Kannattaako hankkia lisäantenni 4g nettiä varten?

4g netti on kovin hidas. 5 palkkia. Modeemi ilmoittaa, että yhteys on LTE 800mhz. Laitteen ilmoittaman cell ID:N perusteella saatu enb id kanssa ei mastoa löydy cellmapperilla. Kartalta löytyy kuitenkin yksi masto, joka näyttää kuuluvan tänne. Cellmapper ilmoittaa bands 1, 3, 7. Tarkemmin katsottuna 1 ja 3.

2100mhz,ei netti toimi. 1800mhz netti on tuplasti nopeampi, mutta palkkeja on vain 2. Yhteys myös pätkii hirveästi ja pingi hyppii.

Kannattaakohan hankkia lisäantenni? Jos sen kanssa se 1800mhz toimisi? Vähän hävettää, kun olin jo sellaista hankkimassa ja olin yhteydessä asentajaan. Sille sitten kerroin viidestä palkista ja se sanoi, ettei kannata. En minä muistanut tuota 800mhz vs 1800mhz juttua.
Antti Ilmoita asiaton sisältö

Kommentit

• Luultavasti kannattaa, esim 2xsuuntaantennit ja sellainen modeemi mikä käyttää molempia taajuuksia, niin voi tulla ihan hyvä 😉

Palkeista en tiedä mitään, signaaliarvot kertoo enemmän.
    JJJ
  • RSRQ
    -11dB

RSRP
    -98dBm

SINR
    -7dB

Mitä nämä arvot kertovat?
    Antti
  • Ja lisäys vielä: Tuo SINR on tosiaankin negatiivinen.
    Antti
  • No eihän noi hyvää kerro, onkohan minkä taajuuden arvoja?

https://www.taisto.org/Mobiiliverkkotekniikka

JJJ
  • Ja se lisäantenni olisi hyvä sijoittaa ulkotilaan, jos on 2000-luvun asunto, jossa ikkunamateriaali ei läpäise taajuuksia.
    PW
  • Nuo on 1800 ja 2100 arvoja. Ja ammattilaiset asensivat ja suuntasivat jo antennin. Nuo arvot on siis sen uuden antennin kanssa (se on ulkona). Ihmettelin niiden kanssa asiaa puolet päivästä.

Onko DNA:n tornissa vikaa, vai onko tuo B715s-23c ihan sökö? DNA:lta sekin on saatu.
    Antti
  • No ei tuo 2100 Mhz oikein kaus toimi ainakaan, itseltä löytyy jostain 5-6km päästä tuo taajuus, mutta ei se oikein kanna. Kokeile lukita 800 Mhz taajuudelle ja katso sen arvot?

Lisäksi onhan modeemista valittu ulkoiset antennit käyttöön? Sama modeemi on käytössä itselläkin, ihan pätevä vehje.
    JJJ
  • On alle kilometrin päässä. 800mhz tulee jostain hornasta ja nopeudet on ********. Arvot oli hieman paremmat, mutta edelleen todella huonot. En pysty juuri nyt testaamaan arvoja.

On toki valittu ulkoiset antennit. Yksi niistä antenniliitännöistä heilui hieman. Sitä mietittiin antenniäijien kanssa, että jos se liitos on jotenkin huono.
    Antti
  • Minkälaisia ne nopeudet siten käytönnössä on? Luulisi ilman ulkoantennejakin tulevan kohtuullista nopeutta noin läheltä mastoa. Voihan se olla että olet kiilojen välissä tai että lähettimet on suunnattu kokonaan toisaalle. Onko maston ja kohteen välissä paljon esteitä?

Kokeilin ja sain yhteyden 4.85km päässä olevaan 2100Mhz mastoon arvoilla:
    RSRP -103 dBm
    RSSI -55 dBm
    RSRQ -13 dB
    SINR 1 dB

^Näillä ei sitten tullut kuin 2.7Mbps lataus ja 8.5Mbps uppi.

Normaalisti olen mastossa, jossa 800+1800 Mhz ja sinne matkaa 3250m
    1800Mhz arvoilla:

RSRP -84 dBm
    RSSI -55 dBm
    RSRQ -10 dB
    SINR 2dB
    Noilla tulee se 50 megaa, mitä liittymä antaa. (800MHz, arvot on paremmat huomattavasti, mutta molempia taajuuksia tarvii, muuten tulee n. 22-25 megaa molemmilla yksinään.) Tossa on järvi välissä, joten voi vaikuttaa kun SINR on surkea itsellä.

Modeemina mulla tuo B715 ja 2kpl Iskran P56 (taiP58) suunta-antenneja.
    Täällä on paljon juttua modeemista:
    https://bbs.io-tech.fi/threads/huawei-b715.157262/
    JJJ
  • Nopeudet on ihan ok, vaihtelee 20-80 mbit välillä. Pingi hyppii vähän ja joskus nousee 100-300. Softa ilmoittaa "late packets" ja joskus harvoin packet loss.

Ja tuon pahuksen purkin 5ghz lakkaa jatkuvasti toimimasta. Yksikään kone ei löydä koko verkkoa, kun näin käy. Sitten auttaa vain uudelleen käynnistäminen.
    Antti
  • Noniin, antoivat liikkeestä toisen laitteen tilalle. Antenni ei tietenkään enää sovi uuteen. Lautausnopeus kuitenkin moninkertaistui ILMAN antenneja, verrattuna vanhaan. Lähetysnopeus tietenkin putosi.

Mistäköhän keksin mahdollisimman halvan sma/ts9 adapterin... seinästä tulee siis sma. Tai ainakin isompi kuin laitteessa.
    Antti
  • Se uusi on varmaan B818 modeemi, siitäkin ja vertailusta B715 voi lukea täältä:
    https://bbs.io-tech.fi/threads/huawei-b818.246295/

Huonossa kentässä B715 on parempi, näin lukemani perusteella, hyvässä kentässä sitten B818. Kärjistettynä tuo yhteenveto noin.

Satshopista noita adaptereita on ostettu, suomessa maksaa sen mitä maksaa, kiinasta 4 kpl, jotain 3 euroa... Tuolla ylläolevassa ketjussa on jossain linkkikin oikeisiin adaptereihin.