Voiko tv-kortin linkittää useampaan HD-laitteeseen? Toimiiko sen jälkeen SD-laitteissa?

Tervehdys

Toivon että tämä ei tarkoita sitä, mitä pelkään.
Siirryin muutama vuosi sitten antenni-asiakkaaksi, koska sain samalla kortilla katsoa maksamani ohjelmat kotona ja mökillä. Siirsin siis kortin mukanani paikasta toiseen.

Eihän tämä korttilinkitys nyt tarkoita sitä, että kortti toimii vain yhdessä lukijassa, kuten satelliittipuolella on tapana.

Mikäli se tarkoittaa sitä, olen todella pettynyt.

Kommentit

• Korttin voi linkittää useampaan laitteeseen, ei pelkästään yhteen. Itselläni on Minun Palveluni sivuston mukaan kortti linkitetty kahteen laitteeseen, joista toinen on paketissa kaapissa tarpeettomana.

• Tämä kuulostaa hyvältä, kiitos.

Toki odotan vielä vastausta tuolta DNA:n puolelta.

• Ei tarvitse odottaa, kun itselläni kerta toimii, niin se toimii. Jos haluat virallisen vastauksen, joudut odottamaan huomiseen, kun ei täällä viikonloppusin ole palveluneuvojia paikalla. Minun Palveluni sivuilla voi itse linkittää kortin toiseen laitteeseen. En muista nyt, kuinka monta voi linkittää yhteen korttiin.

• Minulla on 2 korttia ja 4 HD-laitetta. Molemmat kortit on linkitetty noihin 4:n laitteeseen.

JPö: Katsotko molemmissa paikoissa saman antenniverkon kanavia?
    Jos katsot Digitan antenniverkon kauta pelkästään SD-ohjelmia, mitään linkitystä ei tarvita.
    Jos katsot DNA:n VHF-verkon kautta ohjelmia, sinulla tulee olla Antenna Ready HD vastaanotin ja siihen kortti on linkitettävä.

• Koska JPö erityisesti niin toivoi, vahvistan Arzyn ja PW:n kokemukset.

Samalla asiakkaalla voi olla linkitettynä keskenään samanaikaisesti yhteensä jopa 20 TV korttia ja linkittävää HD laitetta.

• Eli ymmärränkö oikein : nähdäkseni "kotona" HD tasoisen kuvan joudun linkittämään kortin ja laitteen mutta kun menen "mökille" kortti taskussani niin voin katsella samalla kortilla SD tasoista kuvaa ilman linkityksiä. Esim Formulat.
    t JR

• JR: Ymmärsit oikein - ehkä. Jos mökilläsi on HD telkkari (DVB-T2), joudut kortin linkittämään siihenkin tai ottamaan kortin lisäksi mukaasi kortinlukijan, johon kortti on linkitetty. Vastaanottimesta on kiinni.

Minulla oli aikoinaan valtuutusongelmia, kun vaihtelin korttia HD-boxin ja SD-boxin välillä.
    HD-laitteiden välillä vaihtaminen ei ole ollut ongelma.

• Moi,

jos linkitän c+-kortinlukijani Minun Palveluni-paikasta, niin missä ajassa suurin piirtein kanavat alkaa näkymään? Kun tilasimme kanavapaketit, niin puolisen tuntia meni. Toimiiko vuoden 2007 PlusTV-kortti HD-kanavien kanssa?

• Hei Jupa,

tiedot siirtyvät Minun Palvelustani eteenpäin muutamassa minuutissa, joten itse linkitys tulee tietoomme aikalailla heti sen tehtyäsi. Kanavilla saattaa kuitekin kestää salauksen purkamisessa jonkin aikaa, yleensä muutama tunti, mutta pisimmillään jopa yhden vuorokauden.

PlusTV:n kortti saattaa toimia HD -kanavien kanssa. Valitettavasti tarkkaa vastausta en voi antaa näkemättä asiakastiedoistasi kortin tarkempaa malllia ja tietoja. Seitsemän vuotta vanha kortti on jo kieltämättä vanha ja on saattanut ylittää käyttöikänsä, mikä on yleensä n. 2-3 vuotta. Mikäli kortin kanssa tulee ongelmia, voit käydä sen vaihtamassa veloituksetta uuteen DNA Kaupassa.

