Siirry uusimpaan kommenttiin
Tämä viesti on vanha ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa.

Kaapelimodeemi F-3890v3 ja ongelma sisäverkon DHCP:n kanssa

Hei,

Onkohan kyseiseen F-3890v3 kaapelimodeemiin tullut jokin ohjelmistopäivitys, jonka seurauksen DHCP lakkaa toimimasta ajottain? Muutamana päivänä esiintynyt, että sisäverkossa olevat laitteet eivät saa uutta ip-osoitetta ja yhteydet katoavat siihen.
Näytä paras vastaus

Kommentit

 • Moikka Rami! Ainakaan tällaista yleistä vikaa emme ole havainneet, auttaako modeemin uudelleenkäynnistys tilanteeseen vai ilmeneekö ongelma taas uudelleen jonkin ajan kuluttua?
  DNA Iiro palveluasiantuntija
 • Hei,

  Uudelleenkäynnistys auttaa tuohon, mutta muutaman päivän päästä tuo ilmaantuu uudestaan.
 • Onkohan modeemi sinulla kenties siltaavassa tilassa reitittävän sijaan, ja käytössä on yli 5 laitetta? Modeemi tulee olla reitittävässä tilassa jos laitteita on tätä enemmän, sillä laajakaistan IP-osoitteet loppuvat muuten kesken
  DNA Iiro palveluasiantuntija
 • Hei,

  Kyllä tuo reitittävässä tilassa on, kun tosiaan laitteita on enemmän kuin tuo 5.

  Tämä ongelma alkoi tuossa viikonloppuna, sitä ennen tuon kanssa ei ollut mitään ongelmia.

 • Jos modeemin resetointikaan ei korjaa tilannetta niin pyytäisin sinua olemaan yhteydessä asiakaspalveluun soittamalla p.044 144 044 (ma-pe klo 8-18, la 9-16:30) tai puhelimen sovelluskaupasta löytyvän Oma DNA -sovelluksen viestien kautta. Pääsemme tällöin selvittämään linjaa modeemille päin tarkemmin
  DNA Iiro palveluasiantuntija
 • Kokeile resetoida modeemi painamalla 30 sekunnin ajan yhtäjaksoisesti modeemin pohjassa olevaa reset-reikää tulitikulla tms, kun virta on modeemissa päällä.
  Jos modeemi on päivittynyt, niin se olisi hyvä resetoida sen jälkeen.
 • Hei,

  tämän saman vian vuoksi jouduin ottamaan käyttöön ulkoisen WLAN-tukiaseman ja muuttamaan F-3890v3:n siltaavaksi.

  Ongelma alkoi heti kun vaihdoin entisen kaapelimodeemini tähän uuteen pari kuukautta sitten, eikä F-3890v3 siis päivääkään toiminut tämän osalta oikein. Tein kaikki asetukset huolellisesti ja tein myös uudelleenkäynnistämisiä ja täydellisempiä resetointeja useita. Lopulta loppui kärsivällisyyteni ja totesin, että helpommalla pääsee kun ottaa toisen laitteen hoitamaan muun kuin varsinaiset modeemitoiminnot.

  Omalla kohdallani kävi siis niin, että laitteet putosivat pois verkosta aina kun DHCP lease -aika päättyi ja suurin osa laitteista ei pystynyt enää sen jälkeen yhdistämään F-3890v3:een uudelleen ellei kyseisiä verkosta pudonneita laitteita yhdistänyt manuaalisesti WiFiin uudelleen. Eikä edes kiinteän IP-osoitteen asettaminen laitteiden MAC-osoitteiden perusteella F-3890v3:n hallintapaneelin kautta helpottanut ongelmaa lainkaan.

  Älykotilaitteiden kanssa alkoi turhauttaa todella paljon, koska WiFi-ohjatut lamput eivät syttyneet/sammuneet kun olisi pitänyt, jne.

