Kaapelimodeemit DOCSIS 3.1

Mistähän johtuu, että tietokoneiden verkkokorteista löytyy 10 Gbit/s verkkokortteja, mutta DOCSIS 3.1 modeemeissa on vain  1 Gbit/s liitännät tai korkeintaan 1 kpl 2,5 Gbit/s liitäntä ja muut portit  1 Gbit/s liitäntöjä?
Ei luulisi olevan vaikeaa tehdä kaikki liitännät 10 Gbit/s nopeudelle.
Löytyykö jostain kaapelimodeemia, missä olisi portit 10 Gbit/s nopeudelle?

Kommentit

• Markkinoilla taitaa olla yksi modeemi, jossa 2,5 Gbit/s liitäntä eli FRITZ!Box 6660. Tosiaan verkkokorteissa ja kytkimissä löytyy jo hyvin valikoimaa aina sinne 10 Gbit/s asti.

RS
  • Tuokin mainostaa yhtä 2,5 Gbit/s porttia: https://www.surfboard.com/products/cable-modems/s33/ . Ehkä on muitakin.
    PW
  • No toisaalta DNA ei käytä DOCSIS 3.1:stä enkä pidättäisi hengitystäni, se on ollut tulossa jo useamman vuoden ja varmaan on tulossa vielä seuraavat vuodetkin. 3.1 hyöty olisi enimmäkseen pienemmissä latensseissa joka on normikäyttäjille tärkeämpi asia kuin nopeus. En lähtisi investoimaan kalliiseen tekniikkaan jota ei voi heti käyttää, sitten joskus kun 3.1 (ehkä) on käytössä, ovat laitteetkin jo pari sukupolvea uudempia.
    QW
  • Mielenkiintoista miksi DNA ei käyttäisi DOCSIS 3.1 standardia verkossaan koska Telesten kanssa 2016 aloitettiin 3.1 päivitys joka saatiin maaliin seuraavana vuonna ja DNA sekä Teleste julkaisivat aiheesta lehdistötiedotteensa. Telesten tiedote löytyy kun menee heidän kotisivuilleen ja pistään hakuun DNA ..

Saku
  • Voisiko syy olla siinä, että heillä ei ole myynnissä toimivaa laitetta tuohon standardiin? Se laite, mikä heillä on nyt myynnissä, tuntuu olevan ongelmalaite DOCSIS 3.0 yhteydellä!
    PW
  • DNA:n verkkokaan ei ehkä kaikilla paikkakunnilla ole DOCSIS 3.1 kelpoinen.
    PW
  • ... tiedotteiden mukaan ainakin kaikkialla eteläsuomessa.. Eri asia sitten on, miksi esim uutta infraa rakennettaessa käytettäisiin vain kolmosta.. vaikka jakamo tukisi 3.1.. Ainakin täällä omalla paikkakunnalla rakennetaan kovasti uutta ktv verkkoa.

Saku
  • Vanhaakin verkkoa on silti olemassa. Kaupunginosassamme DNA on uusinut kupariverkkoa kuituverkolla. Saa nähdä, koska sen ottavat käyttöön. DNA:n asiakaspalvelijoilta ei saa vastausta, kumpaa siirtotietä nyt käytetään ja koska kuitu otettaisiin käyttöön - ilmoituksia ei ole tullut.
    Halunnevat, ettei aluekohtaisia rajoituksia ole, kun ottavat uuden infran käyttöön.
    PW
  • Mitä vanhaa verkkoa tarkoitat? Jos 3-4v sitten kaikki päivitettiin 3.1..
    Tänne meille tulee ihan uutta verkkoa.. saas nähdä mitä se sitten on kun valo modeemissa syttyy..

Saku
  • Verkkoa on ollut jo vuosikymmeniä niin koaksiaalikaapelilla kuin lasikuitukaapelillakin. Sen lisäksi on koaksiaaliverkon runkovahvistimet ja kiinteisöissä olevat talovahvistimetkin, joita ei vaihdeta jatkuvasti, vaan vain vikaantuessa. Lisäksi Kiinteistöjen jakovekotkin ovat erilaisia suorituskyvyltään.
    PW
  • DNA on myös luonnut päivityshaluttomuutta jatkuvalla 24 kk:n sitoutumisella, joten verkossa on varmaan hyvinkin vanhoja modeemeita, kun ihmiset eivät ole halunneet vaihtaa uuteen liittymätyyppiin 24 k:n sitoutumisajan takia ja ehkä uuden modeemin hinnan takia. Niidenkin pitäisi vielä toimia uuden standardin käyttöönoton jälkeen.
    PW
  • Hei, milloin dna tuo myyntiin uusia docsis 3.1 tai docsis 4.0 modeemeja?

Näyttäisi ainakin sagecomilla olevan Sagemcom F@st 3896 malli.

Siinä mielessä näyttää paremmalla, että yksi 2,5 G Ethernet port ja Lisäksi WIFI-6

https://mediacomcc.custhelp.com/euf/assets/documents/modem%20user%20guides/sagmecom_fast3896_datasheet.pdf
    Heikki
  • PW