Kiinteä laajakaista DNA valokuitu plus 400M

Päivitin kiinteän laajakaistaliittymän 200M --> 400M. Lähtevän datan nopeus ei muuttunut vaan pysyi n.90M. Modeemi on DNA:lta uusittu ja verkkokytkin sallii gigan yhteydet. Mikä on normaali nopeus 400M liittymälle?

Kommentit

• Täällä 400M mittaustulokset:

Latausnopeus: 391.5
    Lähstysnopeus: 39.4

Pasi
  • Hei!

Tavanomaiset vaihteluvälit liittymätyypeittäin on listattu täällä https://www.dna.fi/nopeustesti. Jos 400M liittymän lähtevä maksiminopeus lähentelee 100M niin sinulla on siis ilmeisesti ethernet-tekniikan yhteys. Tässä 100M on siis lähtevä maksiminopeus.

Pasin lähtevän nopeuden jäädessä alhaisemmaksi voisi olettaa, että käytössä taas on kaapelilaajakaista. Kaapeliverkossa 400M liittymän lähtevä maksiminopeus on 40M.
    DNA Hanna palveluasiantuntija
  • Hei,
    Kyseessä on ftth-yhteys. Modeemin uudelleen käynnistämisellä vauhti kasvoi 180M kiinteällä yhteydellä. Tavanomaiset vaihteluvälit dokumentti viittaisi 200M liittymän suorituskykyyn.
    MN