelmistoversioilla pätkimistä havaittiin tilassa Router Mode (IPv4 + IPv6), tämä on korjattu uusimassa versiossa.

Itselläni uusin ohjelmistoversio pätkii tilassa Router Mode (IPv4). Parhaan kokemuksen laitteesta saa Bridge Mode (IPv4 + IPv6)-asetuksella, jolloin on käytettävä toista laitetta reitittimenä ja/tai palomuurina, jos se on verkossa tarpeen.

Jos kuitenkin haluat käyttää 3686:ta reitittimenä (tilassa Router Mode (IPv4 + IPv6)), kannattaa oletusasetuksia muuttaa näin: (Firewall > Basic -sivulta)
    - IPv4 Firewall Protection: Off
    - IPv6 Firewall Protection: Off
    - Block Fragmented IP Packets: Pois
    - Port Scan Detection: Pois
    - IP Flood Detection: Pois

Näillä ominaisuuksilla ei ole mitään tekemista tietoturvan kanssa, lukuunottamatta kohtaa IPv6 Firewall Protection, jonka pois kytkeminen paljastaa verkkosi laitteet internettiin, kannattaakin siis tarkistaa mitä portteja ne kuuntelevat.

Kuvankaappauksessasi Downstramiin kertyy korjaamattomia virheitä, mutta koska ei ole selvää kuinka pitkältä ajalta virheitä on laskettu, en voi sanoa selittääkö se pätkimisongelman. Jos modeemi on käynnistetty uudelleen, ja laskuri siten nollattu viimeisen parin tunnin aikana on tuo virheiden kertymistahti liian nopea, jos taas modeemi on ollut päällä jo kuukauden yhtäjaksoisesti, ei tuossa ole juuri mitään outoa.

Modeemin signaalitasoihin Power ja SNR kannattaa kiinnittää huomiota. Simuloidessa QAM256:ta 38 dB SNR on sangen runsaasti hyvään yhteyteen, mutta käytäntö on osoittanut ettei modeemin SNR arvo anna täydellistä kuvaa linkistä.

Tarkoitat lauseella 'raskaimmat pelit on portattu' varmaan sitä että olet luonut porttiohjaussääntöjä peleille. Tästä saa jotenkin kuvan että porttiohjauksella itsellään olisi vaikutusta pelin suorituskykyyn, näin ei tietenkään ole. Samoja portteja ei myöskään voi ohjata useille sisäverkon laitteille. (Tai siis ehkä voi, tämä ominaisuus tunnetaan nimellä Port Triggering, eikä se ole mitenkään hyvä ratkaisu.)

En usko että modeemin logitiedoista saa irti mitään fiksua, niissä ei juuri koskaan ole mitään arvokasta. Modeemin resetointi tehdasasetuksiin on poikkeuksetta aina hyvä idea :-)
    AP
  • Kuluttajaliittymät ovat dynaamisella IP:llä, eikä niihin saa kiinteää IP:tä. Toki tietokoneen asetuksiin voi laittaa kiinteän IP:n, mutta se saattaa vaihtua aika-ajoin.
    Miten modeemia käytät - sammutatko modeemin yöksi?
    Verkon tasot näyttäisivät olevan OK (vähän alhaiset, mutta rajoissa).
    Montako Upload streamia on lukittu ja mitkä ovat niiden Power-tasot?

PW
  • Ymmärsin, että käytät molemmissa tietokoneissa ethernet-liitäntää.
    Laita tietokone etsimään IP-osoitteen ja DNS-palvelimen automaattisesti.
    PW
  • Kiitos PW! OP tarkoittaa staattisella IP:llä varmaan modeemin DHCP-palvelimen static lease ominaisuutta, joka on tarpeen mm. tehdessä porttiohjauksia.
    AP
  • Tässä kuvankaappaus oman F@ST-3686:ni event logista. Tämä laite on toiminut ilman outoa pätkimistä, silti logissa on paljon samankaltaisia virheilmoituksia. Aika merkityksettömiltä vaikuttavat mielestäni.