• Jupa: Kortti kannattaa käydä vaihtamassa, koska se on otettu ennen PlusTV:n siirtymistä DNA:n omistukseen.

• Kiitokset tiedosta, näin arvelinkin. Otettu ihan PlusTV:n aloittaessa. Täytyykin suunnata DNA-kauppaan. 😀

• Jos linkitetyn laitteen joutuu vaihtamaan toiseen, niin miten poistetaan laitteen korttilinkitys.

• Hei Aatos!

Laitteita ja kortteja voi olla linkitettynä useampi yhtäaikaa, joten sen takia linkitystä ei tarvitse erikseen poistaa.

DNA Ilkka palveluneuvoja
  • On kuitenkin kohteliasta soittaa asiakaspalveluun ja poistattaa linkitys, jos esimerkiksi myy laitteen toiselle henkilölle. Ilman sitä toinen ei pysty sitä laitetta linkittämään omaan korttiinsa.

• Niinhän se olisi, itse ostin HD2s boxin kirpparilta kympillä niin se oli linkitetty edelliselle omistajalle. No kyllä ne asiakaspalvelussa poistivat kuitenkin vanhan ja linkittivät siihen oman kortin. Kotikonstein sitä ei olisi saanut siirrettyä oman palvelun kautta.

• Itselläni on Mix 8 premium ja HD kanavapaketit jotka olleet jo monia vuosia käytössä. Nyt kun haluaisin vaihtaa(/lisätä kun muutaman kanavan vajaus ollut jo pitkään) Mixin kanavia niin kysyy kortin linkittämstä hd-laitteeseen mahdollisten hd-kanavien mixiin liittämistä varten.

Mutta kun minähän olen ties kuinka monta vuotta niitä hd-kanavia boksillani, Welho HD1, jo katsonut.
  • Moikka Raiggu! Tuossa kannattaa olla yhteydessä asiakaspalveluun p.044 144 044 niin voimme selvittää asiaa tarkemmin ja tarvittaessa vaihtamaan kanavat asiakaspalvelun kautta kanavapakettiin
    DNA Iiro palveluneuvoja
  • Miten linkitys tapahtuu, kun tuota 11 numeron sarjaa ei löydy omasta tv:stä kortinlukijan tarrasta? TV onn Samsung UE43NU6025K
  • Sen moduulin pitää olla CI+ mallinen, että linkittäminen onnistuu. Telkan mallilla ei niin väliä, laita moduulista jotain tietoa vai onko sulla koko moduulia?

• Jatkoa edelliseen, Samsung merkkinä tässä paljasti vähän asiaa (ehkä), eli olisiko niin että siellä telkassa on nyt paikoillaan vaan tuo Samsungin oma adapteri (Common Interface teksti kuvassa), johon sitten ei suoraan laiteta korttia, vaan vaatii tuon CI+-kortinlukijan/moduulin siihen?

• Juuri näin taitaa olla. Myös "pää TV" on Samsung ja siinä on juuri kuvaamallasi tavalla. Eli moduulia ei mukana, vaan pitänee ostaa.
  • Ostin dna tv kortin sekä kortinlukijan dna kaupasta. Myyjä sanoi että laita vain kortinlukija ja kortti telkkariin niin kanavat alkavat näkyä. Ei näy. Kortin ostosta aikaa melkein vuorokausi jo. Kortti ja lukia on oikein päin. Kanavahaku tehty useampaan kertaan. Mitä pitäisi vielä tehdä?
  • Tarkista Minun Palvelusta, että tv-kortti sekä kortinlukija on varmasti linkitetty keskenään. Voit myös soittaa asiakaspalveluumme, niin asia saadaan tarkistettua sitä kautta.

www.dna.fi/yhteystiedot
    DNA Ida T palveluneuvoja
  • Mistä tuon linkityksen näkee? Olen etsinyt jokaisesta  kohdasta Minun Palvelusta, mutta ei näy linkitettyjä laitteita.

