Kiinteistön kytkentämaksu ja kiinteä laajakaista

Hei,
Rakentaja on aikoinaan vetänyt omakotitalomme huoltotilaan kiinteistön kytkentäkaapelin DNA-verkon alueella (Kuopio/Pirttiniemi), mutta taloamme ei ole kytketty DNA:n verkkoon. Käytössä tällä hetkellä mokkula, jonka päivittämistä kiinteään verkkoon harkitsen kovasti.

Löysin DNA:n palveluhinnastosta vain selkeät viitteet nettiliittymän avaukseen (130 €) tai kytkentämaksuun (55 €), jotka ovat melkoisessa ristiriidassa mielikuvani kanssa parin vuoden takaisista yli 800 euron hinnoista niin haluaisin tätä kautta vielä selvittää paljonko tuon kytkennän hinta on tänä päivänä, että kiinteät laajakaistapalvelut saadaan vaihtoehdoiksi talomme nettiyhteyksiksi sillä oletuksella, että kaapeloinnit ovat talon puolelta jo tehtynä ja etsitään ns. modeemia konehuoneeseen.

Terveisin,
Jaja

Kommentit

• Tämähän oli ainakin ennen talokaapeli nimellä ja hinta liittymiseen oli viimeksi kysyessäni jotain 1850 tai 850 euroa, riippuen tuleeko kupari vai kuitu taloon ja hinta oli sama vaikka kaapelit oli jo kaivettu taloon sisällä. Päälle tuli noi kytkentämaksut vielä.

Nykyään löytyy vaan tälläistä:
    https://www.dna.fi/pientalot

DNA vastaa varmaan onko tämäkin nykyään asiakaskohtaista, niinkuin tuntuu kaikki hinnat kyseisessä puljussa nykyään olevan.
    JJJ
  • Tuo kupari ja kuituhinnoittelun erokin johtui varmaan ainoastaan tästä vanhasta jutusta:

"Telekonserni DNA alentaa Kilpailuviraston määräyksestä kiinteistökaapelinsa hintaa noin tuhannella eurolla. Kiinteistökaapeli Kupari –tuotteen hinta laskee 1870 eurosta 875 euroon."

https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000001698881.html

JJJ
  • Operaattori on omalla riskillään tehnyt uusille omakotialueille valmiusrakentamisena kaapeloinnin, jota ei ole kytketty heidän verkkoonsa. Siksi hintaan ei vaikuta kaapelin olemassa.

PW
  • Täällä on sellainen tilanne että talossa on taloyhtiölaajakaista joka tulee kaapelimodeemin kautta mutta kämpässä on myös remontin aikana vedetty ethernet(jos oikein katsoin) piuhat kämppiin johon nyt saisi telian liittymän.Kuinka helposti ton taloyhtiölaajaistan saisi käyttämään tota ethernet liittymää?.
    vanha asiakas
  • vanh asiakas: Tuo edellyttäisi, että DNA tekisi kiinteistössä muutostyön.  Lopputulos ei välttämättä ole hyvä - jos ethernet-kaapelointi on pitkä, kuten se yleensä on suuremmissa kiinteistöissä.
    Esim. Meillä on kiinteistössä 3 rakennusta ja 4 talovahvistinta, joten antennin kautta päästään 1 Gbit/s nopeuteen. Jos Talojakamosta olisi asennettu ethernet-kaapelointi, sen pisimmät haarat olisivat n. 100 m ja sillä päästäisiin n. 100 Mbit/s.
    PW
  • Eikö porukka osaa lukea vai miksi porukka alkaa aina selittää puuta heinää kun kysyy kuinka helposti vaihtaa "kuidun" toimittajaa taloyhtiössä johon on asennettu remontissa sisäinen ethernet eli piuhat on jo vedetty kämppiin asti.Rj-45 piuhasta seinässä tulee telian netti ja tv kaapelista taas dna:n ja kysyn että kuinka helposti ton telian netin pystyy vaihtamaan dna:n vastaavaan.
    vanha asiakas
  • Hei,

Soitin pientalopalveluun ja sama n. 1900 € aloitusmaksu on ainakin meillä yhä, vaikka kuidun pää on eteisen sähkökaapissa.

Kuukausimaksut alkaen 34,90 €/kk.

Kuitua odotellen
  • Vanha asiakas: Vaihto onnistuu yhtiökokouksen päätöksellä. Voi olla, että kiintöistöön ei tule DNA:n kuitua, vaan kupari. On sitten eri asia, tekeekö DNA muutoksen verkkoonsa, jolloin netti tulisi ethernet-kaapelille. Suurissa kiinteistöissä ethernet ei ole hyvä ratkaisu.
    Helppouden voit arvioda, kun tunnet kiinteistön vastuuhenkilöt.