Kotikuidun kytkentähinta?

Hei, minua ihmetyttää valokuituliittymän kytkentähinta.
Parivuotta vanhaan omakotitalon on vedetty rakennusvaiheessa dna kuitu sisälle sähkökaappiin asti ja nyt sitä oltaisiin ottamassa käyttöön. Kytkentähinnaksi ilmoitettiin 1890€ + kaapelitelevision kytkentä 189€
Mihin tällainen hinnoittele perustuu?
Mitä kaikkea "kytkentä" pitää sisällä? 

Vastaavasti toinen operaattori tarjoaa kytkentää hintaan 100€ uusille asiakkaille.

Kommentit

 • DNA Kotikaapeli ja DNA Kotikuitu kytkennän lopullinen saatavuus ja hinnoittelu ilmoitetaan Pientalopalvelusta, joka tarkistaa aina alueellisen hinnoittelun. https://www.dna.fi/pientalot
  DNA Iiro palveluasiantuntija
 • Sama homma oli jo 14v sitten kun rakensin. Kaapeli vedettiin sisään ja kytkentä olisi ollut tuon 2000e. Selitys oli, että että se sisältää myös kaivamisen ja hinta on sama vaikka se on jo kaivettu sisään rakennusvaiheessa.

  Täysin käsittämätöntä, kaapeli oli sitten kelalla sen 10 vuotta alakerrassa (ennenkuin talon myin) ja jäi kuukausimaksut saamatta (+palvelumaksut), enkä ollut ainoa talous sillä uudella alueella, joka jäi maksamatta kytkennän. Elisalta tuli netti sitten otettua, kun DNA on kaavoihinsa kangistunut laitos.
 • Nyt tais Penalla olla parempi luetun ymmärtäminen kuin dna Iirolla.

  Mutta valitettavasti kumpikaan ei vastannut kysymykseeni.

  Tarkennuksena vielä, että juurikin tuolta dna pientalopalvelusta on hinta ja saatavuus tarkistettu.
 • Siinä kerroin mikä oli DNA:n vastaus samaan kysymykseen minulle 14 vuotta sitten (2007) ja näköjään mikään ei ole muuttunut. Eli tuo 1890€ sisältää, myös kaapelin kaivamisen (tontinrajalle), kun kerroin että se on jo kaivettu alueen rakentamisvaiheessa ja kaivettu sisään asti itse, niin hinta oli kuulemma silti sama! kun ne on niin päättänyt. Tämä oli silloin liittymän hinta, nimeltään "talokaapeli". Kiitin ja kerron, että en ota koko paskaa sitten. Kysyin samaa vielä joku vuosi myöhemmin ja ainavaan olisi ollut sama hinta.

  Kaiken tuon keksityn jälkeen se itse "Kytkentä" on niiden puolelta jakokeskuksessa, kaapeli ja/tai kuitu yhdistetään valmiiseen sisäverkkoon. muuta eivät tee.

  Ja vaikka noi summat on eroteltu, ne on pakko ottaa molemmat. Nykyään voisi olla että kaapeliTV:tä ei ole pakko ottaa samalla, mutta sama kuukausimaksu siitä kai kuitenkin menee, kun on yhdistetty. DNA voi kertoa tarkemmin jos viitsii...
 • Näin oletinkin eli tuo 1890€ sisältää minun tapauksessa kuidun kytkennän sisäverkkoon. Kova on hinta siitä!
 • Samoista syistä täälläkin kaapeli roikkunut talon nurkalla vuosia ja mokkuloilla mennään.
  Järkevämpi hinnoittelu, niin heti ottaisin kuidun.
 • Itse rakennan toiselle operaattorille kuituverkkoa, kai tuo hinta ja miksi sitä ei alenneta tulee siitä että suurimmat kulut tulevat koko lähialueen verkon rakentamiskuluista. Tuohon 1000-2000€ aika pieni osa kuitenkin häviää asiakkaan tontin osuuteen. Jos yhdeltä alueelta ottaa tarpeeksi moni liittymän niin yleensä tuo liittymismaksu pienempi. Nimimerkillä laskutan jokseenkin isoa tuntilaskua runkoverkon asennuksista 😉
  sebs
 • Operaatorit rakentavat omaa verkkoaan valmiusrakentamisena uusille asuinalueille, koska tällöin säästetään kaivuukustannuksissa, eikä katuja tarvitse olla avaamassa vekon rakentamisen takia. Ei tuo rakentaminen kuitenkaan ole operaattorille ilmaista ja kaapeleiden asennusmatkastakin liityntäpisteestä lähtien voi tulla pitkä.
  Nuo syntyneet kustannukset on peitettävä liittymistä perittävillä maksuilla. Kaikkia kustannuksia ei peritä itse liittymämaksuilla, vaan osa peritään veloitettavilla kuukausimaksuilla ajan kanssa..
  Asiakkalle tuo kokonaisuus ei varmasti tule mieleen, kun kaapelin pää on tontin kulmalla.
  PW
 • Asian Pointti onkin siinä, että se kaapeli ei tuota siinä tontin rajalla mitään koskaan kenellekkään ja kustannukset on jo syntyneet opetaattorille.
  ja tosiaan uusilla alueilla se kaivetaan sähköliittymän ym tonttijohtojen kanssa sisälle asti samalla (omalla kustannuksella toki). Näin ainakin meidän asuin alueella teki varmaan kaikki.

  Kuitenkaan n.10 v jälkeen kun katsoi naapureiden osoitteella saatavuutta, ei ollut nopeaa nettiä saatavilla kuin puoleen asuinalueen taloista. Operaattorin nettipalvelu tarjoaa kaapeliTV:kin vasta kun liittymä on maksettu, siitä helppo päätellä, kuka on maksanut liittymisen ja kuka ei.
  Pena
 • Imeisesti operaattoreiden pitäisi lopettaa valmiusrakentaminen ja odottaa kun riittävän moni alueella haluaisi kaapeliTV-liittymän ja rakentaa se sitten ja veloittaa sen mukaan. Ei tulisi hukkainvestointia.
  PW
 • Näin se hinnoittelu vaan menee lähes kaikilla operaattoreilla.
  Sama tilanne Elisan alueella, aikaisemmin (ennen Elisaa) kytkentä maksoi tonnin, Elisan myötä kytkentä noin 2 kertaa DNA:n kytkentähinta.

  Mokkulaa voi käyttää jos se riittävän hyvin toimii, mutta jos vähänkin ongelmia niin kytkennän tilaamalla nekin loppuu. Kiinteä ei kuitenkaan juurikaan kalliimpi ole kuin mokkuloiden listahinnat, mutta nopeus on aina se mitä luvataan.
  Sami

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti. Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.