Kaksivaiheinen kirjautuminen

Onko DNA-laajakaistaliittymän kotiverkossa mahdollista käyttää kaksivaiheista kirjautumista/tunnistautumista? Tarkoitan, että esim. puhelimeen tai tulisi tulisi varmistusviesti, mikäli uusia laitteita pyrkii kirjautumaan verkkoon.

Kommentit

• Hei Petteri, ainakaan kuluttajatason laitteissa ei tällaista ominaisuutta ole olemassa
    DNA Iiro palveluneuvoja
  • MAC suodattimella voi estää lähiverkkoon liittymisen, muilta laitteilta kuin niiltä mitkä halutaan sallia.
    JJ
  • JJ. Pitäisikö siis olla pallukka asennossa On Mac Filter-kohdassa?

Petteri
  • MAC-filtteröinti ei lisää verkon turvallisuutta millään mitattavalla tavalla, uusien laitteiden lisäämisestä tosin tulee tolkuttoman vaikeaa.

Langattomassa kotiverkossa kannattaa käyttää WPA2 AES-salauksella, ja kytkeä kaikki WPS-toiminnot pois. Verkon salasana, eli PSK kannattaa olla vähintään 12 merkkiä pitkä.

Aakkosmuroista kannattaa välttää ainakin näitä:
    • WEP
    • WPA
    • TKIP
    • AOSS
    • WPS (Pin ja Push button setup)
    Sillä näihin kaikkiin liittyy jokin tunnettu heikkous.

Mitään kaksivaiheista vahvistusta on verkkoon pääsylle käytännössä mahdotonta tarjota WPA2:n arkkitehtuurissa.

Jos epäilet, että langattomaan verkkoon on kytketty laite, joka ei kuulu sinne, vaihda verkon salasana (PSK).

Jos oman kotiverkon turvallisuus kiinnostaa, voit esimerkiksi tutustua Fing-appiin, jolla on helppo käydä läpi, että mitä kaikkea sinne verkkoon onkaan kytketty.
    AP