Kaapelimodeemin upload tippunut 30 Mbitsiin

Männäviikon perjantaina huomasin että upload on tippunut n. 30 Mbitsiin 1000/100 liittymässä (down on ok), aikaisemmin upload -nopeus on ollut ihan kohdillaan eli parhaimmillaan yli 90 Mbits. Sagemcom F-3890V3 motukkaan näyttää tuleen firmispäivitys sitten viimenäkemän ollen nyt FAST3890V3_DNA_sw18.76.10.12w-6. Myös motukan gui on tökkönen, timeouttasinkin pariin otteeseen, olisiko uusin firmis rikkonut yhteyden ja käyttöliittymän, muilla samaa?

P.S. Toki buutattu, kokeiltu eri piuhoilla suoraan motukkaan, resetoitu boksi ja defaulteilla kokeiltu ennen vanhan konfiksen palautusta, testattu myös toisilla koneilla, mäkkäreillä ja winkkareilla, dna:n omalla nopeustestillä, ooklan testillä, dsl reportsin testillä.
Hajosiko Motukkasi Ilmoita asiaton sisältö

Kommentit

• Tarkoititko "resetoitu boksi", että olet resetoinnu modeemi painamalla reset reikää tulitikulla tms. yhtäjaksoisesti n. 30 s ajan, kun laitteessa on virta päällä.
    Päivitys harvoin menee niin hyvin, ettei modeemia tarvitse resetoida.
    PW
  • "Tarkoititko "resetoitu boksi", että olet resetoinnu modeemi painamalla reset reikää tulitikulla tms. yhtäjaksoisesti n. 30 s ajan, kun laitteessa on virta päällä."
    Kyllä, factory reset, tosin ei tulitikulla vaan fonen mukana tulleella simmiluukun avaajalla.

Voiko joku vahvistaa että FAST3890V3_DNA_sw18.76.10.12w-6 firmiksellä toimii uppi norminopeudella (1000/100 liittymässä), tai ei toimi. Tietäisi onko uniikki tapaus käsillä vai onko firmis syyllinen.
    QW
  • Hei minulla sama versio ja toimii .Mutta gui on tökkönen,
    Tom
  • "Hei minulla sama versio ja toimii .Mutta gui on tökkönen"

Kiitoksia tsekkauksesta. Pitääpä olla yhteydessä aspaan kun ongelma on selvästi tässä päässä.
    QW
  • Varasin soittoajan ja vajaa tuntia ennen kuin oli aika varattuna testasin ja 'joku' oli varmaankin numiskaa painanut ja uppi oli ihan normaali yli 90 mbits. No puhelun (koska alle tunti puheluaikaan varausta ei voi enää perua) aikana tein executive decisionin että otetaanpa wanha v2 modeemi käyttöön koska sillä on pinkiponki pienempi eikä heilu. v2:lla pingi on 10 ms, v3:lla heiluu siellä 12 - 16 ms välillä aina. Otetaan sitten v3 motukka käyttöön jos joskus se ihme tapahtuu että docsis 3.1 on toiminnassa.
    QW
  • Jos Windows on ollut käynnissä pidempään, kannattaa kone käynnistää uudelleen HIIRELLÄ!
    PW
  • Windows? Hiirellä?
    QW
  • Eikö sinulla ole Windowsia?
    PW
  • On huushollissa Winkkareitakin Mäkkien lisäksi, iPadeja, iPhoneja ja Anteroitakin, ongelma oli kaikilla todettavissa. Mutta nopeusongelma siis korjaantui mystisesti 'itsekseen' tuntia ennen puhelua. Heitin v3 motukan jonkkaan ja otettiin v2 käyttöön, joka laski latenssia. Tilanne on nyt siis as good as it gets.

En tiedä miten Windowsin restartti tähän varsinaisesti liittyy, mutta nohevin tapa on käyttää komentoa "shutdown /r", ja se on ainoa turvallinen tapa buutata laite RDP -yhteyden yli koska se varmuudella tappaa kaikki prosessit ja restarttaa koneen.
    QW
  • Tässä tapauksessa sillä ei liene merkitystä, etenkin kun käytät "shutdown /r"  Windowsin sammutukseen, jolloin Window sammuu ja se vastaa tuota hiirisaammutut. Tehtävienhallinnan suorituskyky välilehdeltä näkee kauanko Windows on ollut käynnissä.
    Minulla aika usein täytyy tehdä uudelleenkäynnistys hiirellä, kun kone alkaa takkuamaan tai hidastelemaan.