Kaapelimodeemia

Kun kerran taloyhtiössä on taloyhtiölaajakaista niin a: minkä laitteen tarvitsen että voin käyttää sitä (DNA Valokuitu Plus -modeemi F-3890v3
?) ja b: Jos ed. mainittu laite niin kuinka monta pistoketta sen jakajassa on?

Kommentit

 • Jos taloyhtölaajakaista on ethernet-toteutus, et tarvitse modeemia.
  a. Jos kyseessä on modeemitoteutus, niin modeemin tyyppi riippuu taloyhtiölaajakaistan toteutuksesta. Vanhempiin taloyhtiölaajakaistoihin riittää perusmodeemit. Jos toteutus on Valokaapeli Plus, tarvitset valokaapeli Plus modeemin (perusmodeemi riittää ilmaiseen yhteyteen - ei muuhun). Mainitsemasi modeemi mahdollistaa joskus tulevat nopeammat paluukanavayhteydet. Muut Valokaapeli Plus modeemit toimivat 100 Mbit/s paluukanavanopeuteen asti.

  b. Kaikissa nykyisissä modeemeissa on 4 kpl LAN-liitäntää sekä Wifi 2.4 GHz ja 5 GHz nopeuksille
 • Kyseessä on kaapelilaajakaista jonka takia kysyin myös b-kohtaa johon ei vastattu eli kuinka monta "reikää" on tuon "purkin" antenntijakajassa.

  Helppoa olisi jos olisi ADSL tai Ethernet kyseessä mutta kun ei ole niin asia ei ole helppo.
 • Vasatasin kyllä b-kohtaan. Et ehkä ymmärtänyt. Modeemissa on 4 kpl liitäntää langallista yhteyttä varten. WiFi on langatonta yhteyttä. Laitteessa on liitäntä F-antennikaapelia varten.  https://www.dna.fi/dna-valokuitu-plus-modeemi-f-3890v3 . En sitten tiedä mitä jakajalla tarkoitat. Modeemin mukana tulee antennipistokkeeseen liitettävä kahtiajako, jolla TV ja modeemi erotetaan toisistaan.
  Muita liitäntöjä siinä ei ole.

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti. Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.