Kiinteän nettiyhteyden varmentaminen langattomalla sähkökatkon varalle haja-asutusalueella

Millaisia virityksiä ihmisillä on jos käytössä on DNAn kaapeli-tv modeemi? Sähkökatkoon voisi varautua UPS-laitteella josta modeemi saisi virtansa. Mutta oletettavasti myös alueen verkko on pimeänä. Tarvittaisiin siis langaton yhteys varalle. Tällaista modeemi jossa kaapeli-tv yhteys + SIM-paikka ei taida olla?

Olisiko yksinkertaisin olla vanha kännykkä jakamassa Wifi-verkkoa ja josko kaapeli-modeemi menee pimeäksi, menisi Wifi-liikenne sitten kännykän kautta. Noh tietenkin pitäisi osata kännykkä käynnistää/ wifi-jako silloin jos virrat katoavat. Tai sitten olla toisella nimellä verkko kännykästä koko ajan jaossa ja laitteet kytkeytyisivät siihen kun kiinteän verkon wifi katoaisi. Tosin tässäkin voi olla että kaikki laitteet eivät osaa priorisoida joten olisivat välillä kenties tässä kännykän jakamassa wifissä kiinni vaikka kaapeli-modeemin wifi olisi toiminnassa myös.