Kanavanippu F (Digita, Espoo) on hävinnyt

Eilen kaipailin C More Junior-kanavaa ja se oli kadonnut.

Tarkemmin tutkiessani koko kanavanippu näyttää kadonneen - kanava 39 käsivityksellä näyttää signaalivoimakkuudeksi nollaa vaikka muut Espoon niput (ja DNA:n) virittyvät normaalisti.

Digitan sivustolla ei ole huolto- tai häiriöilmoituksia - eikä täälläkään.

Kommentit

• Hei Masa!

Mitään yleistä vikaa ei tosiaan ole ollut tiedossa. Seuraavaksi olisi hyvä testata toisella antennijohdolla. Näin voidaan sulkea pois mahdollisuus ettei vika jää siihen. Myös kaikki mahdolliset välikappaleet on hyvä ottaa pois eli kytkeä antennijohto suoraan laitteesta antennirasiaan.
    DNA Ilkka palveluneuvoja
  • Jostain syystä eilen iltapäivällä kanavanippu oli palannut kehiin.

Jotenkin vaikutti siltä, että kentän voimakkuus oli aluksi hieman heikko (50 % kieppeillä) mutta sitten tuntia paria myöhemmin jo riittävällä tasolla (70-80 %) eli todennäköisesti ongelmaa edeltäneellä tasolla.

Antennijohtoihin en silmämääräisen tarkastuksen jälkeen (perjantai) koskenut ja vaikuttaa aika erikoiselta, että kattoantennin alastulokaapeliin voisi syntyä tuolla tavoin valikoiva häiriö. Signaalitaso lähetyskanavalla 39 toisaan näytti lauantaina pelkkää nollaa sekä tallentavan digiboxin virittimellä että siitä jatketun antennikaapelin perässä olevan TV:n virittimellä - molemmat DVB-T & T2.

Joskus ankarien sateiden jälkeen on kuvassa ollut häiriöitä ilmeisesti liitäntärasian kostumisesta johtuen mutta silloin ilmiö on koskenut kaikkia HD-kanavia yhtäläisesti. Samoin joskus 'huonoilla radiokeleillä' on ollut vastaavia häiriöitä mutta silloinkaan ei näin täsmällisen valikoivasti.

En saanut selville, onko kanavanippu F:n lähetysteho Espoossa sama tai heikompi kuin muiden nippujen mutta jotenkin ainoaksi vaihtoehdoksi jää muutokset lähetystehossa pe-su 15.-17.2.
    Masa