Tämä viesti on vanha ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa.

Käytettu valokuitumodeemi

Moro, jos ostan käytetyn DNA valokuitumodeemin torista. Sopiiko se suoraan ja käynnistyykö se helposti omakodin valokuitu plus piuhan päässä?
Minulle on tuotu kaapelointi kotiin kesällä 2020. Tämä laskisi kynnystä ottaa kiinteä yhteys.

Kommentit

 • Hei Sam!

  Mikäli modeemi on tekniikaltaan sopiva yhteyden kanssa niin se pitäisi kyllä toimia normaalisti. Kaapeliverkon tekniikasta ollessa kyse, on lisäksi ilmoitettava modeemin MAC-osoite asiakaspalveluumme jossa se lisätään yhteydellesi.

  Kannattaa vielä olla yhteydessä asiakaspalveluumme numerossa 044 144 044 jossa voidaan tarkastaa sopivuus yhteytesi kanssa.
  DNA Ilkka palveluasiantuntija
 • Käytetyn ostossa on aina riskinsä - se voi olla viallinen ja se pitäisi olla irroitettu edellisen omistajan asiakkuudelta, jotta sen modeeminumeron saa liitettyä omalle asiakkuudelle.
  Pelkkä kuitu omakotitalossa ei vielä riitä (jos vamiusrakennettu), vaan on tilattava kuidun kytkentä yms. Tuolloin modeemin hinta on pieni verrattuna muihin kustannuksiin.
  Tuo vain varmuuden vuoksi mainittuna.
 • Sama kävi mielessä, jos modeemin hinta on minkäänlainen kynnyskysymys, niin onko tuo talokaapeli tilattu, se oli joku vuosi takaperin 1852€ kytkentä (ilman valokuitua, eli pelkkä kaapeli oli 852€) ja 195€ avausmaksu (tai jotain sinnepäin nuo nimet) siinä ei paljon modeemin hinta enää tunnu 😀
 • Tämä voidaan myös varmistaa samalla asiakaspalvelumme toimesta! 😊
  DNA Ilkka palveluasiantuntija
 • No, säästö se pienikin säästö. Tällä seudulla kaapelin tuonti (dna valokuitu+) omakotitalon sisään kytkettynä maksoi kotitalousvähennyksineen reilu 300€. Kaapeli-tv otin. Nettiä harkitsen. Torissa on paljon alle vuoden vanhoja modeemeja myynnissä, luulisi olevan ihan käyttökelpoisia. Mutta lähteekö se mulla toimimaan kytkemällä piuhat ja virta päälle. DNA hoitaa konfiguroinnin etänä.
 • Dna valokuitu plus näyttää tarkoittavan niin vdsl, ethernet, kaapeli tai valokuitu yhteyttä. Jos liittyminen on ollut noin halpa se on kai koksi eli antennikaapeli tulee taloon ja ilman erillistä muunninta näkyy kaapelitv? Toki vahvistin voi olla, sillon tulee ja lähtee liki samanlainen kaapeli.
  Siinätapauksessa osta torilta käytetty kaapelimodeemi docsis 3.0 nykyään varmaan jo 3.1. Ilmoita laitteen pohjasta tiedot asiakaspalveluun. 

  Jos kyseessä oikea valokuitu eli ohut johto menee muuntimeen ja paksu johto lähtee telkkareihin, niin kannattaa asiakaspalvelusta varmistaa oikeat aallonpituudet ja näitä ei kovin torilta löydy.

  Kiinteä netti kyllä kannattaaa aina, huomaat kun alat käyttämään.

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti. Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.