kaapeli purkki 3686

Terve,

Miksiköhän purkkiin asetetut sisäverkon kiinteät iipat ei kunnolla toimi? Laitan siis mac osoitteelle jonkin iipan kiinteäksi ja se pysyykin ainakin niin kauan kunnes expiration date tulee vastaan jonka jälkeen muuttuu kiinteäksi, asetuksissa duration "D:-H:-M:-S:-" ja expires *static ip address" mutta iippa on vaihtunut joksikin aivan muuksi eikä sitä saa enään vapautettua tai maccia siirrettyä toiselle osoitteelle. Homma korjaantuu jonkin ajan/päivän päästä kun arpoo samalle macille "uuden" kiinteän iipan ja taas on palvelut sekaisin 😀

Kommentit

• Sama kysymys - ei tunnu toimivan se että tietylle MAC-osoitteelle määriteltäisiin tietty IP-osoite DHCP:llä, toimii juurikin jotenkin tuolla tavalla oudosti.

Voisiko tähän saada ohjeen miten tuon konffauksen pitäisi toimia? Muutama sisäverkon palvelu riippuu siitä että IP-osoitteet pointtaavat aina oikealle hostille.
    JP
  • nyt on toiminu muutaman päivän putkeen ongelmitta kun potkin kaikki laitteet pois purkista ja vapautin iipat. purkki oli siis tyhjä laitteista jotka kaipaavat kiinteän ja myös ne laitteet jotka olivat saaneet dhcp.lta iipan joka kuuluisi jollekkin toiselle. Sitten nakuttelin mac osoitteet käsin purkkiin ja annoin oikean iipan. sitten laitteet takaisin päälle niin iipat tuli oikein ja on pysyneetkin.

Hyvä jos toimii edes noin mutta hassua kun purkki mahdollistaa helpommankin tavan niitä muokata. Mutta firmis nyt ei ole alkuperäinen vaan muokattu joten kenties kaikkia asioita ei ole testattu tai ajateltu? Josko siihen pistäis ihan valmistajan oman firmiksen, vois ominaisuudet kasvaakin. Mitä on DNA mieltä?
    mt
  • Miten tuon purkin firmistä voi päivittää jollain muulla firmisellä? Normaalisti päivitykset tulevat DNA:lta yöaikaan, kun niitä on tarjola.
    PW
  • aikasempi reply hävis johonki..mut ei purkkiin pysty. purkki on tehty juuri custom firmiksiä varten jotta ispit voi tehdä omanlaisensa.

mutta mun purkki lähtee vaihtoon, vikaa ohjelmassa tai raudassa. ei toimi tuo ylempi kokeilunikaan. Vaikka laittaa kiinteäksi niin asetus häviää tunnin päästä kun leasing aika loppuu ja iippa vaihtuu lennosta. DNA.lta voisi joku kommentoida, onko tulossa eri purkkeja/uudempaa versiota/mallia?
    mt