Siirry uusimpaan kommenttiin
Tämä viesti on vanha ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa.

Kotimokkula MF286 ja USB-muistin jakaminen lähiverkkoon

Laitteen ominaisuuksissa mainitaan USB-portti esim. USB muistin jakamiseksi lähiverkkoon. Kuinkahan tämä saadaan toimimaan? Laitteen hallintasivulla ei näy mitään tuohon toimintoon viittaavaa. Kiintolevyyn tai muistitikkuun tulee kyllä virta, kun tökkään ne kiinni MF286:een, mutta muuta ei tapahtu.

Kommentit

 • Miksei kukaan DNA:lta kommentoi tätä väärää tietoa usb:n käytöstä tiedostojen tai printterin jakamiseen lähiverkossa?

 • Hei Mikko!

  Voit jakaa USB-muistista tiedostoja samassa wifi-verkossa. Riippuu ihan käytetystä päätelaitteesta kuinka jakaminen käytännössä tapahtuu, tuo langattoman verkon kautta jaettu USB-muisti taitaa näkyä Windowsissa erillisenä verkkolevynä,

  DNA Ida S palveluasiantuntija
 • Ei kyllä näy muistia (tai printteriä) missään. Verkossa näkyy kyllä palvelin nimellä Mf286, mutta ei mitään kirjoitettavaa muistia siellä. On tainnut koodareilta unohtua koko jaon määrittely hienosta firmwaresta.
  Oletko ikinä kokeillut itse tuota kyseistä laitetta, kun puhut vain wifi-verkosta? Pitäähän sen jaon näkyä kiinteässäkin verkossa, vaikka wifin ottaisi pois käytöstä.
  Minä ratkaisin ongelman viemällä laitteen takaisin liikkeeseen, kun 14 päivän testiaika oli loppumassa.

 • Miksei kukaan DNA:lta kommentoi tuota selvästi väärää tietoa usb-muistin jakamisesta lähiverkkoon? Kokeiletteko te itse noita laitteita koskaan?

 • Usb muisti pitää luultavasti olla formatoitu exfat tai fat32/16 tiedostojärjestelmälle. Jos tikku on ntfs formatoitu, se luultavasti ei toimi reitittimeen kytkettynä.

 • Ei onnistu exFAT tai FAT32 -formatoidulla USB-muistilla. Kai se täytyy uskoa, että firmwaren koodaajat eivät ole muistaneet tai jaksaneet vaivautua tekemään reitittimen USB-portille mitään.

 • Kuinka pitkään tuota härveliä aiotaan mainostaa:
  "USB-portti (esim. USB muistin jakamiseen lähiverkkoon)"?
  Miksei kukaan DNA:lta vaivaudu testaamaan laitetta tai edes kommentoimaan asiaa?

 • Hei kaikki,

  olemme löytäneet tuosta USB-portin toiminnallisuudesta bugin, mikä korjataan seuraavaan isompaan päivitykseen maalis-huhtikuussa. Aikaisemmin tätä ei voi valitettavasti saada, koska kiinalainen uusivuosi sekoittaa pakkaa. Tavoitteena on saada vähintään SMB takaisin toimintaan.

 • Ei ainakaan vielä toimi USB tuossa härvelissä.
 • Aha! Tämä selvensikin miksen saanut tuota tulostintani nyt toimimaan. Onneksin löysin tämän tiedon täältä foorumilta. Kun soitin asiakaspalveluun, niin sieltä ei osattu asiaan sanoa mitään. Tarjottiin vain yhteistyökumppanin maksullista puhelinnumeroa. Onneksi se pulju oli nyt lauantaina kiinni. DNA- palvelun taso on laskenut sen verran paljon, että pitänee katsoa mitä laitteita sieltä tilaa kun tuki on mitä sattuu, niin kuin laitteetkin.
 • Onkos tuohon tulevaan päivitykseen kenties tulossa lte-a lukitus eli pystys manuaalisesti lukitsemaan 1800-800 alueet,kun nykyisessä on tuo automaattinen joka tuntuu arpovan että koska kytkeytyyja koska ei,yksittäis taajuiden lukitushan siinä on mutta tuo lte-a olis aikas hyvä olla kans olemassa.