  Eli tämä vika todellakin on olemassa juuri tässä mallissa, mutta en ollut vielä itse ehtinyt reklamoida siitä.
 • Täydennyksenä vielä, että heti kun liitin vanhan ulkoisen WLAN-tukiasemani ( TW-Reititin 5x1 Gb kytkin, palomuuri ja Wlan ac-tukiasema / 3G/4G/LTE-tuotteet - TeleWell  ) F-3890v3:een, muutin F-3890v3:n siltaavaksi sekä siirsin DHCP- ja WLAN-toiminnot tuon TeleWellin WLAN-tukiaseman hoidettavaksi, yhtään verkosta putoamista ei ole tapahtunut.
 • Aivan sama kokemus näistä Sagemcom-romuista.
  3686V2 dns-palvelimen asettaminen ei toimi vaan ulkoisen dynaamisen IPn leasen loppuessa vaihtaa sujuvasti asetetun dns-palvelimen dnan vakionimipalvelimeen.
  3890V3 dhcp-palvelin vetää kupit ympäri ja lopettaa sisäverkon staattisten ip-osoitteiden antamisen leasen loputtua. Eri hieno tilanne kotiautomaation kannalta.

  Jos asiaansa ajaa asiakaspalveluun niin sormi menee heti suuhun ja ohjeesta tulkataan, että "oletko kokeillut uudelleenkäynnistää.. tai resetoida?" Perus ykköstason intiatukea. Level 2 tukea varten ohjataankin sitten jo HSWorksille jossa raaputetaan ihan sama tyhjä arpa parin euron minuuttihinnalla. Josta sitten käännetään dna-asiakaspalveluun, jossa sormi suuhun ja käännetään uudestaan HSWorksille.
  Asiakkaan pitää olla täysin tyhmänsitkeä katsoakseen loppuun tämän rukous- ja resetmyllyn.

  Ideana dnalle, että mitä jos pyytäisitte kauniisti Sagemcomia lisäämään firmistasolle mahdollisuuden tehdä hallitun uudelleenkäynnistyksen yöaikaan, niin voisi hoitaa virtakaapelin nykimisellä tapahtuvat mitä eriskummallisten vikojen "kuittaamisen" automatisoidusti. Sitten voisitte vaan kysyä, että oletko ajastanut uudelleenkäynnistyksen? 😀

  Kyllähän se niin on että nämä Sagemcomit on dnalle halpoja romuja ja tarkoitettu vain plug-n-pray-asiakkaille, jotka ovat ällistyneitä jo siitä että kotiin tulee ihan intternetti.. valkoisesta taikalaatikosta.

  Mutta joo, elämä on.. valintoja.
 • Viikon on ollut Sagemco F-3890v3 Dna valokuitu plus modeemi pois pelistä. Purkki ei jaa IP 4 osoitteita. Joten koko sisäverkko pois pelistä. Linja on kyllä pystyssä mutta hankala operoida pelkällä ip6 osoitteilla. Ei varmaan mennyt päivitys putkeen tai jotain.
 • Sama vika tullut omaan 3890V3-modeemiin. Erittäin turhauttavaa ja tällaisenaan käyttökelvoton purkki kun kerran vuorokaudessa resetoitava; myös ethernet-jakojen päässä olevat 2 reititintä tilttaavat mutta niitäpä ei tarvitse resetoida.

  Jotain on tapahtunut ja DNA:n otettava myymistään purkeista vastuu jatkossakin.
 • 3890V3 Statusvalo alkoi vikkumaan modeemissa .
  Ei auttanut resetoinnit eikä mitkään muutkaan kommervenkit.
  Torstaiyöstä asti netti pimeänä.
  Alkoi toimimaan uudestaan kun oli yli vuorokauden irti kaikista piuhoista.
  Nyt kun olen katsonut täältä näitä juttuja niin sapettaa vietävästi että taloyhtiö vaihtoi dna:n tänne.
  Aamulla sain tuon värkin pelittänään, mutta Ipad kadottaa signaalin nyt kokoajan...
  Huomen aamulla tulossa huoltomies.
  siitäkin sanottiin että se 55 euroa, jos on oma syy.
  Nyt kun olen täältä lukenut näitä tarinoita niin...
  Eli nämä modeemit siis ovat näimmä ihan susia.
  Kalliimpi vielä mitä vanha toimiva oli.
  Että jurppii🤬🤬🤬

