Kaapelimodeemiyhteydessä 30-60 sekunnin jumeja useita kertoja päivässä

Yhteyteni jumii satunnaisesti, ja pahimmillaan useita kertaa tunnissa, noin 30-60 sekunnin ajaksi kerrallaan. Jumin aikana modeemi (192.168.100.1) vastaa pingiin, mutta default gateway ei; liikennettä tulee sisään, mutta ulospäin lähtevä liikenne on jumissa. Ongelma korjaantuu itsestään odottamalla tämä vajaa minuutti.

Kyseessä 1000Mbit kaapelimodeemiyhteys, 3890v3 modeemi (sw05.76.9.8u-5), sillattu yhteys, yksi tietokone ethernetillä kiinni, modeemin WLANit pois päältä. Modeemin resetoinnilla tai telkkarin irrottamisella antenniverkosta ei ollut vaikutusta pätkimiseen. Yhteyden tehoarvot on downstreamissa -1.0 ja -3.5 dBmV välissä ja upstreamilla 44.5 ja 46.8 dBmV välissä.

Mistähän tämä johtuu ja voinko itse tehdä asialle jotain? Yhteyden siirtonopeudet ovat muutoin erinomaiset.

Kommentit

• Tuo ip on Muistini mukaan väärä, Tee huoltokutsu, ja pyydä tarkistamaan Moddemi, sekä Singaalin vahvuus, ja tarkasta haaroitin

Tässä perus vinkit
    Tuomas Raatikainen
  • Kiitos viestistä,

mainittu IP on oikein. 192.168.100.1 on modeemin osoite sillattuna.

Tehot on mainittu yllä, SNR-arvot on 38..40 dB välissä.

Pitänee huomenna soitella aspaan.
    Antti
  • Vaikuttaisi, että ongelma on joko DNA:n kahtiajaossa tai jakoverkossa (voihan se modeemikin olla syyllinen ongelmaan.
    Huoltokäynti on varmaan paikallaan. Toivottavasti ongelma esiintyy silloin, kun huoltomies käy paikalla.
    PW
  • Hei Antti!

Kannattaa tosiaan olla yhteydessä suoraan asiakaspalvelumme vikapäivystykseen numerossa 0800 300 500 jossa yhteyden toimintaa päästään tarkastelemaan ja saadaan tarvittaessa tilattua myös huoltokäynti. Kiitos!