Kotimokkulan Premium 4G+ WLAN B715 asennusta seurannut haitta

Asensin eilen nopeamman premiumkotimokkulan. Sen myötä koneeseeni tarttui kiusallinen MOBILE BROADBAND-sovellusohjelma. Haittaohjelma estää pääsyni omalle kotisivustolleni. Se kaappaa kotisivuni haltuunsa noin 3 sekuntia sivustoni pikakuvakkeen painamisen jälkeen. Kun yritän kiertää haittaohjelmaa pyrkimällä sivustolleni sen alustaa ylläpitävän palvelimen sivujen kautta, kaappaus toistuu noin 5 sekunnin kuluttua.

En pidä tällaisesta tavasta tunkeutua koneeseeni enkä ole antanut sellaiseen suostumustani. Olen tottunut siihen, että uuden laitteen mukana saapunut sovellutus luo oman kuvakkeen itselleen ja antaa minulle mahdollisuuden valita ajankohta siihen tutustuakseni. Nyt DNA:n lanseeraaman HUAWEI:n premiumkotimokkulan asentaminen ohjeiden mukaan häiritsee ja estää normaalia työskentelyäni pakottamalla vastaamaan ensin MOBILE BROADBANDIN kirjautumiskysymyksiin. En ole vielä antanut tietoja itsestäni HUAWEI:n tarpeisiin.

En ole pettynyt itse laitteeseen. Enemmänkin harmittaa, että DNA on laskenut haittaohjelman sormiensa lävitse asiakkaalle informoimatta asiakasta tai pyrkimättä neuvomaan, kuinka ohitetaan sen aiheuttama sulku muille ohjelmille.
Seppo Aho Ilmoita asiaton sisältö

Kommentit

• Hei Seppo!

Kyseessä ei ole haittaohjelma vaan mokkula uudelleenohjaa sinut laitteen asetussivulle automaattisesti kahdessa tapauksessa:
    • Kun otat mokkulan käyttöön, siihen pitää vaihtaa tärkeimmät oletusasetukset
    • Kun mokkulalle on päivitys, etkä ole valinnut automaattisia päivityksiä ao. asetussivulta.
    Nettiselailu palaa normaaliksi kun kirjaudut avautuvalle asetussivulle, seuraat ohjeita asetusten vaihtamiseen ja päivität mokkulan mahdollisuuksien mukaan.

Pääset asetussivulle kun kirjoitat selaimen osoitekenttään 192.168.1.1 tai dna.mokkula/. Suosittelemme käyttämään joko tietokoneen tai mobiililaitteen selainta. Oletussalasana on 1234.

Jos asetussivulle kirjautumisen, asetusten vaihdon ja mokkulan päivityksen jälkeen tapahtuu edelleen uudelleenohjausta, palauta mokkula tehdasasetuksille. Paina laitteen Reset-painiketta 30 sekunnin ajan. Kirjaudu tämän jälkeen mokkulan asetussivulle.

Edellä mainittu uudelleenohjaus on ominaisuus, joka on tehty käyttäjän turvallisuutta ajatellen. Mokkulan käyttöönotossa on erittäin tärkeää asettaa automaattiset päivitykset sekä vaihtaa oletussalasana.

Kirjautumalla oletussalasanalla (1234) asetussivulle, avautuu automaattisesti selkeä suomenkielinen ohje, jonka avulla määrität turvallisuutta parantavat asetukset helposti ja yksinkertaisesti.

Asetussivulta löydät myös muuta hyödyllistä tietoa, mm. 4G-taajuuden lukitus, WiFi-verkon nimen vaihto sekä tilatiedot. Lisätietoa mokkulan ominaisuuksista ja asetuksista löydät tarvittaessa täältä: https://www.dna.fi/dna-kotimokkula-premium-b715#ominaisuudet.
    DNA Hanna palveluneuvoja
  • turha puhua mistään 4G.stä kun siitä härpäkkeestä ei irtoa kuin G2...erehdyin tämän hankkimaan entisen pikkumokkulan tilalle. Se pikkuinen toimi loistavasti liki 10v,ja oli G3, mutta tämä uusi ja uljas huawein möhkäle pätkii kokoajan, monta kertaa päivässä on yhteys poikki, ei saada yhteyttä...jopa omakanta käynnin aikana yhteys katkesi, en ollut vielä kirjautunut ulos, nyt en tiedä seilaako tietoni kaikkien saatavilla.Eihän tällä uskalla verkkopankkiinkaan mennä kun ei tiedä koska yhteys katkeaa.
    Tekisi mieli vasaralla hakata päreiksi tuollainen turha kapine.2 vuotta on sopimus. Se loppuu heti kun on mahdollista ja muu operaattori saa hoitaa homman siten että toimii.
    Taidan sitä ennen käydä paikallisessa dna kaupassa reklamoimassa ja vaatimassa sen vanhan pikkumokkulan takaisin..,
    Miten voi olla nykyaikana, että huonommaksi kaikki menee kun luulisi päinvastoin...ikinä ei netti ole näin huonosti toiminut.Eikä ne antennit mitään auta.
    Reilu kk on käytössä ollut ja jo nyt on stressitaso huipussaan.
    Ei huonompaa tuotetta voi olla.
    nimim. stressaantunut