Kortti lukijaan ja salauksen purku

Sanokaa nyt vielä kerran miten päin se katselukortti laitetaan kortinlukijaan, joka tulee vaakatasoon laitteen taakse. Ja toiseksi; suutasimme antennimme uuteen suuntaan ohjeiden mukaan ja kanavapaikat ovat kohdallaan, mutta kuvaa ei tule. Ruudussa lukee "Salattu". Pitääkö odottaa vai miten puran salauksen?

Kommentit

• Kortissa oleva piiri yleensä laitteeseen päin ja laite kyllä ilmoittaa onko kortti väärinpäin. Silloin vaan pyöräyttää sen ympäri niin että piiri on laitteseen päin. Koodit tulevat korttiin 1-2 tunnin aikana. Laite ja kortti pitää myös linkittää dna: nettisivjen kautta tai asiakaspalvelusta.
  • Linkitys vaaditaan uusien laitteiden kanssa. Jos linkitetty jo aiemmin, niin ei tarvitse linkittää uudelleen. DNAlla ollut linkitysongelmia, jolloin pitää soittaa tai facebookin messengerin kautta pyytää apua asiakaspalvelusta jos kanavat eivät avaudu.
  • Laitteen tulee olla Antenna Redy HD hyväksytty laite, jotta salaus purkaantuisi (= linkitys aktivoituisi) ja kortinlukijan CI+ kortinlukija riittävän uudella ohjelmistolla.
    Kortti kortinlukijaan sirupää edellä ja siru paksumpaan osaan päin.
    Laitteen ja kortinlukijan ohjeista asia selviää.
    Ilmeisesti laite ei ole televisio, koska kortinlukija laietaan laitteen taakse vaakatasoon.
  • Voi joutua pitämään vastaanottimen vuorokaudenkin salatulla kanavalla, ennen kuin salattu kanava aukeaa, jos muut edellytykset ovat kunnossa.
  • Dilog CA moduulin ohje.CA module Conax CI+

1.TV oltava sammutettuna,kun CA moduulia asennetaan.
    Television pitää olla suljettuna,myös silloin,kun moduuli poistetaan.
    Koskee myös muita laitteita joissa ei ole entuudestaan CA moduulia asennettuna.
    Joka tosin taitaa olla harvinaista.

2.Aseta katselukortti moduuliin oikein päin.

3.CA moduuli asennetaan television tai muun katselulaitteen CI korttipaikkaan.
    Etikettipuoli televisiosta / laitteesta poispäin.

4.Käytä uusinta versiota olevaa katselukorttia.Jos kanavat eivät avaudu,
    varmista operaattorilta,ettei käytetty katselukortti ole liian vanha.

5.Käyttöoikeuden päivyttyminen katselukortille voi kestää
    jonkin aikaa.

6.CA moduuli ja katselukortti on ennen käyttöönottoa aktivoitava operaattorille.

Dilog —Postimage.org
  • Hei, uusi samsung uhd smart TV ja antennitalouksiin joten hankittu Conan kortinlukija ja dna kortti jotta mtv 3 hd näkyy. Kortti lukijaan >siru puoli lukijan tarra puolelle ja seinään päin kuten netissä lukee. Nyt ruudulla lukee no acces1 ? Sanottiin että voi mennä 1-2 h ennen kuin toimii, odottelenko siis vain?
    Eilen kun ostin kortin ja lukijan oli jotainongelmia sen avauksessa ja sanottiin että voin vasta seur.päivänä laittaa kortin ja lukijan
  • Ja moduulin sarjanumero on DNAlla tiedossa ja oikein. Yleensä kortin siru pitää olla moduulin paksumpaa reunaa kohti korttiaukosta katsoen.
  • Kannattaa myös katsoa että TV on tunnistanut moduulin ja kortin. Asetuksista pitäisi löytyä ca-moduulin tiedot. 1-2 tuntia siinä yleensä helposti menee.
  • TV:n pitää myös olla hyväksyttyä mallia.
  • Niin TV hyväksyttyä mallia,taitaa tämänpäivän toosat olla direktiivinmukaisia  )

Kortti ja Korttimoduuli on linkitetty DNA tietokantaan.
    Moduuli asennettu television kortinlukijapaikkaan oikeinpäin.
    Kortti on mooduulissa oikeinpäin.
  • TV:n pitää olla Suomessa kaapeli/antenni verkkoon hyväksytty, jotta se aktivoisi salatun kanavan. MTV3 ei ole salattu kanava.
    Tuolta voi asian tarkistaa: https://www.testatutlaitteet.fi/ .
    Direktiivinmukaisuus ei vielä riitä, vaan laitteen pitää olla operaatorin listoilla.
  • Mtv3HD on salattu kanava antenniverkossa.
  • Hei ihmiset, apua! Vaihdoimme tuon tvlaitteen uuteen, on full Hd ym jossa maksukortinlukijapaikka cl+ itse laitteen takanaja poistimme siis vanhan erillisine digiboxeineen. Ja se ongelma ja kysymys: a) pitääkö tämä uusi tv laite jotenkin erikseen jossakin ”tunnistaa” tai jotain? Vai  B) kestääkö kuitenkin jonkin ajan ennen kuin kortti ja laite maksukanavansa tunnistaa eli avautuu, jos muuten kaikki ovat ok ja oikein päin?
    Pirjo Reide
  • Se TV tarvii sinne paikkaan CI+ moduulin

Sitten tuo moduuli linkitetään DNA minunpalvelussa (jos toimii) tai asiakaspalvelussa. (Sen moduulin numero ilmoitetaan ja yhdistetään sinun korttiisi).

Perustarkkuuden kanavat näkyvät ilman linkitystäkin, mutta tarvii moduulin kuitenkin, tähän käy vanha CI-moduulikin.

Sitten kanava auki ja pitäisi vähän ajanpäästä näkyä, jostain tunneista puhutaan, mutta ei ole käytännössä yli 5 minuuttia itsellä koskaan mennyt.

JJJ
  • Tarkennuksena vielä: TV:n ohjeista kannattaa lukea, kuinka päin kortinlukija TV:n laietaan. Kortinlukijan ohjeista kannattaa katsoa, kuinka päin kortti kortinlukijaan laietaan.
    Kun linkitys on tehty, kannattaa odottaa jonkin aikaa, ennen kuin TV:n laittaa sellaiselle salatulle kanavalle, jonka on tilannut. Joissakin tapauksissa valtuutukseen voi mennä hieman pidempi aika.
    Jotta valtuutus tapahtuisi, TV:n pitää olla hyväksyttyä mallia. Muuten joutuu parittamaan kortin ja kortinlukijan muussa laitteessa.