 • maalis-huhtikuu meni jo missäköhän mahtaa tämä päivitys olla ?,tosin taitaa antenni rampautettu paska muutenkin vaihtua toiseen,mikäli ei joku pelle peloton keksi miten sen kokoalueen kattavan sisäisen saisi viriteltyä ulkoiseksi sma liittimellä olevaksi.
 • Itse kävin vaihtamassa laitteen vastaavaan Huawei E5186 purkkiin. Tosin vaihto tapahtui liikkeessä nihkeästi. Laite on mielestäni tehdasvikainen. Purkin vaihdon jälkeen nettinopeus kasvoi, usb- jako toimii moitteettomasti ja nyt toimii puhelimesta myös tämä MirrorShare eli saan puhelimen näytön peilattua televisioon. Tämäkään ei toiminut tuolla Kotimokkulalla.
 • Osaako kukaan DNA:lta vastata milloin tämä päivitys tulee, että saisi USB-jaon tehtyä kotimokkulan kautta.
 • Harmi kun tuli toi vanha huivei takuuvaihdettua tohon zte mf286 malliin,jos olisin tiennyt että
  kyseinen mokkulahan on täysin raakile niin softaltaan kuin ulkoisilta antennin liitännöiltään niin olisin jättänyt ottamatta,ja nyt vielä kun dna vaan LUPAILEE JA LUPAILEE sitä uuttä päivitystä että sais edes ton usb jaon toimimaan,taitaa taivaalta sataa sammakoita aikasemmin kun dna:lta saa sitä päivitystä,Vtutaa sekin kun ns takuu aika on jo ummessa niin nyt tarvii ton paskan kanssa vaan koittaa elää,Mutta olipahan VIIMEINEN ostos mitä Dna.n kautta hommaan,puhelin ja netti liittymät siirty jo toiselle palvelun tarjoalle.

 • "Hei kaikki,

  olemme löytäneet tuosta USB-portin toiminnallisuudesta bugin, mikä  korjataan seuraavaan isompaan päivitykseen maalis-huhtikuussa.  Aikaisemmin tätä ei voi valitettavasti saada, koska kiinalainen  uusivuosi sekoittaa pakkaa. Tavoitteena on saada vähintään SMB takaisin  toimintaan."
  dna:n mokkulamiehen viesti 7kk sitten
                                                                               
  No onneksi et vuotta maininnut ..voihan se olla että vuoden 2018 tai 2019 maalis-huhtikuussa,vai onkohan kiinalaisilla niin kova krapula vieläkin etteivät saa mitään aikaseksi.
  Tässä taas nähdään miten DNA kohtelee asiakkaitaa,heti kun saavat nimen vaan paperiin niin sen jälkeen ei mitään väliä.
  DNA koittakaa nyt jo oikeesti pikkasen panostaa tähän asiakkaiden tyytyväisyyteenkin.!
 • Kukaan kokeillu toisen softan asntamista purkkiin? siis jotain muuta softaa ku tuo DNA
 • Hei, uusimman päivityksen myötä MF286:ssä on korjattu USB-tuki (USB-muistin jakaminen lähiverkkoon FTP:n kautta). Jos kaikki menee hyvin, tämä pitäisi olla kaikilla ladattavissa kahden viikon sisään.

  https://www.dna.fi/dna-kotimokkula-4g-wlan-mf286
 • Milloinkahan tämä uusin päivitys (ZTE_DNA_MF286_B10) tulee kaikkien saataville? Kotimokkulasta kun laittaa, että tarkistaa uusimman version, niin tulee vain ilmoitus: Uutta versiota ei ole saatavana.
 • Niin samoin täällä ja  ulkoinen usb liitetty boksiin mutta kovalevy ei näy missään.
 • On tainnut DNA nostaa kädet pystyyn tän mokkulan suhteen,kovasti lupailivat jo maalis huhtikuulle tuota korjausta,no tulihan sieltä muutaman kuukauden myöhässä jonkinlainen joka taas sotki mokkulaa muuten, EIKÖHÄN nyt alkas oleen jo DNA:lla takasin vedon aika kyseisen PASKAN vuoksi,ja antaa joko rahat takaisin tai sitten hommata sitä Huawein 525 mallia tämän murheenkryynin tilalle(sitä 525 mallia kun ei ole ainakaan pahemmin haukuttu noilla netti foorumeilla),Ja sitten ei ala yrittään mitään omia purkkavirityksiä siihen mokkulan firmikseen laittavan.
 • Hei tässä nyt maaliskuusta asti odoteltu korjausta!
  Joko pian voi DNA:lta hakea uuden päätelaitteen kun eivät näköjään tätä saa korjatuksi?
 • Yhä tätä roskaa myydään samalla rikkinäisellä ohjelmistolla kuluttajille eikä suostuta kauppoja purkamaan kun virhe käy ilmi - taitaa DNAlla mennä todella huonosti kun näin epätoivoiseen huijaukseen alentuvat.
 • 4.4.2018 Riihimäen DNA myyjä sanoi että tähän voi kytkeä usb-porttiin kovalevyn kun tänään hain laitteen. En kyllä saa toimimaan.

  ZTE_DNA_MF286_B10 päivitetty versioon ZTE_DNA_MF286_B13. Ei vaikutusta. Täytyy kai palauttaa laite. Huijausta.
 • Siinä taisi olla jokin aataminaikuinen FTP-yhteystuki niille USB-levyille - ei se mitään normaalia verkkolevyä (kuten Windows -verkon SMB) osaa tarjota.

  Onnea palautukseen, DNA vedättää näiden romujen kanssa asiakkaita viimeiseen asti.

  Ja samaa harhaanjohtamista näköjään ominaisuuksien suhteen kuukaudesta ja vuodesta toiseen.

