Siirry uusimpaan kommenttiin

Korvaako DNA kaapeli-tv:n tulevaisuudessa IPTV:llä ja Hubilla?

Tällainen tulee mieleen kun laajakaistoihin panostetaan mm. poistamalla radiokanavat kaapeli-tv verkosta, poistetaanko tulevaisuudessa myös tv-kanavat ja jäljelle jää pelkkä kaapelilaajakaista, tv-kanavat Dna ilmeisesti jakaisi IPTV:llä kun sen saa lähes jokapuolelle?

Kommentit

 • Kyllä kaapeli-tv säilyy pitkään.

  Dna:lla kai on vielä dvb-t lähetykset kaapelissa toki ei niin montaa kanavaa kuin antennilla. Onhan se aika poistella ominaisuuksia kun kerta isoimmat kilpailijat sillä alotti.
  Harmiksi pienimmät ottaa aina mallia E:llä alkavasta kilpailijasta ja kaikki huononee ja kallistuu.

  Jossain vaiheessa tulee kaapeli ja antenni-tv tarjonta vähenemään ja ehkä loppumaan ja kaikki menee nettiin. Veikkaukseni ainakin 20 vuotta, kun 80% löytyy kiinteä yhteys kotoa. 

 • "Harmiksi pienimmät ottaa aina mallia E:llä alkavasta kilpailijasta ja kaikki huononee ja kallistuu."

  Ei Elisalla ainakaan ole huonontunut ja kallistunut, pikemminkin toisinpäin. Esim. Elisan MIX L-kanavapaketti sisältää perusmuodossaan noin reilu 30 kanavaa kun taas DNA L sisältää reilu 20 kanavaa ja hinta noissa paketeissa on kuitenkin sama. Lisäksi Elisa välittää ja tulee jatkossakin välittämään ktv:ssa myös radiokanavat, mitä taas DNA ei jatkossa enää tee. Eli se on ikävä kyllä DNA jolla palvelu huononee ja hinta pysyy samana silti.
 • Onko tuosta radiokanavien välittämisen päättymisestä DNA:n kaapeli-tv-verkossa tullut uutta tietoa?

  Paras olisi tietysti kiinteistön oma ula-antenni tai muunlainen ratkaisu joka mahdollistaisi mahdollisimman laajan radiokanava tarjonnan. Joissain kohteissa radiokanavien häiriötön vastaanotto vaatii kytkennän talon antenniverkkoon.

  Ei välttämättä ole hyvä jos kaikki rakennetaan vain netin varaan, jos joskus tulee joku yllättävä tilanne joka kaataa netin niin aina useampi toiminto pysähtyy joka on inttertin varassa. Siksi olisi hyvä että, perinteiset tv-ja radiojakelu verkot säilytettäisiin.
 • Kaapelitelevisioliitäntä nostaa asunnon arvoa.
 • "                         Kaapelitelevisioliitäntä nostaa asunnon arvoa. "

  Tuo on ikivanha juttu ja nykyisin IPTV tuottaa lähes saman lisäarvon kuin ktv ennen muinoin koska IPTV:n avulla saa samat kanavat kuin ktv:llä. Ainakin Elisan ja Dnan IPTV:llä.

  Jari
 • Veikkaan, että kaapelioperaattorit kuolevat lähimmän 5 vuoden sisällä. Ne eivät ole pystyneet uusiutumaan ja maksullisten ohjelmien tarjonta on ollut vuosikaudet sama. Mielestäni hubi ei ole uusiutumista. Se on vain eri laite ja suoratoistopalvelut sen kylkiäisenä toimivat miten sattuu. Varmaan jatkossa suoratoistopalveluita tarjotan jonkin paremmin toimivan laitteen kautta.
  PW
 • No, minulla ainakin Elisa Viihde ja vanhempi Dna Hubi toimii ihan hyvin, suoratoistoa en käytä mutta vuokraamoja ja iptv-puolen maksukanavia kyllä ja en usko että lineaari-tv:n kanavat kokonaan kuolee pois, kyllä niillekin on kysyntää koska ei kaikki halua antaa luottokortin tietoja jollekin amerikkalaiselle suoratoistopalvelulle. Minun luottokortin tietoja aikoinaan käytettiin väärin ja siksi olen tullut varovaiseksi sen kanssa.

  Mutta Elisan palstalla joku sanoi että iptv tullee aikanaan korvaamaan kaapelijakelun. Se voi hyvin olla totta.
  Jari
 • Niin ja on mulla ihan kaapeliboksejakin, mutta paremman ja tasaisemman laadun saa iptv-puolella koska kaapelibokseissa välillä kuva palikoituu mitä taas iptv:ssä se ei tee kun on nopea laajakaista.
  Jari
 • @PW, suoratoistopalveluthan saa jo toimivampien laitteiden kautta, ne kun eivät ole operaattorisidonnaisia tuotteita.

  @Jari, kaapelissa tai asunnon kaapeloinnissa on jotain vikaa, jos kuva pikselöityy. Kaapelista nimenomaan saa hyvin tasaista signaalia, kunhan vaan infra on kunnossa. Sekä rungon, että oman kaapeloinnin (usein liittimien) puolesta.IPTV tietysti toimii myös, kun yhteys on nopea ja kuuluvuus pysyy hyvänä. Itselläni on kotona mesh-verkko, eikä taida olla kuin levypalvelin enää kiinteällä. Vanha hubi hoitaa iptv puolen hyvin - tuo onkin ainoa asia, jonka siinä voi sanoa toimivan hyvin 😀
  Mikko
 • Riippuu vähän siitä, mitä pikselöinnillä tarkoittaa. Kyllä meillä kaapelissa esiintyy harvoin hetkellistä livää pikselöitymistä esim. YLE:n- ja Eurosportin kanavilla.
  IPTV puolella taitaa ongelmana olla, että siltä lähete ei tule täydellä bitratella.
  PW
 • @PW, silloin on jossain kohtaa kaapelointia ongelmaa, kun tietyllä taajuudella tuota tapahtuu.
  Mikko
 • Meillä taas satunnaisilla kanavilla signaalitaso saattaa pudota jopa 60:een, vaikka 80 ja siitä yli olisi normaali. Eikä mikään kauhean vanha talo, 2001 valmistunut. Viimeksi tätä on tapahtunut mm. MTV 90s, C More Hits HD ja jompi kumpi Eurosport HD-kanavilla.
  Jari
 • Täytyy vaan toivoa että Dnan kaapeliverkon modernisointi korjaa tuon pikselöitymisongelman.
  Jari
 • Meillä tuota pikselöitymistä esiintyy joskus kun menee HD-kanavalle - ei juurikaan sen jälkeen. En siten tiedä johtuuko tuo vanhoista v. 2011 laitteista (Tofield boxi ja Panasonic TV).
  Meillä on ollut 2 kpl 8 h huoltokatkoa, mutta en tiedä onko koksiverkko jo korvattu kuidulla (ainakin lähetysnopeus vaihtelee aikaisempaa enemmän). Isännöitsijän tiedusteluun DNA vastasi, että syksyn aikana muutos tapahtuu ja että sitä ilmoitetaan asukkaille (ei ole ilmoitettu). DNA ei asukkaalle halua kertoa.
  PW

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti. Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.