Kaapelimodeemi ja nettiyhteys pätki

Hellou DNA kansa! Kohtasin semmoseen ongelmaa yks yö kun tulin kotiin huomasin modeemissani vilkkuvan S ja @ valon yhtäaikaa netti toimii normaalisti ajattelin että käynnistän uudellee että vilkkuminen loppuu... No se loppu mut meni n. 2min nii yhteys pätkäs hetkeks seis en päässyt edes modeemin asetuksiinkaan ja rupes uudelleen molemmat merkkivalot rupes vilkkumaan ja yhteys toimi taas hyvin sit kokeilin resetriä sekään ei auttanu vilkkumisen loppumiseen tuli samat oireet annoin olla modeemin n. 1h kiinni ja laitoin päälle sillon en kokeillu nettisivuja avata niin vilkkuminen alkoi annoin vilkkua rauhassa niin n. 5min vilkkuminen loppu ja on toiminu ainaki tähän asti normaalisti. Mietin vaan että mistä johtuneen oireet? Jos tällainen toistuu uudestaan
Modeemi on: DNA Valokuitu Plus -modeemi F-3686ACv2

Kommentit

• Moi! Kyseisen modeemin käyttöoppaan löydät osoitteesta https://www.dna.fi/dna-valokuitu-plus-modeemi-f-3686acv2-kaapelitalouksiin

Tuo (S) -valo tarkoittaa DS/US -valoa
    Päällä: lataus- ja lähetysyhteys lukittunut
    Vihreä vilkkuu: lataus- ja lähetysyhteys etsii
    Pois päältä: etsintä tai lukittuminen ei ole vielä tapahtunut

Internet (@) -valo
    Pimeä = laite ei ole saanut IP-osoitetta
    Vilkkuu = laite hakee IP-osoitetta
    Palaa = laite on saanut IP-osoitteen

Jos yhteyden kanssa tulee vielä jotain onfelmaa, kannattaa kokeilla vielä resetoida modeemi. Resetoitaessa modeemi tehdasasetuksiin, palautuvat sen alkuperäiset asetukset takaisin. Paina modeemin pohjassa olevaa reset-nappia 30 sek. ajan. Tällöin modeemissa välähtävät kaikki valot yhtäaikaisesti.
    DNA Ida T palveluneuvoja
  • Elikkä S ja @ valojen yhtäaikainen vilkkuminen ei tarkoita mitään muutaku että laite vaan hakee molempia yhtäaikaa? Kun yleensä on ensin S-valo vilkkunut ennenkun @-valo rupee vilkkumaan...
    Otto
  • Näyttäisi siltä, että lauantaina tuli ensimmäistä kertaa yli vuoteen firmware-päivitys tuohon malliin. Itsekin ihmettelin samaa ongelmaa, kunnes asetussivulta huomasin, että firmware on nyt DNA_3.487.0. Tukisivulle tuon päivityksen tietoja ei ole vielä lisätty: https://www.dna.fi/dna-valokuitu-plus-modeemi-f-3686ac-kaapelitalouksiin#paivitykset

Yritän nyt pitää modeemia hetken virrattomana, resetoida sen ja tehdä kaikki asetukset alusta alkaen uudestaan. Ehkä sitten yhteyden vakaus palaisi.
    Ile_
  • DNA siis automaattisesti tekee nuo päivitykset modeemiin, joten ne tulevat käyttäjältä "salaa", ja ainoa mistä päivityksen huomaa on se, että modeemi lakkaa joksikin ajaksi toimimasta, käynnistyy uudelleen ja modeemin asetussivulle päivittyy version numero. Voi olla, että sinullakin oli kyse tästä. Todennäköisesti päivityksiä "ajetaan" laitteisiin eri aikoihin, niin sinulla kyseessä ei välttämättä ole ollut juuri lauantai.
    Ile_
  • Aivan, no siinä se syy taitaa olla koska nimittäin itselläni tapahtu myös lauantaina puolen yön seuduilla
    Otto
  • Päivitys oli tosiaan tullut. Resetoin modeemin ja tein muutamat asetukset uudestaan. Minulla ei ole esiintynyt pätkimistä, vaikka DNA:n nopeustestin grafiikka onkin pientä "sahanterää".