Kaapelimodemi ja NAS

Onkos jossain for dummies-tasoisia ohjeita, mitän NAS-palvelimen saa kiinni kaapelimodemiin niin, että NASsin tidostot näkyvät kännyllä matkan päällä?

Kommentit

 • Kerrotko nas palvelimesi merkin ja mallin.
 • En oo vielä hommannut, kun mulle on kerrottu, että pitäisi olla julkinen IP ja että siihen ja kaapelimodemiin liittyy jotain, jota en oo vielä oppinut. Idea on siis jakaa tiedostoja matkan päällekin.

  Varmaan Qnap on etukeulassa.
 • Hei, et tarvitse julkista ip-osoitetta jos sinulla on joku dyndns palvelu käytössä joka yhdistää ip-osoitteesi siihen dns-nimeen mistä haluat purkkisi löytyvän. Monilla NAS-laite valmistajilla on valmiiksi tuollainen palvelu olemassa. Esim Synologyllä on vastaava palvelu olemassa.
 • Ahaa, okei. Tuon kaapelimodemin (Sagemcom v2) asetuksistakin löytyy tuo ddns. Voiko sitä mitenkään käyttää?
 • Älä nyt tee asioista päässäsi liian monimutkaisia! Hanki vaikka se Qnap-nassi ja tee sen käyttöönotto sisäverkossa ja luo käyttäjille kunnon vahvat salasanat tai käytä vaikka 2-vaiheista tunnistusta vaikkapa Google Autenticator-apin kanssa jos siltä tuntuu.
  Tee samalla myös MyQnapcloud tunnus ja tee siellä reitittimen automaattinen porttimääritys ym. tarvittava ja käytä sitten ko. tunnusta minkä kautta kirjaudut ulkoverkosta nassiin selaimella, tai vaikkapa mieluummin sopivalla apilla (esim. QFile appi) yms.
 • Oukei. Tuo ”liian monimutkainen” tuli siitä, kun DNAn kauppahenkilö esitti, että tarvitaan oma IP jne. Modemi siltaavaksi jne.

  Mutta nuo ddns-palvelut riittänevät mulle. Tacks.

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti. Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.