Kotimokkulan MF286 hallintasivu turvaton

Miksi kotimiokkulan hallintasivu http://192.168.1.1/index.html#login ei ole https-suojattu? Firefox-selaimeni varoittelee tietoturvariskistä.

Kommentit

• Hei Pena!

Kyseessä on suora yhteys tietokoneen ja mokkulan välillä sisäverkossasi, voit siis edetä sivulle normaalisti. Hallintasivua vain hallinnoidaan käyttämällä selainta. Tämä selaimen antama ilmoitus koskee nettisivustoja internetin puolella.
    DNA Iiro palveluasiantuntija
  • Niinpä niin.

Varmaan yli 90% laitevalmistajista käyttää modeemin/mokkulan hallintayhteydessä nykyään http://-protokollaa.

Vaikkei se http:n käyttö mikään järisyttävä tietoturvariski olekaan sisäverkosta käytettäessä , niin useissa laitteissa on myös etähallinta ja sen kansa saattaa http osoittautua ongelmaksi.

Siis korjatkaapa softanne pikimmiten nykyvaatimusten tasalle.
  • Hei Veikko!

DNA:n myymissä modeemeissa ei ole lainkaan mahdollisuutta hallintasivun etäkäyttöön, tämä on tarkoituksella estetty tietoturvasyistä.
    DNA Iiro palveluasiantuntija
  • ok.
  • Siinä tapauksessa ei kai sitten ole edes tarpeellistakaan muuttaa modeemin  hallintasivun salasanaa?  Joskus aikoinaan sen muutin ja sitten ihmettelin kun sivu ei sitä uutta enää hyväksynyt mutta hyväksyy alkuperäisen 1234-salasanan.