Nyt on nimittäin niin että monta päivää ollut tv-kanavat näkymättömissä.
    Kai
  • @Kai
    "TV-kortti (antenni)" Alta löytyy noi linkitykset mulla, mutta jotain häikkää siellä on, itselläni näkyy vain yksi laite linkitettynä, vaikka 4 laitetta pitäisi olla...
    JJJ
  • Kaapeliasiakkaalla näkyvät Minun palvelussani otsikon "DNA TV asiakasetu" alla. Minulla näkyy siellä kortin tiedot, neljä linkitettyä laitetta/moduulia sekä DNA TV pin ja tunnus.
    Hande
  • Toi otsikko voi olla varmaan mitä vaan, kun sitä voi itsekin muuttaa. Joku "kortti" pitäisi antenni asiakkaalla lukea ja "DNA TV" alkuinen varmaan kaapelissa. Ennen mulla oli tuo linkitys "DNA TV-liittymä" otsikon alla antennissakin.
    JJJ
  • Onko korttilinkitys muuttunut antennipuolella? Hankin uuden moduulin, johon yritin korttini linkittää, niin enää ei tunnu mikään linkitys toimivan. Kortti on käyttökelvoton. DNA:n Minun palveluni sanoo edelleen, että voi linkittää useampaan moduuliin/laitteeseen, mutta Digita väittää että vain yhteen. Kumpi on oikeassa ja mitä kautta kortti pitää nykyään linkittää?
    TL
  • Linkitys onnistuu vain DNA:n kautta ja he vastavat asiakaspalvelusta, joten voisivat vastata tähän?

Erikoinen juttu tuo on. Ihan älytöntä jos on noin muutettu asia, siksi varmaan ei näy kuin 1 linkitys minunpalvelussa, vaikka kortti kyllä vielä toimii ainakin kaikissa 4:ssä aikaisemmin linkittämässäni laitteessa (kuinka kauan?).

Digitan sivuilla sanotaan tosiaan näin:
    Otathan myös huomioon, että maksu-tv-kortti on kerralla linkitetty vain yhteen digiboksiin tai kortinlukijamoduuliin eli jos linkität kortin uudelleen toiseen digiboksin kortinlukijaan tai kortinlukijamoduuliin, purkautuu edellinen linkitys automaattisesti.
    https://www.digita.fi/antennitv/maksu-tv/maksu-tv-kortin-linkitys/

Jos kortin vaihto laitteesta toiseen rupeaa vaatimaan joka kerta linkitystä, niin haistakaapa Digita pitkä paska! Aivan aivotonta porukkaa sielläkin näitä suunnittelemassa.

Salaa taas muutettu jotain taustalla, ensimmäisen kerran nyt asiasta kuulin, mitään ei ole kerrottu asiakkaille tästäkin huononnuksesta. DNA taas ei tarjoa antenniasiakkaille maksukanavien tallennusmahdollisuutta, joten ei ole vaihtoehto sekään...
    JJJ
  • Hei!

Mitään muutoksia ei ole linkityksen suhteen tullut. Otathan yhteyttä asiakaspalveluumme niin voidaan tehdä sitä kautta uudelleen linkitys. Kiitos!

Tavoitat asiakaspalvelumme myös Oma DNA -sovelluksen chatin kautta. Lataa sovellus iPhoneen App Storesta tai Android-puhelimeen (Esim. Samsung, OnePlus, Xiaomi) Google Play -kaupasta.
    DNA Ilkka palveluneuvoja
  • Voisitte vähän keskustella asiasta Digitan kanssa, kun niiden tuotteita myytte. Miksi jakavat uusilla sivuillaan tuollaista yhden linkityksen tietoa, jos ei pidä paikkaansa. Vai rupeaako olemaan jo sopimus myynnistä lopuillaan ja omaa kauttaan sitten toimivat noin jatkossa.

Tämä DNA myyntikanavana ei oikein sovi tuohon Digitan kuvioon. Ja toivathan he myyntiin jo suoraan Cmoren kanssa paketin, joka on täysin sama kuin DNA:n myymä, mutta DNA jätetty tylysti pois välikädestä.

Se onkin sitten toinen kysymys, miksi kaikki linkitetyt laitteet ei näy enää DNA minunpalvelusta? Siellä näkyy siis vain yksi ja kortti on linkitetty ja (toimii myös) 4 laitteessa.
    JJJ
  • Tosiaan, miksi voimassa olevat linkitykset eivät näy? Minulla ei näy yhtään vaikka linkitys pitäisi olla voimassa kahteen laitteeseen. "Korttiin liitetyt kanavapaketit" kyllä näkyvät.
    Jossain vaiheessa näkyi yksi laite, mutta juuri nyt taas ei. Linkitys lienee kuitenkin oikeasti voimassa koska tilatut kanavat näkyvät.
    Jarkka