Koska saamme wifi 6 reitittimiä

Koska saamme teiltä wifi 6(ax) reitittimiä taloyhtiön kuituliittymille? Itselläni muutama laite joka hyötyisi siitä verrattuna tähän nykyiseen joka sinänsä toiminut ihan hyvin.

Tuleeko vielä tänä vuonna vai meneekö ensi vuoden puolelle?
Näytä paras vastaus

Kommentit

• Onko tässä nyt etsinnässä kaapelimodeemi, jossa tuo ax sisäänrakennettuna ja DNA:n softalla?

Muutenhan noita kykeneviä retittimiä on kaupat pullollaan ja helppo vaikka Ethernet toteutuksessa valita mikä vaan ja voihan sen kaapelimodeeminkin perään kytkeä toisen laitteen.
  • Itselleni sanottiin joskus että se dna kaapelimodeemi on pakollinen ja jos haluaa omaa käyttää niin se pitää kytkeä siihen dna omaan reitittimeen erikseen.

Antenniliittymästä tuo johto tuohon modeemiin tulee eli ei suoraan ethernet yhteyttä.

Käsittääkseni jos haluaa perään kytkeä reittittimen tuohon niin pitäisi se asettaa siltaavaksi?
  • Itse miettinyt esim https://www.gigantti.fi/product/tietokoneet/reitittimet-ja-verkkolaitteet/reitittimet/206614/asus-rt-ax55u-langaton-reititin tämän kytkemisen tuon nykyisen perään, onnistuuko kuinka helposti?

Tuomaksen linkkaama varmaan hyvä mutta itse saanut ilmaiseksi operaattorilta niin voisi olla hyvä jos joku Dna virallinen henkilö tulisi sanomaan tuleeko vielä tänä vuonna vai meneekö ensi vuoteen että saisimme wifi 6 reitittimiä?
  • dna tuskin hankkii ftrizboxeja ja teidän pitänee odottaa kunnes sieltä tulee ax:llä varustettu kaapelimodeemi myyntiin.Itse ostaisin ax reitittimen jos sellaista tarvitisisin enkä odottelisi että dna sellaista alkaisi tarjoamaan.
  • Fritz ei varmaan halua pilata hyvää nimeään, kun DNA vaatisi omat kommervenkkinsä softaan.
  • Ei mua haittaa vaikka ei olisi toi Fritz mutta olisi hyvä jos joku virallinen dna työntekijä tulisi keskusteluun ja kertoisi koska heiltä voi saada ax(wifi 6) mallin reitittimen eli tuleeko jo tänä vuonna vai meneekö ensi vuoteen.
  • Hei! Tarkempaa tietoa tulevan laitevalikoiman osalta ei valitettavasti tässä vaiheessa ole.
    DNA Ida S palveluasiantuntija
  • Joko on tietoa koska wifi6 saadaan kaapeliin?

Raimo
  • Hei!

Näillä näkymin keväällä on tulossa WiFi 6- modeemeja valikoimaan. Tiedotetaan tästä siis sitten tarkemmin.
    DNA Hanna palveluasiantuntija
  • Vaikka modeemi toimii niin on se jo aika vanha, eli pitäisi uusia. Eli koska tämä FAST 3896 DNA tulee saataville?
    Jamppa
  • Moi Jamppa,

