Kaapelimodeemia

Kun kerran taloyhtiössä on taloyhtiölaajakaista niin a: minkä laitteen tarvitsen että voin käyttää sitä (DNA Valokuitu Plus -modeemi F-3890v3
?) ja b: Jos ed. mainittu laite niin kuinka monta pistoketta sen jakajassa on?
Ihmettelevä Ilmoita asiaton sisältö

Kommentit

• Jos taloyhtölaajakaista on ethernet-toteutus, et tarvitse modeemia.
    a. Jos kyseessä on modeemitoteutus, niin modeemin tyyppi riippuu taloyhtiölaajakaistan toteutuksesta. Vanhempiin taloyhtiölaajakaistoihin riittää perusmodeemit. Jos toteutus on Valokaapeli Plus, tarvitset valokaapeli Plus modeemin (perusmodeemi riittää ilmaiseen yhteyteen - ei muuhun). Mainitsemasi modeemi mahdollistaa joskus tulevat nopeammat paluukanavayhteydet. Muut Valokaapeli Plus modeemit toimivat 100 Mbit/s paluukanavanopeuteen asti.

b. Kaikissa nykyisissä modeemeissa on 4 kpl LAN-liitäntää sekä Wifi 2.4 GHz ja 5 GHz nopeuksille
    PW
  • Kyseessä on kaapelilaajakaista jonka takia kysyin myös b-kohtaa johon ei vastattu eli kuinka monta "reikää" on tuon "purkin" antenntijakajassa.

Helppoa olisi jos olisi ADSL tai Ethernet kyseessä mutta kun ei ole niin asia ei ole helppo.
    Ihmettelevä
  • Vasatasin kyllä b-kohtaan. Et ehkä ymmärtänyt. Modeemissa on 4 kpl liitäntää langallista yhteyttä varten. WiFi on langatonta yhteyttä. Laitteessa on liitäntä F-antennikaapelia varten.  https://www.dna.fi/dna-valokuitu-plus-modeemi-f-3890v3 . En sitten tiedä mitä jakajalla tarkoitat. Modeemin mukana tulee antennipistokkeeseen liitettävä kahtiajako, jolla TV ja modeemi erotetaan toisistaan.
    Muita liitäntöjä siinä ei ole.