Siirry uusimpaan kommenttiin

Kiinteä netti ei toimi välillä kunnolla (2 kaverilla sama ongelma)

Hei. On ollut tämmöinen ongelma jo puoli vuotta että joskus vain tietyt sivut toimivat (facebook,google) mutta tietyt sivut ja sovellukset ei (steam, discord, twitter, reddit). Ongelma kestää yleensä n.1h. 2 kaverilla sama ongelma jotka asuvat samalla alueella.

Yritetty modemia käynnistää uudelleen, konetta käynnistää uudelleen, nousukaapelia pidetty irti 5-10min ja laitettu takaisin, kenelläkään ei ole viruksia tai palomuuri estämässä mitään. Mikään ei auta.

Kaikilla on DNA Netti 200M

Kommentit

 • Ilmeisesti ongelman kuvaus on se, että yhdessä naapurustossa jotkin verkkosivut ja palvelut lakkaavat ajoittain toimimasta noin tunnin ajaksi. Tätä on jatkunut jo puolisen vuotta.

  Noita ilmoittamiasi palveluita yhdistää se, että Google ja Facebook ovat ns. Dual-Stack palveluita, jotka ovat saatavilla sekä IPv6:n että IPv4:n ylitse. Steam, Discord, Twitter ja Reddit ovat kaikki saatavilla vain IPv4-verkossa. Arvaukseni onkin, että verkossa on ongelma joka rajoittuu IPv4 osoiteavaruuteen.

  En todellakaan ole ikinä havainnut DNA:n verkossa sellaista pätkimistä, jossa osa suurista verkkosivuista lakkaisi toimimasta, samalla kun muut yhtä suuret palvelut toimivat moitteetta.
  AP
 • Kannattaa huomioida, että jos pätkimistä tapahtuu huoltoikkunan aikana, se kuuluu vain asiaan!

  Omassa laajakaistasopimuksessani huoltoikkunan ajankohtaa ei kuitenkaan määritelty. Vieläkö DNA:n huoltoikkunat voi tarkistaa jostain, vai onko jokainen ikkuna myös huoltoikkuna?

  AP

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti.Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.