Siirry uusimpaan kommenttiin

Kaapelimodeemi lopetti toimimasta, signaalitaso?

Modeemi F-3686AC ja yhteys on toiminut täysin moitteetta useamman vuoden, kunnes nyt viikonloppuna ilmeni ongelmia. Modeemi ei enää saanut yhteyttä muodostettua, eli S-valo vilkkui loputtomasti ja modeemin hallintasivulla yhteyden tila oli "Access Denied". Sekä up-, että downstreamissa oli vain yksi kanava lukittuna. Puhelintuessa neuvottiin resetoimaan modeemi tehdasasetuksiin, ja tämä auttoikin vielä lauantaina kahteen otteeseen. Sunnuntaina ongelma kuitenkin palasi, eikä resetointi enää korjannut tilannetta.

Luin tältä palstalta jonkin ketjun, jossa ruodittiin noita up/down -kanavien power-tasoja. Minulla tuo up-kanavan power oli 58 dBmV ja sen ketjun mukaan sen pitäisi olla alle 50. Kokeilin sitten siirtää modeemin teknisestä tilasta sähkökaapin päältä toiseen huoneeseen, missä pitempi kaapelointi vähän ehkä vaimentaisi signaalia, ja kappas kun alkoikin toimia. Nyt up-kanavan power on 53 dBmV

Kuulostaako tämä nyt yhtään järkevältä? Mikä tuon signaalitason nyt yhtäkkiä pompautti tuollaiseksi?

Haluaisin kuitenkin kaapeloinnin yksinkertaistamiseksi jatkossakin pitää modeemin teknisessä tilassa, missä minulla on muutkin verkkolaitteet, niin onko tässä nyt mitään tehtävissä?

Kommentit

 • Jokin aiheuttaa verkkoyhteyteesi ongelmia. Lähetysstreamin Power arvon tulisi olla alle 50 dBmV
  On toki mahdollista, että modeemi on päivittynyt ja se on epäonnistunut. Olethan varmasti resetoinut modeemin painamalla 30 sekunnin ajan reset-reikää tulitiikulla tms., kun modeemissa on virta pääällä.
  Vika ei ole laitteissasi, joten tilaa huoltokäynti numerosta 0800300500 .
  PW
 • Signaalitason voimakkuudesta kertoo paremmin vastaanoton stremin Power-arvot. Pitäisi olla ± 8 dBmV:n välillä.
  PW
 • Olen resetoinut modeemin useaan otteeseen noin.

  Nyt kokeilin siirtää modeemin takaisin tekniseen tilaan ja yllättäen yhteys taas toimii sielläkin. Lähetysstreamin power siellä 55.0 dBmV, mutta se lukitsee vain yhden kanavan. Vastaanottostreamit 22kpl power välillä -8,1 - 0,2 dBmV.

  Toisessa huoneessa kanavia lukittuu 22+5, power niissä D: -6,1 - -2,7 dBmV ja U: 47,5 - 48,3 dBmV.

  OP
 • Toisessa huoneessa arvot OK. Olisikohan jakoverkossa ongelmia.
  PW
 • Ei ole mitään muutoksia tehty verkkoon. Minä luulen, että kaapelointi teknisen tilan ja yläkerran huoneen välillä vaimentaa juuri riittävästi. Ennen viikonloppua toimi moitteetta myös teknisestä tilasta.
  OP
 • Ilmeisesti asut omakotitalossa. Onko kaapeliliittymä asennettu tekniseen tilaan?
  Onko teknisestä tilasta oma ethernet-kaapeli yläkertaan? Voisiko se olla viallinen?
  Kyllä ethernet-kaapelin pitäisi mahdollistaa 100 m:n kaapelointimatka.
  PW
 • Kyllä, omakotitalossa. DNA:n koaksiaalikaapeli tulee tekniseen tilaan, mistä tv-antennisignaali jaetaan lisäksi useisiin pisteisiin ympäri taloa. Modeemi kytkettynä mihin tahansa muualla kuin teknisessä tilassa olevaan antennipistokkeeseen siis toimii, mutta siellä teknisessä tilassa ei enää eilisen jälkeen.