  Elämä on.
 • "Hei kaikki,

  olemme löytäneet tuosta USB-portin toiminnallisuudesta bugin, mikä korjataan seuraavaan isompaan päivitykseen maalis-huhtikuussa. Aikaisemmin tätä ei voi valitettavasti saada, koska kiinalainen uusivuosi sekoittaa pakkaa. Tavoitteena on saada vähintään SMB takaisin toimintaan.
  Mokkulamies13 Tam 2017"

  Tätä seuraavaa isompaa päivitystä porukka odotti kaatuvien mokkuloidensa kanssa seuraavat puoli vuotta - ja sehän oli täysi katastrofi niille jotka sen lopulta saivat. Hyppäys rotkoon, niin sanotusti.

  Ja kuinka ollakaan, tänä päivänä DNA luottaa samaan kuin poliitikko - asiakkaan muistin lyhyyteen. Ettei kukaan enää edes muista kysyä sen -vähintään- luvatun SMB -jaon saamisesta toimintaan, kun mainitaan että laitteessa nyt olisi jollain tavalla toimiva FTP -jako sisäverkkoon -- jollaista kukaan ei tiettävästi koskaan ole sisäverkossa käyttänyt.

  DNA, hyvin te vedätte.


 • Koskakohan tämä samba(usb Verkkolevy,eikä mikään vtun ftp palvelin) oikeesti tulee toimintaan tähän 286 paskakikkareeseen ,
  johan dna on sitä YLI vuoden lupaillut.
 • Helpoiten korjaat vian palauttamalla ko. viallisen tuotteen myyjälle ja hankkimalla tilalle laitteen jossa luvatut ominaisuudet oikeasti löytyvät.
  Luulisi hyväuskoisimmankin uunon jo tässä vaiheessa ymmärtäneen mikä on pelin henki - ei DNA:ta tai laitevalmistajaa oikeasti tuon kikkulan korjaaminen kiinnosta, kunhan pelaavat aikaa.

  Tarvittaessa yhteys kuluttajaneuvontaan - et todellakaan ole ongelmien kanssa yksin.
 • Ohjelmistoversio ZTE_DNA_MF286_B13 käytössä. Tiedostoihin pääsee kiinni FTP:lla, osoite on 192.168.1.1

 • Cutix, ongelma on nyt siinä että laitteen luvattiin tukevan lähiverkon levyjakoa (kuten CIFS/SMB), mutta ko. ominaisuutta ei siinä ole - vuosi sitten DNA virheellisesti lupasi tämän tulevan kuntoon, mutta ei tältäkään osin pitänyt lupausta. FTP on kovin, kovin vaikeakäyttöinen tapa verkkolevyille verrattuna näihin siihen tarkoitettuihin protokolliin (ml. Appletalk), koska verkkolevy ei näy lähiverkkoympäristössä kuten muut levyt ja levyjaot, vaan vaatii erillisen FTP -ohjelman (tai FTP-protokollaa tukevan selaimen) käyttöä.

  Laitteen vääntö ei ilmeisesti riittänyt siihen luvattuun ominaisuuteen, joten hätävarjeluna sinne ympättiin tuo kevyempi FTP -toteutus että voitaisi tarvittaessa paperilla näyttää että USB-levyn kyllä saa sieltä verkkoon jollakin tasolla jaettua; yritykselle tyypillistä vastuun välttelyä tämäkin.
 • Ahaa... vai tällanen ominaisuus. Eli lähtee 4g netti ja toi kotimokkula palautukseen maksuttomalla koeajalla. Onneksi tuli kokeiltua tätä usb porttia heti eikä kuukauden päästä.
 • Hi i need firmware for ZTE MF286..plese tell me where can i find it?
 • Vahdoin Elisan liittymään.
  Parempi laite, nopeampi verkko ja halvempi hinta.
  Nyt olen tyytyväinen.
 • Eipä sitä Samba jakoa tullut tähänkään koskaan vaikka sitä niin lupailtiin ,eipä kukaan käytä sitä ftp protokollaa sisäverkossa... PASKAN MÖIVÄT.......
 • Ei vaan toimi vieläkään tuo lähiverkon jakotoiminto. FTP-osoiteella 192.168.1.1 tiedostoja pääsee kyllä katsomaan, mutta jakaminen ei toimi vieläkään. Ei tästä taida kalua syntyä.
 • Voisitteko korjata tämän asian. Haluaisin myös käyttää usb jakoa verkkoon.
 • Koskahan Otto saa vastauksen ?
  Kokeilin tuota minäkin USB-jakoa, ainoa asia joka toimi oli valon syttyminen yhden teran Kingstonin usb-levyyn. Missä mennään MF286:n päivitysten kanssa?
 • Lukeeko näitä kukaan 'viran puolesta'?
 • Melko turhaa noin vanhaan purkkiin odotella päivitystä ainakaan tuollaisen osalta, jos muutenkaan...

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti. Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.