Siirry uusimpaan kommenttiin
Tämä viesti on vanha ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa.

Kaapeliverkon IPv6 reititys lakkasi toimimasta

Minulla on Cisco EPC3825 siltaavassa tilassa ja se on toiminut vuosia moitteettomasti sekä IPv4:llä että IPv6:llä...

Nyt kuitenkin (ehkä viikon tai kaksi) IPv6 ei enää ole toiminut. Koneet saavat kyllä sekä IPv4 ja IPv6 osoitteet (DHCP), mutta reititys ei näytä toimivan. Default IPv6 route osoittaa

2001:14ba:900::c13:4c0e dev eth0  proto kernel  metric 256  expires 16818sec pref medium
fe80::/64 dev eth0  proto kernel  metric 256  pref medium
default via fe80::217:10ff:fe86:a003 dev eth0  proto static  metric 100  pref medium

Osoite vastaa pingiin, mutta sen pitemmälle en näytä pääsevät -- ei näytä reitittävän liikennettä ulos (tai sitten paluuliikennettä ei tule minulle).

Kommentit

  • Hei Markku!

    Näissä ei pitäisi olla yleistä vikaa, joten tee vielä modeemille tehdasasetuksien resetointi niin laitejumitus saadaan suljettua pois. Modeemin takana on syvennyksessä nappi jota ei pysty sormella painamaan vaan tarvitset esim. kynän. Pidä nappia pohjassa 15 sek kunnes modeemin valot sammuvat ja laite käynnistyy uudelleen.​​​​
    DNA Iiro palveluasiantuntija
  • Tehdasasetukset ei auttanut. "router" moodissa tuli ip4=192.168.0.10 ja ip6 osoite. Ip4 toimii, ip6 ei toiminut tässäkään moodissa.

    "Bridged" moodissa tilanne pysyi  ensimmaisen viestin mukaisena. IPv6 osoitteet on samat ja default ip6 gw myös sama. Ei vain toimi...

  • Sitten tuossa kannattaa olla suoraan yhteydessä asiakaspalveluun p.044 144 044 niin tätä yhteyttäsi saadaan tutkittua verkon puolelta yhdessä teknisen tukemme kanssa
    DNA Iiro palveluasiantuntija
  • Asiakaspalvelu ei kyllä vakuuta. Ainoa mitä osaavat sanoa on, että "tasot on huonot" ja pakottavat tilaamaan huoltokäynnin.

    Olisivat nyt vain ensin tarkistaneet tuon default routerin (joka on sama kuin IPv4 default router):

    mac= 00:17:10:86:a0:30
    ip4 = 89.27.80.1
    ip6 = fe80::217:10ff:fe86:a003

    Koska IPv4 toimii tuon kautta moitteettomasti, niin miten ihmeessä "tasot" voi totaalisesti blokata IPv6:n? Sama kaapeli, sama routeri!!!
  • ... ja IPv6 ping osoitteeseen fe80::217:10ff:fe86:a003 pelaa hienosti. Tasojen syyttämine on täyttä potaskaa.
  • Itsellä oli aiemmin samanlainen cisco/ win7  
    Joskus windowsin mennessä lepotilaan jouduin käyttämään komentorivin ipconfig /release Ja ipconfig /renew komentoja. Windows ei osannut uusia ip osoitetta lepotilasta herättäessä tuolloin.
  • Kiitos, tämän vihjeen perusteella pääsin ongelmasta eroon. Käytössä on Ubuntu 16.04.

    Ubuntu lähetti käynnistyessään jonkun DCHP6 kyselyn ja sai vastauksen DNA:n serveliltä, jonka Ubuntu tulkkasi OK:ksi (ehkä olikin). Joka tapauksessa käyttöön tuli ilmeisesti aina osoite, joka ei toiminut.

    Kun antoi "sudo dhclient -6 eth0" sain toisen osoiteen, joka toimi. Nyt piti vain metsästää minne ihmeessä minun koneessani tuo virheellinen osoite oli kirjattu...
    ... ei ollut standardipaikassa /var/lib/dchp, vaan /var/lib/NetworkManager/ hakemistossa.