Nyt on tarjolla WiFi 6 -modeemeja:Alempi F-266 toimii lisäksi yhteensopivana Mesh-laajentimena uuden F-3896 sekä aikaisemman F-3890 kaapelimodeemin kanssa, eli netti toimii kattavasti ja nopeasti myös isommassakin kodissa.
    DNA Jussi Lahdenperä Business Manager
  • No perkules, ei muuta kuin ostoksille. Kiitos tiedosta!
    Jamppa
  • Nyt on 3896 käytössä, muutama kysymys/ toteamus: Onko tämän kantavuus huonompi kuin wanhan 3686ac modemin? Pöytäkoneen netin nopeus on selkeästi huonompi. Ennen tuli täydet, mutta nyt  25-50% huonommin. Sitten tässä on hämärä 2.4Ghz+5Ghz yhdistelmä joka on vielä hitaampi. Extra 5Ghz on nopeampi selvästi 5Ghz laitteilla. Kun resetoin modeemin, niin sitten näkyi hetken sellainen asetusvalikko jossa oli kaikki erillään, eli 2.4 Ghz ja 5Ghz olivat erillään+ extra 5Ghz. Tälläinen järjestely olisi kiva. Nyt tuntuu siltä, että modeemi ei osaa etsiä parempaa 5Ghz kanavaa, vaan on kanavassa 36 jumissa
    Jamppa
  • Jamppa: Olisit ostanut Friz:n, etkä luottamut DNA:n teettämään firmikseen.
    PW
  • Toki ihan uusi laite, joten toivoa on päivitysten myötä. Buginen on kaiken kaikiaan vielä kyllä, jos vaikka käynnistää hallinta sivulta uudestaan, niin vaatii kyllä virtajohdon irrotuksen lisäksi. Ohjevihossa suositellaan tuon 2.4+5Ghz käyttöä, mutta siellä 5Ghz laitteet tippuu suottas tuohon hitaampaan taajuusalueeseen. Wanha 3686ac toimi oikeestaan ihan hyvin.
    Jamppa
  • DNA:lla on ollut tapana julkaista päivityksi harvakseen ja ne eivät välttämättä korjaa o ongelmi. 3686ac alkoi toimimaan peremmin vasta viimeisimmässä firmisversiossa, joten muutaman vuoden saat odottaa.
    PW
  • Tähän tullee päivitys aika pian, koska sen vertta keskeneräinen on. Jos vaikka koittaa 5Ghz taajuuden kanavien ruuhkasuutta kattoa, niin jää luuppiin, ei auta kuin pakkokeskeytys. Eli laite ei osaa kanavien vaihtoa näköjään vielä automaattisesti ollenkaan. Jos manuaalisesti vaihtaa kanavan, niin wlan nopeus tippuu naurettavaksi.
    Jamppa
  • Usko siirtää vuoria. Minulla on luotto DNA:han loppunut  laiteasioissa.
    Olehan varmasti resetoinnut modeemin, painamalla reset-reikää yhtäjaksoisesti 30 sekunttia. kun modeemissa on virta päällä.
    PW
  • Tottakai olen resetoinu ja monta kertaa. Tässä kun muuttelet asetuksia, niin resetoitava on koska menee niin hitaaksi. Sitäpaitti tää on kehittyneempi versio, resettiä ei tartte painaa kuin 5s 😄 Päivitystä tää vaan huutaa
    Jamppa
  • Yritin tuota resetointiaikaa etsiä modeemin ohjesivuilta. En löytänyt.
    Löysin ohjeen palauttamisesta tehdasasetuksille: "Tarvittaessa palauta modeemin tehdasasetukset, irrota virtajohto noin minuutiksi ja kokeile sen jälkeen käynnistää se uudelleen."
    Onko siinä edes reset-reikää modeemin pohjassa?

PW
  • Tulipa mieleen. Fritz:n uusimmassa kaapelimodeemissa on myös VPN. Onko tuossa 3896:ssa mukana VPN?
    Minulla on Opera-selaimessa asetettavissa VPN päälle, jolloin selain hidastuu todella paljon.
    Onko sinulla VPN käytössä? Jos on, koita ilman sitä.
    PW
  • On resetointireikä ja käy resetointi tietysti hallinnastakin. Ei ole vpn käytössä
    Jamppa
  • Taisi tulla selvyys wlanin hitauteen ja yhteyskatkoksiin. Modeemissa on oletuksena mesh valmius päällä ja kun mitään verkonlaajentimia ei ole niin ei toimint. En tajunnu tätä ensin. Nyt kun mesh ei ole päällä, niin poistui tämä taajuuksien yhdistelmä hallinnassa ja taajuudet siis ominaan. Melkein pääsi pöytäkoneellakin täysiin vauhteihin ja yhdistysnopeus on verkkokortin maksimi 866Mb/s eikä heittele. Wifi 6 laitteiden verkkonopeudet ovat luokkaa 1.2Gb/s

Jamppa