  Ethernet-verkko on sitten ihan erikseen olemassa myös, ja sen kautta nettiyhteys jaetaan talon muissa huoneissa oleviin ethernet-pistokkeisiin ja useammalle wifi-ap:lle, mutta sillä ei ole tähän kaapeliyhteysongelmaan ole vaikutusta.
  OP
 • Jos siis lyhyin veto antaa huonoimman signaalintason, niin voisit kokeilla vaihtaa haarottimen/jaottimen porttia siihen Tekn.tilan rasille tai vetää uuden koksujohdon ja ehkä jopa uuden rasiankin tekniseen tilaan, koska jossain noista kolmesta se vika täytyy olla...
  JJ
 • Millaisilla jakoelimillä olet jakanut verkon antenniverkolle ja modeemille?
  DNA:n kahtiajaolla ja sen jälkeen ketjutettuna kaikille rasioille vai oletko käyttänyt jotain jakoelintä tehdäksesi antenniverkosta tähtiverkon?
  PW
 • Eikun tosiaan se onkin liian voimakas taso, eli pitemmässä vedossa vaimenee enemmän, joten loogisesti menee.

  Jos DNA:n päässä on signaalia voimistettu kun tehty jotain muutosta. ja sulla ei ole siellä vahvistinta mitä voisi kääntää pienemmälle?

  Riippuen millainen kaapeli sulla on rasian (millainen rasia?) ja modeemin välillä, niin voisit hätäkonstina laittaa siihen sen haaroittimen vaimentamaan, jos nyt on suora kaapeli f->iec tavalliseen antennirasiaan?

  Tähtiverkko varmaan, kutenkin tekstin perusteella? Sen jaottimen/haaroittimen vaimennuksia tarkoitin jo tuolla yllä eri portin kokeilulla (jos on)...
  JJ
 • Kaikkiin laitteisiin saattaa tulla vikoja.
  Ei tuo liian voimakas signaali oikein sytytä, koska vastaanoton Power arvot ovat kunnossa (ero toimivaan vain 2 dBmV), eli taso n. 52 dBµV (toimivassa taso n. 54 dBµV).
  Onko kiinteistössä joskus ollut antenniveskko ja muutosvaiheessa vedetty kaapeli vanhalle vahvistimelle ja muuten käytetään vanhaa verkkoa?
  Jakoverkon komponentit kannattaisi tarkistaa.
  PW
 • Joo haaroitinrasialla jaetaan tähtiverkoksi. Rasia on mallia LAH 815L. Aiemmin talo oli antenniverkossa, ja kaapeliverkkoon kytkennän yhteydessä vahvistin otettiin pois käytöstä, mutta muuten käytetään samaa verkkoa.

  Huomasin nyt, että tuossa haaroitinrasiassahan on eri lähdöissä eri dB-arvot 12 - 15,5 dB. Taitavat olla juuri eri mittaisia vetoja varten? Pitänee järjestellä nuo lähdöt uusiksi, sillä modeemi on ollut teknisessä tilassa kiinni juuri tuossa rasian 15,5 dB lähdössä suoraan.

  Pointti tässä on kuitenkin se, että jotain DNA:n signaalissa muuttui kun useita vuosia ongelmitta toiminut yhteys heittäytyi yhtäkkiä toimimattomaksi.
  OP
 • Haaroitinrasia vaihdettu ja se korjasi tämän ongelman.

  Jäi toinen ongelma, eli modeemin buuttaaminen itsekseen 1-3 kertaa vuorokaudessa. Tämä alkoi suunnilleen samanaikaisesti ja toistuu kahdella eri modeemilla. Aloitan siitä uuden ketjun.
  OP

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti.Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.