    Ongelma hävisi komennolla "sudo rm /var/lib/NetworkManager/*.lease"

    Avoimeksi vain jää, kenen puollella on joku moka (eli annetaan OK osoitteelle, joka ei toimi): Ubuntussa vai DNA:n serverissä.
  • Loppulauseeksi voisi sanoa, että ongelma olisi ratkennut nopeasti, jos minun alkuperäinen valitus reititysongelmasta olisi otettu tosissaan.

    Jonkun asioita osaavan olisi vain pitänyt tarkistaa, miten minun antamani osoite
       2001:14ba:900::c13:4c0e
    reitittyy, ja varmaan olisi heti huomattu, että se on jotenkin vanhentunut tms. Uusi toimiva osoite on
       2001:14ba:900::be:c3b9:4ce1

    Asiakaspalvelusta ei ollut mitään apua, he eivät ilmeisesti tiedä mitään IP/IP6 asioista ja DNA:n verkosta. Ainoa mitä osaavat on "tasojen tarkistus" (ja totaalisesti sulkevat korvansa, jos yrittää pyytää reitityksen tarkistamista...)
  • @Markku Savela Hyvä että IPv6 palautui. Vastauksesi auttaa ubuntun käyttäjiä korjaamaan reititysongelman, jos sellainen ilmenee.
    Olisikohan mahdollista, että NetworkManager tekisi Windowsin kaltaisen unohduksen IP:n uusimisessa esimerkiksi lepotilasta herättäessä?

  • Markku Savela, kiitos vinkistäsi "sudo rm /var/lib/NetworkManager/*.lease"

    Olenkin ihmetellyt paria Linux Mint-konetta, joissa nettiyhteyden nopeus romahti alle viidesosaan koneiden jouduttua kosketuksiin IPv6 verkon kanssa. Hidastelu jäi päälle, vaikka kone palasi IPv4 only verkkoon.

    Googlettamalla ei löytynyt muuta vinkkiä kuin poistaa IPv6 käytöstä, mikä ei kuitenkaan auttanut lainkaan. Koska järjestelmät kaipasivat muutenkin päivitystä, asensin koko koneen uusiksi uusimpaan Linux Mint:iin ja varmuuden vuoksi poistin IPv6 käytöstä ennen kuin kone ehtii sotkea itseään uudelleen.

    Hyvinkin mahdollisesti ongelmani saattoi liittyä NetworkManageriin, jonka voisi hyvin nimetä uudelleen NetworkDamager. Viitisen vuotta sitten hermot meinasivat mennä NM:n kanssa.

    Tuolloin kokeilin toista yhteydenhallinta-applettia, Wicd. Muutoin olisin pitänyt Wicd:n käytössä, mutta se ei tue useamman verkkosovittimen yhtäaikaista käyttöä.
  • Hei,

    Minulla on myös kaapelimodeemi (Valokuitu plus) ja nyt ipv6:sen osalta tapahtuu ihmeellisiä asioita.

    Aiemmin toiminut ihan hyvin, mutta nyt reititin saa jonkinlaisen ipv6 osoitealueen ja osoitteet toimivat hetken. Tämän jälkeen oma 2001:14ba:X:X::/56 verkko ei enää reitity mihinkään (tai mistään) ja esim. Windows kertoo ensin, että on internet-yhteys ja tämän jälkeen ei olekaan.

    ipv6-osoitteet katoavat myös yhteyden tiedoista. Mikä voisi olla tähän syynä, että ne toimivat ensin muutaman minuutin kunnes vain katoavat?
  • Hei,

    Nyt vielä kun asetusten kanssa leikin, huomasin että yhtäkkiä tuo oma verkko vaihtui muutaman kymmenen minuutin sisään KAKSI kertaa kun reitittimen asetuksia vaihtelin.

    Mistä tämä johtuu ja miten koko asian on tarkoitus toimia? Voisiko dna:lta joku valaista asiaa ja ennen kaikkea kertoa, millä asetuksilla tämän koko homman olisi tarkoitus toimia.
  • Aki: Sinulla on kuitenkin IPv4:n perustuva liittymä. Käytä sitä reitityksiisi.

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti. Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.