Kuinka avaan portin 80 ja 443 lähteville yhteyksille.

Ostin Mokkulan B715 ja nyt sen portit 80 ja 443 pitäisi avata lähteville yhteyksille jotta saamme lämmitysjärjestelmämme etäohjauksen toimimaan.
Antakaa selkeät yksinkertaiset ohjeet kuinka portit avataan. Asetusten kautta se tapahtunee mutta en sieltä löytänyt ohjeistusta.
Lisäksi dynaaminen IP-osoitteiden jako (DHCP) pitää olla aktivoitu mutta se taitaa olla jo niin tehdasasetusten jälkeen.
Tuomas P. Ilmoita asiaton sisältö

Kommentit

• Lähtevässä liikenteessä portit 80 ja 443 ovat auki ilman mitään toimenpiteitä.

Oletko kokeillut B715 myös selaimen sisältävällä laittella? B715 saattaa vaatia ohjelmistopäivitystä, jolloin laite sotkee nimipalvelut ja estää internet-yhteydet, kunnes mokkulan hallintasivustolle on kirjauduttu ja ongelma selvitetty. Lue lisää ketjusta Mobile Broadband -ilmoitus selaimessa.

Jos taas tarkoitit lähtevän liikenteen sijaan saapuvaa liikennettä, ongelma on liittymässä. Dna:lla portit 80 ja 443 on suljettu saapuvalta liikenteeltä.

Mikäli lämmitysjärjestelmänne tarvitsee näitä portteja, joudut esimerkiksi ostamaan kaksi VPN-reititintä ja kierttämättään liikenteen jostakin, missä portit 80 ja 443 toimivat, vaikka kodin kiinteän laajakaistan kautta.

Toinen vaihtoehto on vaihtaa liittymä sellaiseen, jossa portit 80 ja 443 toimivat. Tämä onnistunee Telian liittymillä ja Saunalahden mobiililaajakaistoilla, kun hankitaan lisäksi erillinen opengate, yhteyspiste tai julkinen ip-osoite-nimillä kulkeva lisäpalvelu.

irritus
  • Oletan että kyseessä on WEB-hallinta porttien perusteella, alotuksessa kun ei mainita mitä kautta se tapahtuu. Järkevintä on varmaanki siirtää portinohjauksella liikenne portista 80 ja 443 johonki muuhun sallittuun. Oma esimerkki: siirsin 80 portin 5001 porttiin ja pääsin ulkoverkosta osoite:5001 suoraan modeemin/mokkulan hallintasivulle.

Lisäksi kannattaa sitoa ip-osoite modeemin asetuksista järjestelmälle, jotta portinohjaus toimii aina.

Jos et ymmärtäny kirjottamaani viestiä, hanki ammattilainen.Ylempi kirjoittaja on joko trolli tai idiootti, en tiedä kumpi. Kaiken maailman VPN häröilyt kannattaa jättää noteeraamatta.
    Plizi
  • Sulautettujen järjestelmien, kuten lämmityssäätimien, konfiguroitavuus on paljon rajoitetumpaa kuin tietokoneissa ja palvelimissa toimivien sovellusten.

Jos porttien vaihtaminen portinohjauksen yhteydessä toimii juuri tämän säätimen tapauksessa, sehän on hyvä ja helppo ratkaisu.

Mutta mikäli porttien vaihtaminen rikkoo yhteyden esim. valmistajan pilvipalveluun tai kännykkäsovelluksen toiminnan, portteja ei voi vaihtaa. Silloin vaihtoehdot ovat VPN tai operaattorin vaihto.

Huomioithan myös, että kyse voi olla yksinkertaisesti siitä, että B715 on katkaissut internet-yhteyden siihen saakka, kunnes laiteohjelmistopäivitys käydään kuittaamassa mokkulan hallintasivulla.

Koska Huawei B715 saattaa katkaista yhteydet milloin tahansa vastaisuudessakin, en suosittele sitä etäohjauskäyttöön. Tilalle kannattaa hankkia vaikka Teltonika RUT950.
    irritus
  • Oletko tarkastanut, mitä varmenteita säädin käyttää? Jos varmenteen myöntäjä on Let's Encrypt, säätimen varmennehallinta menee rikki, mikäli vaihdat portit 80 ja 443 joksikin muuksi, ellei laitteella ole omaa domain-nimeä ja se tue Let's Encryptin DNS-01-päivitysprotokollaa.
    irritus