Kummallisesti käyttäytyvä ED500A

Sain uuden modeemin (ED500A) vanhan vikaantuneen tilalle.
Modeemin käyttöön otto meni muuten hyvin, mutta:
1) Jos vaihtaa oletus Wlan SSID nimen tai salasanan purkki hukkaa wlan radiot
2) Reset auttaa (joskus) ja silloin muutokset pitää tehdä yksi kerrallaan (vaihda nimi -> apply, vaihda salasana -> apply, jne..) - muuten antennit sammuvat ja vain uusi reset auttaa
3) JUCI ylläpitoliittymä hukkaa itsensä satunnaisesti. Tähän onneksi auttaa laitteen reboot - tosin on aika puuduttavaa odotella reilut 5min että purkki löytää itsensä (etenkin 5Ghz wlan on ihan poskettoman hidas heräämään)

Kuluneen illan prosessi tuoreimmalla laitteella (laite vaihdettiin kerran kun radiot eivät resetistä huolimatta heränneet):
1) Kytke laite verkkoon
2) Kytke Ethernet liittymä WAN porttiin
3) Kytke PC LAN kaapelilla
4) Mene 192.168.1.1 osoitteeseen selaimella ja kirjaudu
5) Muuta esim. 2.4Ghz SSID nimi - Apply
6) Odota hetki että Wlan käynnistyy uudelleen ja huomaa, että radiot ovat sammuneet eivätkä herää odottelusta huolimatta
7) Resetoi laite takapanelin reset napilla
8) Mene takaisin asetuksiin (192.168.1.1) ja muuta asetus kerrallaan ja toivo, että radiot tällä kertaa heräävät
9) Odottele n. 10min että 5Ghz antenni herää ja kytke ensimmäiset laitteet Wlanilla kiinni
10) Huomaa, että JUCI on sammunut, joten käynnistä modeemi uudelleen ja toivo, että kaikki toimii edelleen (jos ei toimi, toista 7-9)

Nyt sitten jännätään, että pysyykö paketti kasassa, vai mikä on seuraava oire. Herkkänahkaisin modeemi mihin olen vähään aikaan koskenut. LAN puoli on toiminut onneksi moitteetta koko ajan, niin olen saanut edes konffailtua laitteen kuosiin tarvittaessa.

Tämä nyt tällaisena kokemuksena, jos joku muu jonka rutiiniin kuuluu ensimmäisenä vaihtaa admin salasanat sekä SSID nimet ja WLAN salasanat kun ottaa uutta modeemia käyttöön. Eli muutos kerrallaan ja jos radiot menee tilttiin, niin ei muuta kuin resettiä kehiin. Onneksi tämä ei ilmeisesti ole mikään tyyppivika(?) - ainakin asetustuki ja DNA myymälä olivat sitä mieltä, että tämä malli on toiminut pääosin moitteetta.