Kaapelilaajakaista omakotitaloon

Hei, kysytääns nyt hieman fiksummilta, kun minä näistä en sitä vähääkään ymmärrä.

Olemme muuttamassa uuteen asuntoon. Uuden talon pihalle on tuotu antennikaapeli kerälle asuntoon vetämistä vaille valmiiksi. Tätä ei ole edelliset asukkaat kokeneet tarpeelliseksi asuntoon tuoda, joten se on meillä suunnitelmissa heti alkuunsa.
Kysymys kuuluukin, kun vedämme antennikaapelin pihalta asuntoon, onko sen kautta mahdollista saada kaapelilaajakaista? Eli toimiiko kaapelilaajakaista siten, että vedämme esimerkiksi olohuoneeseen ulkona olevan antennikaapelin ja asennutamme sinne antennipistorasian. Sitten kytkemme antennikaapelilla kaapelimodeemin siihen ja sen kautta saamme netin?
Alueelle ei ole mahdollista saada valokuitua.
Tietämätön Ilmoita asiaton sisältö

Kommentit

 • Soita DNA:n asiakaspalveluun. Kaapeli on DNA:n omistama, koten sen asennus on tilattava DNA:lta ja maksettava liittymismaksu ja kuukausiveloitus liittymästä.
  Asiat selviävät soittamalla.
  PW
 • Hei!

  Ilman tarkempia tietoja ei tätä ole mahdollista selvittää, joten olethan yhteydessä suoraan asiakaspalveluumme niin saadaan tähän tarkempi selvyys ja vastaukset sitä kautta, kiitos!

  https://www.dna.fi/yhteystiedot
  DNA Hanna palveluasiantuntija
 • Selviskö, kiinnostaisi tietää miten kävi ja hinnat?
  Sami
 • Asennuksen hinnaksi antoivat 1080 euroa ja lisäksi ”tontin ulkopuolisia töitä” tehtäisiin 3720 euron edestä. Kysyttäessä mitä tontin ulkopuolella tehdään ja mistä korkea hinta tulee nii eivät enää vastaa.. Taidampa etsiä toista kautta netin
  Tietämätön
 • Yhteensä 4800€ on kyllä hintaa. Kumma kun noin erittelevät, yleensä tulee vaan könttähinta ja ei kerrota mihin työ kohdistuu. 

  Oliko varmasti se antennikaapeli DNA:n? Voisiko alueella olla jokin toinen operaattori? Tai sitten toiminta on samaa kuin Elisalla eli jos et alussa liittynyt, saat kärsiä ja hinnat vähintään tuota luokkaa.
  Sami
 • On joo Dna:n kaapeli
  Tietämätön
 • Ilmeisesti alueelle on valmiusrakentamisena asennettu kaapelit, mutta niitä ei ole muilta osin kytketty verkkoon, kuin niiden osalta, jotka verkkoon ovat liittyneet kiinteistön rakentamisen yhteydessä.
  PW
 • Päivitys: siitä, kun kysyin mistä 3720 euron hinta tulee, on yli 2 viikkoa. Dna ei vastaa mitään. Kertovat vaan, että odottavat tietoa rakennuttajalta ja ei ole muka yhtään mitään tietoa mistä hinta tulee. Eli olkaapa tämän firman kanssa, eivät näköjään itsekään tiedä mitä myyvät joten eipä kovin luotettava kuva tule 😃
  Tietämätön

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti. Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.