Kaksi eri kaapelimodeemia eri TV-pistokkeisiin?

Hei, minulla on DNA Valokuitu ja Sagemcom F@ast 3686 -kaapelimodeemi yhdessä päässä asuntoa.

Toisessa päässä asuntoa on myös tarve langalliselle verkolle, joten olen tähän asti tehnyt niin että olen vetänyt 20m verkkokaapelin kaapelimodeemista toiseen päähän asuntoa.

Huomasin kuitenkin että kauemmassa päässä asuntoa on myös TV-pistoke. Voisinko laittaa tähän toiseen TV-pistokkeeseen toisen kaapelimodeemin ja käyttää verkkoa sen kautta? Toimiiko kaksi kaapelimodeemia yhtäaikaa jos verkkoa käyttää molemmista TV-pistokkeista samaan aikaan?

Jos voin laittaa molempiin TV-pistokkeisiin eri kaapelimodeemit ja käyttää verkkoa molemmissa päissä asuntoa samanaikaisesti, niin onko mahdollista saada kummassakin päässä kiinni olevat laitteet näkymään samassa Windows-verkossa?
Samy Merchi Ilmoita asiaton sisältö

Kommentit

• Ensimmäiseen kysymykseesi: Onnistuu, mutta molemmat modeemit tarvitsevat oman liittymänsä.
    Toiseen kysymykseen: Laitteet eivät näy muussa Windows-vekossa, kun mihin ne on liitetty.
    PW
  • Kaksi kpl esim. "ZyXEL Communications HLA4205 Moca 2.0 Ethernet to Coax Adapter", jos kaapelit ovat välillä kondiksessa saa ethernetin pomppaamaan kaapelien läpi. Tai wifi toistin jossa ethernet -portti. Tai sähköverkon ethernet. Ja "toiseen päähän asuntoa" gigabitin kytkin jolla voi jakaa useammalle laitteelle. Ja onhan noita vaikka mitä  ratkaisuja olemassa em. lisäksi.

Ratkaisu
  • Tuo ratkaisu tuskin toimii normaalisti toteutetussa antenniverkon jakoverkossa.
    PW
  • Eikö sähkäpistokkeen kautta jaettu verkko vaatinut että pistokkeet samassa sulakkeessa. Itse en pystynyt käyttämään edellä mainittua viritystä, mutta kammattaa kokeilla. Se on oikeasti ongelma kun antenni pistoke yleensä vanhoissa taloissa yleensä olohuoneessa eli huoneen kauimmaisessa nurkassa, jolloin wifi ei näy mihinkään.
    Kyttyra
  • Ei tarvi olla samasta sulakkeesta, mutta samasta vaiheesta kyllä. Kerrostaloissa ei pitäisi olla yleinenongelma, kun ei sinne huoneistoon yleensä tulekkaan, kun yksi vaihe.
    JJJ
  • Minulla meni latensit kasvoivat todella isoiksi ja siirtonopeudet laskivat, kunn yritin sähköpistokkeiden kautta jakaa verkkoa.Eri sulakkeet tai joku muu häiriö. Jotain toimimattomuutta kyseisessä systeemissä kun ei lisääntynyt käyttö.
    Kyttyra