Kiinteä IP

Onko niin, ettei 4G-liittymään saa enää lainkaan kiinteää osoitetta?

Turboruuvi Ilmoita asiaton sisältö

Kommentit

• Uusmyynnissä oleviin puheliittymiin ei todellakaan enää saa julkista osoitetta, jos julkisen IP:n haluaa kännykkään, löytyy se Elisalta ja Telialta maksullisena lisäpalveluna. Telialta kuluttaja saa mobiiliin jopa kiinteän IP:n, rahaa vastaan tietenkin.

Nettiliittymiin julkisen IP:n saa kuten aina, vaihtamalla APN:si 'julkinen'.

Vanhempien, uusmyynnistä poistuneisiin liittymiin voi liittyä poikkeuksia.
    AP
  • Kyselin tätä sillä, että kun kuparit kerätään pois, ja kaveri pyorittää kotonaan serveriä (jonka takana on muutama muukin kone), ja kuitu on hänen asuinalueellaan aika kallis...

Turboruuvi
  • Niinh, siis, kiitos, AP!

Turboruuvi
  • (Ymmärsin, että sama koskee myös 4G-"kotibokseja" - tämähän on "nettiyhteydet"-osio.)
    Turboruuvi
  • Tosiaan, luulin että kiinteän IP:n sai vain Telialta, 'Open Gate Plus' lisäpalvelu maksoi kymmenisen euroa. Nyt en kuitenkaan löytänyt sitä Telian kuluttajahinnastosta lainkaan.

Telia Open Gate:
    https://www.telia.fi/asiakastuki/palvelut/telia-yhteyspiste/telia-yhteyspiste
    https://www.telia.fi/yrityksille/asiakastuki/laskutus-ja-hinnat/yritysasiakkaiden-hinnastot/open-gate-hinnasto

Elisa ei tarjoa kuluttajille kiinteää IP-osoitetta mobiililaajakaistoissa:
    https://elisa.fi/kauppa/#!/nettiliittymat/lisatietoja

DNA:n sivut ovatkin sopivasti huoltokatkolla tätä kirjoittaessa, mutta ei siellä kyllä mitään kiinteää osoitetta ole ennenkään ollut saatavilla, mikä sinänsä on harmi mutta suren operaattorin kuluttajatarjonnassa ymmärrettävää.

Koska ystäväsi on valmis tuottamaan palveluaan mobiililaajakaistan yli, ei kyse ole varmaan kovin latenssi- tai kaistanleveysriippuvaisesta applikaatiosta. Voi olla mahdollista käyttää VPN-palveluntarjoajaa joka tarjoaa kiinteää IP-osoitetta. 'Dedicated IP VPN', toisaalta voi olla halvempaa käyttää VPS:ää

Ovatkohan mobiililiittymien IPv6 osoitteet staattisia? Olisi upeaa jos kaikilla mobiililaitteilla olisi staattinen osoite. vink vink tuotekehitystiimi
    AP
  • Ikävää, kun kaikki perustuu oletukseen, että netti on sitä varten, että (vain) teinit surffaavat puhelimilla.
    Kaverilla on ollut kiinteä IP ADSL:n nokassa, mutta nyt kun sieltäkin kerätään kuparit pois, ainoat vaihtoehdot ovat 4G tai kuitu - ja kuidun vetäminen vähänkään kauemmas maksaa mansikoita.

Kaveri on tietoturvan ammattilainen, ja pyörittää myös muutaman koneen testilabraa FreeBSD-testaukseen (Unix-guru siis myös). Ja tarvitsee kunnollisen linjan.  Itseltänikin kerätään pian kuparit pois, mutta lähistöllä on jo kuitu, joten kuiduksi vaihtuu, kun meilläpäin radioverkot eivät oikein ole luotettavia - puhelutkin katkeilevat. Itselleni ei kiinteä IP ole tarpeen, kun teen töikseni sulautettua softaa, mutta luotettavaa verkkoa tarvitaan.
    Turboruuvi
  • Ai niin, ja vihjeesi perusteella löysin myös nuo yhteyspiste/opengate-jutut. Tuo hinnaste ei kyllä tullut vastaan.
    Siis kiitokset taas.

Turboruuvi