Kaapelimodeemiliittymä, sisäinen IP näkyy ulos

Pystyykö kaapelimodeemia F-3686ACv2 konffaamaan ettei sisäiset IP-osoitteet näy ulkomaailmalle? Nyt kun menin ipaddress.com:iin katsomaan, niin sisäinen IP-osoite 192.168.1.102 näkyy siellä. Ulospäin ei saisi näkyä mitkään sisäverkon IP-osoitteet.

Aikaisemmassa kämpässä missä oli Elisan kuituliittymä, riitti että pisti reitittimen kiinni eikä ulospäin näkynyt mitään sisäverkon osoitteita. Uuteen kämppään oli pakko hankkia kaapelimodeemi vaikkei se mikään ihanneratkaisu ole kun kaapelimodeemitekniikka on niin vanhanaikaista muutenkin.

Kommentit

• Sisäiset IP:t eivät voi näkyä ulos*

mitä sitten, vaikka näkyisivät?

AP *paitsi verkkokerrosta ylemmällä kerroksella
  • Joku bugi tuossa käyttämässäsi palvelussa. Sisäverkkoihin tarkoitetut verkkoalueet eivät reitity koskaan ulos cpe-laitteesta. Eli ne osoitteesi eivät näy ulospäin 100% varmuudella. Tarkista jollakin toisella palvelulla.
    kimppikoo
  • Ongelma selvisi eilen illalla. Kyse on selaimen WebRTC-ominaisuudesta joka näyttää tietokoneen sisäisen IP-osoitteen ellei sitä erikseen estä selaimessa. Esimerkiksi Firefoxissa kirjoitetaan osoiteriville about:config ja muutetaan media.peerconnection.enabled asetusta että se on false.
    nakki