Kuvasta voimme havaita kuinka ranskalainen huipputeknologia myös muuttaa ajan rakennetta:

AP
  • Jotain outoa tässä firmiksessä on!
    Minulla on POP3 ja IMAP sähköposteja Thunderbidissä (uusin virallinen).
    Jos pidän sitä pidempään auki, ainakin IMAP-postit eivät osaa lähettää viestiä lähetetyt kansioon tai lähetys kestää kauan. Kun suljen Thunderbirdin, homma onnistuu mukisematta.
    Tilanne on sama, olenpa sitten LAN- tai WLAN-yhteydellä.

Luulisi tuon ongelman esiintyvän kaikissa yhteyksissä, joissa ollaan koko ajan yhteydessä palvelimeen.
    PW
  • Elikkäs reititin itse Sagecom FAST3686 V.2 ja uusin päivitys sisällä.
    Router Mode on ollut pidemmän aikaa Router Mode (IPv4 + IPv6). Vaihdoin tämän vasta viimeisimmän resetoinnin jälkeen sen Router IPv4 muotoon, koska koneeni verkkokortti alkoi käyttämään Ipv6 osoitteita automaattisesti. (Eikä olisi halunnut IPv4 osoitteita).
    Palomuuri asetukset on reitittimestä kokonaan pois.
    Porttiohjausta käytin omalla koneella enemmän, toiselle kokeilin huvikseni asettaa koneelle IP-osoitteen juurikin pelin porttausta varten. Tällä en hae nopeutta vaan joidenkin pelien hostaamisen helpotukseksi.
    Korjaaja kävi muuttamassa rasian joka näytti tekevän ylimääräistä signaalin vaimennusta. Tämä voi hyvin näkyä tuossa aikaisemmassa downstreamissa.
    Tämä reititin on päällä useita päiviä, enimmäkseen öitä. Sen sammuttaa useimmiten toisen koneen käyttäjä joka hermostuu pätkimiseen.
    Uusimmat logit korjauskäynnin jälkeen, ei vielä peli testattu

Ja

Mietin nämä kaksi päivää mistä vika voi johtua, ettei sitä näe kummallakin koneella yhtäaikaa. Omassani on usb-verkkokaapeli muuntaja joka asettaa koneeseen oman ajurin. Päätin vaihtaa tämän usb-muuntajan toiselle koneelle ja ongelma ei ilmennyt sillä enää. Oma koneeni illasta alkoi temppuilemaan samalla tavalla kuin toinenkin kone aikaisemmin
    Hetken verkon katkaisu ilman että reititin näyttää mitään, koneella ei myöskään näy mitään, mutta kadotan yhteyden pelistä. Discordissa olen yhä voicechatissa ja stream pyörii normaalisti toisella näytöllä.
    Minulla tämä ongelma ilmeisesti on lievempi mitä toisella koneella, joka saattaa menettää koko yhteyden tai pudottaa jatkuvasti pelistä kun se aloittaa pätkimisen.
    Kävin kaikki asetukset verkkokortista (Realtek PCIe GBE Family Controller) läpi, virransäästön olen aina ensimmäiseksi ottanut pois.
    Kävin Lisäasetusten kimppuun, joita tässä ajurissa on älyttömästi. Vertasin sitä USB-muuntajan antamaan verkkokortti ominaisuuksiin ja niitä oli siinä puolet vähemmän.
    Asetuksista jätin päälle, herätykset, keskeytyksen hidastamisen, Nopeus&Duplex nostin (100Mbps täysi Duplex), RSS-jonot ja syöte, puskurien siirto ja vastaanotto max.
    Kaikki muut otin pois päältä, myös sammuta herätys lanin kautta. Tiedän että tämä käyttää enemmän koneen tehoa ja muistia, mutta niitä minulla riittää.
    Tähän mennessä yhden päivän testauksella homma on toiminut ihan mukisematta, etenkin sillä USB-muuntajalla.

Reetta