 • samaa vikaa ollut muutaman viikon ajan kun aamulla purkki oli tiltissä ja jouduin käynnistämään uusiksi, koitettu tehdasasetukset palauttaa mutta ei auttanut ongelmaan. Ei tule ip:tä laitteille.
 • Jep sama homma alkanut vuodenvaihteessa meillä. Oisko DNAlla kenties antaa tähän ratkaisua?
 • Sama homma täällä.
  Wifi pätkii.
  Virtapiuha irti hetkeks ja taas mennään.
  Skidit etäkoulussa ja aina ei muista sammutella aamulla ja yhteys poikki kesken päivän.

  t. Pete
 • Sagemcom F3890V3 -kaapelimodeemia koskeva pätkimis/hitausongelma on tiedossa ja korjauksessa. Jos ongelmia ilmenee niin kannattaa aluksi kokeilla modeemin uudelleen käynnistystä tai resetointia ensiapua.

  Pyrimme saamaan korjaavan päivityksen jakoon mahdollisimman pian. Pahoittelut aiheutuvasta häiriöstä!
  DNA Hanna palveluasiantuntija
  Paras vastaus
 • Toinen ketju samasta aiheesta: https://tuki.dna.fi/org/dna-fi/d/sagemcom-dna-valokuitu-plus-modeemi-tiputtaa-wifi-/

  Mainostettu päivitys on sisällä, mutta ei näytä auttavan. Wifi ongelmat jatkuvat...
 • Eikä nämä ongelmat ole vain Wifissä, sama tapahtuu myös kaapelilla olevissa laitteissa. Selvästi dhcp lopettaa osoitteiden jakamisen koska laitteet alkavat tipahtelemaan verkosta yksi kerrallaan kun vika iskee päälle. Uusin ohjelmisto täälläkin ja yhä vika toistuu...
 • Edelleen vika päällä. Uudelleen on käynnistettävä että edes vuorokauden toimii.
  Tv oli pistettävä kiinteällä kiinni, mut kun toisessa huoneessa haluaisi cästillä jotain katsoa niin virrat ekaks pois. Ja on resetoitu ja uudelleen asennettu.
 • Itse loptin Sagemcom (sekakommi 😀 ) modeemien käytön ja siirtyin käyttämään FRITZ!Box 6660 Cable modeemia, jossa on lisäksi 4 kpl DVB-C viritintä, enkä ole katunut pätkääkään sen hankintaa, vaikka oli kalliimpi hankinta. Sagemcom laitteissa ollut liikaa vikoja. Itsellä oli F-3890v1, F-3890v2 ja F-3890v3 ja 2 ekaa hajosi takuun jälkeen kokonaan.
 • Itellä ollu muutaman päivän, tähån asti kaikki toimi kivasti. Nyt ei pysy wifi-verkko pystyssä vuorokautta.
 • Itellä hävis nyt yhteydet ja pari päivää vaan vilkkunut ja ei löydä yhteyttä..turhauttavaa
 • Kyllä on surkea boxi ja DNAn päivitykset. Dna kävi jo kerran vaihtamassa boxin uuteen kun softapäivitys hajotti koko boxi. Nyt on ollut kuukauden taas ongelmia boxin kanssa. Aluksi piti buuttaa kerran viikossa, sitten kerran päivässä. Tällä hetkellä pitää resetoida kerran päivässä. Laittakaa nyt se teidän softapäivitys kuntoon kerralla. Todella rasittavaa.
  Taidan vaihtaa myös liittymän toimittajaa.
 • Halpoja paskoja kaikki DNA:n boksit, mahdollissimman paljon katetta halvalla.
  Kannattaa laittaa siltaavaksi ja joku muu reititin WAN-portilla perään.

  Todella törkeää asiakkaan kusetusta, mutta ei mahda mitään.

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti. Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.